Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5054 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
למה? כי הוא מעביר ביקורת חריפה (שלא להתבטא בצורה חריפה יותר) על כל דבר אחר? כי הנחרצות שלו וגסותו גורמת לך לחשוב שדווקא הוא צודק?

שלום

ממש ממש לא.

רוני אהרונוביץ הוא אמנם אדם ישיר, וכמו שכבר ציינתי, לרוב הוא נשמע אובייקטיבי יותר ממבקרי רכב אחרים. אני גם זוכר לו צדק נעורים על תחילת דרכו העיתונאית, שמגזין "טורבו" ו-"אוטו" שהוא הוציא היו עיתוני רכב מעולים (כל עוד הוא ערך אותם) מבחינת תוכנם, הכותבים וכמובן מבחני הרכב שהם פרסמו.

אני משתדל לא לקבל דעה של מבקרים מכל סוג שהוא כתורה מסיני, ובמקרה של אהרונוביץ "תפסתי אותו על חם":

לפני כחודשיים העולם רעד כאשר באתר שלו הוא השווה את אלפא ג'ולייטה לסיאט ליאון.

בין היתר הוא רשם משהו כמו: ש-הג'ולייטה היא כבר לא ממש אלפא ...

ביקשתי ממנו שיסביר את דבריו, וציינתי, שנהגתי לפני כשנה בדגם הדיזל של המכונית, ושממש קשה לי לקבל את דבריו.

תגובתו היתה: ש-מנוע הדיזל בג'ולייטה הינו "מולטי-ג'ט" ולא "מולטי-איר" כפי שרשמתי בפנייה שלי אליו.

תגובה זו, שהיא ממש טפשית וילדותית הביאה אותי למסקנה נחרצת, שכנראה האיש הגיע לסוף דרכו העיתונאית והוא האחרון שאפנה אליו לעצה או המלצה, אך עדיין, הביקורת שלו כלפי המתחרים נכונה.

• תגובות 209
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

להפתעתי לא היתה ברשימה הפורד מונדאו. כששאלתי למה הוא אמר שכתבו שהיא חלשה ובעלת מנוע מיושן:shock:

כן, המבחן הזמין ברשת שהוא הגיע אליו היה על הדגם הישן והוא לא שם לב. זה היה מבחן באוטו.

אני לא מציין את זה כדי להקניט את אוטו אלא כדי להמחיש את העובדה שגם צרכן שלא מבין כלום כן מחפש וגם אם לא מבין מה הוא רואה הוא קונה את זה מיד כי זה "כתוב בעיתון".

אגב כששאלתי אותו למה הוא לא התייחס לדירוג הטוב בנטקאר(4 כוכבים) לפני שהוא פסל אותה הוא אמר שהוא רוצה לראות "מבחן בעיניים" ולא טבלה.

לא שזה חשוב, אבל אחרי דיון בינינו הוא עשה נסיעות מבחן בכמה מכוניות ועבר בסופו של דבר מקאמרי למונדאו טיטניום 240.

העלית לי חיוך עכשיו, כי חיפשתי מבחן וידאו למונדיאו ב"אוטו" ומצאתי כתבה משעשעת של טל שביט ז"ל. אכן על המנוע הקודם, אבל בבירור כתוב תאריך של 2008 ומדובר על מנוע ה-2.3 ליטר בעוד היום יש לה 2.0 ליטר.

בכל מקרה, אותי משעשע שמונדיאו מקבלת ציון טוב אצל אהרנוביץ בעוד Sמקס וגאלאקסי לא (בגלל המזגן). אני מוכן להתערב שהמזגן זהה בכל 3 המכוניות...

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

בכל מקרה, אותי משעשע שמונדיאו מקבלת ציון טוב אצל אהרנוביץ בעוד Sמקס וגאלאקסי לא (בגלל המזגן). אני מוכן להתערב שהמזגן זהה בכל 3 המכוניות...

אחסוך לך את ההתערבות.

מערכת המיזוג זהה ב 3 המכוניות.

מה שעושה את ההבדל הוא החלל הפנימי של המכוניות, שבגלאקסי וב S MAX גדול פי 2 ויותר.

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

פורסם

המזגן זהה.

בזמנו, בSMAX הראשונות הוא באמת היה מחורבן, ביחוד בדגם הטיטניום עם גג הזכוכית. אני זוכר את זה בבירור כי פסלתי אז את הרכב אחרי נסיעת מבחן ובחרתי בגרנדיס בעיקר בגלל המזגן.

המזגן במונדאו הראשונות גם היה גרוע אבל נסבל בגלל שהוא נאלץ למזג חלל קטן משמעותית במשפחתית לעומת המיניוואן.

אני מניח שסידרו מאז את העניין בשתי הגרסאות אחרת כבר היינו שומעים על זה.

עריכה, פספסתי את התגובה של חן...

פורסם

אוקיי, חלל פנימי יכול להשפיע על יעילות המיזוג, אבל אני בספק אם ההשפעה היא אדירה. אולי במיניואנים צריך לשים על טמפ' מעט נמוכה יותר או על מפוח גבוה יותר, אבל זו בטח לא סיבה להוריד דירוג ל"לא מומלץ לקנייה".

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

זהה? יתכן שאתה צודק, אבל למקס ולגלקסי יש יותר פתחי איוורור מאשר למונדאו.

נקודה מצחיקה/מביכה במיוחד - ב"מבחן" שלו מצויין שפתחי האיוורור במושב האחורי במקס הם בגובה הבירכיים.

לצורך העיניין אם הוא היה מתייחס לפתחים בגולף שלי שבמושב האחורי הם באמת נמוכים ובגובה הקרסול/ברך, הייתי מניח שהוא באמת מדייק-היה שם.

אבל במקס, הפתח במושב האחורי הוא דווקא גבוה ובאיזור החזה/צוואר/ראש (תלוי מי יושב שם-מבוגר/ילד). ככה שאני בכלל לא בטוח שהוא טרח לבדוק כמו שהוא מדווח. (נראה לי כמו פיברוק טוטאלי)

וְאָהַבְתָּ לְרֵעֲךָ כָּמוֹךָ

מָה שֶׁשָּׂנוּא עָלֶיךָ אַל תַּעֲשֶׂה לַחֲבֵרְךָ

Don't know what I want ; But I know how to get it

פורסם

אני לא רוצה להיכנס לדיון על נטקאר, לא מתפקידי לנתח את פעולתו של רוני א.

אני כן רוצה להתחייס לטענות כאילו צרכן הרכב הישראלי העכשווי הוא פראייר שקונה מה שדוחפים לו - זה פשוט לא נכון!

הצרכן הישראלי למד לחפש ביקורות באינטרנט, לקרוא כתבות במגזינים וגם לשאול את אנשי המכירות שאלות קשות. אנחנו רואים את זה כאן בקארספורום ואני נתקל בזה על בסיס יומי בשיחות עם חברים. רובם באים עם שאלות אחרי שקיבלו מושג לגבי הרכב שהם מחפשים. הסיבה שעיתונות הרכב כפי שהכרנו אותה פעם הולכת ונעלמת היא סיבה אחרת לגמרי והיא קשורה לתהליכים שעוברים על שוק התקשורת בכלל.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

ברור.

לפני 20 שנה מגזין "אוטו" היה המדיה בתחום, למעט מבחני דרכים לא רציניים בעיתונות היומית.

מהפכת התקשורת בשנים האחרונות צימצמה מאד את השפעתה של העיתונות הכתובה והפכה אותה למוצר פנאי נטו.

בדיוק אותו תהליך עבר על העיתונות היומית, אגב.

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

פורסם

2012 ועדיין מתעסקים פה באהרונוביץ' ובנבירות מביכות בוויכוחי העבר.

תסלחו לי, הגנון זה כאן. או ליתר דיוק, רכלניות הקיבוץ התאספו...

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם
רוני אהרונוביץ הוא מראשוני עיתונאי הרכב בישראל, אבל זיקנתו מביישת את נעוריו.

במעט שביקרתי באתר שלו, התרשמתי שמדובר באדם רגזן שכופה דעתו על האחרים, שאיננו סובלני לדעות שונות משלו ושלא נעים להתדיין איתו.

יתכן שהרושם שקיבלתי על האיש הוא קשה ושונה לחלוטין ממה שהוא באמת - יתכן.

אבל, אתר אינטרנט הוא גם זירת אירוח וירטואלית שמגיעים אליה אנשים בעלי דעות שונות שחלקם גם לא רהוטים בכתיבתם. זה לא אומר שצריך לפגוע בהם, או לאיים בתביעות שונות ומשונות.

כשמתארחים בסלון של מישהו, נכון שאסור לעמוד במרכזו ולהשתין על השטיח של המארחים, אבל גם המארח נדרש למינימום של הכנסת אורחים - אם הוא מעוניין בכאלה.

מסכים לחלוטין. והאיש הרוויח את "קריעתו לגזרים", כפי שמתבטא אחד מאוהדיו כאן, בהחלט ביושר. וכמובן שאף אחד גם לא "קורע לגזרים" את אהרונוביץ', נהפוך הוא, אתה יכול לזהות בקלות את אלו שמכירים אותו היטב לפי מידת הזהירות שהם מגלים באופן שבו הם מתבטאים כלפיו.

פורסם
מסכים לחלוטין. והאיש הרוויח את "קריעתו לגזרים", כפי שמתבטא אחד מאוהדיו כאן, בהחלט ביושר. וכמובן שאף אחד גם לא "קורע לגזרים" את אהרונוביץ', נהפוך הוא, אתה יכול לזהות בקלות את אלו שמכירים אותו היטב לפי מידת הזהירות שהם מגלים באופן שבו הם מתבטאים כלפיו.

100%. בול פגיעה!

מדהים איך בשיטתו ובסגנונו, העולם מתחלק לכלבלבים ושפנים...

חכמים אמיתיים ודעתנים ידועים בעת ההיא ידומו...

אכן, מורם מהעם.

וְאָהַבְתָּ לְרֵעֲךָ כָּמוֹךָ

מָה שֶׁשָּׂנוּא עָלֶיךָ אַל תַּעֲשֶׂה לַחֲבֵרְךָ

Don't know what I want ; But I know how to get it

פורסם
לדעתי אתה טועה.

גם ה"המון" מתחשב במבחני רכב. לא כי ההמון הפך להיות חובב מוטוריקה אלא כי תרבות הצריכה השתנתה. המידע קיים, זמין בדקות ברשת וכמו שהצרכן הממוצע מסתכל על חוות דעת כשהוא קונה טלוויזיה או מחשב, כך הוא מסתכל על חוות דעת של מומחים ברכישה או חכירת רכב בליסינג.

חוסר המודעות המוטורית בא בהבנה של מה שאתה קורא. אתן לך דוגמא משבוע שעבר. גיסי צריך לבחור רכב מנהלים בליסינג. הוא עשה לעצמו רשימה, עבר על מבחני וידאו באוטו ועל נטקאר, לבדו, ואז פנה אלי.

להפתעתי לא היתה ברשימה הפורד מונדאו. כששאלתי למה הוא אמר שכתבו שהיא חלשה ובעלת מנוע מיושן:shock:

כן, המבחן הזמין ברשת שהוא הגיע אליו היה על הדגם הישן והוא לא שם לב. זה היה מבחן באוטו.

אני לא מציין את זה כדי להקניט את אוטו אלא כדי להמחיש את העובדה שגם צרכן שלא מבין כלום כן מחפש וגם אם לא מבין מה הוא רואה הוא קונה את זה מיד כי זה "כתוב בעיתון".

אגב כששאלתי אותו למה הוא לא התייחס לדירוג הטוב בנטקאר(4 כוכבים) לפני שהוא פסל אותה הוא אמר שהוא רוצה לראות "מבחן בעיניים" ולא טבלה.

לא שזה חשוב, אבל אחרי דיון בינינו הוא עשה נסיעות מבחן בכמה מכוניות ועבר בסופו של דבר מקאמרי למונדאו טיטניום 240.

חלק מההמון מתחשב, לחלק זה ממש לא משנה - העיקר שהעגלה נכנסת לתא המטען.

אגב, התייחסתי בעיקר לקבוצת ה- 120 א' ש"ח והמונדאו נמצאת בקבוצה גבוהה יותר שם כבר אחוז המשווים יהיה גדול יותר.

פורסם

אני רואה כאן התנפלות רבתי על רוני אהרונוביץ' , וליתר דיוק על יושרו , מקצועיותו ומניעיו.

בתור חסר דעה קדומה בנושא החלטתי לבדוק באופן אובייקטיבי אם "הכצעקת" . כ"כ הרבה טוענים כ"כ חמור כלפיו .

אולי הרוב צודק ?

אקח לדוגמא את טענות אחד המקטרגים הראשיים נגדו :

shayy כותב :

הבעיה העיקרית שלי איתו נוגעת לאתיקה של התנהלותו.

בדיוק אותו מקום שהוא תוקף את מתחריו שם הוא מתבזה.

- כותב ומדרג מכוניות בלי לנהוג בהן ובוודאי לא מציין זאת.

- יותר מדי פעמים ניכר שהוא משרת את בעלי העניין באתר שלו - מפרסמים וכד'.

- נמצא במצב של תלות ב 2 מפרסמים בלבד.

בדקתי ביסודיות את האתר שלו.

יש בסה"כ 2 מפרסמים כרגע , עם 2 פרסומות קבועות שמופיעות בכל דף שמגיעים אליו.

הפרסומות הללו הן :

* פולקסווגן בפרסומת לפולו במהדורה לצעירים במחיר 79,900.

* פיז'ו בפרסומת לטיפולים מוזלים , בה מוצג בראש פיזו 107 ,ולאחריה דגמים נוספים.

בהתאם לקביעה / השמצה המוזכרת בשירשור זה ע"י רבים וטובים , כי רוני א. משרת את אדוניו המפרסמים , בדקתי בטבלת

המדריך שלו לרכישת מכוניות חדשות כיצד גמל למיטיביו בניקוד מפרגן.

בוודאי יש לצפות כי נהג בנדיבות במתן ציוניו לדגמים המתפרסמים.

מסתבר כי הפולו הנדונה ב - 79,990 קיבלה אצלו בדירוג 2 כוכבים דלים.

בחינת כלל דגמי פולקסוואגן מגלה מגוון ציונים בין 2 ל - 5 כוכבים.

דגמי יוקרה כמו פאסאט CC מקבלים גם כן 2-3 כוכבים כתלות בתת הדגם.

וכיצד גמל לפרסומי לובינסקי ?

פיז'ו 207 קיבלה 2 כוכבים מסכנים לדגם הרובוטי ו 3 פושרים לדגם הידני.

במקום המפרסמים באתר הייתי מייד קורא את רוני לבירור נוקב...

נטען כי רוני א. "מחפש" את דגמי פורד ונותן להם ציונים דלים ללא הצדקה :

מסתבר כי דווקא יש דגמים (ודווקא פופולריים וזולים ) שזוכים לפרגון מירבי - פורד פיאסטה 1.2 ידני וחלק מדגמי הפוקוס זוכים

אצלו לדרוג מירבי של 5 כוכבים.

ואולי כל זה זה מוכיח כי הבן אדם ישר דרך ?

פורסם

לי אין קצה טענה על יושרו או מקצועיותו של אהרונוביץ'. הענין הוא התנהלותו בפורום שלו, לטעמי הפרטי התנהלות שכזו מספיקה כדי לאבד ענין בפורום הזה והשאלה אם הוא מבין או לא במכוניות, נוהג בהן לפני דרוגן או לא, מעניק חשיבות יתר לשילוש הכפול הזה של DSG ו TSI או לא ועוד כהנה וכהנה, הופכת לחסרת רלבנטיות. יש כאלו כאן שזה לא מפריע להם, ענינם.

פורסם
אני רואה כאן התנפלות רבתי על רוני אהרונוביץ' , וליתר דיוק על יושרו , מקצועיותו ומניעיו.

בתור חסר דעה קדומה בנושא החלטתי לבדוק באופן אובייקטיבי אם "הכצעקת" . כ"כ הרבה טוענים כ"כ חמור כלפיו .

אולי הרוב צודק ?

אקח לדוגמא את טענות אחד המקטרגים הראשיים נגדו :

shayy כותב :

בדקתי ביסודיות את האתר שלו.

יש בסה"כ 2 מפרסמים כרגע , עם 2 פרסומות קבועות שמופיעות בכל דף שמגיעים אליו.

הפרסומות הללו הן :

* פולקסווגן בפרסומת לפולו במהדורה לצעירים במחיר 79,900.

* פיז'ו בפרסומת לטיפולים מוזלים , בה מוצג בראש פיזו 107 ,ולאחריה דגמים נוספים.

בהתאם לקביעה / השמצה המוזכרת בשירשור זה ע"י רבים וטובים , כי רוני א. משרת את אדוניו המפרסמים , בדקתי בטבלת

המדריך שלו לרכישת מכוניות חדשות כיצד גמל למיטיביו בניקוד מפרגן.

בוודאי יש לצפות כי נהג בנדיבות במתן ציוניו לדגמים המתפרסמים.

מסתבר כי הפולו הנדונה ב - 79,990 קיבלה אצלו בדירוג 2 כוכבים דלים.

בחינת כלל דגמי פולקסוואגן מגלה מגוון ציונים בין 2 ל - 5 כוכבים.

דגמי יוקרה כמו פאסאט CC מקבלים גם כן 2-3 כוכבים כתלות בתת הדגם.

וכיצד גמל לפרסומי לובינסקי ?

פיז'ו 207 קיבלה 2 כוכבים מסכנים לדגם הרובוטי ו 3 פושרים לדגם הידני.

במקום המפרסמים באתר הייתי מייד קורא את רוני לבירור נוקב...

נטען כי רוני א. "מחפש" את דגמי פורד ונותן להם ציונים דלים ללא הצדקה :

מסתבר כי דווקא יש דגמים (ודווקא פופולריים וזולים ) שזוכים לפרגון מירבי - פורד פיאסטה 1.2 ידני וחלק מדגמי הפוקוס זוכים

אצלו לדרוג מירבי של 5 כוכבים.

ואולי כל זה זה מוכיח כי הבן אדם ישר דרך ?

אין לי מושג מה הוא כן מקבל או לא מקבל וזה גם לא ממש מעניין אותי כל עוד הוא מקצועי. אבל זה לא מקצועי לדרג רכב רק לפי יחידת ההנעה שלו! פולו 1.2TSI עם 5 כוכבים ו-1.4 עם 2 כוכבים. זה אותו רכב בדיוק רק יחידת הנעה שונה ואם עיתונאי רכב מדרג כך רכבים זה פשוט לא מקצועי! אז כמובן נשאלת השאלה מדוע הפיאסטה 1.2 מקבל 5 כוכבים??? כאשר גרסת ה-1.4 של הפיאסטה זוכה רק בשני כוכבים ומנוע ה-1.2 לא ממש שונה מה-1.4 ויש פחות אבזור ותנוחת הנהיגה בעיתית ודרך אגב, לפיאסטה מזגן חלש יחסית אז אולי היא גם צריכה כוכב אחד בלבד?

אולי הוא ישר, אבל מקצועי והוגן כלפי מבקרי האתר שלו הוא ממש לא!.

• תוכן חדש...