Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4555 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
בלי לפגוע במוכר , נראה לי שקנה בזול מוכר ביוקר ולמרות הבטחות על ישור קו המשיך להזניח את הרכב.

שאול - מאיפה הטענה הזו שלך, אינני יודע.

מה שנראה לי, שבעל הרכב לא הספיק ליישר קו ברכב (מי כמוני יודע זאת, גם אני לא סיימתי הכל ברכב שלי. בכל אופן לא כל מה שאני רוצה), ועכשיו הוא צריך/רוצה למכור.

לכן כנראה הרכב במצבו (ולא הוכן גם טוב למכירה).

alfa 156 2.5.

• תגובות 59
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

סעיפים אלו גם מטרידים אבל פחות.

מכוני הבדיקה יצרו לעצמם שם של חוסר אמינות דווקא בגלל סעיפים אלו שנרשמים כמעט לכל רכב מתוך כיסוי תחת נטו.

אני לא שולל את אם הם נכונים או לא, אך קראתי מס' דוחות בדיקה ובכולם כמעט אותם סעיפים.

לכן התייעצתי בפורום זה.

אני מתייחס לליקויים הנראים בעין, וההצטברות שלהם מטרידה. וכנראה שתגזול ממני כמה אלפים במידה ואקנה את הרכב.

בברכה,

בנוסף תודה לכל המגיבים.

פורסם

חברים גג זה מהותי - 3000 ש"ח +-

זוג צמיגים חדשים במידה הזו זה מהותי - 750 ש"ח +-

צביעת 2 טמבונים זה מהותי - 1000 ש"ח +-.

תיקון בקלית איתות צד ואנטנה זה מהותי 400 ש"ח +-

יחד עם זאת סביר להניח שיצוץ תיקון חלק מכני כזה או אחר

5000 ש"ח במצטבר זה מהותי בקניית רכב.

המוכר מוכן להתקזז במחיר וזה בסדר!!

אך תהיה לי התעסקות בכדי לישר קו לרכב.

בנוסף ישנו עוד רכב במשוואה שאני בוחן.

פורסם

המחירים שלך אופטימיים משהו.

זוג צמיגים לא יעלו 750, אולי רק סיניים (וגם זה לא בטוח) אבל אני ממש בספק שאתה רוצה צמיגים סיניים ברכב עם הנעה אחורית. לאחר מכן יש גם צורך בכיוון פרונט, ומאחר שלהערכתי המיאטה היא רכב עם כיוונים גם מקדימה וגם מאחורה המחיר מכפיל את עצמו ויעמוד על 500 ש"ח. הייתי אומר שרק עניין החלפת זוג צמיגים (סבירים) ופרונט יסתכם ב 1,500 ש"ח.

3,000 ש"ח לגג? למיטב זכרוני עלות הגג למיאטה גבוהה מהסכום שציינת בכמה אלפים טובים.

אין רק בקלית יש פנס קומפלט. תוסיף לזה פנס איתות שחסר ומי יודע איזו בעייה יש עם האנטנה. 400 ש"ח לכל זה? לא נראה לי.

בקיצור - עלות יישור הקו הזו (לפני שנגענו בכלל בנזילות שיש לכאורה) וירידת הערך בגלל תאונות מקדימה, מהצד ומאחור מתסכמת בהרבה יותר מ 5,000 ש"ח. לשיקולך.

איתמר

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

ובכן כפי שרשמתי בשרשור ההוא, היישור קו של הרכב הזה יעלה לא מעט כסף והבדיקה גם מציינת את זה באופן ברור.

אני יכול להראות לך בדיקה של רכב בן כמעט עשור שלא מופיע בה כל הכסת"חים כי הרכב באמת היה שמור.

אני לא אתייחס לכל השטויות שרשמו בבדיקה, מה שבאמת מפריע לי בעין זה הנזילות/רטיבות (כנראה אטמים שיש להחליף אבל מדובר בעניין לא זול במיאטה כי אין הרבה גישה) והשריפת שמן במאמץ (בד"כ מסתכם בכסת"ח ולא בעיה אמיתית).

לפותח השרשור, אני מצטרף לדניאל ואומר לך שאתה מאוד אופטימי. רק גג אחרי יבוא והתקנה יעלה לך 5K ש"ח במקרה הטוב.

כל שאר התקלות שציינת ממש לא מהותיות אבל יעלו יותר ממה שרשמת.

בסופו של יום אם אהבת את הרכב זה רק כסף.

אני אישית לא הייתי נוגע ברכב כזה (בכל מחיר) מ-2 סיבות: תאונה ויד ראשונה שהזניחה את הרכב (זה לא מתכון לשקט נפשי).

אלעד רוזנקר, טלפון 0524626633.

ניתן להתקשר להתייעץ בכל הקשור ברכבי אספנות ואופל בפרט (בעיקר ישנים).

פורסם

אוהד, אנא הקשב לי. הרכב נשמע בסדר גמור.

אני בעלים של 2005 (עדיין אותו דור) ועברתי מקצת מהליקויים שרשומים אצלך. הרכב בבעלותי מעל שנה וחצי.

דבר ראשון לגבי השריפת שמן, אם הנזילה היא סביב אטם מכסה השסתומים, הזעה במילים אחרות, אזי שאין כל בעיה. אטם חדש ב20 פאונד מספק בריטי ואתה מסודר. אחרת, יש בעיה רצינית עם המנוע, שכן במנוע של NB לא אמורות להימצא נזילות ושריפת

שמן במאמץ במיוחד לא ב100 אלף. לא נשמע סביר.

לגבי מכלולי הגיר -

הרטיבות לא נשמעת סבירה, יש לשמוע חוות דעת של מכונאי. לגבי קשיי העברה וכו'.. יש שמן גיר של Ford הנקרא

Motorcraft שיפתור לך את כל הבעיות בגיר. פשוט שמן מופלא. הפורומים העולמיים ממליצים על השמן בעיניים עצומות. אצלי ביצעתי החלפה לפני כחודשיים, השמן פתר לי חריקה במאמץ משני לשלישי, והעברות הילוכים קלות יותר.

לגבי מצמד, נשמע סביר למדי. רוב בעלי ה NB היום, שלא החליפו קלאץ', חווים מהלך גבוה אך תקין (כנ"ל אצלי). ניתן לנסוע ככה כמה שנים. קלאץ' תחליפי עולה 110$ והותקן בהצלחה בכמה מיאטות.

לגבי גג, השאלה כמה תרצה להשקיע. גג בסיסי מתחיל ב150$ ועד 600$ בגבול הסביר. ה sweet spot זה גג של 400$ שיש בו את כל המאפיינים של הגג המקורי.

לגבי תאונות, שטויות. אין שלדה? הכל בסדר, אז כולה החליפו דלת וצבעו.. ו..?

אז שוב, לא נשמע רציני, ואם וכאשר תקנה צור איתי קשר ואנחה אותך ליישור קו.

בהצלחה.

פורסם

אוהד, מזדה MX5 רכב לא נפוץ והייתי אומר נדיר למדי.

אתה שופט רכב ספורטיבי שננהג בהתאם כאילו זה היה רכב יוצא ליסינג נפוץ.

האם אתה מוכן לשלם על נסיעה ברכב נדיר? אם לא, קנה מזדה 3 יוצאת ליסינג ותהנה מאמינות, אחזקה זולה ולנסוע בשיירות שכולן רכב כזה. אתה רוצה להיות אחד מ... או רוצה להיות מיוחד?

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

תוצאות הבדיקה הנ"ל מזכירות לי בדיקה לרכב שאבא שלי מכר ב2011.

הוא קנה מליבו 3.5 והתבאס עליו ואחרי 3000קמ/ארבעה חודשים פרסם למכירה.

לפי תוצאות הבדיקה (רעשים בכל דבר שאופי הפעולה שלו הוא סיבובי , מעשן , צמיגים בלויים ומה לא..).

בקיצור , לך עם האוטו למכונאי שלך ובדוק.

אני מהמר שהנזילה היא ממכסה השסת' או מהאו-רינג של הסטארטר וזה נורמאלי .. משם בטח יורד על הגיר.

לא יודע למה , אבל יש כאלו שאוהבים צמיגים בלויים על מיאטה.

כל שאר הריגקטים הם מינוריים לעומת שאר הנתונים הכתובים.

בהצלחה

תן לרומני בירה , הוא ישתה 5 דקות , תראה לו מאיפה הבאת את הבירה , הוא ישתה כל היום.

פורסם

חברים קודם כל תודה על כל התגובות והעצות.

אשתף אתכם בהתלבטות שלי:

לקנות רכב זה יד שניה ו 96 אלף קילומר וליישר קו בעלות של כ 5 אלף שח ולהנות מהיד והקילומטרז הנמוך שוודאי יעזרו לי במכירתו

או לחלופין לקנות רכב יד 6 ו 130 אלף קילומר שאינו דורש יישור קו רציני ב 57 אלף שח.

עם האפשרות השניה אני חוסך כ 10 אלף שח ( 5 אלף במחיר לעומת הרכב הנוכחי ועוד 5 אלף ביישור הקו) אך היד תקשה עליי במכירת הרכב בהמשך.

מה אומרים?

פורסם

למה אתה סבור שברכב השני לא יהיה צריך יישור קו? 5K ליישור קו של רכב ספורטיבי זה לא כסף - אם זה השיקול בשבילך אז ברור שהרכב לא בשבילך, במקרה כזה אמליץ לך לחפש חלופות יותר עממיות.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

אין לי בעיה להשקיע ברכב שבבעלותי מאות ואלפי שקלים!

אין זה אומר שאני צריך לקנות רכב רכב כזה.

אם באפשרותי לקנות רכב שיחסוך ממני אלפים ביישור הקו אז וודאי שאבחר בו.

הבעיה שבמקרה זה אני מוותר על יד וקילומטרס מפתים. למרות ש124 זה קילומטרז סביר בהחלט.

פורסם

קילומטרז' ויד לא אומרים הרבה. תלוי איך עשו את הקילומטרים האלה. במקרה של רכב ספורטיבי זה כמה ימי דריפט/מסלול/צלחות בשכונה ורייסים עשו עם הרכב. בלאי גבוה בק"מ נמוך זה רכב שעבר התעללות קשה. בלאי גבוה ברכב שעבר הרבה זה רכב במצב סופני.

במקרה שלך לשני הרכבים קילומטרז' סביר, אבל זה נתון שלא אומר לי הרבה.

• תוכן חדש...