Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4940 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

דווקא את רוכבי הדו״ג המשוגעים אני שונא פחות מנהגי הרכב המשוגעים, שהרי נגיעה קטנה ברכב אחר בו נוהג מטורף תסב לשנינו נזק מרגיז, ואילו רוכב שלא השכיל להבין כי הוא נוהג בכלי מסוכן, ילמד לקח על בשרו, ב2 המקרים הנזק לא יהיה באשמתי, אך תוצאה שונה.

זו אגב הסיבה לעלית מחירי הביטוח לרוכבים, אין יותר הגיוני ממחיר יחסית גבוה לדו״ג.. אוכלוסיה הנוהגת בכלי מסוכן משלמת תוספת סיכון.

אז: פיאט פונטו 1999 1.2 כ"ס (אוטו זה מטוס)

אז פחות ישן: רנו מגאן 1.6 16V (מכירים אותי במוסך)

אז הרבה יותר קרוב להיום: אופל אסטרה 1.4 טורבו ENJOY PLUS (מה זה סחירות?)

היום: בעיקר רכבת תחתית אבל גם קצת טראם.

• תגובות 100
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
דווקא את רוכבי הדו״ג המשוגעים אני שונא פחות מנהגי הרכב המשוגעים, שהרי נגיעה קטנה ברכב אחר בו נוהג מטורף תסב לשנינו נזק מרגיז, ואילו רוכב שלא השכיל להבין כי הוא נוהג בכלי מסוכן, ילמד לקח על בשרו, ב2 המקרים הנזק לא יהיה באשמתי, אך תוצאה שונה.

זו אגב הסיבה לעלית מחירי הביטוח לרוכבים, אין יותר הגיוני ממחיר יחסית גבוה לדו״ג.. אוכלוסיה הנוהגת בכלי מסוכן משלמת תוספת סיכון.

כן? אז למה אין ביטוח חובה לרוכבי אופניים? ורולר בליידס?

אין להם מנוע תגיד, אז מה עם קורקינט ממונע? וסגווי? אופניים חשמליות?

ביטוח חובה נועד לממן הוצאות רפואיות לנפגעים (לא בהכרח למבוטח עצמו), לא לממן את חברות הביטוח.

פורסם
כן? אז למה אין ביטוח חובה לרוכבי אופניים? ורולר בליידס?

אין להם מנוע תגיד, אז מה עם קורקינט ממונע? וסגווי? אופניים חשמליות?

ביטוח חובה נועד לממן הוצאות רפואיות לנפגעים (לא בהכרח למבוטח עצמו), לא לממן את חברות הביטוח.

אופניים זה לא כלי רכב ממונע ואין עליו ביטוח, זה לא שיש עליו וזה ביטוח זול אז זו השוואה לא הגיונית.

בדו״ג הסיכוי שתצא בפגיעת גוף ותצטרך פיצוי נזקים גבוהה מרכב משמעותית אז אתה משלם יותר, בדיוק כפי שאני מניח שברכב ללא כריות אוויר תשלם יותר מבאותו הרכב אם יתווספו לו כמה כריות אוויר.

מכאן ועד להגיד שאנחנו מממנים חברות ביטוח.. זה טיעון נכון, אבל זה נושא אחר לשיחה.

פורסם
אופניים זה לא כלי רכב ממונע ואין עליו ביטוח, זה לא שיש עליו וזה ביטוח זול אז זו השוואה לא הגיונית.

בדו״ג הסיכוי שתצא בפגיעת גוף ותצטרך פיצוי נזקים גבוהה מרכב משמעותית אז אתה משלם יותר, בדיוק כפי שאני מניח שברכב ללא כריות אוויר תשלם יותר מבאותו הרכב אם יתווספו לו כמה כריות אוויר.

מכאן ועד להגיד שאנחנו מממנים חברות ביטוח.. זה טיעון נכון, אבל זה נושא אחר לשיחה.

אופנוע יותר מסוכן מאופניים, מה אתה אומר. כנראה פיספסת את כל הרוכבים שמתו בשוליים בשנים האחרונות, ביניהם בן של שופט. מה עם הילדים שנפלו מהקורקינט ומבלים את החיים שלהם בבית לוינשטיין. יום בשנה בישראל, יש מאות ילדים פצועים על אופניים, ואפילו אין רכבים בכביש.

לא פיספסתי שהתעלמת באלגנטיות משאר הדוגמאות שלי.

פורסם

כל עוד לא תצליח לשנות את הרגליהם המסוכנים של אותו "מיעוט" רוכב שכולנו שונאים, איך אתה מצפה לשכנע את רובנו הנהגים, הולכי הרגל והרוכבים בדרכים להפגין סימפטיה כלפיכם ולעזור לכם לאפשר לאותו "מיעוט" לפגוע בנו עוד יותר?

זה אבסורד!

זה כמו שאני אבוא אליך עם הצילום של הדפוק שנסע ב260 קמ"ש והעלה את זה ליוטיוב ואנסה לשכנע אותך להלחם בהגבלת המהירות המקסימלית - רק כי "הוא" דפוק אבל הרוב לא...

החוק מחמיר עם כולם כי הוא לא מסוגל פרקטית להפריד את "הדפוקים" מהנורמלים.

אם אתה שייך לאיזשהו ארגון שאמור להגן ולעזור לרוכבי הדו"ג - תתחיל במאבק לחוללות עצמית שלכם ומיגור התופעות הפסולות אצלכם (גם אם הן מיעוט) לפני שאתה בא אלינו בבקשה לעזור לך שיקלו איתך ראש. זאת דעתי.

(SEAT IBIZA FR - 2008 (Toyo T1R 205/40/R17

UPsolute Chiptuning, S3 Intercooler

3Inch Downpipe Exhaust + Silicone Inlet, Simota Open Airfilter

Luk Reinforced Sports Clutch + Lightweight 4.4kg VW-VR6 Fly-Wheel, vMaxx 40mm. Springs

פורסם
כל עוד לא תצליח לשנות את הרגליהם המסוכנים של אותו "מיעוט" רוכב שכולנו שונאים, איך אתה מצפה לשכנע את רובנו הנהגים, הולכי הרגל והרוכבים בדרכים להפגין סימפטיה כלפיכם ולעזור לכם לאפשר לאותו "מיעוט" לפגוע בנו עוד יותר?

זה אבסורד!

זה כמו שאני אבוא אליך עם הצילום של הדפוק שנסע ב260 קמ"ש והעלה את זה ליוטיוב ואנסה לשכנע אותך להלחם בהגבלת המהירות המקסימלית - רק כי "הוא" דפוק אבל הרוב לא...

החוק מחמיר עם כולם כי הוא לא מסוגל פרקטית להפריד את "הדפוקים" מהנורמלים.

אם אתה שייך לאיזשהו ארגון שאמור להגן ולעזור לרוכבי הדו"ג - תתחיל במאבק לחוללות עצמית שלכם ומיגור התופעות הפסולות אצלכם (גם אם הן מיעוט) לפני שאתה בא אלינו בבקשה לעזור לך שיקלו איתך ראש. זאת דעתי.

אז הילד שנסע ב-260 נמצא באחריותך?

וההוא שהפיל אופנוע כשיצא ברוורס?

ומה עם ההוא שדקר מישהו כי חתך אותו בכביש?

לוקח אחריות על כל אלה? אם כן, אז אני לוקח על המיעוט "שלי".

ובדרך, תתייצב בבקשה מחר בתחנת משטרה הקרובה לביתך, מחפשים אותך על אלפי דוחו"ת חניה לא משולמים של כל תושבי ת"א.

פורסם
אז הילד שנסע ב-260 נמצא באחריותך?

וההוא שהפיל אופנוע כשיצא ברוורס?

ומה עם ההוא שדקר מישהו כי חתך אותו בכביש?

לוקח אחריות על כל אלה? אם כן, אז אני לוקח על המיעוט "שלי".

ובדרך, תתייצב בבקשה מחר בתחנת משטרה הקרובה לביתך, מחפשים אותך על אלפי דוחו"ת חניה לא משולמים של כל תושבי ת"א.

כן, אתה עושה שירות מצוין לעצמך...

מחפש קבריו לא יקרה שתנייד 2+2.

פורסם
אופנוע יותר מסוכן מאופניים, מה אתה אומר. כנראה פיספסת את כל הרוכבים שמתו בשוליים בשנים האחרונות, ביניהם בן של שופט. מה עם הילדים שנפלו מהקורקינט ומבלים את החיים שלהם בבית לוינשטיין. יום בשנה בישראל, יש מאות ילדים פצועים על אופניים, ואפילו אין רכבים בכביש.

לא פיספסתי שהתעלמת באלגנטיות משאר הדוגמאות שלי.

אין שום סיבה להתייחס לשאר הדוגמאות שלך מכיוון שהן נופלות באותה קטגוריה עם האופניים, הרולרבליידס ועד כמה שידוע לי אפילו קלנועית, והקטגוריה הזאת היא ״אין קטגוריה״ מבחינת חברות הביטוח.

עפ״י הידוע לי חברות ביטוח מבטחות רכבים שנדרש רישיון להפעילם, מבין סוגי כלי התחבורה האלה אנו משווים דו״ג מול רכב, ואם בהשוואה זו עזקינן, הרי שהדו״ג מסוכן יותר ורוכביו חשופים יותר לפגיעות ועל כן הם נדרשים לשלם יותר. בדיוק כפי שאדם החי באזור המועד לגניבות רכב ישלם יותר על ביטוח מקיף כיוון שלא תהיה הפתעה בכך שרכבו יום אחד לא יימצא..

הכל עניין של הגיון מהפשוטים ביותר.

לגבי מחירי הביטוח ככלל ובכלל כל השיטה של ביטוח שאני חושב שהיא גרועה ובזבזנית, על זה יש דיון ארוך שאני בטוח שנסכים בו שנינו על נקודות רבות.

פורסם

כרגיל, כל כך הרבה שנאה, כל כך הרבה הכללות, וכל כך הרבה הצטדקויות.

אתם באמת רוצים שכל החניות בת"א יהיו תפוסות ע"י דו"ג? הרי גם לכם זה יותר נוח שאני לא תופס עוד חניה.

אז כן אני חונה על מדרכה, תמיד משאיר מקום, תמיד בצד, בדר"כ בקו העמוד שאליו אני קושר, ככה שלא הצרתי את המדרכה אא הארכתי את הקטע הצר שבה. ז"א שכל מי שיכל לעבור עדיין יכול לעבור.

המחאה הזו נולדה בגלל דוחות שקיבלו דו"ג שעמדו בצורה מתחשבת, לא בגלל כאלו שחסמו מדרכות.

ואגב בדר"כ מי שבאמת חוסם מדרכות אלו רכבי יוקרה, וטנדרים.

מה שהכי עצוב זה שדווקא בתוך התחום המוטורי, איפה שאמורים להיות כאלו שמבינים שלא כל איפרזה זה ערס שיכור, ולא כל ערס הוא שיכור, דווקא כאן יש אנשים אם כזו שנאה על כלום.

ולפותח השירשור, מנסיון של הרבה דיונים בפורום הזה, את המתלהמים לא נשכנע, ואני מקווה לא לפגוש אותם בכביש, כי מבחינתם כולנו בני מוות. אני מאמין שכדאי ללוות את המאבק בתמונות של הכלים שקיבלו דוחות מיותרים.

בהצלחה, ומקווה שניפגש בכיכר בהפגנה הבאה.

נשוי לשתי חיפושיות 74 1300 האחת ידנית השניה חצי אוטומטית כבר לא חצי אוט' :twisted:.

וגם לסובארו בראט (טנדר ) 81 4X4.

פורסם

זה שיש מתלהמים קיצוניים זה לא חדש, הם לא שווים תגובה רצינית.

שקסי - המחאה והרעיון לגיטימיים לחלוטין אבל אני חושב שאתם תוקפים מהצד הלא נכון. במקום לתפוס מקומות חניה לרכבים ולעורר אנטגוניזם (שגם ככה קיים בשפע) לדעתי הכיוון הוא להתחיל בכלל מצד הרוכבים. ברגע שתהיה מודעות אמיתית איפה אפשר לחנות בלי להפריע (אפשר בניגוד למותר, זה בהמשך), וברגע שהרוכבים עצמם יתנהגו כמו בני אדם ויחנו את הכלים שלהם במקומות שלא מפריעים ולא באים רע בעין אז כבר התחלת טוב.

אז במקום להגיד שכל העולם עקום והרוכבים בסדר אז אפשר לצאת בקמפיין לחנך רוכבים לחנות, להגיע מ- ואל החניות כמו בני אדם. אם קמפיין כזה יקבל תהודה חיובית מצד רוכבים ומצד משתמשי דרך אחרים אז משם להסדיר את העניינים מול הרשויות זה יותר קל כי קונצנזוס כבר יש.

שמעון תמיד היה חזק בלחיצות, עוד כשהיתה לו המאה שש ראלי היה עושה רכבות מטבריה לת"א.
- רזמל על שמעון פרס :-D
פורסם
אין שום סיבה להתייחס לשאר הדוגמאות שלך מכיוון שהן נופלות באותה קטגוריה עם האופניים, הרולרבליידס ועד כמה שידוע לי אפילו קלנועית, והקטגוריה הזאת היא ״אין קטגוריה״ מבחינת חברות הביטוח.

עפ״י הידוע לי חברות ביטוח מבטחות רכבים שנדרש רישיון להפעילם, מבין סוגי כלי התחבורה האלה אנו משווים דו״ג מול רכב, ואם בהשוואה זו עזקינן, הרי שהדו״ג מסוכן יותר ורוכביו חשופים יותר לפגיעות ועל כן הם נדרשים לשלם יותר. בדיוק כפי שאדם החי באזור המועד לגניבות רכב ישלם יותר על ביטוח מקיף כיוון שלא תהיה הפתעה בכך שרכבו יום אחד לא יימצא..

הכל עניין של הגיון מהפשוטים ביותר.

לגבי מחירי הביטוח ככלל ובכלל כל השיטה של ביטוח שאני חושב שהיא גרועה ובזבזנית, על זה יש דיון ארוך שאני בטוח שנסכים בו שנינו על נקודות רבות.

דו גלגלי יותר מסוכן מרכב כי הוא יותר חשוף לפגיעות מרכב פרטי ולכן משלם יותר.

אז למה שרכב פרטי לא ישלם יותר ממשאית?

פורסם

בתור חולה הגה מלידה אני חושב שיש הרבה קטנועים שסתם חוסמים את המדרכה בלי לחשוב פעמיים איפה הם עומדים.

בתור אופנוען שכבר קיבל כנס על חניה בטיילת ת"א עליית הביטוח לפני חודשים יותר מפריע לי מאשר קנסות במקומות בעייתיים.

אייל

פורסם

ואו, קשה להבין איך bar72 פיתח כזאת שנאה כלפי דו"ג. אני בעד המחאה הצודקת.

ולבר לשאר חבריו המכלילים והאטומים שלא מוכנים לשמוע דעה אחרת משלהם, אני מאחל המשך חיים מלאים בשנאה. מתכון לחיים ארוכים ומאושרים.

פורסם
זה שיש מתלהמים קיצוניים זה לא חדש, הם לא שווים תגובה רצינית.

שקסי - המחאה והרעיון לגיטימיים לחלוטין אבל אני חושב שאתם תוקפים מהצד הלא נכון. במקום לתפוס מקומות חניה לרכבים ולעורר אנטגוניזם (שגם ככה קיים בשפע) לדעתי הכיוון הוא להתחיל בכלל מצד הרוכבים. ברגע שתהיה מודעות אמיתית איפה אפשר לחנות בלי להפריע (אפשר בניגוד למותר, זה בהמשך), וברגע שהרוכבים עצמם יתנהגו כמו בני אדם ויחנו את הכלים שלהם במקומות שלא מפריעים ולא באים רע בעין אז כבר התחלת טוב.

אז במקום להגיד שכל העולם עקום והרוכבים בסדר אז אפשר לצאת בקמפיין לחנך רוכבים לחנות, להגיע מ- ואל החניות כמו בני אדם. אם קמפיין כזה יקבל תהודה חיובית מצד רוכבים ומצד משתמשי דרך אחרים אז משם להסדיר את העניינים מול הרשויות זה יותר קל כי קונצנזוס כבר יש.

לקחתי לתשומת ליבי את הגישה הזאת וכבר ציינתי כמה פעמים בשרשור שזה מה שנעשה.

אני יכול לנסות לחנך, לא אצליח להכריח את כולם להפסיק לחסום מדרכות.

כמו שלא אצליח לשכנע את שודד הבנק המצוי לעשות את זה עם רכב

או את סוחר הסמים מהשכונה לבצע עיסקאות עם מכונית.

עדיין, אני חושב שאם זה לא חוקי לחנות על מדרכות אז אולי כדאי באמת שנתפוס לרכבים את המקום,

אולי רק אז משהו יקרה. שיתעצבנו קצת.

פורסם
דו גלגלי יותר מסוכן מרכב כי הוא יותר חשוף לפגיעות מרכב פרטי ולכן משלם יותר.

אז למה שרכב פרטי לא ישלם יותר ממשאית?

רכב פרטי לא ישלם יותר ממשאית מכיוון שהמשאית היא זו שיוצרת את הסיכון פה. בהשוואה לדו"ג, יוצרי הסיכון הם מכוניות/ משאיות/ אוטובוסים ולכן דו"ג צריך לשלם ביטוח כמו רכב. (שים לב שהביטוח בעיקרון צריך להיות זהה לכולם מעצם היותו חובה. אפילו לא טענתי שדו"ג צריכים לשלם פחות מרכבים, זו תהיה חזירות. אבל אותו סכום? ללא ספק כן)

אני אוהב קפה

The Vintage Motorcyclist

• תוכן חדש...