Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4940 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום רב,

שמי ערן ואני מייצג את מועדון האופנועים הישראלי במאבק נגד דוחות חנייה לרכב דו גלגלי.

כידוע לכם (או שלא) על פי חוק אסור לאופנועים וקטנועים לחנות על מדרכה, הקנס הוא 250 ש"ח.

בחודשים האחרונים הצטברו תלונות רבות מרוכבים אשר נקנסו על כך שחנו על מדרכה למרות שלא חסמו אותה

ואף השאירו מרווח סביר (130 ס"מ) למעבר הולכי רגל, עגלות תינוק וכסא גלגלים.

לפני שאמשיך, ידוע לי כי לא כולנו צדיקים ואכן רוכבים רבים מזלזלים בהולכי הרגל וחוסמים מדרכות,

ואין בכוונתי להגן עליהם או להצדיק את מעשיהם.

אנו פועלים גם להעלאת המודעות לבעיה אצלנו ומנסים ליצור שינוי בתופעה הזו.

איך זה קשור לפורום הזה?

ובכן, אם החוק איננו מאפשר לי לחנות על מדרכה ובעצם אני מסתכן בדו"ח,

האפשרות שנותרת לי היא חנייה בצמוד למדרכה כשאר הרכבים.

במקרה כזה מצוקת החנייה בערים הגדולות רק תגבר והכעס שלכם הנהגים אל ציבור הרוכבים יגדל.

איננו רוצים להגיע למצב הזה כמו שאיננו רוצים לעמוד איתכם בפקקים.

שאלה פשוטה לי אליכם-

האם תתמכו במאבק שלנו כנגד דוחות החנייה? האם לדעתכם הוא מוצדק?

שבוע טוב לכולם!

• תגובות 100
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

לדעתי, המציאות במטרופולינים מחייבת את העיריות ואת הגופים המקומיים להבליג על דו"ג שחונה בצורה "לא רשמית" על המדרכה במידה ולא נעשה עוול לזולת (חסימת הולכי רגל, נכים, וכל משתמש דרך אחר).

וודאי מתסכל מאוד לרוכבים (מעיבר להוות שקי איגרוף של שאר הרכבים) אי הוודאות ואי העקביות מרשויות האכיפה השונות בנוגע לאכיפת חניה שכזאת.

עם כמה שאנשים יכולים להיות צרי עין ועדיין לא להסכים איתך כי הם מחפשים חניה 60 דק' ממוצע ביום עם המשפחומטית, אני איתך חביבי ומקוה ששאר חברי הפורום יסכימו איתי.

בקיצר ישר כוח! מה אתם מתכננים להשיג בפוסט הזה?

פורסם

ה"מאבק" כמובן שאינו מוצדק ואף מיותר.

מקומם שם הדו-גלגליים ככל הרכבים, על הכביש.

אין לנסוע איתם על המדרכות (וכן, אתם נוסעים על מדרכות, אחרת איך תגיעו למחוז חפצכם??) ולא במעברי חציה (אולי לא קשור ישירות לנושא, אך בהחלט מצביע על זילזול בחוק ובהולכי הרגל).

אם להיות כנים, אם תחנו בצמוד ובניצב למדרכה, לא תפריעו להולכי הרכל וגם לא תגזלו יותר מידי מקום מחניית הרכבים (וגם אם כן, זו זכותכם המלאה).

כמובן, אם תחנו במקביל למדרכה סתם תצאו סוציומטים (או במילים אחרות קקות) ויהיה ברור כי אתם עושים זאת בכוונה ולצורך הבעת עמדה.

אם כבר אתם רוצים להאבק, תלחמו למען הסדרת מקומות חניה מוסדרים לדו-גלגלי, דבר הקיים במספר ערים בעולם (וגם במספר מקומות בישראל).

פורסם

מה שאתה אומר זה תעשו מה שנוח לי ולא לכם...

אם החניה במקביל למדרכה למה שאני אחנה בניצב למדרכה ובניגוד לחוק? כדי שתוכל להיכנס ?

דבר נוסף הוא כשאופנוע חונה בניצב למדרכה ורכב מנסה להכנס לחניה, במידה והוא נוגע באופנוע הוא נופל(ואז הקקה יברח מהר).

זו הבעיה בארץ, כשמישהו רואה שטוב למישהו אחר הוא עושה הכל כדי שיהיה לו רע.(אני בטוח שאתה לא צדיק בנהיגה) גם קמ"ש אחד מעל המהירות המותרת זה עבירה על החוק.

פורסם

נכון, לא כולכם, רק אלה שנוסעים על המדרכות וכל יום כמעט הורגים לי את הילד, ומכריחים את הולכי הרגל לנשום עוד קצת פיח (כי מי כבר מטפל בטוסטוס המסריח שלו).

נכון, לא כולכם, רק אלה שבמקום לחנות בשדרה המאוד רחבה, שם אף אחד לא נותן להם דוח אגב (!), חונים על הפיסה הצרה של הולכי הרגל, ומשאירים לא 130, אלא 30 ס"מ, לעגלות ילדים ולכסאות גלגלים. לאלה, אני ביוזמתי אזמין פקח, ורק חבל שהוא לא יכול גם לגרור לכם את הטוסטוס.

ונכון, לא כולכם, רק אלה שכדי לחסוך עוד 20 שניות, נוסעים בנתיב האופניים וכל יום כמעט מורידים שם איזה רוכב או שניים.

ואם אתה צדיק שלא עושה זאת אף פעם, אז הנה לי גילוי לב אליך - גם אני צדיק, ואם תחנה בניצב למדרכה לא אפגע בטוסטוס שלך.

עריכה: האמור לעיל לא חל על אופנועים, שתמיד מכבדים גם את סביבתם, אגב, אלא רק על זבובונים מזהמים, שבעליהם מתעקשים להתייחס אל עצמם כאל "אופנוענים", בעוד הם נוסעים עם חצי קסדה מרומת, מדברים בטלפון, ומשתינים בקשת על כל הסביבה. אני מקווה שלא הייתי גרפי מידי לנפשך הטהורה. אתם הרי כולכם אוהבי אדם ומכבדי חוקים. נסו קצת לכבד את הולכי הרגל ואז נדבר.

מחפש קבריו לא יקרה שתנייד 2+2.

פורסם

בדיוק כמו פותח השרשור. נוח לו לחנות על המדרכה למרות שלא תמיד זה נוח לכל שאר משתמשי הדרך. אז כנראה שאין הבדל ביניהם.

אני מקווה שלא הייתי גרפי מידי לנפשך הטהורה.

:shock:

היית גרפי מדי בשבילי...:mm_tongue

ואם נתייחס לנושא, לא הייתי מאשר לקטנועים חניה על מדרכה, אלא מאפשר סימון לחניה במקומות אחרים, יותר נוחים לכולם.

אבל, שוב, הבעיה היא באכיפה. אוכפים רק מה שנוח. ברגע שיאכפו הכל, אבל ממש הכל, נוכל לחיות הרבה יותר טוב.

פורסם

אם החניה במקביל למדרכה למה שאני אחנה בניצב למדרכה ובניגוד לחוק? (זה לא מנוגד לחוק) כדי שתוכל להיכנס ? זה נקרא סולידריות חברתית, או אולי פשוט להיות בנאדם טוב יותר, מאותה הסיבה בדיוק, אני שומר על מרחק מהרכב לידי בפקק שמה אם במקרה דו-גלגלי ירצה לעבור, לא אני יהיה זה שיפריע לו.

דבר נוסף הוא כשאופנוע חונה בניצב למדרכה ורכב מנסה להכנס לחניה, במידה והוא נוגע באופנוע הוא נופל(ואז הקקה יברח מהר).

אני חושב דווקא שיש סיכוי טוב יותר שכשאני מנסה להשתחל עם העגלה של הבת בין החומה של הבניין לבין האופנוע שחוסם את המעבר, יש סיכוי גבוה בהרבה לנפילתו של האופנוע.

אם להיות כנה, במקרה זה הבום שישמע לא יזיז לי הרבה.

זו הבעיה בארץ, כשמישהו רואה שטוב למישהו אחר הוא עושה הכל כדי שיהיה לו רע.

אתה יודע מה, אני לא אנתרופולוג אבל יכול להיות שאתה צודק, כנראה שרוכבי הדו-גלגלי רואים שטוב לנו ללכת על המדרכה בחופשיות אז הם החליטו להציב לנו מסלול מכשולים..

(אני בטוח שאתה לא צדיק בנהיגה) גם קמ"ש אחד מעל המהירות המותרת זה עבירה על החוק.

12345

פורסם

אני בשמחה אתמוך במאבק שלכם, אני חושב שזה בזבוז לסמן חניות של אופנועים על הכביש. בפרישמן יש דוגמא נהדרת לחניות אופנועים מסומנות על המדרכה אשר אינן מפריעות לאף אחד, מדוע לא ליישם אותן בשאר רחבי העיר?

יותר מזה, אני חושב שכל נושא החניות דורש טיפול שורש. כניסה לחניה פרטית שאינה משרתת לפחות 3-4 מכוניות חייבת להיחסם ולהיצבע כחול לבן.

ושלא נתחיל לדבר על הנכים שמקבלים חניה צמודה- מימי לא ראיתי חבורה כזו של נכים אתלטים.

פורסם

צריך לזכור שרוכבי הטוסטוסים שמעצבנים אותכם במהלך היום הם לא מייצגים את כלל אוכלוסיית הרוכבים.

הם בהחלט לא עוזרים לשפר את התדמית של הדו גלגליים, אבל אין להסתכל עליהם ולחשוב על הכלל. לא חסר עברייני תנועה על 4 גלגלים. ואני לא רואה בפורום פולגז שמתייחסים לאירוע עם מכונית שגרמה לאופנוע להתהפך, כמוקד שנאה לכלל נהגי המכוניות.

bar72- גם עם ניסית להישמע כאילו יש לך בעיה רק עם הרוכבים שמפריעים לך, נשמע מדבריך שיש לך בעיה עם כלל הרוכבים. בעיקר מהשורה הראשונה שלך. שבכלל לא במקום.

מתן אישור לחניה על מדרכות לרכב דו גלגלי יעזור לכולם בטווח הארוך, בתנאי שאכן החניה מבוצעת בטוב טעם וללא הפרעה למשתמשי הדרך. לכן יש לקבוע כללים מסודרים, כמו למשל: להשאיר מרווח של 1.30 למעבר הולכי רגל. ולא לנסוע יותר מ10מ' על המדרכה למקום החניה.

רוכבי האופנועים רחוקים מלהיות מפונקים. עם הייתם יודעים עם מה הם מתמודדים במשך השנה שנהגי המכוניות לא.

אלא עם כן מישהו ניסה לנסוע עם קבריולט עם גג פתוח בגשם. או לנסוע בלי מזגן באוגוסט.

ותאונה בין רכבים שהייתה מסתיימת בהחלפת פרטים בצד הדרך. עם אופנוע הייתה לרוב מסתיימת עם עצמות שבורות.

אז לפני שמתלהטים ומתחילים לפתוח את הפה תחשבו על הצד השני.

------------------------------

Nissan Almera Perfect 1.6 2001 

פורסם
אני בשמחה אתמוך במאבק שלכם, אני חושב שזה בזבוז לסמן חניות של אופנועים על הכביש. בפרישמן יש דוגמא נהדרת לחניות אופנועים מסומנות על המדרכה אשר אינן מפריעות לאף אחד, מדוע לא ליישם אותן בשאר רחבי העיר?

יותר מזה, אני חושב שכל נושא החניות דורש טיפול שורש. כניסה לחניה פרטית שאינה משרתת לפחות 3-4 מכוניות חייבת להיחסם ולהיצבע כחול לבן.

ושלא נתחיל לדבר על הנכים שמקבלים חניה צמודה- מימי לא ראיתי חבורה כזו של נכים אתלטים.

לגבי חניות נכים: יש צורך לבחון מחדש את התנאים לקבלת תו חניה נכה, ולהגביל את הכרטיס לאנשים שמוגבלים בתנועה.

אני רואה יותר מדי אנשים שחונים בחניית נכים עם תו ללא שום בעיית ניידות נראית לעין.

זה לא מפריע לי אישית כי אני יודע שבל מקרה הוא לא תפס חניה שאני יכולתי לחנות בה, אבל לחשוב שיבוא אדם עם כיסא גלגלים שלא יוכל לחנות שם כי אותו אחד תפס לו את המקום.

------------------------------

Nissan Almera Perfect 1.6 2001 

פורסם

מה שרציתי להגיד זה שאני מחכה ליום שנתעסק בדברים שלכולם יהיה יותר טוב ולא רק איך לעשות רע לשני בגלל שלי רע(כמו חניה)

אני לא רוכב צדיק כמו שאתם לא נהגים צדיקים.

אני נגד רכבים שחונים על המדרכה וחוסמים את המעבר כמו נגד אופנועים.(אני רץ להנאתי בלילות)

ד"א ,חניה בניצב למדרכה במקום שהחניה היא במקביל זה עבירת תנועה.

בפעם האחרונה שחניתי ככה רכב נגח את האופנוע ברוורס ופשוט המשיך.

מי שלא יתמוך עושה את זה רק מצרות עין.(אני גר באזור השרון)

פורסם
לדעתי, המציאות במטרופולינים מחייבת את העיריות ואת הגופים המקומיים להבליג על דו"ג שחונה בצורה "לא רשמית" על המדרכה במידה ולא נעשה עוול לזולת (חסימת הולכי רגל, נכים, וכל משתמש דרך אחר).

וודאי מתסכל מאוד לרוכבים (מעיבר להוות שקי איגרוף של שאר הרכבים) אי הוודאות ואי העקביות מרשויות האכיפה השונות בנוגע לאכיפת חניה שכזאת.

עם כמה שאנשים יכולים להיות צרי עין ועדיין לא להסכים איתך כי הם מחפשים חניה 60 דק' ממוצע ביום עם המשפחומטית, אני איתך חביבי ומקוה ששאר חברי הפורום יסכימו איתי.

בקיצר ישר כוח! מה אתם מתכננים להשיג בפוסט הזה?

א. לשמוע את דעתם של הנהגים ולא רק את של הרוכבים.

ב. ללמוד משהו מהתגובות (רוצחים מפונקים?) ולהבין את היחסים בין הרוכב לנהג.

לדעתי, הנהג הממוצע לא רואה את יתרונות הדו גלגלי, רק את החסרונות.

אני לא מאשים אף אחד ואני לרגע לא רוצה להישמע כמתחסד.

נכון, צריך לסוע על המדרכה כדי לחנות עליה, וזה מה שאני עושה באמת. (נסיעה איטית מאוד וקצרה ככל האפשר)

למרות שאני מייצג את מועדון האופנועים הישראלי, אין באפשרותי לדבר בשמם של כל הרוכבים,

תמיד יהיו כאלה שיוציאו לנו שם רע ותמיד יהיו כאלה שיעשו הכללות.

אני אשמח אם תהייה אכיפה מוגברת לכל אותם העבריינים שתופסים מדרכות כאילו שהן שייכות לאבא שלהם,

אבל חשוב להבין שצריך להתיר בחוק חניית אופנועים על מדרכות כל עוד שזה מתבצע באופן מסודר תוך השארת מרווח של 130 ס"מ.

בימים אלה אנו פועלים להעלאת המודעות בקרב ציבור הרוכבים והציבור הרחב לבעיית החנייה.

תודה על התגובות.

פורסם

בתור אחד שרכב על דו גלגלי, גם מהסוג הנחות שמתואר כאן, כלומר קטנוע,

אני יכול להגיד שחייו של הרוכב אינם דבש, וזה בלשון המעטה. הנהגים לא סופרים

אותך, וכל נסיעה, אתה חייב לקרוא 5 מהלכים קדימה, כדי שמישהו לא "יוריד" אותך.

היום, גם אם ישלמו לי, והרבה, אני לא אעז לחזור לרכב על דו גלגלי.

אני לא מתנגד לחניית דו-גלגלי על המדרכה, בתנאי שזה במקום שמשאיר מרווח מספק

להולכי הרגל, כולל אנשים עם עגלות, או לדוגמא נכה על כסא גלגלים.

לצערי רבים מהרוכבים, בעיקר השליחים, אבל לא רק, חושבים שהמדרכה היא של

אבא שלהם, ונגד אלה צריך לאכוף את החוק, ורצוי כמה שיותר.

לא פעם ולא פעמיים, אני נתקל בדו גלגלי שחונה במעבר, שמאלץ הולכי רגל לעשות סיבוב,

או לקפץ מעל מכשולים, בעוד שמבט מסביב מראה שלא חסר איפה לחנות, מבלי ליצור מטרד כזה.

אז לסיכום, כן לחניה על המדרכה, בתנאים מגבילים וברורים, והגברת אכיפה נגד אלה שלא

עושים זאת.

פורסם

איך בכלל מודדים 1.3 מ' כל פעם? לפי מיטב השפיטה של השליח?

ואם הילד שלי בעגלה ישלח יד ויחטוף כוויה מהאגזוז של הטוסטוס שחנה "מטר ושלושים" מהקיר? (מקרה אמיתי שקרה לחברים שלנו)

ואם עוד בן-אדם, מתחשב בדיוק כמו בעל הטוסטוס, גם לא טרח לאסוף את החרא של הכלב שלו מהמדרכה, אבל הטוסטוסון השאיר לי רק 1.3מ', אז אני חייב לעבור עם העגלה של הילד בתוך חרא?

אתם יודעים, לפעמים אוהבים להשוות לארצות הברית - כמה טוב שם. נסו לנסוע שם על המדרכה...

כל אחד פה רואה בדיוק עד המרחק שמגיע - לשם הנימוס - האף שלו. יש מקומות בהם המדרכות רחבות, ואם הטוסטוס חונה בנימוס הוא לא מפריע לאף אחד. ויש פעמים שהטוסטוס נוסע על המדרכה, במהירות, ומסכן את העוברים ושווים. ואז מה שמרגיש הטוסטוס מול מכוניות, מרגישים הולכי הרגל מול הטוסטוסים. You stand where you sit.

ולפותח השרשור - אם חטפת דוח, תלמד לעמוד כמו שצריך עם האופנוע, או לא לחנות שם בכלל. GET OVER IT. גם לרכבים - יש מקומות שנותנים דוחות ויש מקומות שלא. לצאת ל"מחאה" בגלל דבר מוצדק? יש לי עוד ביטוי באנגלית - GET A LIFE.

מחפש קבריו לא יקרה שתנייד 2+2.

פורסם

bar72, לא מסכים איתך בחלק גדול מדבריך. אפשר תמיד למצוא פשרה, בה זה נהנה, וזה לא חסר.

מה יקרה אם, אתה יכול לכתוב עד מחר, על כל נושא בעולם. ואם האופנוע יחנה על הכביש ואתה תלך

עם הילד שלך, והוא ייגע לו באגזוז?

ומה עם מקומות שמאשרים לרכבים לחנות שני גלגלים על המדרכה? גם שם אם יש חרא על המדרכה,

אין לך סיכוי לעבור. אז תאסור את כל החניה של הרכבים בגלל זה?

לגבי נסיעה על המדרכה אני מסכים מאוד. לא יוריד מכבודו של אף רוכב לרדת מהקטנוע/אופנוע, וללכת

איתו כמה מטרים ברגל.

אם כל הדו גלגלי יחנו על הכביש, אף אחד לא ימצא חניה בארץ, שלא לדבר על ת"א והמרכז.

ואל תגיד לי שנהגים לא חוטפים עצבים, שהם מחפשים חניה, ורואים קטנוע חונה בחניה כחול לבן.

בא להם לפרק לו את הכלי לחתיכות באותו רגע.

• תוכן חדש...