Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5320 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

גל שלום רב !

תן לי לברר לך זאת, ואחזור לפורום לעדכן בהתאם.

בברכה

צביקה

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

• תגובות 48
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

צביקה היקר.

המכונאי הוא לא מבני דודנו. אלא מעמנו ממש ! אספר לך בהזדמנות. פשוט רציתי לדעת לידע כללי את כל הנתונים, ואת כל האפשריות בפני מה אני צפוי לעמוד, מעבר לזה אני סקרן לדעת לידע אישי שלי.

כדאי במקרה שהבעיה לא תפתר להתקין מנוע מיבוא ?. כאשר ציינת שאין להשיג מנוע מיבוא למה התכוונת? אם אמצא מנוע מיבוא בארץ האם כדאי הדבר.?מה הם הסיכונים אם בכלל , איך אפשר לדעת מה מצבו, האם בדרך כלל מנוע מיבוא הוא מנוע משופץ או שהוא מפירוק ? האם בדרך כלל המנועם מיבוא הם עם קילומטרז נמוך יחסית ? איך אפשרי לבדוק מה הרקורד שלו אם בכלל ? מה עלי לבדוק אם אפשרי בכלל על מנוע מיבוא? אם המנוע שכב על המדף תקופה ארוכה על המדף, האם ישנה משמעות לזה?

ושוב המון תודות

שאול

פורסם

אם חדרו מי קירור למנוע והוא נתפס (חלודה או לא יודע מה), קדיש עליו?

אם תטפל קבוע אצל אותו מוסכניק, יגיע השלב שהוא יפסיק לעבוד עליך וסתם יהיה יקרן...
פורסם

תשובה חלקית

מים שחדרו למסבי טלטל וקרנק ושכבו שנים זה בטח לא טוב .

מאידך ,יש לי שלושה כלי רכב שהקרטרים היו מלאים במים שחדרו מהצילינדרים ,טפלתי בהם ולא חשובה כרגע הדרך , מבלי לפרק כלום ,שלושתם נוסעים כמו גדולים בתוך המשפחה ללא זכר למים .

יותר מזה בשניים מהם המים נפרדו מהשמן בטרם החלפת השמן ,הם אינם מסוגלים לעמוד ללא איוד בחום כזה , הכל עובד פיקס .

אבל לך אני ממליץ להחליף את השמן ,אל תלמד ממני ,אלו שיטות של בדווים מחצי האי סיני ,אותם הכרתי היטב ולמדתי מהם .

פורסם

טוב, לא שנים, אולי שבועיים. (אם בכלל חדרו).

דווקא מסקרן אותי ללמוד שיטות בלתי קונבנציונליות. (כאלה שלא מלמדים במורשה...)

איך אם ככה משחררים מנוע תפוס\קשה להנעה?

אם תטפל קבוע אצל אותו מוסכניק, יגיע השלב שהוא יפסיק לעבוד עליך וסתם יהיה יקרן...
פורסם

זה לא שהשיטות הן בלתי קונבנציונאליות .

כשבדווי חי במדבר מרוחק מאמצעים טכנולוגים והוא חייב להעביר למשפחתו מים ודלק או כל חסר אחר ,הוא יעשה הכל על מנת לתקן והוא באמת מתקן ,בדרך כלל הם מאורגנים לחרום אבל יש מצבי קיצון ,לכן אם אתה חי בקירבם 3שנות שרות צבאי בתוספת מילואים אתה לומד משהו .

תפיסה של שבועיים גם היא היא קיימת היא לא קשה לשחרור ,אספני רכב מניעים רכב שעמד עשרות שנים בשיטות שונות .

תפיסה מכנית זו אופרה שונה ,זה לא המצב אצלך אני מקווה .

פורסם
צביקה היקר.

המכונאי הוא לא מבני דודנו. אלא מעמנו ממש ! אספר לך בהזדמנות. פשוט רציתי לדעת לידע כללי את כל הנתונים, ואת כל האפשריות בפני מה אני צפוי לעמוד, מעבר לזה אני סקרן לדעת לידע אישי שלי.

כדאי במקרה שהבעיה לא תפתר להתקין מנוע מיבוא ?. כאשר ציינת שאין להשיג מנוע מיבוא למה התכוונת? אם אמצא מנוע מיבוא בארץ האם כדאי הדבר.? כן !מה הם הסיכונים אם בכלל , איך אפשר לדעת מה מצבו, האם בדרך כלל מנוע מיבוא הוא מנוע משופץ או שהוא מפירוק ? הוא מנוע מפירוק ! האם בדרך כלל המנועים מיבוא הם עם קילומטרז נמוך יחסית ? כן !איך אפשרי לבדוק מה הרקורד שלו אם בכלל ? מה עלי לבדוק אם אפשרי בכלל על מנוע מיבוא? אם המנוע שכב על המדף תקופה ארוכה על המדף, האם ישנה משמעות לזה?

ושוב המון תודות

שאול

שאול שלום רב !

המנועים מיבוא אכן מנועים אמינים יותר ממנועים שפורקו מרכב מפירוק מקומי בישראל.

המנועים המיובאים הם משנתונים מתקדמים בהרבה מהמנוע המורכב כעת ברכבך והם מוזרקים לשעבר , שהוסבו לקרבורטור עם קילומטרג נמוך יחסית שלא ניתן לבדוק אותו, ויש לסמוך על היבואן.

גם אם המנוע שוכב על המדף זה לא פוגע באמינותו, המנוע כשהוא מגיע למוסך, מוחלפת לו חגורת טייימינג מותחנים ומחזירי שמן לטיימינג, ומשאבת מים.

שמן מנוע ומי קירור איכותיים מבטיחים לך מנוע שנרדם /הוקפא על המדפים, והופשר בחודש נובמבר 2011, והוא יכול לנסןע ולשרת אותך עוד שנים רבות.

בהמשך למענה שעניתי לגל אדיר, בנוגע להסבה למנוע יונדאי, כמדומני שמדובר במנוע מדגם מוזרק אך בעל 8 שסתומים ולא 12 אך איני בטוח בכך.

כך שהמתינו שניכם להבהרות בנושא.

בברכה

צביקה

פורסם

שלום רב !

מנוע לא נתפס סתם כך בגלל חדירת מים לשמן או בגלל חלודה.

מנוע נתפס לרוב בגלל התחממות יתר שנובעת בגלל נסיעה ללא קרור מספיק(אפילו אם היה מים במערכת הקירור, למרות שזאת לא ערובה למניעת התפסות מנוע), משום שהתחממות היתר גורמת להתפשטות יתר של הבוכנות, ושל מסבי הטלטלים וגל הארכובה בעיקר בגלל נסיעה ללא שמן או ללא לחץ שמן.

בעת שהמנוע מתפט ומתכווץ, נוצר עוות בבוכנות והם נהפכות להיות אובליות, מיסבי הטלטלים וגל הארכובה הופכים לגוש אחד ונצמדים לטלטל, שלא מסוגל להסתובב, וניסיון לסובב את גל הארכובה , דרך פולי המנוע , עלול לשבור את הקרנק.

בברכה

צביקה

פורסם

לי זה נישמע יותר כמו רינג תחתון שבור באחת הבוחנות.

כודם הרבה עשן לבן שיכול להיות בגלל חדירת שמן לתא השרפה ובגלל זה גם חוסר השמן.

אחרי זה התפסות המנוע שיכול להיות בגלל חלק מהרינג שניתקע בין הבוחנה לצילינדר.

פורסם
שלום רב !

מנוע לא נתפס סתם כך בגלל חדירת מים לשמן או בגלל חלודה.

מנוע נתפס לרוב בגלל התחממות יתר שנובעת בגלל נסיעה ללא קרור מספיק(אפילו אם היה מים במערכת הקירור, למרות שזאת לא ערובה למניעת התפסות מנוע), משום שהתחממות היתר גורמת להתפשטות יתר של הבוכנות, ושל מסבי הטלטלים וגל הארכובה בעיקר בגלל נסיעה ללא שמן או ללא לחץ שמן.

בעת שהמנוע מתפט ומתכווץ, נוצר עוות בבוכנות והם נהפכות להיות אובליות, מיסבי הטלטלים וגל הארכובה הופכים לגוש אחד ונצמדים לטלטל, שלא מסוגל להסתובב, וניסיון לסובב את גל הארכובה , דרך פולי המנוע , עלול לשבור את הקרנק.

בברכה

צביקה

תודה צביקה.

אם פולי המנוע מצליח לסובב את המנוע, זה אומר שהמנוע לא תפוס? (אני מצליח לסובב את המנוע, יש מקומות שיותר קשה ויש שיותר קל)

פורסם

שלום לכולם.

צביקה צדקת !

גררתי למוסך , ראשית הם בדקו לנעילה הידרוסטטית, המנוע מסתובב, ויצא שמן מהמצתים, לא כמויות גדולות.

כרגע בנוסף ישנה בעיה חשמלית אין ניצוץ, ואין אפשרות להניע את המנוע. ברגע שהמנוע יונע ימשיכו לבדוק, ולמצוא את הבעיה.

שאלה : יתכן שישנה בעיה עם גומיות השסתומים ? המנוע אומנם עבר שיפוץ מלא, אבל בחודשים האחרונים לפני שנשלף מהרכב לא נסע הרבה. הונע, ונסע כל יום אבל למספר דקות מזערי ביותר. אולי הגומיות התייבשו\התפרקו לתוך המנוע ?!

תודה בינתיים.

אמשיך ואעדכן אתכם בהמשך.

שאול

פורסם

שלחתי שוב. נראה שהייתה בעיה בשליחת התגובה הקודמת.

שלום לכולם.

צביקה צדקת !

גררתי למוסך , ראשית הם בדקו לנעילה הידרוסטטית, המנוע מסתובב, ויצא שמן מהמצתים, לא כמויות גדולות.

כרגע בנוסף ישנה בעיה חשמלית אין ניצוץ, ואין אפשרות להניע את המנוע. ברגע שהמנוע יונע ימשיכו לבדוק, ולמצוא את הבעיה.

שאלה : יתכן שישנה בעיה עם גומיות השסתומים ? המנוע אומנם עבר שיפוץ מלא, אבל בתקופה האחרונה לפני שנשלף מהרכב לא נסע הרבה. הונע, ונסע כל יום אבל למספר דקות מזערי ביותר. אולי הגומיות התייבשו\התפרקו לתוך המנוע ?!

תודה בינתיים.

אמשיך ואעדכן אתכם בהמשך.

שאול

פורסם

שלום לכולם.

אני מקווה שתצוגת התגובה לא תהיה משובשת שוב.

עדכון :

פתחו את המנוע. לא מצאו שום בעיה. הרינגים שלמים, הצילנדרים מידה 0. כרגע עושים מחדש את הראש ?! מבירורים שעשיתי, עוד לא בדקתי את זה מול המוסך! יתכן שראש מנוע היה נמוך מדי, וגרם ללחצי שמן גבוהים. האם הדבר יתכן ? כרגע עושים לי את הראש מחדש?! את כל זה אני מציין ללא בדיקה פיזית של המנוע, אני לא נמצא במקום.

שאלה : אם השערתי נכונה ( ראש נמוך מדי ) , האם זה יכול לגרום לעשן הלבן לצאת מהאגזוז בכמויות גדולות, כמו שציינתי מלתחילה ? וזאת הסיבה ששמן יצא מהמצתים בבדיקת נעילה הידרוסטטית ? או שגם מים חדרו למנוע, מה שלא נראה בבדיקת נעילה ההידרוסטטית שנערכה מוקדם יותר. אם אכן אני צודק כנראה יחליפו לי את הראש לראש תקין גבוה מספיק ?! או שיכולה להיות בעיה אחרת ?!

את בעית אי ההנעה עדיין לא פתרו. אין עדיין ניצוץ. אחרי שיחזירו את הכל למקומו, נראה מה יהיה.

תודה לכולכם על העזרה. אעדכן בהמשך.

שאול

• תוכן חדש...