Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5052 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אם נתעלם רגע מהסגנון, יש דברים שהוא בהחלט צודק בהם.

ראשית, יאמר לזכותו שהוא מעולם לא טיפח את תרבות העדר, ולכן לא תמצא באתר שלו (ובמגזין אוטו בזמן שערך אותו) אזכור לטבלאות מסירה, ולא כותרות בומבסטיות "יונדאי מכרה 28 מכניות יותר ממאזדה !".

גם אני רחוק מלהיות חסיד של תרבות העדר, וכלל לא מעניין אותי מי מכר יותר או פחות, ובטח שזה לא אמור להיות שיקול כלשהוא בקניית מכונית, שלא לדבר על מבחן דרכים.

גם אני בדעה שהשילוב של מנועים קטנים מוגדשים ותיבות רובוטיות כפולות מצמדים הן העתיד של עולם הרכב, אבל זה לא אומר שמכוניות שאינן מצויידות בקומבו הנ"ל נחותות בעליל, וזה עוד בטרם מבחן.

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

• תגובות 209
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

חן. סבבה הכל נכון.

אבל אתה מתעלם מהעובדה שנושא הפוסט הוא ביקורת על מתחריו. מראה לכולם איזה אהבלים הילדים ומוכרי המשחקים.

האיש עסוק בזה לא פחות מאשר בדיקת מכוניות.

עסוק? יותר נכון תופר להם תיקים.

מה קרה? מישהו לא ידע עד אותו רגע את דעתו על הקומבו שמומבו? כל מי שקורא אותו יודע. לכן, מהות הפוסט היא לגלוג והאשמה במכירת משחק.

אתה באמת חי בדעה שהוא שונה מהם?

וְאָהַבְתָּ לְרֵעֲךָ כָּמוֹךָ

מָה שֶׁשָּׂנוּא עָלֶיךָ אַל תַּעֲשֶׂה לַחֲבֵרְךָ

Don't know what I want ; But I know how to get it

פורסם

זה שאתה מסכים לנקודה הזאת לא עושה אותו צודק יותר בביקורת שלו ובוודאי שלא הופך אותו לאובייקטיבי יותר. מבחינתו, וזה זועק מהשורות המעטות שם, כל מי שלא מסכים אתו הוא מושחת. לא טועה, מושחת. לא מחזיק בדעה אחרת, מושחת. אתה יודע מה, אפילו לא אידיוט, אלא מושחת. זו האשמה מאד חמורה לטעמי, בוודאי בהתחשב בביקורת המוטחת בו שאני מניח שאינה רחוקה מן האמת גם כן.

גם אם האחרים טועים, אידיוטים, מושחתים או השד יודע מה, זה לא עושה אותו לשה תמים או לאורים והתומים של עיתונאות הרכב. בוודאי לא נותן לו את הזכות להשתלח באחרים.

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

פורסם

אני חושב שבכל מקצוע, אדם שמכבד את עצמו, ובטוח במה שהוא עושה, אין לו צורך ללכלך על מתחרים, כי זה תת-רמה, בכל תחום.

קחו לדוגמה: פולטיקאים שעסוקים בלהשמיץ אחד את השני יותר מאשר להציע את עצמם כנבחרי העם.

אני במקום אוטו, וואלה רכב הולך על זה:

Скажи мне, что я не прав, и я скажу кто ты.

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם
לא ברור לי למה אתם עוסקים בפן האישי של אהרונוביץ. אולי זו הדרך שלכם להסיט את הדיון שהוא העלה - חוסר היושרה של עיתונאים בתחום הרכב.

זה ה"דיון" הקבוע שלו. כמה אפשר לחפור בזה, אני לא יודע. אבל הפעם הוא אפילו לא דיבר על זה, אלא על כך ששתי המדיות המדוברות לא מסכימות איתו ש-DSG+TSI זו תמיד וללא עוררין הקנייה הכי טובה. אני עוד זוכר שעם הגעת האיביזה DSG לארץ (עוד עם מנוע ה-1.6 ליטר הישן) הוא נתן לה אוטומטית 5 כוכבים, עוד לפני שנהג בה, בעוד מגזין אוטו (לדוגמא, אני מניח שגם חלק מהאחרים) נתן לה ביקורת ממש לא מחמיאה (אני זוכר את זה היטב כי אני כתבתי אותה :-P ). אבל הגורו התנהג כאחרון הטוקבקיסטים ועוד מבלי לנהוג חלק לה שבחים מכאן ועד הודעה חדשה בפורום נטקאר. העיקר שהוא נוזף באחרים...

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

רוני, ניסית לנחש למה יש מכוניות שלא צריך לבחון אותך וישר זוכות לניקוד מחמיא ואחרות שנקטלות בלי בדיקה?

יש אולי איזה קו מקשר?

למה הדיון על תקלות בDSG או TSI הוא טאבו אצלו בפורום והוא מצנזר או משפיל את מי שמעלה את הנושא. אבל תקלות אחרות בהחלט ראויות לדיון?

למה הוא עושה מאמץ בלתי סביר אך מגוכח להראות ששני המרכיבים האלו כל כך מוצלחים? כמו גם בפוסט הזה? וכמו בקישור הזה http://www.netcar.co.il/news/newsca.asp?i=1892 שבו הוא מרכז מאמץ במשהו שלא קשור למכונית המסוקרת אלא לטיפול ב"שמועות" מקומיות.

את מי הוא משרת? אתיקה...

וְאָהַבְתָּ לְרֵעֲךָ כָּמוֹךָ

מָה שֶׁשָּׂנוּא עָלֶיךָ אַל תַּעֲשֶׂה לַחֲבֵרְךָ

Don't know what I want ; But I know how to get it

פורסם

אין חדש, האיש אלוף בלזרוק כל מיני האשמות ללא כל ביסוס.

1. מי אמר שרוב תעשיית הרכב העולמית מסכימה באופן גורף שמצמד כפול, מנוע טורבו קטן נפח הם העתיד?

גם אם כן, מי אמר שהטכנולוגיות הללו בשלות ליישום גורף ומוחלט? (ע"ע פולקסוואגן)

2. אוקיי, אז הוא ציטט כמה פסקאות מאוטו והגה, למה אני לא רואה טענות נגדיות מנומקות מצדו? אולי כי פשוט אין לו מה להגיד וכל הרפש שנכתב, מטרתו היחידה היא נסיונות הכפשה עלובים מצדו של מנהל הגנון?

3. הוא כתב "תשפטו אתם", אוקיי אז אני אשפוט. אישית אני מעדיף, במכונית רגילות מנוע טורבו ותיבה ידנית, אם בכל זאת אוט' אז מצמד כפול. יחד עם זאת, אני בהחלט יכול לתאר לעצמי כיצד לא מעט לקוחות יעדיפו תיבת הילוכים פלנטרית על פני רובוטית - גם התיבות הכי טובות מבין הדו מצמדיות (להוציא אולי רכבי על) פועלות בצורה פחות חלקה מאשר מנגנון פלנטרי. לכן אין זה בלתי סביר כי מבחינת הלקוח ה"קלאסי" היתרונות של תיבת היל' דו מצמדית (חסכון בדלק, פעולה מהירה יותר, חסכון במשקל לעומת פלנטרי באקזמפלרים מסויימים) מתבטלים לעומת החסרונות שלה (פעולה גסה יותר, אמינות מוטלת בספק, עלויות).

- כל הפוסל במומו פוסל.

* מועדון אלפא רומיאו הישראלי IAROC *

פורסם

מילא זה, גם מנוע לו-טק כמו זה של יונדאי באמת עדיף למשתמש ההדיוט, שכן נכון לעכשיו ברמה קרובה לודאית הוא יחיה יותר ויהיה זול יותר לאחזקה, גם אם חסכוני פחות בדלק.

אז כן, לצרכן הממוצע הדיל של TSI+DSG (וגם מולטיאייר + TCT, שלא יגידו שאני משוחד) פחות טוב מ-16V + ממיר מומנט ישן וטוב.

ZC6 | JB43 | 932

פורסם

הוא אמנם קצת קיצוני בתגובותיו, אבל בעקרון צודק.

כשעוד היה לי כח לקרוא אותם, הייתי מעלה כאן מידי פעם ביקורות (עלאק) של וואללה, ומציג את ערוותם לעיני רבים (טוב, לפחות לעיני גולשי הפורום). היו שם סתירות פנימיות, אי דיוקים, התאמות מציאות וכו'. אולי מאז הם השתנו, אינני יודע.

לגבי מי אימץ את הקומבו הזה, הרי שחוץ מקונצרן קטן בשם VAG, גם קונצרן FIAT אימץ זאת, עוד חברה קטנה בשם FORD, וכו'. אינני חושב שבהכרח הוא הטוב ביותר, אבל אינני מבין מדוע שלצרכן הליסינג הקלאסי (כמו שקוראים לו שם) יהיה בכלל אכפת מה קורה לערך הרכב או אמינותו אחרי שהוא מחזיר אותו. לגופו של עניין, רוני בא לקדם נהיגה לפי תפיסתו, והיא כוללת אלמנטים מסוימים שאולי לא חייבים להסכים עימם, אבל זה אתר שלו ואג'נדה שלו. עובדה שכולכם קוראים שם.

עריכה:

ומשום שהתעוררה סקרנותי, נכנסתי לוואללה רכב.

בביקורת על MG350, כתוב כך: "בסוף שנת 2010 הגיעה לישראל המכונית הסינית הראשונה. היה בה כמעט כל מה שצריך ועוד קצת. מושבי עור, מנוע טורבו, אבזור בטיחות מלא ואפילו תג מחיר סביר, אבל מעטים האמינו בה ורבים זלזלו בה. אפילו משרד התחבורה הפגין ספקנות והחליט להגביל את מספרי מכירותיה ל-350 יחידות בלבד. אבל בחודשים שחלפו, 350 היחידות התעופפו מאולמות התצוגה "

שנתחיל?

א. כמעט כל מה שצריך? נניח מבחן ריסוק? (אבל את מי זה מעניין, יש מושבי עור!!!)

ב. תג מחיר סביר? ARE YOU SERIOUS? סביר ליבואן הם מתכוונים שם?

ג. התעופפו מאולמות התצוגה? היש תמונה מעוותת יותר? אני מוכן להתערב ש- 300 לפחות הלכו לליסינג. במחיר של לפחות 20% פחות מהליסט פרייס שלהם. ואם אני טועה - אני מוכן לפרסם פה באנר התנצלות בתשלום. לפחות המסקנה שלהם לגבי החדשה סבירה ביחס למבחן.

מחפש קבריו לא יקרה שתנייד 2+2.

פורסם

אבל תסכים איתי, שמראש לאתרים כמו ואללה אי אפשר לייחס אמינות רבה במיוחד. שאר המדורים שלהם עמוסים שטויות, אין סיבה שמדור הרכב יהיה שונה.

רגל וחצי, 4 כ"ס.

מדוע לא כדאי לקנות פרארי:

אין תא מטען (כן, כן).

פאקינג אביר בסיאט לבנה.
פורסם
אין חדש, האיש אלוף בלזרוק כל מיני האשמות ללא כל ביסוס.

1. מי אמר שרוב תעשיית הרכב העולמית מסכימה באופן גורף שמצמד כפול, מנוע טורבו קטן נפח הם העתיד?

גם אם כן, מי אמר שהטכנולוגיות הללו בשלות ליישום גורף ומוחלט? (ע"ע פולקסוואגן)

2. אוקיי, אז הוא ציטט כמה פסקאות מאוטו והגה, למה אני לא רואה טענות נגדיות מנומקות מצדו? אולי כי פשוט אין לו מה להגיד וכל הרפש שנכתב, מטרתו היחידה היא נסיונות הכפשה עלובים מצדו של מנהל הגנון?

3. הוא כתב "תשפטו אתם", אוקיי אז אני אשפוט. אישית אני מעדיף, במכונית רגילות מנוע טורבו ותיבה ידנית, אם בכל זאת אוט' אז מצמד כפול. יחד עם זאת, אני בהחלט יכול לתאר לעצמי כיצד לא מעט לקוחות יעדיפו תיבת הילוכים פלנטרית על פני רובוטית - גם התיבות הכי טובות מבין הדו מצמדיות (להוציא אולי רכבי על) פועלות בצורה פחות חלקה מאשר מנגנון פלנטרי. לכן אין זה בלתי סביר כי מבחינת הלקוח ה"קלאסי" היתרונות של תיבת היל' דו מצמדית (חסכון בדלק, פעולה מהירה יותר, חסכון במשקל לעומת פלנטרי באקזמפלרים מסויימים) מתבטלים לעומת החסרונות שלה (פעולה גסה יותר, אמינות מוטלת בספק, עלויות).

- כל הפוסל במומו פוסל.

1. תמתיין עוד כמה שנים ותראה.

לאט אבל בטוח כל היצרנים ינטשו את התיבה הפלנטרית ויעברו לתיבות רובוטיות דו מצמדיות, כי הן יעילות יותר וחסכוניות יותר.

סע באוקטביה 1.2 TSI ולאחר מכן סע במאזדה 3 1.6 ותבין לבד.

ההרגשה היא של התקדמות בדור שלם.

2. כאן אתה צודק.

"ירידות" אישיות לא מוסיפות לו כבוד, בלשון המעטה.

3. בניגוד לתיבות הרובוטיות החד מצמדיות, ל DSG ודומותיהן אין שום בעיה להתרגל.

לגבי האמינות - כשבוחנים מכונית חדשה קשה להיתייחס לכך, וכל מה שיכתב לגבי אמינות מכלול זה או אחר הוא בגדר נבואה בלבד.

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

פורסם

אז כן, לצרכן הממוצע הדיל של TSI+DSG (וגם מולטיאייר + TCT, שלא יגידו שאני משוחד) פחות טוב מ-16V + ממיר מומנט ישן וטוב.

בדיוק.

---

BAR, נכון שיש לא מעט קונצרנים אשר מאמצים את המצמד הכפול ומנוע הטורבו קטן הנפח אך זה עדיין לא גורף. מנגד יש לך את קונצרן יונדאי, היצרנים היפנים, GM, מרצדס (שלא ממהרים להסחף לאופנה זו), ב.מ.וו - אתה מבטל את כל אלו?

מעבר לצרכן הליסינג יש גם את הלקוח הפרטי, אבל אם כבר מדברים על ליסינג, איזה יתרון מהותי יש למצמד כפול מבחינת נהג הליסינג? החלפת הילוכים מהירה? זה לא זז גם ככה וזה לא מעניין אף אחד. חסכון בדלק? ברור שלא.

לעומת זאת ממיר מומנט, בינתיים לפחות, עדיין מציג פעולה חלקה יותר וזה כבר היבט בעל משמעות בעיניי כל צרכן, החכר ופרטי כאחד.

נ.ב. אני לא קורא באתר שלו אלא רק כשמופיע שרשור תורן פה או במקום אחר, אודות שטויות יוצאות מן הכלל שאדון אהרונוביץ' העלה על הכתב, וגם זה כדי להיות בקיא בתוכן הדיון.

פורסם

כולנו קוראים שם? הגזמת. נכנסים כשיש פה שרשור. אולי אם האתר שם היה קריא יותר הייתי נכנס ביוזמתי מתוך סקרנות, אבל במתכונתו הנוכחית - רק אם יש הפניה מפה או מפייסבוק.

לגבי האיש ומשנתו - לטעמי אין לה לגיטימציה בשל העובדה שהוא עצמו לא עושה, בעיני, רושם של נטול אינטרסים ובייחוד בשל מלחמת החורמה שהוא מנהל ב"אוטו" על דברים שקרו לפני שהתחלתי להתגלח. זה לא מראה על ג'נטלמניות יתרה ואתה יודע מה - גם לא על יושרה. כשאחוז נכבד מהפרסומים שלך מתייחס לזה - זה אומר דרשני רבתי. בעיני זה שם את דבריו בפרספקטיבה שלילית, בדיוק כמו שכל דברי מתחריו נבחנים בפריזמה השלילית שלו, שלא לדבר על מתן ציונים לפני מבחן דרכים על סמך התלהבות מטכנולוגיה (גם אם היא מבוצעת לא רע).

לגבי טורבו/טווין-קלאץ' - בהכללה גסה, רוב אירופה אימצה את זה, המזרח לא. לגבי פשטות ואמינות מול צריכת דלק וזיהום נמוך - משתמש הליסינג אולי לא יתעניין בכך, אבל המשתמש הפרטי הממוצע שקונה את פליטות הליסינג אחרי 3 שנים בהחלט כן.

ZC6 | JB43 | 932

פורסם
1. תמתיין עוד כמה שנים ותראה.

לאט אבל בטוח כל היצרנים ינטשו את התיבה הפנטרית ויעברו לתיבות רובוטיות דו מצמדיות, כי הן יעילות יותר וחסכוניות יותר.

סע באוקטביה 1.2 TSI ולאחר מכן סע במאזדה 3 1.6 ותבין לבד.

ההרגשה היא של התקדמות בדור שלם.

2. כאן אתה צודק.

"ירידות" אישיות לא מוסיפות לו כבוד, בלשון המעטה.

3. בניגוד לתיבות הרובוטיות החד מצמדיות, ל DSG ודותיהן אין שום בעיה להתרגל.

לגבי האמינות - כשבוחנים מכונית חדשה קשה להיתייחס לכך, וכל מה שיכתב לגבי אמינות מכלול זה או אלר הוא בגדר נבואה בלבד.

אני נוסע יום יום באלפא עם תיבת TCT (מצמד כפול) ולא מעט במאזדה 6. לשתיהן הספק זהה על הנייר (170 כ"ס), באלפא משיגים זאת באמצעות מנוע 1.4 ל' ובמאזדה בעזרת 2.5 ליטר, באלפא יש 2 קג"מ יותר ושיא המומנט באלפא מושג 2,000 סיבובים לפני המאזדה.

מסקנות? מבחינת מנוע-תמסרות נטו, עבורי האלפא עדיפה בהרבה. למה?

- צריכת דלק טובה משמעותית.

- כח זמין רב יותר אשר מגיע מוקדם יותר.

- החלפת הילוכים מהירה יותר.

יחד עם זאת,

- מבחינת נוחות נטו, הגיר של המאזדה עדיין עובד יותר חלק ולא יעזור. אל תאשים גם את הTCT כי הוא עובד חלק יותר מDSG.

- בנוסף, אם תבקש ממני להמר בכסף איזה גיר יציג אמינות טובה יותר, אשים את כספי על זה של המאזדה.

1. יכול מאוד להיות שכן, בינתיים הדעות חלוקות.

אני אישית אעדיף את המאזדה, בגלל היתרונות הדינאמיים שלה. לגבי גיר-מנוע, התקדמות כן, השאלה האם זה באמת נוח לצרכן הפשוט, אשר בכלל לא יודע ממה נובע ההבדל.

3. נבואות? במקרה פספסת את סאגת האמינות של הDSG7?

• תוכן חדש...