Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4317 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

הלכתי לראות אתמול בערב רכב שאני מתעניין ברכישתו. הנתונים על הנייר מעולים. המוכר היה נראה אמין. מסיבוב ברכב הגיר הרגיש בסדר ובלי דפיקות המנוע הרגיש בסדר. כשפתחתי מכסה מנוע אז כבר היה חשוך והשמן מנוע היה נראה לי אדמדם. היום אחרי הצהריים (כשיש עוד אור בחוץ) אני אלך לראות את הרכב בשנית. בהנחה שצבע השמן אדום - האם הדבר מצביע על ערבוב עם שמן גיר? איזה עוד סיבות יכולות להיות?

הדבר היחיד שהרגיש לא בסדר היה נקישה בהגה בסיבוב שמאלה (הרכב ילקח למוסך לבדיקה לפני קנייה).

הרכב עם כ 80000ק"מ מטופל במוסך המרכזי בבני ברק לאורך כל ימי חייו.

אסף

עריכה אחרונה על ידי AssafO

פורסם

כלל ראשון: לא הולכים לבדוק רכב לקראת חשכה או בחושך.

חבל להיכנס לסתם ספקולציות, תבדוק את הרכב באור יום ותראה.

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

מעדכן -

חזרתי לראות את הרכב באור יום. הוצאתי את המדיד שמן ומבט ראשון השמן היה נראה בצבע כתום - אדום זרחני. לקחתי חתיכת נייר וניגבתי את המדיד ואז הבנתי שבסיטרואן הקצה של המדיד צבוע בצבע כתום זרחני :-D:oops:.

עברתי על היסטוריית הטיפולים של הרכב. אין שם משהו יוצא דופן אבל דבר אחד שאני לא מבין. ב 3 השנים שהרכב היה בליסינג הוא נכנס פעמיים לתיקון תקלות במסגרת אחריות אבל אין רישום של טיפולים. האם יכול להיות מצב שהחברת ליסינג מטפלת במוסך שלה אבל האחריות על הרכב מתקיימת כרגיל?

מישהו יכול להמליץ על מוסך באזור ראשון - רחובות - חולון שיכול לבדוק את הרכב ולתת חוות דעת מקצועית ? נראה לי מיותר לשלם למכון בדיקה עבור בדיקה שהרוב הגדול שם כסת"ח ואז ללכת למוסך עם התוצאות של הבדיקה. אין לי בעייה לשלם למוסך כמובן עבור הבדיקה.

אסף

פורסם

חיובי. הרבה חברות ליסינג מבצעות בעצמן את הטיפולים בשביל לחסוך, ואת האחריות עושה רק במורשים.

מדובר במנוע 1.6 מדגם NFU, זה מנוע אמין מאוד (בלוק ברזל,ראש אלומיניום) - סוס עבודה אמיתי !

תוודא שהגיר בסדר והמזגן תקין, וסע לשלום.

בדוק מתי עשו טיימינג (אם לא עשו, צפי קריעת הרצועה נע באזור 120-140K ק"מ - ראה הוזהרת).

איציק

1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

הבוקי כבר הקדים אותי...

אותו המנוע, באמת סוס עבודה, נתונים יפים וצריכת דלק טובה.

דווקא ב 307 השידוך עם הגיר האוטומטי (והמשקל הכבד הבסיסי של הרכב) לא הניבו הרבה מחמאות, אבל זו לא אשמת המנוע - זו אשמת המשדך (והגיר האוטומטי שלא תורם הרבה לעניין).

ב C3, 206 וקסארה הוא סבבה לגמרי, וגם גיר ידני (ב 307) הוא גם בסדר גמור.

איציק

1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

אכן מנוע טוב מאד. לפני שבועיים נסענו לחופשה משפחתית בחיפה והחלטנו לתת לייטי לנוח ולנסוע עם ה-C4 של אשתי. אחלה מכונית, ובבין עירוני היא די חסכונית בהתחשב בעובדה שהגיר הוא בעל 4 יחסי העברה בלבד. אני מניח שזה קשור לעובדה שהגיר יודע לנעול את ממיר המומנט בכל הילוך (כמדומני...).

גם תאוצות הביניים מספקות והא גמיש למדי. אני מרוצה :-)

Subaru BRZ 2.4 6MT | Ford Focus 1.5 ST_Line  

פורסם

לא בכל הילוך...

בראשון הוא לא נועל.

נועל מאמצע הילוך שני - ז"א מחליף לשני, צובר קצת מהיורת ורק אז נועל. רואים בבירור ירידה של 200-300 סל"ד בשעון סל"ד. (לא יודע עד כמה שעון סל"ד של C4 מאפשר לראות את זה).

בשלישי נעול כל הזמן למעט מצבים בהם מהירות יורדת מאוד (למשל גלישה בפקק), וברביעי נעול כל הזמן.

פורסם

אכן, אבל אני חייב לציין שאני אוהב את אופי הפעולה שלו. הוא יודע להוריד הילוך לפני פנייה למשל, מה שאף גיר דומה לרב לא עושה. בעיני החסרון העיקרי שלו - 4 יחסי העברה בלבד, מה שגורם ששיוט במהירות של 110 מאיץ את המנוע במעל 3000 סל״ד

Subaru BRZ 2.4 6MT | Ford Focus 1.5 ST_Line  

פורסם

לא בכל AL4/DPO יש אותם יחסי ההעברה. תלוי איזה רכב ואיזה מנוע.

למשל ברנו קליאו 1.6 3000 סל"ד שווים לכ 120 קמ"ש, ברנו קנגו כבר ב 100 קמ"ש מנוע מסתובב ב 3100-3200 סל"ד.

פורסם

אני מתעצבן שהגיר מוריד לי הילוך בגלישה למטה,אני נוסע על דרייב ממש מעט,רוב הזמן אני לוקח פיקוד,,,הגיר שלי עבר שיפוץ באפריל עקב החלקה,אבל שהוא מוריד מ3 ל 2 יש ממש הרגשה כאילו הענק הירוק תפס את האוטו מאחורה,המשפץ אמר לי שזה יעבור אחרי כמה אלפי ק"מ

מה שכן,בימים חמים מעל 30 מעלות האוטו יותר חלש,הגיר מתנהג אחרת,אפילו שיש מערכת קירור חדשה ברכב,עם נוזל קירור מקורי וקולר גיר חדש,זה מתסכל,בערב או בימים קרים הוא כמו פנתר.

הוא מאוד רגיש לאיכות דלק,תדלקתי בדור אלון ולאחר מכן היה לי אנטיפולושן פולט,מאז אני רק מתדלק בתחנה אחת,ולפעמים מתדלק 98,הוא מגיב בצורה יותר טובה.

לפני שבועיים החלפתי ג'אנטים חדשים וצמיגים של קונטיננטל,כולל איזון,ועדיין ההגה רועד ב 110 קמ"ש,

אני לא מבין למה המהנדסים בצרפת הסכימו לשדך לרכב כזה כבד מנוע 1600 עם תיבה אוטומטית,מה הם חשבו ?

בכל מקרה,אוטו מאוד נוח,מפנק,מרחב טוב,רגיש מאוד לאיכות הדלק ואיכות אחזקה,מזג האוויר בארץ שוחק אותו יותר מהר מ 30 אלף קמ,

אם היו משדכים לו מנוע של לפחות 1800 ותיבת הילוכים אוטומטית רציפה כמו ביפניות אז זה היה מושלם

פורסם

ב 307 יש "בעיה" שתא המנוע סובל מאיוורור "בעייתי", כי השמשה הקדמית משתפלת על שליש מנוע, מה שיוצר איזורים לוהטים בקרבת סעפת היניקה של המנוע.

אויר חם שנכנס למנוע = ביצועים חלשים, תגובות חלשות, השהייה ביציאה מהמקום - במיוחד בימי הקיץ. זה למה בלילות הקיץ הוא מתנהג אחרת מבצהריי היום.

בשילוב גיר אוטומטי שידוע שהוא מעט איטי בהחלטותיו, מתקבלת תוצאה לא זריזה במיוחד.

בסה"כ הכללי מדובר במנוע באמת מצויין, עם עקומת מומנט (בשביל מנוע אטמוספרי) מעולה (ב 2000 סל"ד כבר יש לך מעל 13 קג"מ זמינים, שהם 90% מהמומנט המקסימלי שלו. בנוסף לזה מדובר במנוע מאוד אמין, טיימינג פשוט מאוד, בלוק וראש עמידים לאורך שנים רבות של שימוש - גם אם מתעללים בו.

יש דגמים כאלה עם מנוע 1.6 וגיר ידני והם הרבה יותר מוצלחים מבחינת ביצועים וצריכת דלק, זה דיי צפוי למען האמת...

MOT01.jpg

איציק

1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

איציק

יש לי מתחת למכסה מנוע חומר בידוד שקצת קורס מהמקום,מה יקרה אם אני אסיר אותו לחלוטין ? מה לגבי פתרונות קירור לא קונבנצינאלים ? כמו למשל חיבור צלעות קירור בשילוב משחה טרמית למחשב בגיר והמנוע ( כמו בעולם המחשבים )? זה יכלו להיות יעיל לא ?

• תוכן חדש...