Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4590 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם, לאחר חודשים רבים בהם אני מבלה כשעתיים-שלוש בכל יום על הכביש,

בהאזנה למערכת המקורית של האאודי Q5 שברשותי (Audi concert) הגעתי להחלטה לשדרג את החוויה.

הרצון הוא להשקיע 15-20 אש״ח על מנת להגיע להתקנה נקיה ואיכותית של שני זוגות קומפוננט איכותיים במיקומים המקוריים,

סאב שישאיר מקום בתא-המטען (יש ילדים ברוך השם) ויתן באס מדוייק ואיכותי רק על מנת להשלים את הסאונד

ולא ״יגנוב את ההצגה״, ומגבר או שניים ע״פ המלצותיכם.

כמעט ושכחתי את השאלה החשובה ביותר - האם או כיצד לדעתכם ניתן להרכיב מערכת כזו על ה-hu המקורי של הרכב ובכל זאת

להינות מחוויית סאונד ברמה גבוהה? או שמא מדובר בבזבוז של כסף אלא אם אחליף את היחידה הראשית של הרכב (מה שכרגע לא בא בחשבון).

תודה מראש לכל העונים.

• תגובות 40
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אני הייתי מציע קודם כל להוסיף סאב למערכת המקורית, אני אישית מעריך מאוד את המערכת המקוריות של רכבי היוקרה..

הרכב השני שלי מסוג מרצדס ml שהוספתי לו סאב וחיברתי את הרמקולים המקורים למגבר והתוצאה הייתה יותר ממעולה..

HU alpine d310 & h701 | amp audison vrx2.400 & alpine mrp t-222 | Morel supremo | ArcAudio flatline 12 | amp alpine 12m

פורסם

רועי תודה על התגובה המהירה. מבין את כוונתך, אני נוסע לסירוגין בהונדה אקורד הצורה החדשה עם המערכת המשודרגת המקורית, אני מאוד מרוצה מהסאונד של הרכב ובאמת לא נגעתי בכלום במשך 4 שנים. כנראה גם אצלך במרצדס יש סאונד ברמה טובה, אבל כשעברתי לאאודי הרגשתי ירידה דרסטית באיכות של המערכת, רמה מאוד נמוכה יחסית לרכב ומכאן הרצון לשדרג, ואצלי זה ״אם כבר אז כבר״.

פורסם

מקור איכותי יקפיץ לך את הרמה באופן ניכר, אך ניתן להעלות את הרמה גם בדרכים אחרות.

סט קומפוננט קדמי ברמה גבוהה מאוד- AD600, Utopia, supremo

קומפוננט אחורי תואם ברמה נמוכה יותר.

מגבר 4 ערוצים איכותי Eton, Zapco, Celestra. וכו'.

מעבד סאונד הכולל מנחת כמו audison bit one, Eton Dsp,, helix P/C וכדומה.

מונובלוק טוב+ סאב 10" או צמד עשיריות/שמיניות.

בשאר הכסף תשקיע בהתקנה ובידוד אקוסטי.

זה מיצוי מעולה של 20k בהנחה והחלפת ר"ד לא באה בחשבון.

פורסם

תבדוק קודם כל אם מערכת הראש שלך במקרה מכילה בתוכה יציאה דיגיטלית מסוג FIBER, אני יודע שכמעט בכל הבימריות היום זה ככה - יש מתאם של חברה בשם mObridge (יש להם שניים בעצם - DA1000 וDA2000 ) שיודע לקחת את הFIBER הזה ולהמיר אותו בצורה איכותית מאוד לאופטי או SPDIF ואז באמת הייתי לוקח ביט 1 או ביט 10D ומשם כבר לשאר חלקי המערכת.

אם אין לך מערכת ראש כזו (רוב הסיכויים שיש אבל בגלל שזה אאודי - בכל זאת יוקרה גרמני, אולי יש) אז הייתי הולך על ביט 10

מגברי קלאס D פול ריינג', סט קדמי 2 חלקים פסיבי מסדרה גבוהה וסט אחורי 2 חלקים מסדרת כניסה + סאב

מגבר חמישה ערוצים כמו למשל HDP5 של הרץ או NX5 של מאסיב אודיו - לא יגזול לך מקום מתא המטען ויתן לך תמורה נאה ביותר לכסף שלך.

מה שהייתי עושה במקביל ליחידת הראש - זה למתוח כבל מהפרוססור בשביל לחבר אליו את הסמארטפון! אייפונים יפתיעו אותך באיכותם.

זה הכוון שלי.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

מחזק את ההמלצה להרכיב פרוססור זה יעלה בכמה רמות את התוצאה הסופית בנוסף

אמליץ לך על מוצרים ספציפיים שלדעתי מניסיון רב נותנים את התמורה המלאה לכסף.

סט קדמי של חברת audio development מדגם ad 600 אחורי מדגם ad6

הגברה eton pa800.4 מגבר 4 ערוצים מאד איכותי שמוציא בפועל מעל 170 וואט לערוץ

זוג סאבים 8 אינץ של dc audio בתיבה/תיבות אטומות מונו 1.2k

לא סתם זו המלצה מאוד דומה למה שיש לי אני מרוצה מהרכיבים ושמח להמליץ (:

BMW E36 328------Pioneer p90rs

Eton PA800.4 + PA 560.2 + ECC 1200.1

Audio Development Double W600 + Double VIPERA F8

Audio Development MM4 +MM1

פורסם

אני מסכים עם כל הממליצים על פרוססור , הוא יכול לשפר משמעותית את יכולות המערכת ולהקנות מאפיינים כמו TC , קרוסאובר וורסטילי וכו׳.

לגבי רמקולים , הייתי נמנע מלקנות אותם על בסיס המלצות בדפי הפורום , אני ממליץ לשמוע במפגשים או בכל מקום אחר , רק אז תדע למה אתה מתחבר באמת.

פורסם

קודם כל תודה לכולם על התגובות הענייניות. Ianosforce תודה על ההמלצה, אני מניח שהמתקין ידע מהי יציאת fiber? לגבי הביט 1 או 10D אני מניח שאלו פרוססורים, נכון?

אהבתי גם את הרעיון של שני קומפוננטים קידמי מסדרה גבוהה ואחורי מסדרה נמוכה יותר - לא חשבתי על זה בכלל.

לגבי המגברים, הסאב והקומפוננטים שהמלצתם מניסיון אני אנסה להאזין להם, הייתי שמח להגיע למפגש אבל ראיתי שכל המפגשים לא באזור שלי (מרכז).

מקריאה בפורום נתקלתי הרבה בשם JL Audio, יש למישהו ניסיון אישי איתו או דעה אישית בהשוואה להמלצות שנתתם?

פורסם

מנחת, כשמו פשוט מנחית (או מנמיך) את האות שיצא מה HU ומביא אותו לעוצמה שבה המגבר יוכל להתמודד איתה (ובכך להגביר את האות ללא עיוותים) (עלות בין מאה לכמה מאות לאחד איכותי), לא מומלץ באופן כללי.

פרוססור זה כבר רכיב דיגיטאלי שיודע לעשות עוד מניפולציות על אות הכניסה (חיתוך בתדרים שונים, אקולציה, יישור זמנים וכו') ובנוסף עושה גם את עבודת המנחת, עלות בסביבות ה 3K ומעלה.

באופן אישי אני יותר תומך בגישה של להחליף HU מאשר מנחת או פרוססור.

SCANSPEAK

פורסם

אני בדעה ששום פרוססור, מתקדם ככל שיהיה, לא יוכל לפצות על אות מקור גרוע. בנוסף, למי שלא חי את התחביב ההתעסקות עם הכיוונים והפיצ'רים שלו יכול להיות עניין די מתיש. לא מדובר פה על "התקן ושכח"

על כן לדעתי להתקין ציוד היי אנד הוא די חסר טעם משום שהוא לא ינוצל עד תום ורמת ההנאה לא תשתווה לרמת ההשקעה.

על כן הייתי מתלבט בין 2 אפשרויות:

1. הייתי מחפש להתקין HU יעודי למוזיקה ומשאיר את המערכת המקורית ששולטת פחות או יותר על כל האוטו.

את ה HU הייתי מנסה אולי להתקין בתא כפפות, או לבצע קסטומיזציה לקונסולה המרכזית ולהתקין אותו במקום המאפרה או משהו בסגנון. בטוח יש דוגמאות ברשת לעבודות דומות על הרכב הזה. ידידינו דוברי הרוסית יוכלו אולי לנסות לחפש ולספק קישורים מאתרים רוסים המתמחים בתחום.

החסרון- בניה כזאת היא לרב יקרה ומסובכת, לא כל בעל מקצוע יוכל\ ירצה להתעסק בזה.

2. מתקין על הHU המקורי מגבר 4 ערוצים + קומפוננט קדמי + סאב מרמת מיינסטרים פלוס ובכך גומר את העניין.

אני מכיר את המערכות המקוריות של אודי, יש Q3 בבית והיסטוריה ארוכה של רכבי המותג. מערכות הסאונד הן בד"כ טובות מאוד למשתמש הממוצע אולם למי שמבין ומחפש קצת מעבר מבין שהשדרוג הוא מתבקש.

SINFONI-FOR MUSIC LOVERS

פורסם
קודם כל תודה לכולם על התגובות הענייניות. Ianosforce תודה על ההמלצה, אני מניח שהמתקין ידע מהי יציאת fiber? לגבי הביט 1 או 10D אני מניח שאלו פרוססורים, נכון?

אהבתי גם את הרעיון של שני קומפוננטים קידמי מסדרה גבוהה ואחורי מסדרה נמוכה יותר - לא חשבתי על זה בכלל.

לגבי המגברים, הסאב והקומפוננטים שהמלצתם מניסיון אני אנסה להאזין להם, הייתי שמח להגיע למפגש אבל ראיתי שכל המפגשים לא באזור שלי (מרכז).

מקריאה בפורום נתקלתי הרבה בשם JL Audio, יש למישהו ניסיון אישי איתו או דעה אישית בהשוואה להמלצות שנתתם?

אני בספק אם יש בכלל מתקינים בארץ שידעו להתעסק עם זה או לזהות את היציאה.

בודדים אולי וגם בזה אני לא בטוח, בד"כ מה שעושים בארץ זה להיפטר מהיחידה המקורית ולהתקין אפטר מרקט מבלי לבדוק בכלל מה באמת יש לך בידיים.

חלק מיחידות הראש ברכבים האלה הן יחידות שמסוגלות להוציא סיגנל נקי לחלוטין - שלא לדבר על סיגנל דיגיטלי ובמצב הזה הסיכוי שאתה תבדל בינן לבין יחידת היי אנד אחרת (כשהן מתפקדות כיחידת דק - מקור מת נקרא לזה או DEAD HEAD) הוא פשוט אפסי!

דווקא במקרה הזה אני מאוד הייתי שומר לסוף את שדרוג הHU וקודם כל מברר באמת מה התוצאה שלו בפועל ומה הוא מסוגל, אולי, לתת.

לגבי המלצות על ציוד - השרשיר הזה עלול להפוך מגמתי משהו ואני בהחלט רואה את זה קורה כאן אבל זה בסדר כי מדובר בציוד נהדר שמגיע רוב רובו מאותו הבית\יבואן וזה צפוי.

המליצו לך כאן על מגברים של סלסטרה ועל סאבוופרים של DC

אני ישר אמליץ לך גם לבדוק את המוצרים המקבילים של סאן דאון אודיו (סאב וופרים וגם מגברים) רק בשביל שתהיה לך עוד חלופה ואמת מידה.

המליצו לך כאן על רמקולים של AD האיטלקית שבאמת אין לי מושג כמה אנשים כאן כבר הספיקו לשמוע אותם - אני טרם הספקתי.

אני באותה הזדמנות אמליץ לך לבדוק רמקולים של הרץ, של פוקל

ומהצד השני של המטרס לבדוק רמקולים של SEAS, מוראל, DLS

ואז בסופו של דבר אגש למותג שאני כבר עובד איתו למעלה משש שנים - HAT הייבריד אודיו

המוצרים שלהם היום כאן בארץ נמכרים במחירי חיסול יותר זול ממה שתקנה אותם מחו"ל וזה כולל משלוח ומיסים - שווה בדיקה.

לגבי JL אודיו - חברה מצויינת בעיקר מגברים וסאב וופרים אבל המחירים שלהם כאן בארץ הזויים - תשקול לייבא באופן אישי מחו"ל.

בקיצור - אפשר להמליץ כאן המון ואפשר גם להבחין בקלות במגמות של בחירת הציוד - זה כולל אותי גם כן וזה נובע מהמון סיבות

1. אהבה למוצר עצמו - אני מתחבר מאוד לאופי האלמנטים, לשיטת העבודה איתם.

2. הם מוצרים שנמכרים ע"י חבר טוב ויש לזה גם ערך סנטימנטלי עבורי.

כרגע באופן אישי אני הולך לעשות שינוי קטן בתצורה של המערכת ברכב שלי ואני הולך להחליף מידריינג' מחוסר ברירה כאשר החלטתי לא להשאר עם דרייבר של HAT במקרה הזה למרות שהם מעולים בעיניי - אני הולך על מיד דום ריינג' ואני מתלבט בין:

CDM 880 של מוראל

או ES 02 של CDT

השיקולים שלי קשורים לנפח, אופי האלמנט, קלות התקנה, מחיר.

יכלתי להביא גם L3PRO של HAT אבל 650 דולר לפני משלוחה ומיסים - למה???

בקיצור - קצת כנות אישית ממני על גבי הפורום.

אפרופו - עריכה - אני מריח תגובה מסויימת של מישהו מסויים - אתם לא תראו כאן לא L4SE למכירה ובטח שלא L3SE למכירה -

הם שלי לשמירה ולשימוש עתידי.

גילוי נאות.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם
אני בדעה ששום פרוססור, מתקדם ככל שיהיה, לא יוכל לפצות על אות מקור גרוע. בנוסף, למי שלא חי את התחביב ההתעסקות עם הכיוונים והפיצ'רים שלו יכול להיות עניין די מתיש. לא מדובר פה על "התקן ושכח"

על כן לדעתי להתקין ציוד היי אנד הוא די חסר טעם משום שהוא לא ינוצל עד תום ורמת ההנאה לא תשתווה לרמת ההשקעה.

על כן הייתי מתלבט בין 2 אפשרויות:

1. הייתי מחפש להתקין HU יעודי למוזיקה ומשאיר את המערכת המקורית ששולטת פחות או יותר על כל האוטו.

את ה HU הייתי מנסה אולי להתקין בתא כפפות, או לבצע קסטומיזציה לקונסולה המרכזית ולהתקין אותו במקום המאפרה או משהו בסגנון. בטוח יש דוגמאות ברשת לעבודות דומות על הרכב הזה. ידידינו דוברי הרוסית יוכלו אולי לנסות לחפש ולספק קישורים מאתרים רוסים המתמחים בתחום.

החסרון- בניה כזאת היא לרב יקרה ומסובכת, לא כל בעל מקצוע יוכל\ ירצה להתעסק בזה.

2. מתקין על הHU המקורי מגבר 4 ערוצים + קומפוננט קדמי + סאב מרמת מיינסטרים פלוס ובכך גומר את העניין.

אני מכיר את המערכות המקוריות של אודי, יש Q3 בבית והיסטוריה ארוכה של רכבי המותג. מערכות הסאונד הן בד"כ טובות מאוד למשתמש הממוצע אולם למי שמבין ומחפש קצת מעבר מבין שהשדרוג הוא מתבקש.

+1

תגובה רצינית ראשונה פה.

• תוכן חדש...