Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5054 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני מעריך שהסיבה שכל מה שמעתיקים מהאתר לו יוצא הפוך נובעת מהרצון שלו למנוע מאנשים להעתיק את דברי החוכמה שלו :-P

ממש לא מתאים. עם כל השנאה להתנהגות הבהמית שלו, רוני אהרונוביץ' הוא כתב רכב ותיק וטוב ואני נהנה לקרוא את מבחני הדרכים שהוא מבצע. קצת כבוד לאדם ולפועלו (הקמת המגזין שאתה עובד בו היום) לא היה מזיק.

המצב במגזין אוטו לא היה יותר טוב בשנים שלאחר עזיבתו.

די במקרה, נתקלתי אתמול בגיליון 101 של מגזין אוטו בו יש מבחן השוואתי בין פיג'ו 106 לאופל קורסה ולרנו טווינגו. עזוב את העובדה שהיו שם שלוש מנצחות. זה עצוב לקרוא כזה "מבחן דרכים", כמה חודשים אחריי שה- 106 ריסקה את הקורסה במבחן השוואתי ביניהם. ההבדל הקטן: במבחן המוקדם, רוני אהרונוביץ' היה העורך, בגיליון 101- דני פורמנצ'נקו.

אם זו לא דוגמה ל"פרסומון", מה כן?

• תגובות 209
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

מכיר את המבחן הזה. חוץ מהקורסה, שהיא מכונית די בינונית מנסיוני (הייתה לחבר טוב כמה שנים), ה-106 והטווינגו בהחלט יכולות להיות מנצחות עבור שני אנשים שונים, שכן הן מכוונות לקהל יעד שונה לחלוטין. אני בהחלט מסכים שה-106 עדיפה על הקורסה, שהיא פשוט מתחרה יותר ישירה.

זה לא ש"אוטו" חף מטעויות או דברים שעלולים להיחשב למחשידים - דוגמא טובה היא מבחן ל-146 1.6 מול אסקורט - שום דבר, אחרי 5 שנים ויותר מ-100K ק"מ, לא ישכנע אותי שהבלמים של ה-146 טובים כמו שכתוב במבחן, הם פשוט חרא, כך ממש. היתר, עם זאת, די מדויק.

הנקודה היא שהפוסל במומו פוסל - אדם שכל, או לפחות עיקר משנתו היא כמה האחרים נגועים וטמאים, צריך להיות לא פחות מקדוש, והוא לא. לכן ביקורתו זו פסולה שכן היא פשוט לא עומדת במבחן המציאות - מי שכתיבתו ופועלו מעלים חשדות דומים (כפי שהובא פה בשרשור) לא יכול לבוא ולתקוף מתחריו על יושרם. דעותיו נחרצות - אני, למשל, לא אוהב - אחרים כן. יש לו זכויות רבות בעיתונות הרכב הישראלית ואתה יודע מה - קרוב לוודאי שלולא היה משקיע את מה שנראה כמלוא מרצו בהשמצת המתחרים - אולי היה נהנה מתפוצה רחבה יותר וכבוד גדול יותר. ואל תגיד לי שזה קשור ליושרו הפנימי, כי יושר פנימי כשמו כן הוא - אדם כלפי עצמו.

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

פורסם
יש לו זכויות רבות בעיתונות הרכב הישראלית ואתה יודע מה - קרוב לוודאי שלולא היה משקיע את מה שנראה כמלוא מרצו בהשמצת המתחרים - אולי היה נהנה מתפוצה רחבה יותר וכבוד גדול יותר. ואל תגיד לי שזה קשור ליושרו הפנימי, כי יושר פנימי כשמו כן הוא - אדם כלפי עצמו.

חותם על כל מילה.

מי שרודף אחרי הכבוד - הכבוד בורח ממנו.

פורסם
אם זו לא דוגמה ל"פרסומון", מה כן?

לפי הבנתי, מההגדרה שלו - כולם פרסומונים וגם האתר שלו. (sronis היטיב להסביר את זה).

ואתה יודע מה? כנראה שבהרבה יותר קל להיות נחרץ כשיש לך 1וחצי עד שני מפרסמים...

בקיצור - עד שלא יפסיק עם האובססיה שלו לרדיפת מתחריו תוך השפלתם, הוא מחוייב להראות דוגמא אחרת. ברור לי שהוא לא מקיים את זה.

וְאָהַבְתָּ לְרֵעֲךָ כָּמוֹךָ

מָה שֶׁשָּׂנוּא עָלֶיךָ אַל תַּעֲשֶׂה לַחֲבֵרְךָ

Don't know what I want ; But I know how to get it

פורסם

היית קובע שמנוע אינו רהוט מבלי שנהגת במכונית המצויידת בו?

אפשר לדעת לפי מה קבעת שהוא לא נהג במנוע 160 כ"ס לפני התלונה של אייל?

כל מה שתעשה בחיים, יהיה חסר חשיבות.

אך חשוב מאוד שתעשה אותו,

כי איש לא יעשה אותו מלבדך.

פורסם

ציינתי בפירוש בתגובות שזה מבוסס על הערכת אייל.

ראה הודעה #116.

אייל כתב "(להערכתי הוא התייחס בכלל למנוע ה- 170 ולא 160), "

אני מניח שמי שקורא - קורא את כל השירשור.

וְאָהַבְתָּ לְרֵעֲךָ כָּמוֹךָ

מָה שֶׁשָּׂנוּא עָלֶיךָ אַל תַּעֲשֶׂה לַחֲבֵרְךָ

Don't know what I want ; But I know how to get it

פורסם

אתה אומר לי ממש לא מתאים ומדבר איתי על משהו מלפני 20 שנה? זה מזכיר לי מישהו...

זה ממש לא לפני 20 שנה, ואני יכול לתת לך דוגמאות גם לפני כ- 10 שנים. אצלו יש אולי חשד ל"פרסומון", באוטו זה כבר הוכח.

אפשר להגיד על אהרונוביץ' הרבה דברים רעים ואני לא אסנגר עליו, אבל אף אחד לא יכול לקחת ממנו את יכולת הכתיבה וההבנה שלו בעולם הרכב.

פורסם

מי שמחפש עצה ועזרה אמיתית יפנה לאתר של רוני. מי שמחפש להעביר חצי שעה בעבודה באינטרנט ,עד הדיון הבא, להתלונן על השכן ששרט לו את האוטו, לפרסם תמונות של המציבושי לנסר 93 עם המדף לעציצים החדש שהוא קורא לו ספוילר או לספר לכולם שבלימת מנוע זה רע ואסור לעשות אותה יפנה לאתר הזה.

לפעמים מתאים יותר האתר של רוני ולפעמים מתאים יותר פה, ככה זה 8)

Peugeot 406 2L turbo 1998 Škoda Octavia RS 245 2018

פורסם
זה ממש לא לפני 20 שנה, ואני יכול לתת לך דוגמאות גם לפני כ- 10 שנים. אצלו יש אולי חשד ל"פרסומון", באוטו זה כבר הוכח.

לא אתווכח איתך כי כבר עשיתי את זה עשרות פעמים. אני שם יותר מ-7 שנים ומעולם לא ראיתי, קראתי או כתבתי משהו שנובע ממניעים שאינם טובת הקוראים.

מי שמחפש עצה ועזרה אמיתית יפנה לאתר של רוני. מי שמחפש להעביר חצי שעה בעבודה באינטרנט ,עד הדיון הבא, להתלונן על השכן ששרט לו את האוטו, לפרסם תמונות של המציבושי לנסר 93 עם המדף לעציצים החדש שהוא קורא לו ספוילר או לספר לכולם שבלימת מנוע זה רע ואסור לעשות אותה יפנה לאתר הזה.

לפעמים מתאים יותר האתר של רוני ולפעמים מתאים יותר פה, ככה זה 8)

אני חושב שהתבלבלת. התכוונת: "מי שמחפש זלזול והתנשאות אמיתית יפנה לאתר של רוני" :-P

אני מוכן להתערב שבמשך שנה אחת של הפורום הזה, עזרנו פה להרבה (הרבה) יותר אנשים מאשר רוני אהרנוביץ עזר בכל שנות חייו.

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם
הבעיה בשרשור ההוא היא שבתוך מספר הודעות קטן מאד אהרונוביץ עבר לתקיפה לגופו של כותב ועצם העובדה שברור לו כשמש שאם מישהו לא מסכים אתו אז הוא פשוט לא יודע על מה הוא מדבר/לא יודע לנהוג.

אכן. הגישה הזו מאד מזכירה לי אתרים של "אודיופילים" שבהם כל מי שמעיז להטיל ספק ברמתו הגבוה עד מאד של מגבר פלוני שעולה כמו דירה (לאור המחירים לאחרונה - חדר) קטנה, מיד מתנפלים עליו ומסבירים לו שהשמיעה שלו לא בסדר...

וכמובן שאת הסיפור על "בגדי המלך" כולנו מכירים.

דני

פורסם

אני לא כותב מידע רב ולכן תקנו אותי אם אני טועה.

עולם הרכב כמו כל תחום בחיים מתחדש בלי סוף ומסתבך גם כן.וגם כאן כמו בהיי-טק העובדים הותיקים "מוחלפים" בעובדים צעירים ופתוחים יותר.פשוט מאוד קשה לו להשלים עם זה.

רוני(הזה מאתר אוטו)-מה הגיל של הכתבים אצלכם?

כמו בכל מקום צריך לזוז הצידה ולפנות מקום.

אוטו הוא "פרסומון" וגם הגה כזה וגם וואלה!רכב וגם האתר של רוני.אי אפשר להימנע מזה!-אנשים עובדים וצריכים להביא אוכל הביתה לילדים.מכתיבת מגזין ללא פרסום הרווח הוא פעוט והמגזין הופך ללא משתלם.

דוגמה למגזין פשוט מאוד אשר רואים כי כתוב בצורה לא מקצועית של ילד בן 15 ובזמן פנוי הוא "טורבו מגזין"-ככה עובדים בלי רווח.

אתם צודקים שיש פרסום אבל כמעט תמיד ניתן לסנן אותו מהכתבה.כדוגמא קיצונית-אם יכתבו שיונדאי I25 יותר מהנה מאלפא ג'וליטה אני לא אאמין.אבל אם יכתבו שיונדאי יותר בטיחותית מטויוטה נניח,תמיד אפשר לפתוח יוטיוב ולבדוק.

פרסומון או לא כל אחד נותן דגשים לדבר אחר ולכן לפעמים זה נראה מוטה.

רוני מנט-קאר ייתן 5 כוכבים ל TSI-DSG של VW ואילו לשילוב מבית פורד ייתן כוכב אחד בגלל מזגן-למה?!כי ככה הוא רואה את זה,גם אם זה מגוכך וגם אם זה מאוד נכון.

לעומת זאת רוני מאוטו יוריד ליונדאי 2 כוכבים על ההנאה מנהיגה-שזה נתון שלא מעניין את רוב קוני הרכב.

לזכותך באוטו ייאמר שאתם נותנים תמיד בעד ונגד.

אני מנסה לחשוב על תשובה שלא תוציא אותי גייז, לא תגרום לי לתאר לך את הג'ונסון שלי ולא תזכה אותי בהתראה. אין כזו.
פורסם

אני שם לב שאנשים משתמשים בכינוי שרוני משתמש בו - פרסומון ונראה לי שהרוב לא משתמשים בו נכון בגלל חוסר הבנה.

אז רק רציתי לומר שלדעתי רוני מתכוון שלא כל כלי תקשורת שמתפרנס מפרסומות הוא פרסומון אלא רק כלי תקשורת שמתקפל בפני המפרסמים בכל מיני צורות ומעדיף את ההכנסות מפרסומות על פני פרסום האמת וטובת הקוראים.

Peugeot 406 2L turbo 1998 Škoda Octavia RS 245 2018

פורסם

אני רואה פרסומון כאשר ישנו קשר בין התכנים המפורסמים בו לפרסומות.

האתר של מר אברהמוביץ' הוא בהחלט פרסומון.מהלל את VW ויש למעלה פרסומת לפולו.

אני מנסה לחשוב על תשובה שלא תוציא אותי גייז, לא תגרום לי לתאר לך את הג'ונסון שלי ולא תזכה אותי בהתראה. אין כזו.
פורסם

אני רואה פרסומון כאשר ישנו קשר בין התכנים המפורסמים בו לפרסומות.

האתר של מר אברהמוביץ' הוא בהחלט פרסומון.מהלל את VW ויש למעלה פרסומת לפולו.

שטויות במיץ! שים לב לדרוג של הפולו 1.4 הידנית שאמורה להימכר בכמויות גדולות. "פרסומון" היה מהלל את הדגם הספציפי הזה ולא נותן לו ציון של שני כוכבים. אין ספק שאהרונוביץ' מאוהב מעל הראש בשילוב של TSI+DSG, אבל מכאן ועד לזה שהוא מתפרנס מצ'מפיון?

לעומת זאת, תתקשר לקבל ייעוץ מהמוקד של מגזין אוטו לגביי רכב חדש/ משומש וכבר למחרת תקבל טלפונים מביואני רכב/ מגרשי רכב גדולים, שלא לדבר על מודעות פרסומיות לרכבים חדשים שמתקבלות במייל שלי, אשר השולח הוא AUTO.CO.IL.

SRONIS מגן על מקום העבודה שלו ובצדק, אבל הוא חוטא בחטא שהוא כל הזמן מתלונן עליו- מנסה להשחיר את האחר, זאת כאשר אותו אחר עשה דבר או שניים בעיתונות הרכב בישראל.

• תוכן חדש...