Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5321 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום רב,

ברשותי מיצובישי לנסר 93 שהותקן בה מנוע שעבר שיפוץ שלם, ומלא ! ( לא רק הראש ) ! המנוע אגב היה בשימוש ברכב אחר ונשלף עבורי. השתמשו בו כשנה בסביבות 10,000 ק"מ. לאחר ההתקנה נסעתי עליו באותו יום כ 120 ק"מ עם הפסקה בין שתי נסיעות. לא היו שום בעיות , לא רעשים, המנוע לא התחמם. הרכב סחב מעולה.למחרת בבוקר התנעתי את הרכב , ולאחר כ 3 דקות שהמנוע התחמם החל עשן סמיך ולבן שיצא מהאגזוז, בממדים כאלו, שכיסה לי את כל הרכב במסך עשן לבן. מיד כיביתי את המנוע. ניסיתי להתניע לאחר מספר דקות, ולא הצלחתי. בזמן ההתנעה לא נשמע הסטרטר. רק קליק.למחרת הזמנתי מכונאי של חברת גרירה שבדק וקבע שהמנוע נתפס. ויתכן שלחץ השמן במנוע לא תקין (גבוה ). ראוי לציין שגם באותו בוקר, שלמחרת הנסיעה, המנוע לא התחמם לאחר 3 דקות של נסיעה. מפלס נוזל הרדיאטור היה תקין. לא איבדתי מים. עוד דבר בדקתי את מפלס השמן , ומצאתי שחסר חצי ליטר שמן. הוספתי שמן עוד לפני שהמכונאי הגיע, למקרה שהרכב יונע. יתכן שבעת התקנת המנוע מלכתחילה היה חסר חצי ליטר, או שהמנוע איבד חצי ליטר בנסיעה באותו יום עד ששבק. ניתנה לי אחריות של שישה חודשים על המנוע המשופץ.

שאלתי : מה יכולה להיות הבעיה לפי תיאורי ? מה הן האפשריות ?

בברכה

שאול

• תגובות 48
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

חוסר של חצי ליטר שמן לא יגרום למנוע להיתפס,אם לא חסר מים או שמן ומנוע לא התחמם,כנראה שבאמת מדובר בבעיית לחץ שמן אולי כתוצאה ממשאבת שמן תקולה,רק מעניין למה מנורת לחץ שמן לא התריעה על הבעיה,או שגם היא היתה פגומה?.

בכל מקרה תממש את האחריות שלך.

פורסם

תודה לכל המשיבים.

בדקתי שמן נראה תקין לחלוטין, נקי. כמו שציינתי הוספתי חצי ליטר שהיו כנראה חסרים מלתחילה.

לא ציינתי בפוסט הראשוני שלי, המצבר תקין , נבדק.

אולי הבעיה בשסתום פריקת לחץ השמן ? והתרמוסטט של טמפרטורת השמן ? או\ושבאמת משאבת השמן תקולה ?

אם הבעיה בשסתום פריקת לחץ השמן ואו במשאבה עצמה, האם הם יכולים לגרום א ) לעשן הלבן הסמיך? ב) וגם למנוע להיתפס ?

רמת המים בראדיאטור תקינה. לא חסרים מים, ושוב המנוע לא התחמם!

תודה

פורסם

לפי התאור שלך נראה שדניאל ענה נכון ,בעת התנעת הבוקר המים בחלקם כבר היו בצילנדרים ,אבל בזמן עבודתו הם פרצו ביתר כוך וכיבו את המצתים מרטיבות ,בזמן ההשהייה בכיבוי קל יותר למים לחדור כי אין לחץ בפנים ואז בהתנעה המחודשת הם לחצו מים מעבר לנפחהמרווח הוולומטרי שנותר בין הבוכנה לראש .

פעם היה לי רכב שכשפתחתי פלאגים ביקשתי ממישהו שיניע וחטפתי שפריץ מים רציני לעיניים ,הצילינדרים היו מלאים במים והבוכנות דחפו אותם לעבר פתח המצת .

פורסם

שאול שלום רב !

כמדומני שאתה מתעלם מעצת מומחים ומתעקש להפנות את גבך, לאטום את אוזנך, ולהמשיך להתמקד במפלס שמן חסר של חצי ליטר שהוא שולי, הוספת חצי הליטר למנוע מיותר, בדיקת מפלס מים(כנראה במיכל העבוי, אך לא ברדיאטור), התמקדות בלחץ שמן, משאבת שמן, שסתום פורק לחץ במשאבת שמן, משאבת שמן כל הדברים האלה אין להם כלל קשר לבעייתך, והבעייה כתובה על הקיר באותיות קידוש לבנה:"נעילה הדרוסטטית, עקב חדירת מי קירור לצילנדרים", אבחון ראשוני מחייב פרוק כל המצתים לסובב את המנוע בעזרת הסטרטר, וקילוח המים כמו מזרקה יאשר זאת.

הפתרון: יש לך אחריות על המנוע למשך ששה חודשים ממש אותה, איני רואה כל סיבה שבה את התעללת במנוע ולכן האחריות לא עליך.

המנוע אמנם פורק מרכב אחר והוא לאחר אוברול, אך האוברול כנראה לא הצליח והחולה מת !

בברכה

צביקה

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

פורסם

אם אין שום איבוד של מים מהראדיאטור, וגם לא ממיכל העודפים, והשמן נראה תקין לחלוטין,עדיין יכול להיות שמים נכנסו לצילנדרים?המנוע לא התחמם בשום שלב, לא ביום הראשון שנהגתי ברכב, וגם לא למחרת . למעשה נהגתי באותו יום שהמנוע שבק 2 עד 3 דקות המנוע לדעתי היה עדיין קר, ולא הספיק להתחמם מספיק כדי שאבחין אם מד הטמפרטורה עולה. המנוע גם לא השמיע רעשים. וכמו שציינתי קודם קרו שני דברים בעת ובעונה אחת מסך עשן לבן סמיך, ואי יכולת להתניע את הרכב. מכונאי שבדק את הרכב יום למחרת קבע שלהערכתו המנוע נתפס, וכנראה הבעיה במשאבת שמן, או לדעתי יכולה להיות גם בעיה בשסתום פריקת לחץ השמן שאולי גם הוא לא תקין . הדבר המוזר שמנורת לחץ השמן לא דלקה, אלא כפי שצוין לפני ,שאולי גם היא לא תקינה.

תודה

שאול

פורסם

צביקה שלום.

ראשית תודה.

אני מחר אגרור את הרכב . ואדרוש בדיקה לפי אבחנתך.

רק עוד שאלה.

האם לפי תיאוריי זאת האפשרות היחידה ?. או שתתכן אפשרות אחרת פחותת סיכוי ? מה שאני מתכוון, מה עלי לבקש במקרה שהבדיקה לנעילה הידרוסטטית לא תגלה שישנה חדירת מי קרור לצילנדרים.

מתנצל מראש על ההתעקשות, לקבלת אבחנה נוספת. זה נובע מהעובדה, שאני מנסה לדעת כל מה שאפשרי, כדי שאוכל להתמודד עם המצב כאשר אם והיה ויגיע מול המוסך שביצע את העבודה.

אעדכן אותך ואת כולם בהמשך.

המון תודות, ושבוע טוב

שאול

פורסם

שאול שלום רב !

הבדיקה האלמנטרית הפשוטה, שהייתי מצפה מכל מכונאי, זה פרוק 4 מצתים וניסיון סיבוב מנוע בעזרת המתנע !

במידה ונקווה שאכן מנוע מסתובב, נוזל כלשהו אמור לפרוץ מהצילנדרים, מי קירור או שמו מנוע(בספק עד בלתי אפשרי), במקרה זה יש לבדוק קומפרסיה, לחץ הפוך ובהתאם לנתונים להמשיך הלאה.

בכל מקרה לא מסתמן ממה שכתבת הזנחה מצידך, ובשל האחריות , על המוסך להכיר בה ולשאת בתוצאות.

מצפה וממתין לעדכון בנושא.

צביקה

פורסם

שלום רב,

ברשותי מיצובישי לנסר 93 שהותקן בה מנוע שעבר שיפוץ שלם, ומלא ! ( לא רק הראש ) ! המנוע אגב היה בשימוש ברכב אחר ונשלף עבורי. השתמשו בו כשנה בסביבות 10,000 ק"מ. לאחר ההתקנה נסעתי עליו באותו יום כ 120 ק"מ עם הפסקה בין שתי נסיעות. לא היו שום בעיות , לא רעשים, המנוע לא התחמם. הרכב סחב מעולה.למחרת בבוקר התנעתי את הרכב , ולאחר כ 3 דקות שהמנוע התחמם החל עשן סמיך ולבן שיצא מהאגזוז, בממדים כאלו, שכיסה לי את כל הרכב במסך עשן לבן. מיד כיביתי את המנוע. ניסיתי להתניע לאחר מספר דקות, ולא הצלחתי. בזמן ההתנעה לא נשמע הסטרטר. רק קליק.למחרת הזמנתי מכונאי של חברת גרירה שבדק וקבע שהמנוע נתפס. ויתכן שלחץ השמן במנוע לא תקין (גבוה ). ראוי לציין שגם באותו בוקר, שלמחרת הנסיעה, המנוע לא התחמם לאחר 3 דקות של נסיעה. מפלס נוזל הרדיאטור היה תקין. לא איבדתי מים. עוד דבר בדקתי את מפלס השמן , ומצאתי שחסר חצי ליטר שמן. הוספתי שמן עוד לפני שהמכונאי הגיע, למקרה שהרכב יונע. יתכן שבעת התקנת המנוע מלכתחילה היה חסר חצי ליטר, או שהמנוע איבד חצי ליטר בנסיעה באותו יום עד ששבק. ניתנה לי אחריות של שישה חודשים על המנוע המשופץ.

שאלתי : מה יכולה להיות הבעיה לפי תיאורי ? מה הן האפשריות ?

בברכה

שאול

דן עדין, קרא בבקשה את מה שהדגשתי באדום, ותחליט אתה בעצמך האם יש סכוי שהבעייה בסטרטר?!

בברכה

צביקה

פורסם

שאול שלום רב !

נתבקשתי להשיב לך על שאלה ששלחת לי בהודעה כתובה לניד, מה לומר למכונאי לעשות, בצידה ויתברר לאחר פרוק המצתים, ששום נוזל כלשהו לא פורץ מהצילנדרים דרך פתח המצתים?

ובכן קטונתי מליעץ למכונאי שלך שאני מניח שהו מבני דודנו, משום שכתבת לי שאתה מתגורר ביהודה ושומרון.

המכונאי צריך לבדוק מדוע המנוע לא מסתובב, אם התקלה אכן סטרטר(סכוי נמוך עד אפסי), ובמידה והמנוע כן יסתובב יש לבדוק קומפרסיה.

לפי הנתונים שיתקבלו אמור המכונאי להחליט אם לפתוח מנוע, או לחפש לך מנוע אחר מפירוק.

ידוע לי שאין להשיג היום מנועים מיבוא ורק מפירוק מקומי, בעבר היו משתילים מנוע יונדאי היום לא ידוע לי מה עושים.

בכל מקרה יש לך אחריות, ממש אותה.

בברכה

צביקה

פורסם
שאול שלום רב !

נתבקשתי להשיב לך על שאלה ששלחת לי בהודעה כתובה לניד, מה לומר למכונאי לעשות, בצידה ויתברר לאחר פרוק המצתים, ששום נוזל כלשהו לא פורץ מהצילנדרים דרך פתח המצתים?

ובכן קטונתי מליעץ למכונאי שלך שאני מניח שהו מבני דודנו, משום שכתבת לי שאתה מתגורר ביהודה ושומרון.

המכונאי צריך לבדוק מדוע המנוע לא מסתובב, אם התקלה אכן סטרטר(סכוי נמוך עד אפסי), ובמידה והמנוע כן יסתובב יש לבדוק קומפרסיה.

לפי הנתונים שיתקבלו אמור המכונאי להחליט אם לפתוח מנוע, או לחפש לך מנוע אחר מפירוק.

ידוע לי שאין להשיג היום מנועים מיבוא ורק מפירוק מקומי, בעבר היו משתילים מנוע יונדאי היום לא ידוע לי מה עושים.

בכל מקרה יש לך אחריות, ממש אותה.

בברכה

צביקה

צבי שלום

עומדת לי כזו מיצובישי מוקפאת במצב ממש יפה שנדרש לה מנוע .

האם תוכל ללמד אותי איזה מנוע יונדאי מתאים להשתלה ומאיזה מודל .

אני מאמין שבשיטוטי אמצא כזה רכב לפרוק עם מנוע תקין .

אם תוכל לעדכן אותי מה לחפש ומה מתאים .

תודה

פורסם
דן עדין, קרא בבקשה את מה שהדגשתי באדום, ותחליט אתה בעצמך האם יש סכוי שהבעייה בסטרטר?!

בברכה

צביקה

אולי אבל לא חסר מים ולא חסר שמן אז אולי הרכב עבר איזה שלולית ושתה קצת מים

• תוכן חדש...