Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2526 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי,

לפני כ-3 שנים התגלה שאני סובל מקרטוקונוס.

התחלתי להשתמש בעדשות מגע ייעודיות, אך לאחר שנתיים ומשהו, החלה עכירות בעדשות ואחת גם אבדה.

כעת, לאחר תקופה ארוכה יחסית עם משקפיים שוב, אני רוצה לחזור לעדשות.

אז מי שבסצנה - מה הפתרון שלכם (עדשות ייעודיות, קשות במרכז ורכות מסביב וכו'..)?

מה המספר שלכם, האם אתם מרוצים מהן, כמה הן יציבות על העין?

כל כמה שנים אתם מחליפים (או מלטשים?) וכל מידע אחר.

וכמובן - אופטמטריסטים מומלצים.

אוכל לספר שאצלי, ממעקב של שנתיים, הקרטוקונוס קל יחסית ומצבו יציב. את העדשות הנפקתי במכון "עיניים" (אצלם המחלה נתגלתה, בזמן בדיקת התאמה לניתוח לייזר, שכמובן ונמצאתי לא מתאים לו).

המספר שלי הוא 9-10 (תלוי בעין) ועם העדשות הסתובבתי קצת יותר משנתיים.

רוב הזמן הן היו בסדר, אך לא אוכל לומר שהיו יציבות ב-100% על העיניים.

כעת מחפש האם לחזור לעיניים (השירות היה טוב, אבל אין לי רפרנס אחר) או ללכת למרפאה אחרת (המליצו לי על מיקולנס).

תודה.

פורסם

לי יש קרטוקונוס.

אובחנתי בשלהי שנות ה-90, זמן קצר לפני גיוסי לצה"ל, הפרופיל שלי צנח בעקבות זאת מ-97 ל-45.

מאז אני מרכיב באופן קבוע עדשות קשות ומוריד אותן רק בשעות השינה.

את העדשות אני רוכש מ"מיקרולנס" בת"א ובמהלך העשור, פחות או יותר, שאני לקוח שלהם אני מאוד מרוצה, הם מעולים.

לפני שגיליתי אותם סבלתי מאוד מעדשות ברמה נמוכה ובמהלך השירות הצבאי שלי הגעתי כמה פעמים למיון עקב שריטות בקרנית ועוד

כל מיני דברים לא נעימים.

• חברי המעגל הראשון
פורסם

אצלי גילו לפני קצת יותר משנה, ובעקבות התפרצות מהירה הוחלט לעשות קרוס-לינקינג בשתיי העיניים לעצירת המחלה.

את הניתוח השני עשיתי לפני חודש, נקווה בהמשך שיעזור..

Jeep Grand Cherokee Trailhawk
Renault Megane RS Trophy

פורסם

אלן - שמעתי המלצות על מיקרולנס. האם הם מקזזים את עלות הבדיקה אם קונים אצלם עדשות?

dorosen - מה סדר גודל של התפרצות מהירה?

אצל מי אובחנת ואיפה נותחת?

פורסם
אלן - שמעתי המלצות על מיקרולנס. האם הם מקזזים את עלות הבדיקה אם קונים אצלם עדשות

אני לא זוכר, אני מציע שתיצור איתם קשר ותשאל אותם. בכל מקרה, העדשות עצמן ממומנות ברובן על ידי קופת החולים.

• חברי המעגל הראשון
פורסם

dorosen - מה סדר גודל של התפרצות מהירה?

אצל מי אובחנת ואיפה נותחת?

אני מניח שאתה עושה ביקורת פעם ברבעון, אצלי הייתה ירידה משמעותית בעובי הקרנית ולכן הוחלט על הניתוח.

אובחנתי לאחר התדרדרות בראייה וקושי בהתאמת משקפיים, נותחתי ע"י ד"ר ורסנו באיכילוב, מומחה קרנית בין המובילים בארץ.

Jeep Grand Cherokee Trailhawk
Renault Megane RS Trophy

פורסם

טוב , לי יש הרבה ניסיון עם קרטוקונוס - כרגע אני בן 24, איבחנו אצלי בגיל 17, אחרי 3 שנים מאוד קשות שרוב הזמן הייתי מטופל במיקרולנס והייתי ממש מרוצה - עברתי השתלות קרנית בשתי העיניים (2007 ו2009).

שהייתי מטופל של מיקרולנס , לא לקחו לי כסף על הבדיקה - רגע, אולי זה בגלל שקניתי עדשה שעולה 5K? כנראה.

עברתי הרבה בזכות הקרטוקונוס, לי הייתה ירידה דרסטית ועוד הרבה דברים.

אם מישהו רוצה לדבר/להתייעץ/סתם מתעניין מוזמן לדבר איתי חופשי בטלפון או הודעה פרטית, הייתי ועדיין אני אוזן קשבת ועוזר המון להרבה חברים/מכרים/מישהו שמכיר מישהו שנתקלים באותם קשיים ואין להם עם מי לדבר או מה לעשות עם המידע שנותנים להם.

• 6 שנים מאוחר יותר...
פורסם

הי,

אני גם חולה קרטוקונוס כבר 12 שנים והיה לי עדשות רכות לקרטוקונוס וגם עדשות קשות לקרטוקונוס וזה לא עזר. במיפוי קרנית שעשיתי היה החמרה וירידה ממש רצינית בתפקוד העין ואז הופנתי אל ד"ר ניר ארדינסט שהוא מומחה לסקלרליות

אני מאוד מרוצה ורואה חד לרחוק ולקרוב והעדשות הסקלרליות לקרטוקונוס נוחות. האם מישהו מכיר כיצד יש החזר מביטוח בריאות פרטי? אני מבטוח של הראל ובפוליסה כתוב תחליף ניתוחי-האם הכוונה שחייב לעשות השתלת קרנית לקרטוקונוס וזה למעשה הניתוח או שהשתלת קרנית זה לא ניתוח. שהתקשרתי לסוכן הביטוח הוא גם לא הבין כל כך את המצב בקשר להחזר של הביטוח

אין לי החרגה של קרטוקונוס בביטוח, אשמח לעזה בנושא של החזר מביטוח פרטי לכל מי שהיה לו ניסיון עם הביטוח הבריאות הפרטי

תודה לכולם

יהודה

מת על טיולי שטח

• תוכן חדש...