Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5054 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
הפלא ופלא - גם ב"אוטו" של עכשיו יש מדור יד שניה, עם מחלות אופייניות, מחירי חלקים נפוצים, טיפולים, צריכת דלק וכדומה. למה לסרב לחוות דעה על אמינותו של דגם שנמצא כמה שנים בשוק?

כי יש כ"כ הרבה משתנים שמשפיעים על אמינותו של רכב- סגנון נהיגה, רמת תחזוקה וכו'.

קח דוגמא פשוטה- סיטרואן C5. יש אנשים שרכשו את הרכב הזה ובילו איתו במוסכים יותר מאשר עם המשפחה/ במקום העבודה, ויש כאלה שמוכנים להישבע שמדובר ברכב אמין מאוד, כנ"ל רנו מגאן, אז איך אתה רוצה לקבוע אמינות של דגם, כזה או אחר?

• תגובות 209
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

באמצעים העומדים לרשות כל אחד מאתנו - תשאול מגוון מוסכים, בעלים, קציני רכב, אפילו חיפוש בפורום הטכני כאן (זה לא מאגר מידע קטן). כתבת יד שניה טובה (וזה לא מסובך לערוך, גם אם דורש מאמץ) תתן אינדיקציה טובה לרוב רוכשי הרכב בישראל, שכן רוב העסקאות הן ברכב משומש. לאחר כמה שנים של שימוש ברכב נאסף עליו מידע, ואם יודעים לסנן (ובכל זאת, עיתונאי רכב טוב צריך לדעת לסנן את זה) מקבלים מידע די אמין. אני יכול להגיד שגם אם לא הסכמתי עם כל מה שכתוב בכתבות יד 2 על אלפא 146 ו-156 (מכוניות שיש לי ניסיון אתן) הרי שהכתבות די קלעו לרוב האספקטים, במיוחד בתור אינדיקציה ראשונית לאחזקה צפויה.

המטרה היא לא להגיד, במילה אחת, האם הרכב אמין או לא. המטרה היא להציג משהו מעבר לזה. משום מה השתרשה כאן הדעה שצריכים להחליט עבורנו - בין אם במבחן דרכים ובין אם בכתבת יד 2. המטרה של כתבה טובה היא לתת לקורא את הכלים להסיק את המסקנה הנכונה עבורו.

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

פורסם
לא מסכים בעליל. הייעוץ אמור להיות אובייקטיבי לחלוטין ואם מיד לאחר שאתה מסיים שיחה עם "מומחה" או "כתב רכב" אתה מתחיל לקבל טלפונים מנציגי היבואנים, זאת אומרת שיש קשר כזה או אחר בין המגזין ליבואנים ואני אחזור שוב על המיילים שמגיעים מ-AUTO.CO.IL שבהם יש פרסומת והצעה לרכוש רכבים חדשים של אופל, מאזדה וכו'. זה דבר גרוע מאוד!

נכון, הייעוץ אמור להיות אובייקטיבי לחלוטין. האם משהו בייעוץ עצמו גורם לך להאמין שהוא לא? או שזו רק שיחת הטלפון מנציגי היבואנים שמגיעה אחריו שגורמת לך להאמין בכך? ולהזכירך שוב - אתה בעצמך אישרת שיתקשרו אליך נציגי יבואנים לאחר הייעוץ. אם לא תאשר, השיחה לא אמורה להגיע. ואם הגיעה בכל זאת - פנה אלי בה"פ ואבדוק את העניין לעומק.

בכל מקרה, בוודאי שיש קשר בין המגזין ליבואנים - הם משלמים לו על פרסומות וכן משלמים עבור לידים. אף אחד לא מנסה להסתיר את זה, וכך זה עובד בכל חברה המספקת שירותי ייעוץ לקניית רכב (ויש כמה כאלו בארץ). לפחות אצל מגזין אוטו יש הפרדה ברורה בניגוד לחברות אחרות (בדוק ותיווכח) - היועץ לא מנסה למכור לך כלום. הוא מייעץ ורק לאחר מכן מתקשר בן אדם אחר שמופקד על הקשר בין הלקוחות לסוכנויות, ושואל אם אתה מעוניין שיקשרו אותך לסוכנות כזו או אחרת. עבורך יש כאן בעיה אתית? זו כבר החלטה שלך. מרבית הלקוחות מרוצים מאוד מהשירות, כך אני שומע. היועצים, מצידם, מייעצים רק לפי דעת המערכת.

אגב, אם יש לך בעיה עם זה, אז בוודאי תהיה לך בעיה חמורה הרבה יותר עם אהרנוביץ - הרי הוא מייעץ לאנשים בפורום שלו (לפחות לאלו שהוא לא יורד עליהם) וגם הבנאדם שלכיסו נכנס הכסף מהמפרסמים באתרו. לפחות אצל "אוטו" היועצים לא רואים שקל מהיבואנים.

באשר למיילים מ-auto.co.il - אם אינך מעוניין לקבל אותם, אני מעריך שיש אפשרות לבקש להוריד אותך מרשימת התפוצה. אם אתה לא מוצא אותה, שלח אלי בפרטי את המייל שלך ואנסה לעזור.

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם
אמשיל לך משל. היה היה (ולמען הסר ספק עודנו חי ושיהיה בריא) איש גדול בתורה, גאון ממש. בגיל צעיר מאד היה לרבה של עיר גדולה בעולם, והמשיך בתפקידי מפתח בעולם הדתי. בלא צל של ספק וללא טיפת ציניות, חכם בתורה וגאון משכמו ומעלה. אלא מאי, ככל אדם, השנים נתנו בו את אותותיו ומה לעשות, חדותו, מצבו והתבטאויותיו אינן כתמול שלשום. לכאורה - טבעי, אלא שעדת מעריצים מסוימת (במקרה הזה מפלגה פוליטית) פשוט לא נותנת לו לרדת מהבמה בשקט ובכבוד. המקרה שלנו הרבה יותר דומה מאשר שונה, פרט, אולי, להשפעה הפחותה של עדת המעריצים ומוגברת יותר של האיש עצמו. זכויותיו של האיש (במקרה שלנו) רבות והוא, ללא ספק, המייסד של עיתונות הרכב הישראלית המודרנית. רק שכמו שאמרו לפני, זקנתו מביישת את נעוריו, וחבל. במעבר חד מדת לכדורגל, תיזכרו בפרישתו של פרנק רייקרד. דוגמא מובהקת לבחירת עיתוי נהדר, בניגוד למקרה דנן.

הרבה כבוד יש לי לרוני אהרונוביץ כמייסד עיתונות הרכב המודרנית.

די להציץ בגיליונות טורבו מלפני 30 שנה ולראות עד כמה הם נראים כבני זמננו ולא ארכאיים.

אי הרצון שלו להכנע לדרישות המפרסמים גרם לו לעזוב את טורבו ולאחר שנים ספורות נעלם המגזין, שהפך ממגזין הרכב המוביל בישראל לבדיחה עצובה.

לפי משנתו, הסיפור חזר על עצמו גם באוטו, ואני בהחלט מבין את הכעס שלו.

אבל גם האדם הצודק ביותר בעולם צריך לדעת מתי "לשחרר" ולהמשיך הלאה, מה גם ששוק התקשורת השתנה מהקצה לקצה.

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

פורסם

מכיוון שיש לי כמה וכמה גליונות טורבו ישנים ועם כל הכיף שלי לחזור ולפשפש בהם (ולריב עם אשתי כל פעם שאני מביא ערימה נוספת כשמישהו מוציא למסירה :-D ), הם בהחלט ארכאיים. המדדים, הסטנדרטים, שלא לדבר על השפה - הכל כיף, הכל מעניין - אבל לא בסטנדרט הנוכחי.

לגבי הסיבות לעזיבה - שמענו צד אחד. אתה יודע מה - גדלנו, אני מניח שכולנו, על הצד הזה. אלא שבחלוף השנים ועם הצטברות ניסיון החיים כנראה שכמה ספקות מתחילים לחלחל, יחד עם אותה הבנה שלא הכל שחור ולבן, טוב ורע וכו'. אלה החיים.

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

פורסם

אהרונוביץ' הפרסונה ייצור גס ודוחה, אך אהרונוביץ' כתב הרכב הוא בין הטובים שאני מכיר. כשאני מתעניין בעולם הרכב והקשר שלי עם הכתב הוא דרך האינטרנט/ מגזין, חשובה לי יותר מקצעויותו מאשר אופיו.

טוב לקרוא שאתה לא מאשים אותו בחוסר אובייקטיביות.

אני לא חולק על מה שכתבת. נדמה לי שחלק ניכר ממשתתפי השרשור הזה ואחרים לא חולקים עליך. כמו כל דבר בחיים גם כאן מדובר על פרופורציה ואיזון, אם אני שם בצד אחד את כתב הרכב המקצועי ובצד שני את האופי הבעייתי, וסגנון הכתיבה אז אצלי לפחות המקצועיות מפסידה ובגדול ומה שנשאר זה משהו בין עלבון לגיחוך על השאריות שנותרו מהאיש אותו הערצתי בילדותי.

פורסם

100%.

לי זה נראה כמו אחד שהוא מלך השערים!

רק חבל שלמעלה ממחציתם הם גולים עצמיים.

וְאָהַבְתָּ לְרֵעֲךָ כָּמוֹךָ

מָה שֶׁשָּׂנוּא עָלֶיךָ אַל תַּעֲשֶׂה לַחֲבֵרְךָ

Don't know what I want ; But I know how to get it

פורסם
הרבה כבוד יש לי לרוני אהרונוביץ כמייסד עיתונות הרכב המודרנית.

די להציץ בגיליונות טורבו מלפני 30 שנה ולראות עד כמה הם נראים כבני זמננו ולא ארכאיים.

אי הרצון שלו להכנע לדרישות המפרסמים גרם לו לעזוב את טורבו ולאחר שנים ספורות נעלם המגזין, שהפך ממגזין הרכב המוביל בישראל לבדיחה עצובה.

לפי משנתו, הסיפור חזר על עצמו גם באוטו, ואני בהחלט מבין את הכעס שלו.

אבל גם האדם הצודק ביותר בעולם צריך לדעת מתי "לשחרר" ולהמשיך הלאה, מה גם ששוק התקשורת השתנה מהקצה לקצה.

גרמת לי להציץ באתר שלו לאחר שהמון זמן לא עשיתי זאת וכנראה שטוב שלא. שכן "המחלה" שלו לגבי הקומבו, כבר גורמת לו להתעוור. קראתי מבחן השוואתי לגולף 1.2TSI, אסטרה טורבו ו-C4 1.6THP. הוא יודע לכתוב אין ספק וזה היה מבחן של השוואת תיבות הילוכים בשילוב עם מנועי טורבו, ככל הנראה בכדי להוכיח את טענתו. הבעיה היא שבצד המקצועי/טכני המבחן הזה מלא בדברים שאני יכול לקרוא להם רק סילוף עובדות ולא שום דבר אחר. גולף 1.2TSI לא מהירה יותר בשום מצב מסיטרואן C4 1.6THP. אולי הוא קוסם, אך לי אין מושג איך הוא מצליח לעשות שהגולף תהיה יותר מהירה.

פורסם

רומז שהוא פשוט משקר והגולף יותר איטית במבחני תאוצה?

כל מה שתעשה בחיים, יהיה חסר חשיבות.

אך חשוב מאוד שתעשה אותו,

כי איש לא יעשה אותו מלבדך.

פורסם

ניתן לכבודו לענות?

אך חשוב מאוד שתעשה אותו,

פורסם

קראתי עכשיו את המבחן הזה והלסת נפלה לי.

אני לא יודע אם זה רשלנות מקצועית או משהו אחר,

אבל חוסר התייחסות לסתירה שבין הנתונים הטכניים למלל היה מחייב התייחסות.

יתכן והבעיה היא בנתוני היצרנים אשר בפועל אינם מתקיימים - וזה כבר קרה.

אבל במקרים כאלה זה משהו שבוחן סביר אמור לציין. במיוחד שיש לכאורה על הנייר פערים משמעותיים.

וְאָהַבְתָּ לְרֵעֲךָ כָּמוֹךָ

מָה שֶׁשָּׂנוּא עָלֶיךָ אַל תַּעֲשֶׂה לַחֲבֵרְךָ

Don't know what I want ; But I know how to get it

פורסם

להזכיר לכולם שאתם נמצאים בקארספורום ולא באתר הנידח של אהרונוביץ.

לדעתי הויכוח הזה גרם להכפלת התעבורה באתר של אהרונוביץ, אז אולי הגיעה העת לחדול ואו לנעול ?

Hyundai Tucson Prime 2.0– הבחירה של האישה..

Kia Niro Plug In - כי שומרים על הסביבה

פורסם
מה שמוזר במבחן זה שהוא מציין שלסיטרואן יש גיר AL4.

היכן הוא כותב זאת?

אני דווקא מצאתי "הC4 עדייין משתמשת בגיר רובוטי חד מצמדי"

אך חשוב מאוד שתעשה אותו,

• תוכן חדש...