Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5054 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
כתב רכב צריך להיות כתב. נקודה.

לא תמיד צריכה להיות מנצחת חד משמעית למבחן השוואתי, אבל לא יכול להיות שב- 90% מהמבחנים ההשוואתיים ישנן שתי מנצחות לפחות. לדעתי, זו עיתונות פרווה, שמתחנפת ליבואנים.

מסכים איתך. לכן מזל שזה הפוך ושב-90% (לפחות!) מהמבחנים ההשוואתיים יש מנצחת אחת ויחידה.

בקיצור הסגמנט המרכזי משעמם עד מאוד ואינני מקנא באלה שצריכים לכתוב עליו.

נכון אמרת. אותי מייאשות כתבות כאלו כי אתה מתחיל לחפש מתחת לאדמה שינויים מהותיים בין המכוניות - ואין. זה מגיע למצב שאתה כותב "מכונית א' קצת יותר מרווחת, אבל מכונית ב' קצת יותר נוחה" וצריך להצטדק בסוף שהקצת הזה הוא באמת קצת, ואיך לעזאזל אתה יכול לבחור מבין השתיים כשההבדלים כה דקים? דוגמא טובה היא המבחן ההשוואתי בין הסוויפט החדשה לפיאסטה בגרסאות הידניות. שתיהן מכוניות מצוינות. איך תבחר? בסוף המערכת בחרה בפיאסטה, אבל בניצחון מאוד דחוק של "חצי נקודה" כפי שנכתב (אפילו שאנחנו לא בוחנים עם ניקוד :wink: ). רוצה להיות נחרץ? קח שתי מכוניות מאוד שונות ברמתן או בתמחורן ותקל על עצמך את העבודה. נניח, הממ... לאון ב-120 אלף מול ג'ולייטה ב-170 :wink:

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

• תגובות 209
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
שתי מילים: ג'רמי קלארקסון.

יש כל מיני סוגים של עיתונאים ואנשי תקשורת ויש כל מיני זוויות מהן אפשר לתקוף נושא.

אני חושב שדווקא הבעיה היא עודף כתבות הצרכנות, עם הצ'ק ליסט הקבוע, המבנה הרגיל והביטויים השחוקים. הם הרעה החולה של עולם הרכב (וכמות לא מבוטלת של בלוגרים שמתים להיות כתבים).

וטוב, טוב יש טופ-גיר, עם הגישה היותר בידורית, דעתנית, וטוב שיש אהרונוביץ'. לא תמיד צריך להסכים, אבל לפחות יש על מה לא.

שלא נמות משעמום.

כאשר בוחנים פרארי כל יום, אז אפשר ואפילו רצוי להיות ג'רמי קלארקסון ואפילו אהרונוביץ'. אבל כאשר בוחנים רכבים לקהל הרחב, אז אין מנוס מלהתרכז מאותו צ'ק ליסט שכן זה מה שהלקוחות מחפשים ולא פחות חשוב, צריכים.

אתה מדמיין את קצין הרכב של אלביט מסביר למהנסדים המרובעים שם על טויוטה קורולה כמו ג'רמי קלארקסון? מה שהם ישמעו זה "rubbish rubbish rubbish ". אני גם רואה הבדל בין כתבה באינטרנט באתר רכב כללי או בעיתון יומי לבין כתבה במגזין רכב כמו "אוטו" זה קהל שונה עם צרכים שונים.

פורסם
אני גם רואה הבדל בין כתבה באינטרנט באתר רכב כללי או בעיתון יומי לבין כתבה במגזין רכב כמו "אוטו" זה קהל שונה עם צרכים שונים.

זו הטענה שלי.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

אתה מדמיין את קצין הרכב של אלביט מסביר למהנסדים המרובעים שם על טויוטה קורולה כמו ג'רמי קלארקסון? מה שהם ישמעו זה "rubbish rubbish rubbish ". אני גם רואה הבדל בין כתבה באינטרנט באתר רכב כללי או בעיתון יומי לבין כתבה במגזין רכב כמו "אוטו" זה קהל שונה עם צרכים שונים.

לדעתי זה גם לא מעניין אותם.

רוב האוכלוסיה מעוניינת בכלי שינוע ומכיוון שהנוסחה אצל כל היצרנים דומה, אז גם אין כל משמעות בעבורם (וגם בעבור רובנו) להבדלים המינוריים שבין כלי הרכב.

מבחינתם באים לאולם התצוגה, פותחים דלת, בודקים גודל תא המטען (לוודא שעגלת התינוק נכנסת), מוודאים את רשימת האבזור והולכים עליזים וטובי לב אל קצין הרכב עם הזמנה סגורה.

מבחני רכב? מה זה...

פורסם

מבחני רכב? מה זה...

הציבור מתחלק למגוון רחב של טעמים וצרכים.

יש כאלה שמספיק להם "...היה כתוב בעיתון".

יש כאלה שעוקבים אחר ההתפתחויות כל הזמן.

יש כאלה שפעם בכמה שנים עושים בדיקה לפני רכישה.

אצל האחרונים, אשר מחפשים חוות דעת מומחה, אשר אפשר לסמוך עליו. אחד, מנוסה, מקצועי, בלתי תלוי, אשר בדק והשווא את מה שהוא ממליץ עליו. מישהו שמספק תשובות.

אותו אחד שאנו מדברים עליו, בהחלט מתיימר לתת פתרון מצויין. יש לו מדריך עם נתונים טכניים. מנגנון סינון לפי קטגוריות ודירוג חד משמעי. בניגוד לעתונות מודפסת - הוא זמין מיידית.

אפילו אם לא מתאמצים, בכל פינה באתר שלו הוא מזהיר מפני ה"אחרים" - חובבנים ומושחתים. זה אפילו משכנע יותר שהגעת למקום סטרילי מפני הרעות החולות האלה.

אבל, לא! גם פה מדובר במקום שיש בו פגמים גדולים. דירוגים ללא בדיקה ומצב של תלות במפרסמים. וללא כל גילוי מינימאלי על כך.

...אם הוא קוטל רכב אחד בגלל שהמזגן שלו לא טוב. האם זה אומר שהוא וידא שבכל שאר המכוניות המזגן כן טוב? מישהו ראה את הדיונים מהימים האחרונים על המזגנים של ה i20, i25 והאסטרה בפורום הטכני כאן? שלא לדבר על כך שבמקרה הספציפי הזה (בו הוא פוסל מכונית ע"י דירוג של "נכשל"), היה קל לראות שמדובר בחובבנות במקרה הטוב...

וְאָהַבְתָּ לְרֵעֲךָ כָּמוֹךָ

מָה שֶׁשָּׂנוּא עָלֶיךָ אַל תַּעֲשֶׂה לַחֲבֵרְךָ

Don't know what I want ; But I know how to get it

פורסם
...אם הוא קוטל רכב אחד בגלל שהמזגן שלו לא טוב. האם זה אומר שהוא וידא שבכל שאר המכוניות המזגן כן טוב? מישהו ראה את הדיונים מהימים האחרונים על המזגנים של ה i20, i25 והאסטרה בפורום הטכני כאן? שלא לדבר על כך שבמקרה הספציפי הזה (בו הוא פוסל מכונית ע"י דיורג של "נכשל"), היה קל לראות שמדובר בחובבנות במקרה הטוב...

למה אתה מתרגש?

בכנות מוחלטת (וזו האמת למרות שהיא תשמע כמו עקיצה) - עד לדיון הזה בכלל שכחתי מקיומו של אהרונוביץ, הפעם האחרונה שהצצתי באתר שלו הייתה לפני שנים ואני ממש לא מבין למה מתרגשים ממנו.

את ה- IS הוא קטל עוד לפני שהגיעה אל הארץ כי לאחד - גבי שנהר מקונטיקט (לפי מיטב זכרוני) - היו הערות כלשהן על הרכב.

זה לא מנע ממני לרכוש את הרכב, אבל מאוד שעשע אותי.

רוני אהרונוביץ??? - למי אכפת?

פורסם

....מכל מקום, השרשור בפורום נטקאר שהביא כאן נראה יותר ויותר כמו פרופגנדה סובייטית, וזה דווקא די זכור לי. חבל. כל תגובה נגדית מזוכה ישר בתגובה לגופו של כותב ופסילה מוחלטת, מבלי להתייחס לטענות באמת.

...כמו שקשה לי, כאדם, לקבל האדרה עצמית בדרך של ביזוי והשפלת אחרים. אני מאמין שמי שהוא גדול וטוב מספיק, לא יזדקק להשמיץ ולהשפיל אחרים בכדי להראות זאת....

מצחיק שהמשפטים האלו באים ממך.

בהנחה שאתה הוא אותו הרומן שניהל את פורומי מועדון האלפא בשנת , 2005-2006 (ואם, לא אני מתנצל על טעות בזהות).

אותו אחד, שלא הרשה ל-"לא אלפיסטים" לכתוב בפורום?

אותו אחד שניהל (ועדיין מנהל? לא יודע, לא הייתי שם כבר כבר שש שנים), את פורום ה-"פרופגנדה סובייטית" במועדון האיטלקיות?

מצחיק, אפילו קורע שאתה נשען על הטיעונים הללו.

אני, אלפיסט, אחד שגם בין אלפות, נשאר אלפיסט בנשמתו, אבל ע"פ הגדרת הפורום הסובייטי, לא נחשב בעל דעה....

העיקר, נמשיך להתנגח במר אהרוניביץ', אחד מאבות עיתונות הרכב בישראל.

בואו נעלוב בו, נטיח בו ביצים סרוחות ואולי אף נסקול אותו באבנים, העיקר שיהיה במי לשסות את ההמונים, גם אם הם פסאודו-אינטלקטואליים חובבי רכב ואפילו, רחמנא לצלן, עורכי דין בהשכלתם.

יאללה, אל תתנו לי להפריע בקריעתו של אהרונוביץ' לגזרים....

אתה מחזיק עדיין ברכב עם מנוע TSI שנגמר לו האחריות? שמע, ביצים של שור.

תברח מהבית, תפיל הכל על אישתך.
פורסם

אם הוא קוטל רכב אחד בגלל שהמזגן שלו לא טוב. האם זה אומר שהוא וידא שבכל שאר המכוניות המזגן כן טוב? מישהו ראה את הדיונים מהימים האחרונים על המזגנים של ה i20, i25 והאסטרה בפורום הטכני כאן? שלא לדבר על כך שבמקרה הספציפי הזה (בו הוא פוסל מכונית ע"י דירוג של "נכשל"), היה קל לראות שמדובר בחובבנות במקרה הטוב.

יש הבדל בין מזגן לא תקין נקודתית, עקב בעייה טכנית למזגן בעל כושר קירור לא מספק.

מזגן הוא הרכיב הבעייתי ביותר לבחינה, ובהעדר ציוד מדידה מקצועי אין לבוחן על מה להסתך זולת הרגשה.

הבעיות ביונדאי I20 וב I25 נובעות מבעיה טכנית ולא מכשל תכנוני.

דלק מוטורס פתרו את בעיית כושר הקירור במאזדה 3 הראשונות ע"י מאיץ זרימה, מה שהביא את המזגן לכושר קירור סביר, והם בהחלט היו מודעים לבעיה.

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

פורסם

העיקר, נמשיך להתנגח במר אהרוניביץ', אחד מאבות עיתונות הרכב בישראל.

בואו נעלוב בו, נטיח בו ביצים סרוחות ואולי אף נסקול אותו באבנים, העיקר שיהיה במי לשסות את ההמונים, גם אם הם פסאודו-אינטלקטואליים חובבי רכב ואפילו, רחמנא לצלן, עורכי דין בהשכלתם.

יאללה, אל תתנו לי להפריע בקריעתו של אהרונוביץ' לגזרים....

רוני אהרונוביץ הוא מראשוני עיתונאי הרכב בישראל, אבל זיקנתו מביישת את נעוריו.

במעט שביקרתי באתר שלו, התרשמתי שמדובר באדם רגזן שכופה דעתו על האחרים, שאיננו סובלני לדעות שונות משלו ושלא נעים להתדיין איתו.

יתכן שהרושם שקיבלתי על האיש הוא קשה ושונה לחלוטין ממה שהוא באמת - יתכן.

אבל, אתר אינטרנט הוא גם זירת אירוח וירטואלית שמגיעים אליה אנשים בעלי דעות שונות שחלקם גם לא רהוטים בכתיבתם. זה לא אומר שצריך לפגוע בהם, או לאיים בתביעות שונות ומשונות.

כשמתארחים בסלון של מישהו, נכון שאסור לעמוד במרכזו ולהשתין על השטיח של המארחים, אבל גם המארח נדרש למינימום של הכנסת אורחים - אם הוא מעוניין בכאלה.

פורסם
יש הבדל בין מזגן לא תקין נקודתית, עקב בעייה טכנית למזגן בעל כושר קירור לא מספק. נכון!

מזגן הוא הרכיב הבעייתי ביותר לבחינה, ובהעדר ציוד מדידה מקצועי אין לבוחן על מה להסתך זולת הרגשה. 100%! אז תסביר לי, האם הורדת דירוג בגלל דיווח של מגיב אנונימי בפורום, הנה התנהגות מקצועית? והאם הבדיקה שהוא ערך תקפה או בכלל סבירה?

הבעיות ביונדאי I20 וב I25 נובעות מבעיה טכנית ולא מכשל תכנוני. אולי כן ואולי לא. אני מהדיון שנערך כאן לא השתכנעתי. ומהיכן אתה בטוח שלגבי אותו רכב מסויים שנשחט אצלו, לא מדובר בבעיה טכנית אצל חלק מהרכבים. הרי היו אצלו כאלה שטענו שהמצב טוב. אבל מהם הוא בחר להתעלם...

דלק מוטורס פתרו את בעיית כושר הקירור במאזדה 3 הראשונות ע"י מאיץ זרימה, מה שהביא את המזגן לכושר קירור סביר, והם בהחלט היו מודעים לבעיה. אז?

.....

פורסם

יכול מאד להיות שאתה צודק.

הפורד S MAX והגלאקסי לא נמכרו כאן בכמויות מספיק גדולות, ולכן לא קם קול צעקה על כושר הקירור של המזגן, ולכן זה מותיר אותנו עם 2 אפשרויות;

1. המכונית שנבחנה בנטקאר אינה תקינה.

2. לרוב רוכשי הרכב כושר הקירור מספק.

מגזין מקצועי היה שולח את המכונית לבדיקה מעמיקה יותר, שכוללת מדידת BTU ובדיקת טרמומטר בפתחי האיוורור, כמקובל.

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

פורסם
יכול מאד להיות שאתה צודק.

הפורד S MAX והגלאקסי לא נמכרו כאן בכמויות מספיק גדולות, ולכן לא קם קול צעקה על כושר הקירור של המזגן, ולכן זה מותיר אותנו עם 2 אפשרויות;

1. המכונית שנבחנה בנטקאר אינה תקינה.

2. לרוב רוכשי הרכב כושר הקירור מספק.

מגזין מקצועי היה שולח את המכונית לבדיקה מעמיקה יותר, שכוללת מדידת BTU ובדיקת טרמומטר בפתחי האיוורור, כמקובל.

תודה רבה!

תשובה הגיונית.

והייתי מוסיף לבדיקה שתארת - והשוואה לרכב אחר שנמצא באותם תנאים (ז"א אותו מסלול נסיעה, כמות נוסעים וכד')

אז עכשיו ברור - הוא במצב של תלות ("פירסומון"), לא תמיד מקצועי - רגע, רגע... זה מה שהוא מטיח באחרים, לא?

פורסם
לדעתי זה גם לא מעניין אותם.

רוב האוכלוסיה מעוניינת בכלי שינוע ומכיוון שהנוסחה אצל כל היצרנים דומה, אז גם אין כל משמעות בעבורם (וגם בעבור רובנו) להבדלים המינוריים שבין כלי הרכב.

מבחינתם באים לאולם התצוגה, פותחים דלת, בודקים גודל תא המטען (לוודא שעגלת התינוק נכנסת), מוודאים את רשימת האבזור והולכים עליזים וטובי לב אל קצין הרכב עם הזמנה סגורה.

מבחני רכב? מה זה...

לדעתי אתה טועה.

גם ה"המון" מתחשב במבחני רכב. לא כי ההמון הפך להיות חובב מוטוריקה אלא כי תרבות הצריכה השתנתה. המידע קיים, זמין בדקות ברשת וכמו שהצרכן הממוצע מסתכל על חוות דעת כשהוא קונה טלוויזיה או מחשב, כך הוא מסתכל על חוות דעת של מומחים ברכישה או חכירת רכב בליסינג.

חוסר המודעות המוטורית בא בהבנה של מה שאתה קורא. אתן לך דוגמא משבוע שעבר. גיסי צריך לבחור רכב מנהלים בליסינג. הוא עשה לעצמו רשימה, עבר על מבחני וידאו באוטו ועל נטקאר, לבדו, ואז פנה אלי.

להפתעתי לא היתה ברשימה הפורד מונדאו. כששאלתי למה הוא אמר שכתבו שהיא חלשה ובעלת מנוע מיושן:shock:

כן, המבחן הזמין ברשת שהוא הגיע אליו היה על הדגם הישן והוא לא שם לב. זה היה מבחן באוטו.

אני לא מציין את זה כדי להקניט את אוטו אלא כדי להמחיש את העובדה שגם צרכן שלא מבין כלום כן מחפש וגם אם לא מבין מה הוא רואה הוא קונה את זה מיד כי זה "כתוב בעיתון".

אגב כששאלתי אותו למה הוא לא התייחס לדירוג הטוב בנטקאר(4 כוכבים) לפני שהוא פסל אותה הוא אמר שהוא רוצה לראות "מבחן בעיניים" ולא טבלה.

לא שזה חשוב, אבל אחרי דיון בינינו הוא עשה נסיעות מבחן בכמה מכוניות ועבר בסופו של דבר מקאמרי למונדאו טיטניום 240.

פורסם
...אם הוא קוטל רכב אחד בגלל שהמזגן שלו לא טוב.

בנקודה זו - מעניין איך הוא דירג בזמנו את ה-156. המזגן שלה וירטואלי לחלוטין.

מצחיק שהמשפטים האלו באים ממך.

בהנחה שאתה הוא אותו הרומן שניהל את פורומי מועדון האלפא בשנת , 2005-2006 (ואם, לא אני מתנצל על טעות בזהות).

אותו אחד, שלא הרשה ל-"לא אלפיסטים" לכתוב בפורום?

אותו אחד שניהל (ועדיין מנהל? לא יודע, לא הייתי שם כבר כבר שש שנים), את פורום ה-"פרופגנדה סובייטית" במועדון האיטלקיות?

מצחיק, אפילו קורע שאתה נשען על הטיעונים הללו.

אני, אלפיסט, אחד שגם בין אלפות, נשאר אלפיסט בנשמתו, אבל ע"פ הגדרת הפורום הסובייטי, לא נחשב בעל דעה....

אני ולא אחר, גם עתה, במועדון אלפא. מועדון האיטלקיות, מאידך, זה לא אני - אז אבקשך.

אשמח, אפילו מאד, אם תראה ולו דוגמא אחת לטיעון שלך (הפורום שלנו הולך כמה שנים טובות אחורה) לפיו לא נתתי ללא אלפיסטים לכתוב בפורום. מאד אשמח.

אתה יודע מה, טוב שהבאת אותו כדוגמא. במשך השנים הרבות שאני מנהל את פורום מועדון אלפא, לא הייתה פעם אחת שמחקתי או ערכתי הודעה שכוונה אלי, או אפילו הזכירה אותי, מתוך עקרון, וגם אם הייתה הצדקה למחוק אותה - בניגוד לאתה יודע מי.

ועוד משהו - במועדון אלפא, צריך לעשות משהו חריג בשביל לזכות למחיקה ממני. אני מנת לדעת, אפילו בפרטי, למה לעזאזל התכוונת כי על פניו זה לא נשמע כמו דברי אמת.

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

פורסם
רוני אהרונוביץ הוא מראשוני עיתונאי הרכב בישראל, אבל זיקנתו מביישת את נעוריו.

במעט שביקרתי באתר שלו, התרשמתי שמדובר באדם רגזן שכופה דעתו על האחרים, שאיננו סובלני לדעות שונות משלו ושלא נעים להתדיין איתו.

יתכן שהרושם שקיבלתי על האיש הוא קשה ושונה לחלוטין ממה שהוא באמת - יתכן.

אבל, אתר אינטרנט הוא גם זירת אירוח וירטואלית שמגיעים אליה אנשים בעלי דעות שונות שחלקם גם לא רהוטים בכתיבתם. זה לא אומר שצריך לפגוע בהם, או לאיים בתביעות שונות ומשונות.

כשמתארחים בסלון של מישהו, נכון שאסור לעמוד במרכזו ולהשתין על השטיח של המארחים, אבל גם המארח נדרש למינימום של הכנסת אורחים - אם הוא מעוניין בכאלה.

מסכים עם כל מילה.

אני רק מקווה שהוא באמת השתנה מאותו אדם שבעצם חינך אותי לתרבות המוטורית ושהוא לא היה כזה גם אז.

אם זה לא כך זה קצת מביך לדעת שהערצתי טיפוס שכזה:oops:

• תוכן חדש...