Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4842 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היום היה לי קצת זמן פנוי, הלכתי לחנות חלפים ורכשתי :

1. 10W40 ליקוי מולי בעלות של 90 ש"ח

2. פילטר שמן מקורי דייהטסו - 75 ש"ח

3. פילטר דלק חליפי (לא היה לו מקורי) - 25 ש"ח (לא הוחלף עדיין).

4. בורג קרטר - 20 ש"ח - בטעות קניתי את כל הבורג במקום כל האום שצריכים להחליף, אבל בשביל 20 שקל כבר החלפתי גם אותו.

חזרתי הביתה, הצטיידתי בכלים ונסעתי לאזור תעשייה קרוב לשטח פנוי כדי לא להפריע לאף אחד.

המחשבה הראשונה לריקון השמש הייתה הבקבוק שמן הישן עם חצי בקבוק קולה חתוך בתור משפך, אחרי שהעלתי את הרכב על הבוקים הבנתי שאין לי מקום להכניס את כל זה ומצאנו בסביבה דלי 20 ליטר שחתכנו אותו באמצע, בסוף שפכנו את התוכן לבקבוק הישן והוא יגיע למוסך למחזור.

את הבורג כמובן זה שטויות לפתוח, אך היום שבחרתי לי לעבודה הזאת לא היה יכול להיות יותר גרוע, מעבר לכמויות החול שעפו לי לעיניים ולפה (שטח פתוח), הרוח העיפה את השמן ישירות על הפרצוף שלי.

השמן היה שחור משחור, כנראה בגלל האינפוזיה שעשיתי לא מזמן.

השלב הבא היה פילטר שמן, בשרשור אחר כאן אמרו לי שאפשר לפתוח/לסגור אותו עם כוח היד, לא כך היה המקרה, מברג היה לי אך פטיש שכחתי, מזל שהיה עדיין מוקדם ובמרחק 3 דקות הליכה הייתה הטמבוריה הקבועה שלי, לא היה לו מפתח פילטר ולכן הלוואתי פטיש, תקעתי את המברג לכל אורך הפילטר עד שהצלחתי בקושי לפתוח אותו.

אחרי שכל השמן נזל, שפכתי קצת שמן ישן (שאריות מהבקבוק הישן) כדי שכל השמן הישן והשחור יצא, סגרתי בורג, סגרתי פילטר שמן חדש, מילאתי 3 ליטר, התנעתי לכמה שניות שהשמן יעבור סירקולציה והמשכתי למלא עד שהגעתי ל FULL במדיד.

כל הסיפור לקח שעה וחצי - שעתיים, בין היתר כי לא לקחנו בחשבון את כל הכלים הנדרשים וכי זאת הפעם הראשונה שביצענו לבד, הפעם הבא ברכב של חבר (שעזר לי), כבר נהיה חכמים יותר.

התרשמתי לטובה מהבוקים, הרכב היה כמו בלוק ולא זז מילימטר, בהחלט אביזר בטיחותי ממדרגה ראשונה.

אשמח לקבל דעות על המחירים ועל הפילטר דלק החליפי, האם אפשר להשתמש (נאמר ואני מחליף אותו מוקדם - 20K ולא משאיר אותו עשרות אלפי ק"מ) או שבכל זאת מומלץ להחזיר אותו ולחפש מקורי?

את הפילטר שמן הקודם רכשתי חליפי, אחרי המלצות רבות הפעם רכשתי מקורי, הפרש גדול יחסית - 20 שקל לחליפי לעומת 75 למקורי...

פורסם
פילטר שמן מומלץ מאוד לקנות מקורי, מפני שהחליפיים לא תמיד מגיעים עם שסתום אל-חוזר.

ספציפית לגבי השרייד - יש פילטר חברת Rabbit ב 25 שקל, קוריאני. בזמנו אפילו טרחתי לנסר פילטר כזה ישן ולוודא שיש לו שסתום אל-חזור.

לפותח השרשור - מה עם פילטר אוויר? פלאגים? :-o

וכל הכבוד על הטיפול העצמאי!

If you live by the GUN

You die by the GUN

פורסם

טוב שטיפלת לבד, מקווה שלא התאכזבת ושתמשיך לטפל בכל בעיה לבד.

לקחת יותר מידי את הזמן. (שעה לדעתי זה בסדר למתחיל, שעובד בבית בלי ליפט.)

למה לא קנית כלי יעודי כדי לפתוח את הפ.שמן?

לעבודה לבד יש הרבה מאוד יתרונות ויחד גם חסרונות.

היתרונות גדולים ומשמעותיים, חסכת פה 200 שקל של שעת עבודה במוסך.

טיפלת מכל הלב, ולא בלחץ של זמן!

החסרונות הם שיכלת לעשות נזק (בכל טיפול לבד, בהחלפת שמן אין הרבה מקום לטעויות).

ועוד חסרון, שבמוסך בודקים אם יש דליפות ודברים לקויים ואז מיידעים אותך, שאתה לבד וללא ניסיון אז קשה אם כי בכלל לא עולים על ליקויים.

היום היה יום מסריח ומתסכל, חרא יום.

פורסם
ספציפית לגבי השרייד - יש פילטר חברת Rabbit ב 25 שקל, קוריאני. בזמנו אפילו טרחתי לנסר פילטר כזה ישן ולוודא שיש לו שסתום אל-חזור.

לפותח השרשור - מה עם פילטר אוויר? פלאגים? :-o

וכל הכבוד על הטיפול העצמאי!

שסתום אל חוזר הוא רק פיצ'ר אחד, וברכבים בהם מסנן השמן נמצא למטה הוא בכלל מיותר.

איכות נייר הסינון ושטח נייר הסינון חשובים לא פחות. יש ברשת לא מעט מבחני השוואות פילטרים, לא רק סיניים אלא גם פילטרים של יצרנים גדולים ומוכרים. למעט כמה חריגים כלל האצבע הוא להישאר עם הפילטר המקורי. לדעתי זו טיפשות לחסוך על הרכב 20 שקל בשנה ולקבל מוצר נחות שלא עושה את תפקידו ולטווח הארוך גורם פי כמה יותר נזק מאשר החסכון המיידי בכיס.

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

אחרי שכל השמן נזל, שפכתי קצת שמן ישן (שאריות מהבקבוק הישן) כדי שכל השמן הישן והשחור יצא, סגרתי בורג, סגרתי פילטר שמן חדש, מילאתי 3 ליטר, התנעתי לכמה שניות שהשמן יעבור סירקולציה והמשכתי למלא עד שהגעתי ל FULL במדיד.

מילאת שמן בזמן שמנוע עבד? למה לעשות דבר כזה? הרי כאשר אתה מפעיל מנוע ויש סירקולצייה של שמן ואתה מכבה מנוע - עובר זמן עד שכל השמן יורד לקרטר. אם מלאת מיד אחרי כיבוי, סביר להניח שמלאת יותר מידי (או שלא הבנתי מה בדיוק ניסית לעשות).

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

אז קודם כל על החיזוקים והתגובות.

carbon - תודה ! פילטר אוויר הוחלף לאחר האינפוזיה, פלאגים ושמן גיר וטיימינג הוחלפו לפני חצי שנה בטיפול הראשון שעשיתי אצל חבר פורום, פעם ראשונה צפיתי, הפעם עשיתי.

הסיבה להחלפה המהירה (יחסית) של השמן היה בגלל שראיתי (לאחר האינפוזיה) שהוא שחור מאוד, מה גם שחלק גדול מהנסיעות היו קצרות יחסית, החלטתי הפעם להקדים את זמן הטיפול.

nir - לקחנו את הזמן באיזי, גם חלק מהזמן פשוט חיכינו שסופות החול יעברו, לקח לי בערך 5 דקות רק לפתוח את הבורג, כל פעם שניסיתי נכנס לי חול לעיניים.

כלי יעודי לא קניתי כי א. בטמבוריה לא היה, ב. אמרו לי בשרשור אחר שלא צריך לרכב הזה.

הסיבה העיקרית שעשיתי לבד היא כי אני אוהב לעשות לבד, ואני אוהב ללמוד ולדעת תחומים חדשים, החסכון הכספי הוא יתרון שולי (שכמובן במצב הכלכלי של ימינו רק עוזר). אני מאוד קשוב ומכיר את הרכב, ככה אני עם כל רכב שאני עולה עליו, ידוע לי מה הליקויים הנוספים שלו שיטופלו ממש בקרוב במוסך (בולמים, משולשים, בלמים).

paprika - אכן 5 ליטר, נרכש בחנות חלפים שעשו לי "הנחה" כי מכירים את חבר שלי, אך המחיר המקורי היה 100, נמצא בא.ת הישן בראשון, אם תרצה אשלח לך את השם בפרטי.

איתמר - בדיוק בגלל שראיתי את המאמרים הללו החלטתי ללכת על המקורי, אך ההפרש הוא לא 20 שקל, הוא 55 שקל, כמעט פי 4.

tzvipper - את השמן מלאתי כשהמנוע סגור כמובן, חיכיתי כמה דקות לאחר ההתנעה לקבל קריאה מדויקת מהמדיד, בכל מקרה במילוי שמן עודף היה יוצא לי עשן לבן, נסעתי עם הרכב והכל נראה תקין, אמדוד מחר בבוקר ליתר ביטחון.

את העניין של ההתנעה לימד אותי הבחור שעשה לי את הטיפול הקודם, האם זה מיותר ? הסיבה שלו הייתה כדי לגרום לשמן להכנס לכל המעברים ולקבל קריאה מדויקת כדי שלא יהיו חוסרים.

אשמח לתגובות על הפילטר דלק.

פורסם

קריאה מדוייקת זה כאשר שמן נמצא בקרטר ובפילטר שמן. לא רואה סיבה בשביל זה להפעיל מנוע, ממלאים שמן עד לF וקצת יותר לפי כמות שמן שלוקח פילטר. למחורת אחרי נסיעה מודאים שהשמן מלא, אם לא מוסיפים קצת.

גם אם שמן אצלך אחרי טיפול לא על F אלא קצת פחות - זה לא קריטי, תמיד תוכל להשלים חוסרים. זה עדיף מאשר יותר מידי שמן.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

מקווה שנפטרת מהשמן הישן באופן ידידותי לסביבה (צובר שומן יעודי במוסך) ושלא שפכת אותו במקרה לביוב.

פורסם
מקווה שנפטרת מהשמן הישן באופן ידידותי לסביבה (צובר שומן יעודי במוסך) ושלא שפכת אותו במקרה לביוב.

אכן, רשמתי שהשמן אוכסן במיכל הישן וברגע שיהיה לי זמן אני אוריד אותו במוסך.

פורסם

מקפיץ - מבקש תגובות לגבי פילטר דלק, כרגע יש אצלי את החליפי, האם כדאי להחזירו ולחפש מקורי או שאפשר להשתמש בו אך לקצר את ההחלפה הבאה (נגיד 20-30K במקום 80K כמו שקראתי בכמה מקומות) ?

פורסם

כמו בכל פילטר תחליפי, קשה לדעת עד כמה הפילטר עומד במפרט היצרן, הן באיכות הסינון והן באורך החיים.

פילטרי דלק ברכבי הזרקה לרוב מחליפים כל כמה עשרות אלפי קילומטרים (לפחות) ולכן גם אם עלותם גבוהה מרבית הסיכויים הם שתאלץ להחליף פילטר כזה פעם-פעמיים בכל תקופת בעלותך על הרכב, זו ממש לא הוצאה שבלתי אפשרי לעמוד בה.

בשביל השקט הנפשי הייתי מקצר את מרווח ההחלפה לחצי מהמומלץ.

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

• תוכן חדש...