Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5054 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
אני רואה פרסומון כאשר ישנו קשר בין התכנים המפורסמים בו לפרסומות.

האתר של מר אברהמוביץ' הוא בהחלט פרסומון.מהלל את VW ויש למעלה פרסומת לפולו.

הוא מהלל את השילוב של מנועי הTSI עם גיר DSG בצדק, וזה לא קשור לכך שהם מפרסמים אצלו.

ישנם לא מעט דגמים של אותו יבואן שרוני מעניק להם לא יותר מ2 כוכבים, ולפני שאתה מפנה כלפיו אצבע מאשימה מציע לך לבדוק טוב את הניקוד שהוא נותן לכל מכונית שקיימת אצלו במדריך, לראות מי מפרסם אצלו ולחזור לפה עם מסקנות אמיתיות יותר.

• תגובות 209
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

בוא ננסה רגע לחפור בהגדרה "פרסומון":

אין ספק שכל מגזין/אתר רכב בכל העולם מתפרנס מפרסום. לפעמים הכנסות הפרסום גבוהות מההכנסות ממנויים. במדיה אינטרנטית ההכנסה מפרסום היא ההכנסה היחידה. והרי זה הגיוני לחלוטין, הרי אף אחד לא מחזיק מגזין/אתר לשם שמיים, ואנחנו צרכני התוכן לא ממש מוכנים לשלם (בהכללה), אז מי ישלם, בנון?

ע"מ להגדיל את ההכנסה מפרסום (את מס' הפרסומות או את עלות כל אחת מהן) ניתן לפעול בשתי דרכים עיקריות:

1. הדרך האתית: להמשיך לכתוב בצורה אובייקטיבית ככל הניתן (דיון על מה היא אובייקטיביות הוא אחר לגמרי), וכך לייצר מגזין/אתר מכובד ושם טוב שיביאו קוראים. תפוצה רחבה תביא מפרסמים.

2. הפרסומון (להבנתי): לכבד את המפרסמים קצת יותר מדי ולשמור אותם מבסוטים מבחינת תוכן.

הלוואי ויכולתי לחשוב שכל המדיות בארץ תמיד פועלות בדרך הראשונה. אני מניח שרובן שואפות לזה, או לפחות להיראות ככאלה. אני בטוח שיש מקרים של גליצ'ים כאלה ואחרים, בכל זאת אנחנו שוק קטן ודי עני. לקורא הנבון נשאר לאסוף מידע ממס' מקורות, ובמקומות בהם יש חשד - לבצע מחקר על קשריו של האתר/מגזין עם היבואן (לקרוא כמה מבחנים שונים על רכבים של אותו יבואן, לבדוק מי הוא הכתב, לספור את מס' הפרסומים במדיה).

ותמיד לזכור שאין וואקום, אין שחור לבן, ומבחן רכב הוא מעצם הגדרתו עניין סובייקטיבי, עניין של טעם, המושפע ממכלול של גורמים. לחשוב שתוכל לקבל תמונה על חוזקות וחולשות הדגם, או על איזה רכב עדיף על האחר רק מקריאה (אפילו מושכלת) של מבחן בודד זה קצת תמים. אין מנוס מהצלבות מידע, וכמובן מעריכת נסיעת מבחן אישית, אם אתה עומד לפני קניה, או ממש מעוניין לגבש דעה אישית נחרצת.

אם כל הדרכים מובילות לרומא, הדרך שלי מובילה אל הים

ר. פרסקי

פורסם
הוא מהלל את השילוב של מנועי הTSI עם גיר DSG בצדק, וזה לא קשור לכך שהם מפרסמים אצלו.

ישנם לא מעט דגמים של אותו יבואן שרוני מעניק להם לא יותר מ2 כוכבים, ולפני שאתה מפנה כלפיו אצבע מאשימה מציע לך לבדוק טוב את הניקוד שהוא נותן לכל מכונית שקיימת אצלו במדריך, לראות מי מפרסם אצלו ולחזור לפה עם מסקנות אמיתיות יותר.

דפדפתי אצלו בפורום.הוא קורא לזה הקומבו המושלם.זה הספיק לי כדי להבין שאובייקטיביות אין כאן,והדוגמה על הכתבה שנתתי.

כתב שכותב כך כנראה לא מבין-אדם פשוט שלא מבין במכוניות(תשאל את סבתא שלך אפילו) יגיד שיש הבדל בין תיבה ברכב מיני לתיבה ברכב על.

אני מנסה לחשוב על תשובה שלא תוציא אותי גייז, לא תגרום לי לתאר לך את הג'ונסון שלי ולא תזכה אותי בהתראה. אין כזו.
פורסם
מי שמחפש עצה ועזרה אמיתית יפנה לאתר של רוני. מי שמחפש להעביר חצי שעה בעבודה באינטרנט ,עד הדיון הבא, להתלונן על השכן ששרט לו את האוטו, לפרסם תמונות של המציבושי לנסר 93 עם המדף לעציצים החדש שהוא קורא לו ספוילר או לספר לכולם שבלימת מנוע זה רע ואסור לעשות אותה יפנה לאתר הזה.

לפעמים מתאים יותר האתר של רוני ולפעמים מתאים יותר פה, ככה זה 8)

אתה רציני או שזה מין חוש הומור מעוות שכזה?

מעניין אותי אם קרוב משפחה של אהרונוביץ יבוא ויגיד לו שהוא רוצה לרכוש קומבו שכזה ברכב בן 5 (אין אחריות על גיר ולא על מנוע), מעניין אם ההתלהבות תישאר או שיתחילו גמגומים קלים וכחכוחים בגרון.:wink:

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם

doras - "פרסומון"

בוא נגדיר מהו פרסומון.

כאשר קיימת השפעה של מפרסמים על דעות מובעות. אני משער שלנקודה זאת יש הסכמה רחבה.

כאשר יש מערכת מורכבת עם הרבה אנשים ומנגנונים מעורבים - אפשר למצוא ראיות להשפעות אסורות (מסרים מתועדים, עדויות וכד'). כשיש ראיות אפשר להוכיח עד רמה פלילית.

כאשר יש הצגה של איש אחד - נושא הראיות קשה בהרבה יותר (אבל לא בלתי אפשרי). כי איך אפשר להוכיח מדוע אדם קיבל החלטה כזו או אחרת. הרי קיבל החלטתו לפי מיטב שיפוטו, כך יטען. מן הסתם לא יהיה מי שיציג חומר מחשיד.

לכן, הדיון כאן מתרכז ברמה האתית!

אם כפי שsronis ציין, אדם גם אחראי על הכתיבה, גם על מכירת המודעות וגם זה שמתפרנס מהן, הרי שהוא נמצא במצב של תלות. תלות היא מצב נפשי. לא ניתן לבוא ולהוכיח לכאן או לכאן כי זה השפיע או לא, אבל זה על השולחן. אדם הוא רק אדם.

מאדם שטוען כלפי אחרים כי הם פרסומון או לא מקצועים וכד', ניתן היה להניח, בוודאי אם הוא משפטן, שאצלו בבית הדברים האלו מסודרים. איך מסודרים? או שיש אצלו הפרדה בין בעלי המניות (אלו שנהנים מהכנסות הפרסום) לבין המערכת (אלו שאחראים על התכנים), או שבמינימום ינהג בשקיפות ויתן גילוי על כל המקומות שבהם עלולים להווצר ניגודי עיניינים. במצב מושלם אפילו היה מפרסם קוד אתי בו היה קובע כיצד נוהג בקונפליקטים.

זה המצב?

מגוחך משהו - אבל סביר להניח שדווקא אצל אלו שהוא טוען כנגדם קיימות הפרדות כאמור אשר אצלו לא. אבל אני לא באמת מכיר אותם.

וְאָהַבְתָּ לְרֵעֲךָ כָּמוֹךָ

מָה שֶׁשָּׂנוּא עָלֶיךָ אַל תַּעֲשֶׂה לַחֲבֵרְךָ

Don't know what I want ; But I know how to get it

פורסם
דפדפתי אצלו בפורום.הוא קורא לזה הקומבו המושלם.זה הספיק לי כדי להבין שאובייקטיביות אין כאן,והדוגמה על הכתבה שנתתי.

אבל לא הבנתי למה בכך שהוא קורא לזה הקומבו המושלם הוא מאבד את האובייקטביות בעינך?

אגב, כמישהו שבבעלותו היו שני דגמים שונים עם השילוב הזה (שירוקו 2.0, וגולף GTI) אני מסכים עם קביעתו.

פורסם
זאת כאשר אותו אחר עשה דבר או שניים בעיתונות הרכב בישראל.

אמשיל לך משל. היה היה (ולמען הסר ספק עודנו חי ושיהיה בריא) איש גדול בתורה, גאון ממש. בגיל צעיר מאד היה לרבה של עיר גדולה בעולם, והמשיך בתפקידי מפתח בעולם הדתי. בלא צל של ספק וללא טיפת ציניות, חכם בתורה וגאון משכמו ומעלה. אלא מאי, ככל אדם, השנים נתנו בו את אותותיו ומה לעשות, חדותו, מצבו והתבטאויותיו אינן כתמול שלשום. לכאורה - טבעי, אלא שעדת מעריצים מסוימת (במקרה הזה מפלגה פוליטית) פשוט לא נותנת לו לרדת מהבמה בשקט ובכבוד. המקרה שלנו הרבה יותר דומה מאשר שונה, פרט, אולי, להשפעה הפחותה של עדת המעריצים ומוגברת יותר של האיש עצמו. זכויותיו של האיש (במקרה שלנו) רבות והוא, ללא ספק, המייסד של עיתונות הרכב הישראלית המודרנית. רק שכמו שאמרו לפני, זקנתו מביישת את נעוריו, וחבל. במעבר חד מדת לכדורגל, תיזכרו בפרישתו של פרנק רייקרד. דוגמא מובהקת לבחירת עיתוי נהדר, בניגוד למקרה דנן.

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

פורסם
אבל לא הבנתי למה בכך שהוא קורא לזה הקומבו המושלם הוא מאבד את האובייקטביות בעינך?

אגב, כמישהו שבבעלותו היו שני דגמים שונים עם השילוב הזה (שירוקו 2.0, וגולף GTI) אני מסכים עם קביעתו.

כי ברגע שהקומבו מופיע למול עיניו, כל יתר מאפייני הרכב מחווירים. אין ספק שגירו ונוע הם חלקים מהחשובים ברכב, אבל לא היחידים. מעבר לכך, גם לקומבו חסרונות - בעיקר אמינות, מורכבות ועלות.

ZC6 | JB43 | 932

פורסם
אני לא כותב מידע רב ולכן תקנו אותי אם אני טועה.

עולם הרכב כמו כל תחום בחיים מתחדש בלי סוף ומסתבך גם כן.וגם כאן כמו בהיי-טק העובדים הותיקים "מוחלפים" בעובדים צעירים ופתוחים יותר.פשוט מאוד קשה לו להשלים עם זה.

רוני(הזה מאתר אוטו)-מה הגיל של הכתבים אצלכם?

כמו בכל מקום צריך לזוז הצידה ולפנות מקום.

אתחיל בזה שב"אוטו" יש 3-4 כתבים במשרה מלאה ועוד 3-4 כתבים במשרה חלקית, ואני בהחלט מחשיב את זה כיתרון. הגיל הממוצע - לא יודע למה זה רלוונטי אבל הוא הרבה מעל 30, כשלמרבית הכתבים יש לפחות 7 שנות ניסיון בתחום.

אוטו הוא "פרסומון" וגם הגה כזה וגם וואלה!רכב וגם האתר של רוני.אי אפשר להימנע מזה!-אנשים עובדים וצריכים להביא אוכל הביתה לילדים.מכתיבת מגזין ללא פרסום הרווח הוא פעוט והמגזין הופך ללא משתלם.

אתה מתבלבל. כשאהרנוביץ אומר "פרסומון" הוא מתכוון לכך שהכתבים והעורכים מתקפלים לטובת המפרסמים ומשבחים את מכוניותיהם גם כשהן אינן ראויות לתשבוחות. הדבר הזה הוא לחלוטין לא נכון במגזין אוטו (לא יודע להגיד בוודאות לגבי מדיות אחרות, אבל מעריך שאותו הדבר). בפירוש אפשר לנהל מערכת רווחית המתנהלת גם מול היבואנים מבחינה כלכלית ועדיין שומרת על האתיקה העיתונאית שלה. אני לא אומר שזה טריוויאלי, אבל אני כן אומר שמניסיון רב מעולם לא התבקשתי לשנות פסק דין של כתבה בגלל יבואן כזה או אחר. ואם תגיד עכשיו "כן, אבל זה כי כבר מראש אתה כותב רק דברים חיוביים על המכוניות" אז אוכל בקלות לתת לך דוגמאות רבות פרי עטי שיוכיחו ההפך. מיותר אולי לציין שמעולם לא קיבלתי כסף מאף יבואן.

דוגמה למגזין פשוט מאוד אשר רואים כי כתוב בצורה לא מקצועית של ילד בן 15 ובזמן פנוי הוא "טורבו מגזין"-ככה עובדים בלי רווח.

אתם צודקים שיש פרסום אבל כמעט תמיד ניתן לסנן אותו מהכתבה.כדוגמא קיצונית-אם יכתבו שיונדאי I25 יותר מהנה מאלפא ג'וליטה אני לא אאמין.אבל אם יכתבו שיונדאי יותר בטיחותית מטויוטה נניח,תמיד אפשר לפתוח יוטיוב ולבדוק.

פרסומון או לא כל אחד נותן דגשים לדבר אחר ולכן לפעמים זה נראה מוטה.

רוני מנט-קאר ייתן 5 כוכבים ל TSI-DSG של VW ואילו לשילוב מבית פורד ייתן כוכב אחד בגלל מזגן-למה?!כי ככה הוא רואה את זה,גם אם זה מגוכך וגם אם זה מאוד נכון.

לעומת זאת רוני מאוטו יוריד ליונדאי 2 כוכבים על ההנאה מנהיגה-שזה נתון שלא מעניין את רוב קוני הרכב.

אם כבר דיברת ספציפית - אם אני בוחן יונדאי משפחתית, כמובן שלא אתן לה ציון גרוע בגלל חוסר בהנאה מנהיגה. מכונית משפחתית נבחנת בתור משפחתית, לא בתור כלי להנאה. ההנאה היא רק בונוס.

לזכותך באוטו ייאמר שאתם נותנים תמיד בעד ונגד.

תשובות באדום

זו אמירה מאוד שגויה. ראשית, בהחלט לא חייב להיות קשר ישיר בין הילול של תוצרת מסוימת לפרסום שלה. אם מחר בבוקר פולקסווגן יפסיקו לפרסם אצל אהרנוביץ ואז פתאום כל הדירוגים שלו למכוניות התוצר ירדו - אז יש כאן בעיה. אחרת - אין לך על מה לבסס את דבריך (הרי יש מכוניות של VW שאהרנוביץ פחות אוהב, ויש מכוניות של המתחרים שהוא יותר אוהב).

שנית, ואני אומר זאת בצורה ברורה מאוד: אני לא מאמין שאהרנוביץ מוטה כלפי מפרסמים אצלו בשום צורה שהיא. אני חושב שכל הציונים באתר שלו נובעים ממניעים מקצועיים בלבד והם בחירתו האישית כראות עיניו המקצועית. אני גם חושב שחלקם שגויים בהחלט, אבל זו כבר ראות עיניי המקצועית :wink:

לעומת זאת, תתקשר לקבל ייעוץ מהמוקד של מגזין אוטו לגביי רכב חדש/ משומש וכבר למחרת תקבל טלפונים מביואני רכב/ מגרשי רכב גדולים, שלא לדבר על מודעות פרסומיות לרכבים חדשים שמתקבלות במייל שלי, אשר השולח הוא AUTO.CO.IL.

SRONIS מגן על מקום העבודה שלו ובצדק, אבל הוא חוטא בחטא שהוא כל הזמן מתלונן עליו- מנסה להשחיר את האחר, זאת כאשר אותו אחר עשה דבר או שניים בעיתונות הרכב בישראל.

טוב, נו, אני מבין שאתה רוצה לאזן את הטחות האשמה בר.א. בעזרת הטחות אשמה באוטו. אין בעיה, אני אזרום איתך.

ב-ר-ו-ר שאתה תקבל טלפונים מיבואני רכב וחברות ליסינג אחרי ייעוץ במוקד של מגזין אוטו! הרי זה חלק מתנאי השימוש! אתה מקבל מהם ייעוץ טלפוני מקצועי בחינם. אתה לא חושב שהם צריכים להרוויח משהו בתמורה? הרעיון כאן הוא לעזור לך פעמיים - פעם באמצעות ייעוץ בלתי תלוי ממומחים שנעזרים בידע של כתבי המגזין, פעם שנייה בקישור לנותני השירות שיעזרו לך לקנות את האוטו בו חשקה נפשך. אתה יכול להגיד שאתה לא רוצה לקבל טלפונים מאף אחד, ואז אתה באמת לא אמור לקבל טלפונים (אם קרה אחרת - פנה אלי ואעזור). אבל מרבית האנשים הנעזרים בשירות דווקא שמחים לקבל טלפונים, שחוסכים להם התעסקויות.

באשר לאהרנוביץ - היה לי כבוד אליו בתור איש שתרם רבות לתרבות המוטורית בארץ לפני שנים רבות. הכבוד נגוז כשגיליתי מיהו האדם מאחורי הפרסונה.

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

תחשוב איזה סוג של פרסומות היית מצפה למצוא באתר שעוסק במכוניות, אם לא פרסומות של יבואני רכב.

Peugeot 406 2L turbo 1998 Škoda Octavia RS 245 2018

פורסם
אתה רציני או שזה מין חוש הומור מעוות שכזה?

מעניין אותי אם קרוב משפחה של אהרונוביץ יבוא ויגיד לו שהוא רוצה לרכוש קומבו שכזה ברכב בן 5 (אין אחריות על גיר ולא על מנוע), מעניין אם ההתלהבות תישאר או שיתחילו גמגומים קלים וכחכוחים בגרון.:wink:

חצי צוחק וחצי רציני

Peugeot 406 2L turbo 1998 Škoda Octavia RS 245 2018

פורסם

אני אנסה להתנסח בזהירות :-)

אותך אני זוכר כפעיל בפורום של נטקאר, אז מידת האובייקטיביות שלך לכאורה קצת נפגמה.

אני גם מסכים שגיר DSG הוא לכאורה פתרון טוב יותר מגיר אוט' פלנטרי, אך לא פתרון מושלם מהסיבה שעדיין הגיר אינו אמין כלל, לראיה צ'מפיון נותנים אחריות של 5 שנים על הגיר. מה יהיה הלאה? לאחר 5 שנים?

לכן אני מציין שהוא פתרון לכאורה יותר טוב מגיר אוט' פלנטרי.

מכאן זה מתקשר לדבר הבא:

תמיד ר' א' שונא לדבר על אמינות, אך שמזכירים אצלו בפורום את הבעיה עם האמינות של הגיר, אז הוא טוען שיש 5 שנים אחריות, הוא בפנים מתחמק מהתשובה שהוא לא רוצה לענות, הרי אם הוא יודה שהגיר אינו אמין, אז בעצם הוא שבר את כל התורה שעליה הוא דוגל בכל מה שקשור לאמינות, שעצם אין דבר כזה רכב אמין יותר ואמין פחות.

אני כבר נתתי את הדוגמא של הדירוג במכוניות ספורט שהוא כ"כ מגוחך, נתתי את הדוגמא של הרכב שברשותי מול המתחרות במחיר של 150K, אז תאמין לי שאני חושב שיש את הזכות המלאה להפנות אצבע מאשימה לדירוג המגוחך הזה, שמושתת על דעות שלו ונתונים יבשים בלבד. הרי דירוג לא אמור להיות אובייקטיבי? :wink:

Skoda Octavia MK III 1.8TSI

פורסם

טוב, נו, אני מבין שאתה רוצה לאזן את הטחות האשמה בר.א. בעזרת הטחות אשמה באוטו. אין בעיה, אני אזרום איתך.

ב-ר-ו-ר שאתה תקבל טלפונים מיבואני רכב וחברות ליסינג אחרי ייעוץ במוקד של מגזין אוטו! הרי זה חלק מתנאי השימוש! אתה מקבל מהם ייעוץ טלפוני מקצועי בחינם. אתה לא חושב שהם צריכים להרוויח משהו בתמורה? הרעיון כאן הוא לעזור לך פעמיים - פעם באמצעות ייעוץ בלתי תלוי ממומחים שנעזרים בידע של כתבי המגזין, פעם שנייה בקישור לנותני השירות שיעזרו לך לקנות את האוטו בו חשקה נפשך. אתה יכול להגיד שאתה לא רוצה לקבל טלפונים מאף אחד, ואז אתה באמת לא אמור לקבל טלפונים (אם קרה אחרת - פנה אלי ואעזור). אבל מרבית האנשים הנעזרים בשירות דווקא שמחים לקבל טלפונים, שחוסכים להם התעסקויות.

באשר לאהרנוביץ - היה לי כבוד אליו בתור איש שתרם רבות לתרבות המוטורית בארץ לפני שנים רבות. הכבוד נגוז כשגיליתי מיהו האדם מאחורי הפרסונה.

לא מסכים בעליל. הייעוץ אמור להיות אובייקטיבי לחלוטין ואם מיד לאחר שאתה מסיים שיחה עם "מומחה" או "כתב רכב" אתה מתחיל לקבל טלפונים מנציגי היבואנים, זאת אומרת שיש קשר כזה או אחר בין המגזין ליבואנים ואני אחזור שוב על המיילים שמגיעים מ-AUTO.CO.IL שבהם יש פרסומת והצעה לרכוש רכבים חדשים של אופל, מאזדה וכו'. זה דבר גרוע מאוד!

אהרונוביץ' הפרסונה ייצור גס ודוחה, אך אהרונוביץ' כתב הרכב הוא בין הטובים שאני מכיר. כשאני מתעניין בעולם הרכב והקשר שלי עם הכתב הוא דרך האינטרנט/ מגזין, חשובה לי יותר מקצעויותו מאשר אופיו.

טוב לקרוא שאתה לא מאשים אותו בחוסר אובייקטיביות.

פורסם

מכאן זה מתקשר לדבר הבא:

תמיד ר' א' שונא לדבר על אמינות, אך שמזכירים אצלו בפורום את הבעיה עם האמינות של הגיר, אז הוא טוען שיש 5 שנים אחריות, הוא בפנים מתחמק מהתשובה שהוא לא רוצה לענות, הרי אם הוא יודה שהגיר אינו אמין, אז בעצם הוא שבר את כל התורה שעליה הוא דוגל בכל מה שקשור לאמינות, שעצם אין דבר כזה רכב אמין יותר ואמין פחות.

דווקא בנושא הזה הוא השתנה (לטובה או לרעה, אתה תחילט).

אין צורך להזכיר את החלפת המנועים הסיטונאית בדגמי הקורולה בשנים 2003-2004 וזה ברכב שהוגדר "פאר האמינות"

כשהוא היה עורך במגזין אוטו, היה מדור שנקרא ,יד שניה" ובו היתה סקירה על דגם מסוים- על כל מחלות הילדות שלו ואם הוא אמין או לא.היום, הוא מסרב לחוות דעת אל אמינות של דגם מסוים, ולדעתי בצדק, כיוון שלא ניתן לחזור אמינות של כלל הרכבים מדגם מסוים ואין בארץ גוף אובייקטיבי כמו JD POWER שאוסף נתונים על תקלות בזמן אמת.

פורסם

הפלא ופלא - גם ב"אוטו" של עכשיו יש מדור יד שניה, עם מחלות אופייניות, מחירי חלקים נפוצים, טיפולים, צריכת דלק וכדומה. למה לסרב לחוות דעה על אמינותו של דגם שנמצא כמה שנים בשוק?

ZC6 | JB43 | 932

• תוכן חדש...