Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5054 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
לא יודע אם זה כזה מעניין כיוון שלטעמי לא חייבים להיות נהג-על בשביל לדעת לאבחן תכונות של מכונית. נכון, צריך לדעת מה אתה עושה, אבל אני מכיר כתבי רכב רבים שאין להם מושג בדריפטים ונהיגת ג'ימקאנה, ושלא זוכרים מתי פעם אחרונה ישבו בקארט, והם עדיין יודעים לנתח מכונית בצורה טובה בהחלט.

100%. אבל המינימום זה לנהוג במה שאתה כותב עליו ומחלק לו ציונים מדוייקים. כי הוא כותב ומדרג גם בלי. וזה באמת כבר רמה של עילוי נדיר.

ואין לי בעיה שיביע דעה בלי לנהוג. אבל שיציין זאת. קצת צניעות ושקיפות והוא היה מרוויח. אבל הוא בחר בדרך אחרת.

וְאָהַבְתָּ לְרֵעֲךָ כָּמוֹךָ

מָה שֶׁשָּׂנוּא עָלֶיךָ אַל תַּעֲשֶׂה לַחֲבֵרְךָ

Don't know what I want ; But I know how to get it

• תגובות 209
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

ברור שאנטרקוט.

ולגבי ויכוחים עם רוני א.:

ראשית, אני מתווכח על נושאים בהם נראה לי שמישהו טועה. אם הם מינורים או לא זה כבר עניין אחר, מאוד סובייקטיבי. אני, למשל, אין סיכוי שאצדד בלנסר אוטומטית או בפוקוס 1.6, כל אחת בשל מגרעותיה (היום שוב קיללה אחותי את המרחב המוגבל של הפוקוס ואת תא המטען הלא שימושי שלה - גרסת 4ד), ולכן אין לי ויכוח עימו בהקשר זה.

שנית, YOU HAVE TO PICK YOUR FIGHTS. כמה אתם יכולים לכתוב על בן-אדם שאתם לכאורה לא מעריכים את כתיבתו?

מחפש קבריו לא יקרה שתנייד 2+2.

פורסם

למה לכאורה?

לא מעריכים את כתיבתו נקודה.

אתה בהחלט צודק, השרשור הזה די מיותר ככל שמדובר בענייני רכב מהותיים. המהות היחידה שלו היא שהיא מאירה את עיניהם של אנשים על מיהו רוני אהרונוביץ' באמת.

למען הסר ספק, אני כולל את עצמי בתוך האנשים האלה.

פורסם
100%. אבל המינימום זה לנהוג במה שאתה כותב עליו ומחלק לו ציונים מדוייקים. כי הוא כותב ומדרג גם בלי. וזה באמת כבר רמה של עילוי נדיר.

אם להתייחס רגע לעניין הציונים באתר שלו:

הוא החליט לפני הרבה שנים שכל רכב שמוכנס למאגר אצלו מקבל ציון, ללא יוצא מהכלל. אני מניח שאם שואלים אותו, הוא עונה שהוא נותן ציונים על מכוניות בהן לא נהג לפי מבחנים שהוא סומך עליהם מחו"ל וכדומה. אתה יודע מה - אין לי בעיה עם זה, מהסיבה הפשוטה שגם אני לא נהגתי על כל המכוניות בארץ (ובטח לא על כל הגרסאות שלהן) ועדיין אני מאמין שניסיוני מאפשר לי לדרג אותן בצורה כזו או אחרת בהתאם לקריטריונים כאלו ואחרים.

הבעיה אצלו היא שהדירוג הוא ללא קשר לקריטריונים, או יותר נכון - בהתאם לקריטריונים של אהרנוביץ, שאינם גלויים לכולם. למשל, הוא מעריך מאוד גיר ידני או DSG ומכוניות כאלה מקבלות אצלו ניקוד גבוה יותר לרוב. הוא מתייחס יותר להתנהגות מאשר לביצועים וכן הלאה, מייחס חשיבות מוגזמת בעליל למיקום פתחי המיזוג וכן הלאה. כלומר, אם אתה בדיוק, אבל בדיוק כמו אהרנוביץ, כנראה שהדירוג שלו יועיל לך בהחלט. הבעיה היא שמרבית האנשים אינם כאלה.

תוסיפו את זה לעובדה שהדירוג הוא לכאורה תלוי קבוצה (כלומר כל מכונית מקבלת השוואה לקבוצה שלה) על אף שבמקרים מסוימים מכונית משתייכת לכמה קבוצות, ותקבלו תוצאות מוזרות בעליל בדירוג שלו, שלא יכולות לבוא "לבד" אלא חייבות לקבל הסבר. אילו היה באמת רוצה לתת שירות טוב ללקוחותיו, היה מתכבד ומספק שתיים-שלוש שורות הסבר לכל דירוג שלו, כדי שהקוראים יקבלו מידע מדויק יותר. למשל: "דגם X היה מקבל אצלי 4 כוכבים בדר"כ בהשוואה לקבוצתו, אבל בגלל שהתיבה שלו אוטומטית והמחיר גבוה הוא יורד ל-3". "דגם Y הוא בינוני למדי ומקבל 3 כוכבים בדר"כ, אבל המחיר כה אטקרטיבי ביחס לקבוצה שהוא עולה ל-4", וכן הלאה.

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

מסכים בהחלט - אילו היה מוסיף בעד/נגד/סיכום כל אחד היה יכול להבין מה התכונות הבולטות ולתת להן משקל לפי טעמו.

מצב כזה גם מתאים לסיטואציה ההגיונית שאין מצופה ממנו לנהוג על כל תת-ורסיה.

אבל, זה לא כך אצלו.

וכשאתה מחבר את חד המשמעות של הדירוג עם ההתנהלות שלו בפורום שאינה מסבירת פנים, מתנשאת ופוסקת לפעמים במילה אחת לכאן או לכאן ומתיימרת לכאורה להיות מניסיון, יש פה חיבור רע. אתה בא לבחור מכונית, הדירוג חד משמעי, אתה שואל שאלה, מובהר לך שאתה לא מבין, אבל אלוהים כבר בדק את הדברים בשבילך...

וכפי שכבר ראינו, יש מקרים שבהם הוא פוסק בלי לבחון ולא מודה בזה. שזה סוג של הטעיה, לטעמי.

תגיד בכנות sronis, היית מוריד ניקוד על מיזוג לכוכב אחד מבלי שטרחת לבדוק אותו?

היית קובע שמנוע אינו רהוט מבלי שנהגת במכונית המצויידת בו?

עכשיו, הכל בהקשר של ההודעה שפתחה שרשור זה, כשאתה מחבר את הבוז שלו למתחריו, אשר לכאורה נאמר ע"י מי שנוהג בצורה מקצועית ונטולת פניות, אתה מבין שיש פה משהו רע. מאוד.

פורסם

תשיכרל ךירדמבש םימגדה תואלבטב עיפומ ,הלעמב ןושאר ינכרצ ילכ אוהש ,גורידה

ריחמ יפל ןוימל המודב ,גוריד יפל תוצובקה תואלבט תא רדסל םג ךתורשפאב .תוינוכמ

.ןרצי וא

םיוושמ אל ונחנא .תורישיה היתורחתמל האוושהב תגרודמ תינוכמ לכ :יסחי אוה גורידה

.חטש בכרל הלוירבק תינוכמ וא S סדצרמל וטנופ טאיפ

back.gif

לא נגעתי :-o

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם

ישה, תודה לך. ניסיתי להפוך את העיניים, לקרוא דרך הגב, להביא מראה. שום דבר לא עזר :lol:

אני מעריך שהסיבה שכל מה שמעתיקים מהאתר לו יוצא הפוך נובעת מהרצון שלו למנוע מאנשים להעתיק את דברי החוכמה שלו :-P

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

פורסם

קלי קלות משמאל לימין

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם

זה נובע אך ורק משימוש בפורמט HTML ישן. כמו צורת הפורום שלו. נדמה לי שזה רק הוא ו- YNET שעוד "מקפידים" על זה ;-)

לרוני ש.: אתה יכול לתת כמה דוגמאות לדירוגים שאתה לא מסכים עימם? דווקא מעניין לשמוע.

ולגבי הפורד - הוא ביצע נסיעת מבחן, שלא שינתה דבר. פיגמליון או לא, אינני יודע, אך מאחר והרכב לא מעניין אותי אז גם התשובה על זה לא :-)

מחפש קבריו לא יקרה שתנייד 2+2.

פורסם

לטובת המתקשים בקריאה הפוכה:

נלקח מתוך מילון נטקאר, הערך "דירוג". רק מגן על עצמי מתביעת זכויות יוצרים או משהו בסגנון 8)

אם לשפוך שמן על המדורה, אתם מוזמנים לקרוא את הערך מעל, בנושא "גיר", ספציפית בעניין ה-DSG.

Screen Shot 2012-08-25 at 11.05.42 PM.png

אם כל הדרכים מובילות לרומא, הדרך שלי מובילה אל הים

ר. פרסקי

פורסם

לרוני ש.: אתה יכול לתת כמה דוגמאות לדירוגים שאתה לא מסכים עימם? דווקא מעניין לשמוע.

אתה מתכוון חוץ מאלו שכבר כתבתי בשרשור זה וחוץ מה-Sמקס והגאלאקסי? יש המון.

אבארת פונטו איוו ופולו GTI מקבלות 4 כוכבים (ביחס למתחרות? יה רייט... במיוחד כשקורסה OPC מקבלת 3)

סוויפט ידנית 3 כוכבים וסוויפט אוטומטית 2 כוכבים? מדובר באחת ממובילות הקבוצה. הספלאש, שהיא מכונית נחותה ולא זולה משמעותית, מקבלת יותר.

איביזה ב-117 אלף שקל מקבלת 5 כוכבים? מעניין למה...

סמארט פורטו מקבלת 3 כוכבים?

סקודה פאביה TSI ב-100 אלף שקל מקבלת 5 כוכבים, פאביה 1.4 ידנית מקבלת 3 למרות שהיא זולה ב-23 אלף שקלים.

כל הג'ולייטה הידניות מקבלות 4 כוכבים, על אף הבדלים קטנים במחיר בין ה-120 ל-170 ועל אף שהתלתן לא ספורטיבית בעליל.

5 כוכבים ל-GT86 ידנית ו-3 לאוטומטית (לידנית לא מגיע 5 ולאוט' לא מגיע להיות שתי רמות מתחת לידנית - אחת מספיק).

5 כוכבים למיני רודסטר S (הייתי נותן פחות).

4 כוכבים לניסאן GTR (באמת?)

יש עוד הרבה, אבל לילה טוב בינתיים...

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

פורסם

מצטער,אבל הייתי חייב:

לידיעת מספידי גיר DSG בטרם עתWTF?! המספידה היחידה היא VW שקובעת מה יהיהומה הכותרת קשורה לכתבה

גולת הכותרת במתיחת הפנים למכונית-העל של אודי אינה פנסי הלדים

החדשים (פסים במקום חרוזים)ואני הייתי בטוח שכן, לא הטמבונים המטופליםשיט!שוב טעיתי ואפילו לא עיטורי

הקרבון בגירסת הפלוס הבכירה נו..צחקת עלי מספיק דבר לעניין.- אלא החלפת הגיר הרובוטי האידיוטי אידיוטי?אני בטוח שהגיר באוטו שלך יותר טוב-אל תקלל!בגיר רובוטי חכם, כפול מצמד (שבלשון אודי לא נקרא DSG אלא אס-טרוניק)למה?כי זה לא DSG או מסיבות מיתוג?,

שמוצע עכשיו גם בחזקה שבשלוש הגירסאות. אה כן,שכחת?נזכרת!אוי כבר פחדתי המומנט המירבי שלה:

55.1/6800 קג"מ. אז כל מי שראה בהחלפה הזמנית של DSG בטיפטרוניק

קונבנציונלי בסקודה אוקטביה 1.8TSI אות וסימן לכשלון הגיר הזה, שיחשוב

מחדש.אחי?אתה בסדר?!איך אתה משווה גיר של אוקטביה לגיר של R8?אתה רוצה להגיד שאם מתקלקל לי הגיר בR8 שקניתי אתמול אני יכול לפרק מהאוקטביה שלי כדי לסוע זמנית?.

פשוט תחליט, מה אתה רוצה ממני!לבלבל על עד כמה אתה אוהב את הגיר או לתת אינפורמציה על האוטו ועל השיפור?

*נכתב בדרך שבה אני רואה כקורא-ואני לא אוהב שמזלזלים בי!

אני מנסה לחשוב על תשובה שלא תוציא אותי גייז, לא תגרום לי לתאר לך את הג'ונסון שלי ולא תזכה אותי בהתראה. אין כזו.
פורסם

Apple יפה כתבת.

זה מראה כמה אישית (ולא מקצועית) הוא לוקח את העניין שהעלת.

זה יותר מתאים ל"פרסומון"...

WTF מה הקשר לאוקטביה? את מה שיש לו להגיד עליה כבר אמר בפורום למי ששאל.

לא יותר פשוט לנסח כך:" קבוצת VAG ממשיכה לפתח ולשפר את הגיר הדו-מצמדי וכעת היא משדכת אותו לאחד המנועים החזקים בקבוצה, עדות לרמה הגבוהה...", כל זה בלי לטפל על הדרך ב"בעיה מקומית" שמשום מה נראה שהוא מרגיש יותר מדי מחוייב לה?

לנוחות, להלן הקישור ממנו צוטט הקטע של המגיב מעלי http://www.netcar.co.il/news/newsca.asp?i=1892

פורסם
מצטער,אבל הייתי חייב:

לידיעת מספידי גיר DSG בטרם עתWTF?! המספידה היחידה היא VW שקובעת מה יהיהומה הכותרת קשורה לכתבה

גולת הכותרת במתיחת הפנים למכונית-העל של אודי אינה פנסי הלדים

החדשים (פסים במקום חרוזים)ואני הייתי בטוח שכן, לא הטמבונים המטופליםשיט!שוב טעיתי ואפילו לא עיטורי

הקרבון בגירסת הפלוס הבכירה נו..צחקת עלי מספיק דבר לעניין.- אלא החלפת הגיר הרובוטי האידיוטי אידיוטי?אני בטוח שהגיר באוטו שלך יותר טוב-אל תקלל!בגיר רובוטי חכם, כפול מצמד (שבלשון אודי לא נקרא DSG אלא אס-טרוניק)למה?כי זה לא DSG או מסיבות מיתוג?,

שמוצע עכשיו גם בחזקה שבשלוש הגירסאות. אה כן,שכחת?נזכרת!אוי כבר פחדתי המומנט המירבי שלה:

55.1/6800 קג"מ. אז כל מי שראה בהחלפה הזמנית של DSG בטיפטרוניק

קונבנציונלי בסקודה אוקטביה 1.8TSI אות וסימן לכשלון הגיר הזה, שיחשוב

מחדש.אחי?אתה בסדר?!איך אתה משווה גיר של אוקטביה לגיר של R8?אתה רוצה להגיד שאם מתקלקל לי הגיר בR8 שקניתי אתמול אני יכול לפרק מהאוקטביה שלי כדי לסוע זמנית?.

פשוט תחליט, מה אתה רוצה ממני!לבלבל על עד כמה אתה אוהב את הגיר או לתת אינפורמציה על האוטו ועל השיפור?

*נכתב בדרך שבה אני רואה כקורא-ואני לא אוהב שמזלזלים בי!

האמת? עצוב.

גם לא ברור לי למי בדיוק הוא מכוון. כל מה שאמרו על גיר ה-DSG עד היום זה שהוא מוצר שיצא מוקדם מידי לשוק (ולכן VAG ממשיכה לשפר אותו בכל הזדמנות), שיש בעיות אמינות ב-DSG7 (מה שנכון), שהוא לא מושלם בשילוב עם כל המנועים ובנסיעה בפקקים או בעיר הוא יכול לעצבן. מעבר לכך, הוא תמיד זוכה רק לתשבוחות בכל מדיה אפשרית כאן בישראל.

• תוכן חדש...