Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4940 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

וגם את איי התנועה ומעברי החציה.

ואל תסעו נגד כיוון התנועה בכביש חד סטרי כמו שעשה קטנוען שבא מולי לפני רבע שעה.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

• תגובות 100
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אני חושב שאתם שוכחים משהו, כמו שאומרים על נהגי מוניות שהם חרא, כך גם השליחים. הבעיה ששני אלו על הכביש כל היום ורואים אותם יותר מהרגיל, רק שאת השליחים לא מבדילים משאר הדו"גים משום-מה.

אני רוכב על קטנוע בחצי שנה האחרונה(כן קטנוע, המיץ של הזבל אה?) כן אני עוקף פקק ונעמד לפני רכבים אבל לעולם לא עומד על מעבר חציה כשדולק בו אור ירוק, מעולם לא חציתי צומת באדום, ורכבתי על מדרכה רק לצורך חניה, (אף פעם לא יותר מ10-15 מטרים), וכמוני יש עוד עשרות אלפים, אז כן אנחנו משתחלים לנו בין הרכבים בפקק, וכן אנחנו חונים על המדרכה, אבל כמו שאני לא אעמוד במקום שבו אפריע להולכי הרגל כי ככה חונכתי, כך יבוא הערס התורן ויעמוד בול באמצע, ואז מה יגיד בר צבי שעבר שם עם הילדים? שהיו 3-4 קטנועים שהתחבאו להם באיזה פינה בצד? או שהיה טוסטוס של פיצריה שנעמד לו באמצע המדרכה והילדה שלו נחנקה מהאגזוז שהפיצריה לא מתקנת?

תפסיקו עם ההכללות, חלקכם נהגי ליסינג, וידוע מה אומרים על נהגי ליסינג, אבל משום מה זה לא צף בפורום בכל הכח ואין הכללה מגעילה כלפי כל חבר פורום עם דלקן לא?

מה שאני בא להגיד פה זה שנמאס לי להרגיש כושי על הקטנוע! עשיתי בחירה, ויתרתי על נוחות על מנת לחסוך זמן - כי החיים קצרים, אתם לא רוצים או לא מסוגלים לעשות את זה, זה לא אומר שמי שכן הוא חרא. אף אחד גם לא מבקש חסד, סך הכל מבקשים מודעות, תפסיקו לקרוא לנו מתאבדים או משוגעים, הדה-לגיטימציה הזאת נכנסת לכם לתתמודע וגורמת לכם לא לחפש אותנו על הכביש, וכן - כמו שתתנו לסמי טריילר להשתלב אם הוא צריך לפנות כי אתם יודעים שקשה לו, תנו גם לרוכב לרכב בבטיחות כי מסוכן לו! אגב אם אתם רוצים הכללות תחשבו מה יקרה אם אני שם מצלמת קסדה ועושה סיבוב של שעה בכביש, כמה עבירות של מכוניות אני תופס?

נ.ב.

לא אומר שכולם צדיקים, רק מזכיר שטיפה של צבע שחור בדלי של צבע להן עושה הרבה הבדל - כי הכי קל לראות את מה שרע, כי מה שבסדר, לא תופס את העין.

לסיום קבלו סרטון קצר:

http://www.youtube.com/watch?v=8o-u0RFtyGY דרך יוטיוב
ERROR: If you can see this, then YouTube is down or you don't have Flash installed.

בתאריך 13.7.2020 בשעה 17:22, pl7410 כתב:

זו בכל זאת מדינה שמסתמכת על טמטום כמשאב לאומי

לפני 5 שעות, HybridBoy כתב:

תיבה טובה סטייל DSG

פורסם

shellcase, מבחינתי, בתור נהג, זה מאוד פשוט (וזו פעם אחרונה שאני מתייחס לנושא בפורום, בלי נדר, כי התווכחתי על זה יותר מדי גם ככה :) ) : אתה חושב שהזגזוג שלך בין רכבים עומדים בפקק הוא עבירה לגיטימית. אני חושב שזה לא. פה הכל מתחיל ומסתיים. נכון, אני מסוגל להבדיל בין מישהו כמוך, שעובר בין הרכבים לאט יחסית, לבין מישהו שדוהר, או חוצה את הפנייה מכיוון גשר אם המושבות לקניון אילון, ברמזור אדום, במעבר החציה (קרה לי לפני 20 דק'). נכון, לא כולם אותו דבר, כמו בקרב הנהגים אבל זו עדיין עבירה שמסכנת אותך, ועלולה להפוך כל נהג שאתה עוקף לרוצח פוטנציאלי, אם רק יעז לזוז בטעות בתוך הפקק לא בקו ישר בדיוק. אני מבין שזה שיח חרשים ואני לא אשכנע לעולם, אבל זה שמשהו הוא סטנדרט, זה לא אומר שהוא תקין, עם כל התרוצים שיש לכם לזה וכל הצדקנות וכל האמונה שכך זה צריך להיות וזה בסדר.

אתה עוקף ומגיע ראשון לרמזור? מצויין. אבל כבר יש שם רכב, שעומד על הקו, לפני המעבר החציה. מכאן בעצם יש לך בגדול 2 אופציות. הראשונה היא לעמוד ליד הרכב בנתיב. פה אתה מסתכן בזה שהוא לא רואה אותך, לא מסתכל לכיוון שלך, ההגה שלו לא מיושר וזינוק קצת יותר מהיר מהמינימום הנדרש יעיף אותך קיבינמט.

האופציה השניה היא להמשיך קדימה, מה שעושים רוב הרוכבים שאני רואה בכבישים. ואז אתה מסכן את הולכי הרגל שחוצים שם בדרך כלל, ונכנס גם לצומת באדום, אם אתה עובר את מעבר החציה לגמרי (ושם מסתכן בזה שאם אתה בולט יותר מדי מישהו שפונה יכנס בך גם).

אה, כמובן שגם יש עוד אפשרות (שהיא הכי מסוכנת, לדעתי): אתה לא מספיק להגיע לראש הטור, ואתה צריך להשתלב איכשהו בין רכבים. מה אתה עושה בסיטואציה כזו? הרי כמעט כל החלטה שתקבל תסכן אותך. אז הציפיה שלך ממני, בתור הנהג, במצב כזה היא להסתכל 30 פעם לשני הצדדים לידי בנתיב, כדי לוודא שאין איזה רוכב שעוקף אותי.

אתה מבין שמה שאתם מבקשים הוא בעצם את זה שנכיר בזכות שלכם להתעלם מחוקי התעבורה לחלוטין, כי בא לכם?אתה מבין שזה לא שונה מהותית מזה שאני אנסה לנסוע כל הזמן ב200 קמש (ואני בכוונה מקצין), אצפה מכל שאר הנהגים לחפש אותי, אצפה מהמשטרה לא לתת לי דוחות וכשתבוא התאונה, אאשים את כולם חוץ מאת עצמי? אין פה עניין של שנאה. אם כבר, אני שונא את כל אבירי הנתיב השמאלי בישראל, שחושבים שהם מגיעים יותר מהר ליד רק כי הם זזים שמאלה בכביש. יש פה עניין של חוסרת יכולת להבין איך רוכבי הדו"ג, כמוך, אנשים נורמטיבים ולא מפגרים, לא מצליחים להבין שהבחירה לזגזג ולהתחכם היא שלכם. שאתם אחראים על הסיכונים שנובעים ממנה ואתם תשלמו את המחיר.

תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם

shellcase, נשמע שאתה צדיק בסדום.

ועם כל הכבוד לסרטון - אני מחפש את עוברי הדרך במקום בו הם צפויים (הווה אומר בנתיב המיועד - כמו הרוכב בסרטון שהבאת), אבללא מצפה לקטנוען שעוקף אותי מימין בפניה ימינה או יורד מהמדרכה\אי התנועה כיון שכך הוא חוסך אור אדום. וגם לא למי שבא מולי בפניה עיוורת תוך שהוא חוצה קו הפרדה רצוף ועוד עבירות מסוג זה שנהגי הדו"ג מרבים לבצע.

אבל המנהגים האלה יפסקו רק כאשר הקטנועים יושבתו לחודש ולבעלי העסקים שמפעילים אותם יגרמו נזקים כבדים וכאשר בעלי האופנועים יבינו שהם נמצאים בכביש ציבורי ולא על מסלול מירוצים. והכי חשוב שהם יבינו שהסיסמה "עדיף להפסיד רגע בחיים מאשר חיים ברגע" נכונה לכל אחד, אבל שבעתיים להם בגלל פגיעותם הרבה.

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

בסופו של דבר מדובר בגורם האנושי. יש רוכבי קטנוע נורמלים ויש שלא. יש נהגי מוניות חרא ויש שלא. יש נהגי אוטובוס חרא ויש שלא...

אי אפשר להכליל. כמו שנהגי מכוניות,אוטובוסים ומוניות עושים אין ספור עבירות תנועה, כך גם רוכבי דו-גלגלי.

פורסם

יבגניפ, מצד אחד אתה אומר שזאת פעם אחרונה מצד שני אתה שואל שאלות.. זה לא עובד ככה:-P

אני לא יודע למה השתרש לכם הביטוי "לזגזג" בחיי לא זיגזגתי, (מלשון לבצע זיגזג) באנגלית זה נקרא Lane Splitting (ולא, זה לא נכון שאף אחד לא עושה את זה בארה"ב, יש מדינות בהן זה חוקי ויש מספר מדינות שבהן זה לא, כמו סמים קלים, נשיאת נשק וכל מיני שטויות אמריקאיות אחרות). אני משתדל להתקדם בקו ישר, מקסימום כאשר יש רכב שלא מסוגל לשמור על מרכז נתיב אני עובר לצידו השני, לפעמים אני רואה שאין מעבר ומחכה בסבלנות, לא מעט רכבים זזים ומפנים מעבר כאשר זה מתאפשר, לעיתים פוגשים בנזונה שסוגר בכוונה. אין הרבה סכנה בהתקדמות דרך התנועה, כל עוד היא נעשית במהירות שמתאימה לתנאי הדרך (כמו כל דבר בנהיגה או רכיבה) החוק אגב אומר שלפני שאתה עובר נתיב או פותח דלת אתה חייב להסתכל במראה, מי שלא מסוגל לעשות את זה - זה כבר סיפור אחר, אבל הוא גם לא יראה אותך אם תהיה בסוזוקי אלטו. בקשר ללגיטימיות של העבירה הזאת, אז למיטב ידיעתי אין חוק שאוסר את זה, אחרת איך אתה מסביר את זה שאף ניידת עוד לא עצרה אותי ועשרות אלפי דו"גים אחרים כאשר חלפנו על פניה בפקק? ויותר מזה, רכיבה על השוליים נהפכה לעבירה לגיטימית על ידי לא אחרת ממתנ"א שמתירים את זה בזמן עומס תנועה.

בקשר לשאלות ששאלת, אז יש דרך פשוטה מאד לא להפריע במעבר חציה, אם הרכב לא על הקו אני מוצא מקום לפניו, אם הוא עליו נעמד במקביל אליו, משתדל ליצור קשר עין, וכאשר הרמזור של הולכי הרגל מתחלף לאדום ומעבר החציה מתפנה מתקדם קדימה מעט (בד"כ זה עובד בסדר גמור), אם התנועה מתחילה לנוע 95% מהפעמים נוצר פער גדול מספיק להשתלב, זה הרבה יותר קל עם קטנוע ורואים את זה הרבה יותר טוב כאשר אין קורות וחלונות שמסתירים לך.

בקשר להתעלמות מחוקי תעבורה, זה עניין של השרדות, אם ננהג בדיוק כחוק, נהרג. כי "אתם" נהגי המכוניות לא רואים אותנו, שוב - בגלל דה-לגיטימציה שמשרישים בכם מהרגע שאתם מבינים מה זה אופנוע...עניין של תת-מודע.

אגב הסרטון - לחבר קרתה לא מזמן תאונה בדיוק כמו בסרטון, צלקת בסנטר (למרות שהיה עם קסדה מלאה) ואופנוע בן פחות משנה שהושבת, רצועות קרועות בברך ושאר ירקות קטנים... המהירות? 40 קמ"ש. הבנתם למה הדה-לגיטימציה חורה לי?

תיבה טובה סטייל DSG

פורסם

אני חלש אופי, ברור לי שאכנס לויכוח הזה עוד פעמים רבות :)

אני לא יודע אם יש חוק ספציפי שמתייחס לזה, אבל אני עדיין בטוח שכקונספט זה לא חוקי. אני יודע שזה לא נאכף, אבל יש המון דברים שלא אוכפים אותם, ואני לא תמיד מבין או מסכים עם הסיבות (כן, לא אוכפים גם את איסור הנסיעה בשול, כמו שאתה אומר). לא שמעתי גם אף פעם על זה שמישהו קיבל דוח על זה שהוא לא מאותת (וראיתי המון פעמים אנשים עושים את זה אפילו ליד ניידות), ואותי אישית זה מרתיח. כנראה שהמשטרה פשוט לא מסוגלת או לא רוצה להתמודד עם כל מה שקורה בכבישי ישראל, וכמו עם הסמים הקלים, מעדיפה להתעלם. שמע, צורת הנסיעה הזו פשוט בפועל מבטלת נתיבים, ויש רוכבים שהופכים את זה לשיטת הנסיעה שלהם גם שלא בתוך פקק, וחבל.

אני לא מאלו שסוגרים בכוונה מרווחים ביני לבין הרכב שלפני כדי שרוכב לא יעבור (אני עושה את זה רק לנהגים שפונים אל תוך נתיב פקוק בשניה האחרונה שזה אפשרי, כי לא בא להם לעמוד בפקק). אני גם מסכים איתך שנהגים הם מפגרים ולא מסתכלים לפני שפותחים דלת או עוברים נתיב. הם עושים גם דברים הרבה יותר גרועים. אבל זה לא מכוון נגד הרוכבים או לא מגיע מתוך התעלמות מהם, אלא מתוך אדישות וזלזול כליים בנעשה בכביש. הרכב שכמעט פוגע בך, גם כשאתה נוסע 100% לפי החוק, היה באותה המידה כמעט ופוגע בי, אם הייתי שם במקומך, אז אני לא חושב שלפחות בקטע הזה יש דה לגיטמציה.

אני יודע שזה ויכוח שאני לא אנצח בו, כי אתה חושב (מאמין) שמה שאתה עושה נובע מתוך השרדות, ואין לי טעון יותר להביא לך, חוץ מלחזור על זה שלפי הגישה הזו אני כל הזמן צריך לנסוע על 200, כי כך אני עובר את הדרך הכי מהר ולכן גם הכי פחות פגיע :)

אני רק יכול להפציר ברוכבי הדו"ג למיניהם (לא בך אישית, כמובן) לחשוב פעמים ולשקול את מה שהם עושים על הכביש. שוב, כמו שכתבתי במקום אחר, כשנהרג רוכב שנחשב לאחד מהטובים בארץ, אז הפורום המקביל של האופנוענים מלא בתגובות המתייחסות לתאונה כ-"רצון הגורל", כאיזה משהו מיסטי ואקראי שיכול לפגוע בכל אחד. נכון, לכל אחד מאיתנו יש סיכוי די ברור וניתן לחישוב להפגע ן\או למות בתאונת דרכים. עדיין, להחלטות שאנחנו מקבלים בכל רגע נתון יש השפעה לא מבוטלת על האם נפגע או נגיע ליעדנו בשלום. תאונות דרכים הן לפעמים גם באשמתנו, ולא רק באשמת האחרים, גם אם אנחנו הנהגים \ הרוכבים הכי טובים בעולם. בטח שבמקרה של הרוכבים, שהם יותר פגיעים גם ככה, צריך לזכור את זה כל הזמן.

תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם

קודם כל אין ספק שלכל אחד זה יכול לקרות ובכל רכיבה.

וגם אין ספק שאנחנו בוחרים בסיכון שאתה מוותר עליו.

הטענה של שלייקס וטענתי אותה בעבר בפורום לא פעם היא שמתוך כך שאתה מפמפים לעצמכם במוח שכולנו אותו דבר , מתאבדים, רוצחים, הורסי משפחות ורומסי חוק, אז בתת מודע שלכם ושל מי שקורא אתכם משתרשת אי זהירות כלפי הדו"ג.

גם כתבתי כבר שהסיבה שאני מגיב שנושאים הללו היא כי אני מקווה שקוראים פאסיביים יקראו גם את מה שאני כותב, ואולי יספגו לתת מודע גם קצת מודעות כלפי הדו"ג.

כמו שכתבתי כבר אלף פעם, כשאני רוכב כמו רכב קורים לי יותר מיקרים של כמעט.

נסיון חיים שלי. פשוט מאוד. בלי תאוריות, בלי פילסופים.

אם אני נוסע מהר מהתנועה (מעט מהר יותר- עד 20 במקרה ממש קיצוני), ואם אני נוסע בשול, כמעט ואין לי "כמעטים".

כשאני רוכב בנתיב עם רכב לפניי או אחריי ורכבים בנתיבים ליד, אני חווה כמה וכמה "כמעטים" ברכיבה.

הכבישים שאני רוכב הם די קובעים, וגם השעות קבועות, אני כבר יודע מתי לעבור לשמאלי כי בימני יהיה בלאגן, (כמו לפני תחנת הדלק של בני ברק על גהה כשבאים מצפון), ואני גם יודע איפה לבוא ישר על השוליים כי בנתיב אין לי סיכוי.

אני לא מבקש שתפנה לי דרך (יש כאלה שמפנים ותודה להם) או כל דבר מעבר לבסיסי.

רק מבקש תסתכל במראה לפני מעבר נתיב, כשאתה נכנס לצומת תסתכל טוב יותר ימינה ושמאלה, יותר קשה לראות דו"ג מאשר רכב (קראתי פעם מאמר שלם שמסביר על התנודות השונות ולמה הרוכב "נעלם" לנהג רגיל).

תסתכלו טוב, זה הכל.

את השאר אני יעשה לבד.

נשוי לשתי חיפושיות 74 1300 האחת ידנית השניה חצי אוטומטית כבר לא חצי אוט' :twisted:.

וגם לסובארו בראט (טנדר ) 81 4X4.

פורסם

:mm_yeah:

what he said!

תיבה טובה סטייל DSG

פורסם
עודד, כשאתה כותב "נטול עבירות תנועה" הכוונה היא שאף פעם לא עברת על החוק, או שאתה רוצה להגיד שלא קיבלת דוח אף פעם? כי אלו שני דברים שונים, כן?

אני לא צדיק, אף פעם לא אמרתי אחרת.

סה״כ באתי להראות שאם כמה פה מסתכלים על הנתונים היבשים אז הם היו בטוחים שאני עבריין מורשע עם מס׳ שלילות ברקורד.

צפוי היה שתתפסו רק על השורה הזאת.

הדיון הזה יכול להימשך לנצח, אף נהג לא יידע מזה להיות על דו״ג עד שהוא יעלה על אחד כזה. המושג הישרדות לא סתם קופץ פה מספר פעמים. אם רק הייתי יכול, הייתי מצמיד מצלמה לקסדה ומצלם לכם עשר דק בכביש מנק׳ מבט של אופנוען/קטנוען.

אגב קטנוע-אופנוע, משעשע אותי הבחור שעשה הבדלה והכללה בין רוכב אופנוע לקטנוע. אתה ככל הנראה מדבר על שליחים, אבל מתקשה להפריד אותם משאר הקטנועים.

זה בדיוק כמו שאני אגיד שמי שנוסע על מכוניות משנתון מסויים או נפח מסויים הוא עבריין, או בקיצור בולשיט.

אל תעשה לחבריך מה ששנוא עליך.

זה כל מה שרציתי להגיד, תנסו להבין את הנקודת מבט של הרוכבים השפויים שהם הרוב.

בדיוק כמו שאתם לא רוצים שיכלילו אתכם כמשפרי מכוניות מסוכנים שהם פצצה מתקתקת על הכביש שנוסעים במהירויות של 180+

פורסם

ההבחנה שלי בין נהגי הקטנועים לנהגי האופנועים נובע מסיבה פשוטה: סוגי העבירות שלהם שונים. הקטנוענים (וכמובן, בעיקר השליחים, הם הבולטים שבין הקטנוענים, קרוב לודאי בשל הנסועה שלהם) עוברים את עבירות הצמתים, בעיקר העירוניים - כלומר הזגזוגים, הנסיעה על מדרכות ואיי תנועה, העצירה מעבר לקו העצירה וכדומה. נהגי הדו"ג הכבד עוברים עבירות של מהירות, עקיפה מימין, חיתוך נתיבים ובמיוחד מעבר לקו הפרדה. וכמובן קיימת הקבוצה של הקטנוענים שאינם שליחים שהיא קטנה יחסית (מבחינת הבולטות על הכביש) שעוברים את אותן עבירות של השליחים אם כי פחות, אולי כיון שאצלם לא מדובר בפרנסה.

אבל, עודד ושלקייס, בבקשה - שימו לב שאתם וחבריכם על הדו"ג פגיעים במיוחד, בבקשה המנעו מלהכנס למצבים שסיכויכם לצאת מהם על אלונקה גבוהים.

• תוכן חדש...