Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4555 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם.

היום ביצעתי בדיקה לרכב מסוג מאזדה MX5 במכון דינמומטר.

הרכב הינו שנת 2004 יד 2 ובעל 100 ק"מ.

תוצאות הבדיקה הינם:

מנוע/מערכת קירור/דלק/הצתה. לא תקין: בלאי מנוע, רטיבות שמן, רעש מערכת תזמון ושסתומים, מדיד שמן שבור, סימני שריפת שמן בעומס,קורוזיה בצינורות ואביזרי קירור, לטפל במערכת דלק והצתה.

מערכת פליט: תקין.

סרן קדמי ומערכת היגוי. לא תקין: נקישה בהגה, תיקון וכיוון ציר קדמי ואחורי.

קפיצים: תקין.

שילדת מרכב / ליקויים בעלי משמעות נמוכה. לא תקין: תיקון תאונה בחזית הרכב, תיקון תאונה בצד ימין ודופן אחורי, הוחלפו חלקי מרכב. לחיצות מעיכות פח ושריטות בצבע, פגושים פגומים ריפוד גג הרכב פגום ומתוקן, מעיכות תחתית וקורות אורך.

צמיגים. לא תקין: צמיגים אחוריים יבשים.

מערכת תאורה. לא תקין: פנס אחורי שבור.

העברת כח.לא תקין: בלאי מצמד, רטיבות שמן מתיבת הילוכים,רעש תיבת הילוכים,שילוב הילוכים לקוי ונקישה, חופש בדיפרנציאל.

מחוונים: תקין.

הערות כלליות: לבדוק תצרוכת שמן בנסיעה,יש לבדוק מתי בוצעו טיפולים לרכב+רצועת תזמון ולהמשיך לפי הוראות יצרן.

אשמח לקבלת חוות דעת על תוצאות הבדיקה.

מה אמור להדליק נורה ומה סתם כסת"ח של מכון הבדיקה.

• תגובות 59
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

הרכב נשמע מוזנח, הרבה מעבר לכסת"ח רגיל של מכון בדיקה.

מצב הרכב + תאונה + יד נמוכה + קילומטרז' נמוך נשמע כמו קומבינה של סוחר רכב. בדוק ב 7 עיניים.

איתמר

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

קשה לחוות דעה מבלי לבדוק את הרכב אישית .

הליקויים הנ'ל נכתבים באופן אוטומטי כמעט בכל רכב בן יותר מ3 שעובר בדיקה .

תבדוק טוב טוב מול בעל הרכב הסטוריית טיפולים שהרכב עבר . מאחר ומדובר ביד 2 , אני מניח שניתן בקלות לשחזר הסטוריה במידה והרכב טופל במוסך.

כבר יצא לי להיתקל ברכב שהבדיקה שלו השחירה את המנוע ובפרט את מערכת התזמון , למרות שנסענו לבדיקה יומיים אחרי טיפול טיימינג ...

אישית הפסקתי לבזבז את הזמן והכסף שלי על מכוני בדיקה .

לוקח רכב, בודק לבד , ובמקרה הכי גרוע נעזר במוסך כדי לבדוק את הרכב מלמטה .

There's no bike too sacred, too slow, too heavy, too ugly, too small or too big that can't be turned into something amazing

פורסם

אוסיף ואומר שהרכב בבעלות הבעלים הנוכחיים רק 3 חודשים.

בנוסף טוען שהרכב עבר טיפול טיימינג משאבת מים רצועות ואטמים אך לא במורשה. (הגיע ללא קבלות ואמר שזה אצל הרואה חשבון שלו)

דברים נוספים: מראה כללי של הרכב מלוכלך מאוד פנים וחוץ.

הרגשה כללית היא שהאוטו מוזנח, טמבונים קדמי ואחורי חייבים צביעה, בקלית אחורית שבורה, ואיתות צד לא קיים (יש חור)

יחד עם זאת לאחר ניקוי טוב צביעת טמבונים ותיקון בקלית ואיתות שנשבר הרכב יקבל פנים אחרים.

בנוגע לגג - לא נראה טוב אבל סביל וכל עוד לא נכנסים מים זה בסדר.

תוצאות הבדיקה מאוד מבלבלות ולא חדות :/

עוד דעה?

פורסם

העובדה שהרכב בבעלות הנוכחית רק כשלושה חודשים,רק מחזקת את העובדה שכניראה האדם רכש רכב מוזנח וראה שהרכב מכניס אותו להרבה הוצאות.הבדיקה לא נראית טוב,אני הייתי מחפש אקזמפלר אחר.

סעו בצד ימין!!

306XT,307XS,Mito155 HP בעבר

,Giulietta QV. היום

פורסם

לא מבין את הטענה ש"הקבלות אצל רואה החשבון". זה רכב שרשום על חברה/עצמאי כלשהו/סוחר ?

הרי מי שהיה עושה טיפול ולא לפני זמן רב , כן היה שומר קבלות.

יותר מדיי מוזנח ולא ברור.

alfa 156 2.5.

פורסם

מצב הרכב + תאונה + יד נמוכה + קילומטרז' נמוך נשמע כמו קומבינה של סוחר רכב. בדוק ב 7 עיניים.

איתמר

גם אני חושב כך עדיף לחפש אקזמפלר אחר.

אם בכל זאת תחליט לרכוש את הרכב תצטרך להוריד לו הורדה משמעותית מהמחיר.

בהעלותי::smilecolr:hihi:

Ford cortina mk5 1982 2100cc

Ford focus 2013 titanum

פורסם

לבעלים יש פיצרייה כלשהי וכנראה בגלל זה הטענה של רואה חשבון.

מחיר מחירון לאחר שיכלול הוא 67 הסכמנו על 62 משמע 5 מתחת למחירון.

אילולא הרכב היה מוזנח והעלילה לא הייתה כה סבוכה הייתי חושש פחות.

אך הקילומטרז והיד מפתים.

פורסם

איתמר, זה רכב 2004. תוצאות בדיקה נשמעות לי סבירות למדי. קילומטרז כניראה עבר הסבה או את כולו עשו בעיר (עוד יותר גרוע מהסבה). זה רכב בן 10, זה כמו ספורטאי בן 60.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

קילומטראז' נמוך ויד נמוכה הם דברים מפתים כי הם מגדילים את הסיכוי להזנחה/בלאי/שימוש לא סביר ברכב.

כאן אמנם יש יד וקילומטראז' נמוכים אך הבלאי וההזנחה גבוהים מאוד.

במיוחד מחשידה העובדה שאצל הבעלים הנוכחיים הרכב נמצא תקופה כל כך קצרה

נדמה לי אתה יכול להביא אותו עם 172 כ"ס, וזה יותר ממה שאתה מבקש ב 22 כ"ס, אז אל תלחץ עד הסוף.
פורסם

עולם קטן, ארץ קטנטנה :wink:

נתחיל מהטעות הראשונה שלי בתור מוכר, הייתי צריך להכין את הרכב למכירה (לסדר בעלות זניחה את הבקליות, לנקות טוב טוב ולהציג רכב מרשים ולא רכב שעושה רושם של מוזנח)

הטעות השנייה היא שאני מספר את השתלשלות העיניינים בצורה הכי אמיתית שאפשר ולא מסתיר או מעוות מידע (מוכר עקב נסיעה בהולה לחו״ל או איזה חירטוט אחר שאתם רגילים לקבל מהמוכרים ה״ישרים״ בארץ). אני לא סוחר ולא קרוב לזה, הסיפור ה״מלא״ של הרכב הזה כפי שתיארתי אותו לקונה נמצא בשירשור הזה : http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=473954

כמו כן הטיפול המקיף בוצע והקבלות אכן אצל הרו״ח (ככה זה כשמגישים קבלות למע״מ)

הליקויים שנמצאו לטעמי מאוד מאוד קיצוניים ביחס למה שקורה בפועל. אין לי שום בעייה בהעברת הילוכים וגם לא רעש כזה או אחר ממערכת ההגה. התאונה שהוצגה תוקנה וטופלה ע״י היד הקודמת של הרכב וזהו לא עניין נדיר ברכב בין 10 שנים שיש מכות בפח.

לא מעט אנשים מוכרים ומוערכים כאן יכולים להעיד שלא מדובר באיזה סוחר סוג ז.

Those Who Dance Are Considered Insane By Those Who Can't Hear The Music.

פורסם

הרכב שאתה מתאר והרכב המתואר לפי תוצאות הבדיקה נשמעים כמו שני רכבים שונים בתכלית.

:roll:

איתמר

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

דניאל.

לא הטלתי ספק באמינותך לרגע וידוע לי שמכוני הבדיקה מכסתחים הרבה דברים.

גם אם הסיפור סבוך ומחשיד, אני בן אדם שנוטה להאמין לאנשים והותרת רושם טוב כבן אדם.

יחד עם זאת שנינו מסכימים שהרכב "פצוע" חיצונית ועבר דבר או שניים בחייו.

הדברים שערערו את ביטחוני בקניה הם הצטברות הדברים: פגושים פצועים,בקלית,איתות צד,גג,אנטנה,נראות כללית של הרכב.

כל זה יוצר הרגשה לא נעימה אצל הקונה שצריך להתמודד אחרי זה (ושוק חלקי החילוף למיאטה אינו כמו של לנטיס)

רושם ראשוני היינו דבר חשוב בקניה ובהרגשת ביטחון בקניה.

כפי שאמרתי, אחזור אלייך במהלך השבת לגבי החלטתי.

פורסם

זה מה שמטריד אותך? אלו דברים קטנים לדעתי, נורות האזהרה הרציניות הן נזילות השמן מתיבת ההילוכים, קורוזיה במערכת הקירור ושריפת השמן במנוע. לכל הפחות תקבל הצעת מחיר מבעל מקצוע שמבין ברכב לגבי עלות תיקון הבעיות הנ"ל(וזה לא שאני חושב שאת כולן ניתן לתקן בקלות...)

• תוכן חדש...