Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4940 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני מסכים איתך לגמרי, ולכן לאחר חלק הטפת המוסר, כתבתי שהכל עניין של מידה.

יש מדרכה רחבה (ע"ע הצד הדרומי של יהודה המכבי)? תפדל - תחנו.

יש שדרה שבה אתה יכול לעמוד במקום על ה- 60 ס"מ מדרכה להולכי רגל (ע"ע בן-ציון)? תפדל - אני מפרגן.

אבל הרי קצפי יוצא בדיוק על אלה שיחנו לך בכניסה לבניין, כי לא בא להם לזוז עוד מטר; או יסעו על המדרכה כי לא נאה להם לחכות עוד 10 שניות שהרכב שמולם יחנה. שלא לדבר על יתר העבירות. ואגב, האכיפה נגד טוסטוסים היא כלום, גורנישט, ביחס לאכיפה נגד רכבים. היחס אליהם הוא מאוד (אבל מאוד) מקל.

אז מישהו חטף דוח. BIG DEAL. מזה לצאת למסע צלב? אני בעד מסעות צלב מוצדקים. פותח השרשור הזה נשמע לי כמו "אוי אוי אוי" (למי שזוכר את החמישייה).

מחפש קבריו לא יקרה שתנייד 2+2.

• תגובות 100
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

"אוי אוי אוי" מקורו בקצרים (אלא אם הופיע לפני בחמישייה)

לעניין, מדובר בתופעות שמציקות לי ביותר. בכללי רוכבי הדו גלגלי עושים יותר מדי רעש וצלצולים ברחבי המדינה- 2 סיבות: אחת, חארות ששמים אגזוזים שאם אתה עומד מטר מהם הולכת לך השמיעה, והשאר שחוסמים לי את איילון במחאה על מחירי הביטוח.

אנשים, אם לא הייתם נוסעים כמו חבורת עבריינים, ולא הייתם עושים תאונות שטויות, ובאמת הייתם שמים על זכויות קדימה, ולא מזגזגים במקומות מסוכנים, ולא נוסעים על המדרכה ומסכנים את כולם כאילו אין לכם אלוהים, ובעיקר אם ביניכם לא היו ילדים בני 14 שמתלהבים להרים גלגל על טוסטוס 14 כ"ס באמצע צומת, היה לכם קייס. ואמרו מעליי, ונכון, שיש ביניכם שהם גם בסדר ולא מגיע להם את כל השטיפה שהרגע הרצתי, אבל רב רובכם עושים את כל השטויות האלה מסיבה פשוטה - אנשים שמסכימים לנסוע במלכודת מוות שכזו, הם אנשים שמשהו במושג "אחריות" אצלהם דפוק. ואני מכיר גם אנשים מדהימים, משכמם ומעלה, שנסעו על אופנוע, ועשו תאונות כאלו נוראיות שהם הבינו בסופו של דבר שהם נהגו בחוסר אחריות.

לגבי זה שאתם בוכים שאין לכם מזגן, ושחם לכם באוגוסט ושכואב לכם כשיורד גשם- תמכרו את הT-MAX שלכם ב20 אלף ותקנו איזה מאזדה טובה. יותר בטיחותי, יותר אחראי ופחות מעצבן כי זה מוריד קצת מהיכולת שלכם להתנהג כמו חארות על 2 גלגלים.

ואגב אני נוסע יום יום על אופניים (בלי לסכן אף אחד כמובן) קילומטרים, וגם אם חם לי אני עוצר, מוציא בקבוק ושותה. אני בחרתי את כלי התחבורה הזה, והעובדה שחם לי איתו ואין מזגן, לא מפריעה לי כי הוא עושה בדיוק מה שמצופה ממנו לעשות ולא שום דבר אחר. כנ"ל לגבי האופנועים שלכם, רוצים מזגן? מערכת סטריאו? נעילה מרכזית? גג? תקנו אוטו ואל תבכו על המחירים של הביטוחים כשבממוצע שניים מכם נהרגים כל יום על הכביש. או שסתם מפריעים לי ללכת במדרכה בבטחה.

פורסם

bar72, אני וגם פותח השרשור לדעתי, בא ואומר, בואו נסדיר את הנושא. תנו לנו לחנות בשקט,

ואת כל הטינופות שחוסמים, מפריעים, שמים פס, תנקנקו.

האמן לי שברגע שיהיו כללים ברורים, ויתחילו באמת להכנס בפורעי החוק, תראה פתאום את כולם

עומדים כמו שצריך, בלי להפריע.

Shayulmer, אתה ממש לא רוצה שהם יעשו את זה, כי אז לא תוכל לזוז בכבישים.

ואפרופו אופניים, לא חסרות טינופות על אופניים, שמסכנים את הולכי הרגל על המדרכות,

שחושבים שחוקי התנועה זו המלצה, ושהכביש של אבא שלהם, והמדרכה של אמא שלהם.

אז בוא נאסור את כל הרכיבה על אופניים, הרי חלק מהם, או חלק גדול מהם מפריע, לא?!

פורסם

אחרי מאבק הביטוח שהמועדון אירגן עלו מחירי הביטוח

מה יקרה עכשיו?

לפי דעתי תסיימו עם מאבק אחד ואז תעברו לשני.

אנחנו הרוכבים לא מצליחים לעמוד בכול עליות המחירים שמגיעות אחרי מאבקי המועדון.

אייל

פורסם
אלון הביע את עמדתו בעדינות, אבל אני קצת ממהר, אז אקצר: לכו תז#^^נו חבורה של רוצחים מפונקים.

נכון, לא כולכם, רק אלה שנוסעים על המדרכות וכל יום כמעט הורגים לי את הילד, ומכריחים את הולכי הרגל לנשום עוד קצת פיח (כי מי כבר מטפל בטוסטוס המסריח שלו).

נכון, לא כולכם, רק אלה שבמקום לחנות בשדרה המאוד רחבה, שם אף אחד לא נותן להם דוח אגב (!), חונים על הפיסה הצרה של הולכי הרגל, ומשאירים לא 130, אלא 30 ס"מ, לעגלות ילדים ולכסאות גלגלים. לאלה, אני ביוזמתי אזמין פקח, ורק חבל שהוא לא יכול גם לגרור לכם את הטוסטוס.

ונכון, לא כולכם, רק אלה שכדי לחסוך עוד 20 שניות, נוסעים בנתיב האופניים וכל יום כמעט מורידים שם איזה רוכב או שניים.

ואם אתה צדיק שלא עושה זאת אף פעם, אז הנה לי גילוי לב אליך - גם אני צדיק, ואם תחנה בניצב למדרכה לא אפגע בטוסטוס שלך.

עריכה: האמור לעיל לא חל על אופנועים, שתמיד מכבדים גם את סביבתם, אגב, אלא רק על זבובונים מזהמים, שבעליהם מתעקשים להתייחס אל עצמם כאל "אופנוענים", בעוד הם נוסעים עם חצי קסדה מרומת, מדברים בטלפון, ומשתינים בקשת על כל הסביבה. אני מקווה שלא הייתי גרפי מידי לנפשך הטהורה. אתם הרי כולכם אוהבי אדם ומכבדי חוקים. נסו קצת לכבד את הולכי הרגל ואז נדבר.

מחזק!

ואף מוסיף שגם במעברי חצייה, היכן שאמורים לעבור הולכי רגל בלבד, אתם עוברים מבלי להתחשבן בכלל בסביבה.

פארקים ציבורים, וקיצור, בכל מקום...

פורסם

האם תתמכו במאבק שלנו כנגד דוחות החנייה? האם לדעתכם הוא מוצדק?

שבוע טוב לכולם!

כן וכן.

איך אפשר להצטרף?

יש לכם קבוצה בפייסבוק?

אתם כבר מקושרים לתקשורת?

נמאס מהעליהום על רוכבי הדו-גלגלי. בגלל כמה פוצים לא צריך להעניש ולהתעמר בכולם.

פורסם

אני בפירוש תומך במאבק הזה.

אני חושב שדו"ג זה פתרון גאוני, אם היינו מדינה קצת יותר חכמה אז הממשלה הייתה מעודדת שימוש בדו"ג על רכב פרטי - באופן גורף.

בעיר כמו תל אביב לדוגמא, שם מצוקת החניה היא אחת הבעיות המרכזיות איתה העירייה וציבור התושבים מנסים להתמודד - הפתרון של דו"ג משמעותי עוד יותר.

רק נסו לדמיין לעצמיכם מה יקרה אילו כל רוכבי הדו גלגלי בארץ יחנו כאחד הרכבים.

נשמע סרט רע.

תנו להם את הספייס לחנות איך שהם רוצים , מעטות הפעמים שיצא לי לראות רוכב אופנוע חוסם את כל המדרכה.

יותר מזה, אקצין ואומר שאני חושב שעל אוכלוסיית הנהגים לנהוג ביותר אדיבות כלפי הרוכבים.

סיאט מי - בציר 2014

----------------

הבלוג שלי

פורסם
כן וכן.

איך אפשר להצטרף?

יש לכם קבוצה בפייסבוק?

אתם כבר מקושרים לתקשורת?

נמאס מהעליהום על רוכבי הדו-גלגלי. בגלל כמה פוצים לא צריך להעניש ולהתעמר בכולם.

הקבוצה בפייסבוק נקראת- רוכבי דו גלגלי.

סליחה שאין לינק ישיר אני גולש כרגע מהסלולרי.

ב-1.6.12 קיימנו הפגנה בכיכר המדינה והאירוע פורסם במעריב NRG וואלה רכב וכל המגזינים של הדו גלגלי.

שוב סליחה שאין לינקים, אם תרצו עוד מידע אוסיף.

אחוז הרוכבים הוא קטן מאוד מכלל משתמשי הדרך, אם נשיג תמיכה מציבור הנהגים זה בהחלט יעזור.

פורסם
צריך לזכור שרוכבי הטוסטוסים שמעצבנים אותכם במהלך היום הם לא מייצגים את כלל אוכלוסיית הרוכבים.

הם בהחלט לא עוזרים לשפר את התדמית של הדו גלגליים, אבל אין להסתכל עליהם ולחשוב על הכלל. לא חסר עברייני תנועה על 4 גלגלים. ואני לא רואה בפורום פולגז שמתייחסים לאירוע עם מכונית שגרמה לאופנוע להתהפך, כמוקד שנאה לכלל נהגי המכוניות.

bar72- גם עם ניסית להישמע כאילו יש לך בעיה רק עם הרוכבים שמפריעים לך, נשמע מדבריך שיש לך בעיה עם כלל הרוכבים. בעיקר מהשורה הראשונה שלך. שבכלל לא במקום.

מתן אישור לחניה על מדרכות לרכב דו גלגלי יעזור לכולם בטווח הארוך, בתנאי שאכן החניה מבוצעת בטוב טעם וללא הפרעה למשתמשי הדרך. לכן יש לקבוע כללים מסודרים, כמו למשל: להשאיר מרווח של 1.30 למעבר הולכי רגל. ולא לנסוע יותר מ10מ' על המדרכה למקום החניה.

רוכבי האופנועים רחוקים מלהיות מפונקים. עם הייתם יודעים עם מה הם מתמודדים במשך השנה שנהגי המכוניות לא.

אלא עם כן מישהו ניסה לנסוע עם קבריולט עם גג פתוח בגשם. או לנסוע בלי מזגן באוגוסט.

ותאונה בין רכבים שהייתה מסתיימת בהחלפת פרטים בצד הדרך. עם אופנוע הייתה לרוב מסתיימת עם עצמות שבורות.

אז לפני שמתלהטים ומתחילים לפתוח את הפה תחשבו על הצד השני.

אלון הביע את עמדתו בעדינות, אבל אני קצת ממהר, אז אקצר: לכו תז#^^נו חבורה של רוצחים מפונקים.

נכון, לא כולכם, רק אלה שנוסעים על המדרכות וכל יום כמעט הורגים לי את הילד, ומכריחים את הולכי הרגל לנשום עוד קצת פיח (כי מי כבר מטפל בטוסטוס המסריח שלו).

נכון, לא כולכם, רק אלה שבמקום לחנות בשדרה המאוד רחבה, שם אף אחד לא נותן להם דוח אגב (!), חונים על הפיסה הצרה של הולכי הרגל, ומשאירים לא 130, אלא 30 ס"מ, לעגלות ילדים ולכסאות גלגלים. לאלה, אני ביוזמתי אזמין פקח, ורק חבל שהוא לא יכול גם לגרור לכם את הטוסטוס.

ונכון, לא כולכם, רק אלה שכדי לחסוך עוד 20 שניות, נוסעים בנתיב האופניים וכל יום כמעט מורידים שם איזה רוכב או שניים.

ואם אתה צדיק שלא עושה זאת אף פעם, אז הנה לי גילוי לב אליך - גם אני צדיק, ואם תחנה בניצב למדרכה לא אפגע בטוסטוס שלך.

עריכה: האמור לעיל לא חל על אופנועים, שתמיד מכבדים גם את סביבתם, אגב, אלא רק על זבובונים מזהמים, שבעליהם מתעקשים להתייחס אל עצמם כאל "אופנוענים", בעוד הם נוסעים עם חצי קסדה מרומת, מדברים בטלפון, ומשתינים בקשת על כל הסביבה. אני מקווה שלא הייתי גרפי מידי לנפשך הטהורה. אתם הרי כולכם אוהבי אדם ומכבדי חוקים. נסו קצת לכבד את הולכי הרגל ואז נדבר.

1. bar72 - אתה לא ציורי מדי. אתה עדין מדי.

2. רוכבי הטוסטוסים לא מייצגים את נהגי הדו"ג. הם הרוב המוחלט. התנהגותם מחפירה - מזגזגים, עוקפים על קו הפרדה רצוף, רוכבים נגד כיוון התנועה בחד סטרי, לא עוצרים בקוי עצירה אלא על מעברי החציה, רוכבים על המדרכות ועל מעברי חציה. וכמובן נצלים את הקושילתעד את העבירות בזכות העדר לוחית זיהוי קדמית (בעבר היתה!) והאפשרות להצניע את האחורית.

3. נהגי האופנועים אינם יותר טובים. אולי מזגזגים פחות (הם זקוקים למרווח יותר גדול בין המכוניות), אבל חותכים סיבובים עיוורים במהירויות תלת ספרתיות (אפילו במייל לשעה), עוקפים מימים במהירויות דומות במקומות הפחות צפויים.

4. לגבי העניין שבו נפתח השרשור - לנהגי הטוסטוסים אין שום בעיה לחנות על מדרכותוחלסום כניסות לבתים, לחצות מדרכות תוכ סיכון הולכי הרגל וכו'. מבחינתי צריך לתת להם קנסות של 500-1000 ש"ח, בדיוק כמו לרכב 4 -גלגלי החונה על המדרכה.

5. אני לא רואה בעיה שיסמנו חניות ייעודיות לדו"ג - זה מקובל באירופה ואין שום סיבה שלא יעשו זאת גם באצרנו הקטנטונת. אבל במורה מסודרת, לא פרטאץ' שבו כל אחד קובע לעצמו כמה זה 1.30 מ'. המטר המקורי נמצא בפאריס ואין לשנותו.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

עזבו אישור חניה על כלל המדרכות באופן סובייקטיבי ולא אחיד, מה הבעיה לדרוש סימון על מדרכות של שדרות גדולות עבור חניה לדו״ג? זה מיושם, רק צריך לדרוש יותר מהם.. מה שמיושם בארץ ידרוש הרבה פחות סחבת ובירוקרטיה מאשר להמציא אפשרויות חדשות.

ככלל, אני לא רואה שום סיבה לא לתמוך במאבק שלכם, גם אם יש כמה רוכבים שאני ממש מתפתה ללמדם למה לא עוקפים במהירות מימין (לרוב בשול או בין המכוניות) בכביש מהיר.

רוכבי דו״ג עושים שטויות על הכביש ומסכנים את חייהם ואת חיי הכלל, אבל זה לא קשור לחניות ואולי אם תהיה תמיכה רחבה זה יהיה נוח לכולנו בסופו של דבר

אז: פיאט פונטו 1999 1.2 כ"ס (אוטו זה מטוס)

אז פחות ישן: רנו מגאן 1.6 16V (מכירים אותי במוסך)

אז הרבה יותר קרוב להיום: אופל אסטרה 1.4 טורבו ENJOY PLUS (מה זה סחירות?)

היום: בעיקר רכבת תחתית אבל גם קצת טראם.

פורסם
מחזק!

ואף מוסיף שגם במעברי חצייה, היכן שאמורים לעבור הולכי רגל בלבד, אתם עוברים מבלי להתחשבן בכלל בסביבה.

פארקים ציבורים, וקיצור, בכל מקום...

תקשיב, אתה צודק ב100%. כל מה שאמרת כרגע נחשב עבירת תנועה והמשטרה צריכה לטפל בכל אחד ואחד מהרוכבים שרוכבים ככה ותאמין לי אני כנראה שונא אותם יותר ממך.

אבל מה הקשר בין זה לבין אם צודק או לא צודק לחנות על מדרכה ואני מדגיש כל עוד משאירים מספיק מקום להולכי רגל 1.30,1.60-2-3 ככל שיקבע החוק, ולא נוסעים יותר ממרחק מסויים על מנת להגיע לשם.

אם יש לך סיבות לגיטימיות ואמיתיות ללמה דו גלגלי לא צריך לחנות על מדרכות ולא סתם שנאה טהורה לדו גלגלי בגלל פלח מסויים שמבצע עבירות תנועה, אני בטוח שסקסי 620 ישמח לשמוע, להתייחס ולקחת לתשומת ליבו.

פורסם

עוד לא יצא לי לראות אופנוע/קטנוע חוסם לחלוטין מדרכה. לעומת זאת - משאיות, אוטובוסים ונהגי מכוניות (בעיקר יוקרתיות) חוסמים מדרכה שלמה ומצפצפים על כולם.

עבריינים צריך להעניש - גם דו"ג וגם רכבים.

ל-bar72 ו-Shayulmer, תסתכלו על נהגי הרכבים "שומרי החוק" לפני שאתם קופצים על אוכלוסיית הדו"ג. אתם אולי רוצים את הסטטיסטיקה האחרונה שמראה כי 75% מתאונות הדו"ג הן באשמת רכבים?

אני אוהב קפה

The Vintage Motorcyclist

פורסם

אם באופנועים שיחתנו, אני רוצה לצטט הודעה שלי משרשור אחר לא מזמן שאני חושב שכולם כדאי שיראו אותה, רק בשביל שיהיה לנו יותר נעים לחלוק את הכביש אחד עם השני (דו-גלגלי, ופרייבט).

אני לא יודע אם יש כאן רוכבי אופנועים, אבל אני חייב להגיד משהו לנהגי הרכב

שבינינו: אני מבקש מכולם להתייחס אל רוכבי אופנועים כמי שהם, אנשים בכלי רכב, ולא

מטרד.

מרתיח אותי לראות אדם שנוסע בשמאלי, וכשמגיע מאחוריו אופנוע הוא לא טורח

לזוז אפילו, כאילו שאומר לעצמו "שיעקוף אותי מימין או מהשוליים", וברגע שמגיע רכב

הוא ישר זז לימני.

כשאני רואה אופנוע מאחוריי במראה ואני באמצע עקיפה אני מדליק

איתות ימינה, בד"כ האופנועים מבינים ולא עוקפים ביני לבין הרכב בימני, הם גם שומרים

מרחק ומחכים בסבלנות שאסיים את עקיפתי, מה שהרבה נהגי רכב לא עושים.

אני תמיד

מאפשר להם להשתלב, כפי שאני נותן למכוניות.

אני תמיד שומר מרחק מהם, בדיוק אותו

המרחק שאני שומר מאוטו. אני אף פעם לא נוסע מקביל אליהם ומתייחס אליהם בדיוק כמו אל

רכב בעל 4 גלגלים או יותר.

בסוף אנחנו נהגי המכוניות, חולקים איתם את הכביש,

ואנחנו חייבים לשתף פעולה, כדי שכולם יגיעו בשלום הביתה.

ובקשר לפרזיטים שעליהם

מדובר בשרשור, הם יכולים להימצא בכל כלי רכב, פשוט צריך להיות זהיר ולהתרחק מכאלה,

בין אם הם בפרטית, משאית או אופנוע.

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם

ניקו - אין ספק שנושא ההתחשבות בנהגים אחרים נכון לכל סוגי הרכב. העניין הוא שהדו"ג עוברים את כל העבירות של נהגי הארבעה ומעלה גלגלים[ ובנוסף את העבירות הייחודיות להם שצויינו לעיל.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
אם באופנועים שיחתנו, אני רוצה לצטט הודעה שלי משרשור אחר לא מזמן שאני חושב שכולם כדאי שיראו אותה, רק בשביל שיהיה לנו יותר נעים לחלוק את הכביש אחד עם השני (דו-גלגלי, ופרייבט).

סוף סוף קצת שכל.

אני קורא וקורא, ולמדתי כמה עובדות חדשות - כל האופנוענים עבריינים, כל הנהגים צדיקים על 4, רוב הדו"ג בארץ הם שליחים ומסתבר גם שכולם רוצחים.

נשמע כמו הסיפורים שהמשטרה מריצה על כל מי שיש לו שיפורים ברכב, או סתם נוהג באוטו עם קצת יותר כ"ס ממזדה משפחתית.

אז תנו לי להזכיר לכם שהם הוציאו רישיון בדיוק כמוכם, הם משלמים ביטוח, מיסים, ונוסעים לעבודה כל בוקר. במקום פקקים, מחכה להם מלחמת השרדות באיתני הטבע, ויותר גרוע - בשאר הרכבים על הכביש.

הם לא עושים את זה מטוב ליבם, ובטח שלא כי הם דואגים לכם. הם עושים את זה כי זה מה שהם אוהבים. ולא חסרים טמבלים על טוסטוסים, כמו שלא חסרים ערסים שדופקים פוזות באימפרזה.

כשרוכב אופנוע נוסע באמצע הנתיב, הנהגים דוחפים אותו לשוליים כי הוא לא צריך לתפוס נתיב שלם. אבל אם הוא יעקוף אותם בשוליים או בין הנתיבים אז הוא עבריין מסוכן.

אם הוא יתפוס חניה של רכב, או אפילו חלק ממנה - במקרה הטוב האופנוע שלו יופיע על המדרכה, ובמקרה הגרוע מרוח על הכביש. אבל אם יעז לעלות על המדרכה, הוא מסוכן לציבור, גם אם השאיר מקום להחנות סמיטריילר.

מספיק פעמים חסמו לי רכבים את המדרכה, המעבר חציה, אפילו את הכניסה לבניין! לא זכור לי שיצאתי ואמרתי - "כל הנהגים האלה רוצחים". אולי התפלק לי "ערס" בדרך.

אנחנו לא אירופה, ובטח שלא ארה"ב (למרות שאנחנו משלים את עצמנו). שם אופנוע תופס נתיב שלם, מחכה בפקק, מחנה במאונך למדרכה וגם ימצא את הכלי שלו כשהוא יחזור. הוא גם משלם הרבה פחות ביטוח, הוא לא מת מפחד משליחים שיחתכו אותו בכביש, יזגזגו בין כמה הולכי רגל ואח"כ יאשימו אותו, ושם החוק מתייחס אליו כשווה!

אז תעצרו רגע, ותשאלו את עצמכם באמת - מה ההבדל כבר ביניכם לביניהם? שיש להם פחות גלגלים? שהם מקבלים את היתרונות יחד עם החסרונות? שהם חוסכים לכם קצת פקקים בדרך הביתה? או חניה כשהגעתם לעבודה?

אני במקרה גם וגם וגם (אוטו, אופנוע ואופניים), ויודע כמה קשה לסבול את הפקקים של הבוקר באוטו, וכמה מפחיד לעקוף אותם על האופנוע. וכמה יותר מפחיד לעלות על האופניים וכמעט להידרס במעבר חציה, כי אף אחד לא נותן לאופניים לחצות את הכביש.

אז תוציאו את האצבע מהתחת, ותזכרו שמתחת לקסדה, יכול לשבת גם בעל רכב, רוכב אופנוע ובוודאות הולך רגל.

• תוכן חדש...