Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4384 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

רועי, אני מקווה שאתה לא נמנה על המשפחות שנפגעו מהמרצחים אבל אין לך שום זכות לדבר בשמם. אני כן נמנה עליהם (קרובי המשפחה שלי נפגעו במלון פארק בנתניה) ואין לי שום בעייה לראות אותם משוחררים תמורת החזרת גלעד שליט.

לדעתי, מה שצריך, על מנת למנוע את מעגל הדמים והחטיפות שמתרחש אחת לכמה שנים, מאז עסקת ג'יבריל, היא להפסיק את חילופי הדמים הללו אחת ולתמיד. מדינת ישראל לא צריכה לשחרררוצחים, פושעים מורשעים, וטרוריסטים. נקודה.

אני לא ראיתי את האמריקאים משחררים מישהו מפושעי 9/11 עבור השבוי שלהם באפגניסטן או עירק (או כל אחד אחר), כי הם יודעים, ברגע שאתה סחיט, ייפעלו על מנת לסחוט אותך.

כי המחיר של עסקת שליט היא פעולת החטיפה/סחיטה הבאה, קודם כל ולפני הכל.

עפר, האמריקאים לא מנהלים שום משא ומתן ובכל זאת אזרחים וחיילים שלהם נחטפים ונרצחים בכמנויות.

לגבי הגישה של לא מנהלים שום משא ומתן השאלה הגדולה היא אם אנחנו מוכנים לשלם אתץ המחיר של האלטרנטיבה (ואני לא מדבר על החטוף עצמו אלא על עשרות אלפי האמריקאים ההרוגים שבאו בפעולות התגמול).

הבעייה העיקרית שלנו היתה שלמרכיב הזמן במו"מ לא היה מחיר בצד השני. אם חלק גדול מהבכירים היו נשפטים לעונש מוות אז במצב כזה יכולנו להתחיל לממש את עונשי המוות בקצב של אחד לחודש ותאמין לי שהחמאס היה מתגמש הרבה יותר.

אפשר היה גם לפרסם רשימת אסירים שישראל מוכנה לשחרר ושהמשפחות כבר יפעילו לחץ על הממשל שם.

אל תשכח שלפני מספר חודשים ישראל שחררה כמה מאות אסירים ללא שום סיבה רק בגלל שנגמר המקום בבתי הכלא.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

• תגובות 388
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
עפר, האמריקאים לא מנהלים שום משא ומתן ובכל זאת אזרחים וחיילים שלהם נחטפים ונרצחים בכמנויות.

בכמויות קטנות ביותר, יחסית לכמות האמריקאים שמסתובבים בעולם וכמות הסכסוכים שהיא מעורבת בהם.

טאליבן חטפו מישהו כדי לשחרר אסירים מגוונטנאמו?

לגבי הגישה של לא מנהלים שום משא ומתן השאלה הגדולה היא אם אנחנו מוכנים לשלם אתץ המחיר של האלטרנטיבה (ואני לא מדבר על החטוף עצמו אלא על עשרות אלפי האמריקאים ההרוגים שבאו בפעולות התגמול).

לא יודע אם אתה זוכר, אבל מלחמת לבנון השנייה גם התרחשה, ואחת מסיבותיה היתה חטיפה. כלומר, התגובה מתבצעת בכל מקרה, עם המחיר שהיא גובה מהצד השני (ומאיתנו!).

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

טאליבן חטפו כדי שלחרר אסירים באופן כללי (לא התעמקתי לא בשמות ולא במקום הכליאה).

לגבי מלחמת לבנון השנייה היא פרצה כי נגררנו ולא כי תכננו אותה. אין ספק שהיא גובה מחיר גם מהצד השני אבל המחיר שאנחנו משלמים לרוב הוא כבד יותר בגלל המבנה החברתי השונה של העולם החילוני מערבי מול העולם דתי קיצוני.

פורסם

יש היום שבוי אמריקאי אחד באפגניסטן. תבדוק.

ארה"ב ביצעה עסקת שבויים?

מלחמת לבנון השנייה החלה, מבחינת אירוע מיידי, בגלל אירוע החטיפה של החיזבאללה. השני מאז הנסיגה.

אנחנו נגררנו לתקיפה (הראשונית, של ח"א, מאוד מתוכננת) כי אנחנו מנהלים מו"מ על חיילים חטופים. כל המהלך יכול היה להחסך אם לא היינו עושים עסקאות קודמות.

הדבר היחיד שנוסף מאז חטיפת החיזבאללה האחרונה וחטיפת שליט הוא תג המחיר שגובים מהצד השני, הכולל מבצע צבאי. את היעילות של הצעד הזה נראה בעתיד, אבל יש לו גם מחיר בהרוגים אצלנו. הרוגי עופרת יצוקה ומלחמת לבנון השנייה הם במידה מסויימת (מסויימת) חלק מהמחיר שאנחנו משלמים על עסקאות שבויים.

פורסם
רועי, אני מקווה שאתה לא נמנה על המשפחות שנפגעו מהמרצחים אבל אין לך שום זכות לדבר בשמם. אני כן נמנה עליהם (קרובי המשפחה שלי נפגעו במלון פארק בנתניה) ואין לי שום בעייה לראות אותם משוחררים תמורת החזרת גלעד שליט.

אולי לך אין, אבל לרבים אחרים יש, כפי שמעידות העתירות הנואשות לבג"צ בשביל לעצור את המחטף הזה.

למכירה פנסים קדמיים מקוריים חדשים לGTI MKV

My grandfather rode a camel, my father rode a camel, I drive a Mercedes, my son drives a Land Rover, his son will drive a Land Rover, but his son will ride a camel -

Rashid bin Saeed Al Maktoum

פורסם

אם נפגעי עופרת יצוקה/לבנון 2 הם חלק מהמחיר על חטופים זה עניין של השקפה (ואישית אני חושב שלא כי מדובר בתג מחיר ממי שפוגע בנו. הטריגר לעופרת יצוקה בכלל לא היה גלעד שליט אלא הקראדים על אשקלון).

שים לב שגם מדינות שמעולם לא נשאו ונתנו על חטופיהם עדיין סובלות מחטיפות (אפילו אנחנו חטפנו אנשים מלבנון במטרה לשמש קלפי מיקוח).

טרור תפקידו להציק ולנסות לשבש לך את שגרת החיים. הוא יעשה את זה עם חטיפות ואם זה לא יזיז אז יעבור לאוטובוסים מתפוצצים, מכוניות תופת, טילים ושאר שיטות כיד הדימיון הרעה עליהם.

פורסם
אם נפגעי עופרת יצוקה/לבנון 2 הם חלק מהמחיר על חטופים זה עניין של השקפה (ואישית אני חושב שלא כי מדובר בתג מחיר ממי שפוגע בנו. הטריגר לעופרת יצוקה בכלל לא היה גלעד שליט אלא הקראדים על אשקלון).

עופרת יצוקה היתה גם אמצעי לחץ, אבל למעשה אתה מודה שלפחות מלחמת לבנון השנייה היתה תג מחיר על חטיפה, ולמה קרתה החטיפה?! בגלל העסקאות שקרו לפניה. אם לא היו קורות, שלושת חללנו היו אולי עוד איתנו והמלחמה היתה נחסכת. יש כאן דינמיקה, ריקוד, ואנחנו רוקדים לפי החליל של אוייבנו, ואת זה, לדעתי, צריך להפסיק.

פורסם
עופרת יצוקה היתה גם אמצעי לחץ, אבל למעשה אתה מודה שלפחות מלחמת לבנון השנייה היתה תג מחיר על חטיפה, ולמה קרתה החטיפה?! בגלל העסקאות שקרו לפניה. אם לא היו קורות, שלושת חללנו היו אולי עוד איתנו והמלחמה היתה נחסכת. יש כאן דינמיקה, ריקוד, ואנחנו רוקדים לפי החליל של אוייבנו, ואת זה, לדעתי, צריך להפסיק.

חותם על כל מילה!

פורסם

היא היתה תג מחיר אבל החטיפות היו ממשיכות גם בלי משא ומתן. הרי חוטפים גם אמריקאים למרות שיודעים שלא יהיה שום משא ומתן.

החטיפות/הוצאות להורג של בודדים יימשכו תמיד כי זה סוג של נשק מוראלי בדומה לקסאמים ששיבשו את חיי תושבי עוטף עזה. נכון שהסיכוי שזה יפגע דווקא בך הוא אפסי אבל האפסי הזה מספיק כדי לשבש לך את החיים.

פורסם
אולי לך אין, אבל לרבים אחרים יש, כפי שמעידות העתירות הנואשות לבג"צ בשביל לעצור את המחטף הזה.

ברור שיש כאלה שזה מפריע להם ואני בהחלט מכבד את דעתם אבל אני ממש לא יודע אם זה הרוב או אפילו מיעוט גדול. זכותם לעתור לבג"ץ אבל גם זכותו של בג"ץ לדחות את העתירה. בכל מקרה הויכוח שלהם הוא עם הממשלה ולא עם גלעד או עם משפחתו. אותם צריך להשאיר מחוץ לדיון.

פורסם
בכל מקרה הויכוח שלהם הוא עם הממשלה ולא עם גלעד או עם משפחתו. אותם צריך להשאיר מחוץ לדיון.

למיטב ידיעתי נועם שליט צירף את עצמו לדיון כמשיב.

פורסם
היא היתה תג מחיר אבל החטיפות היו ממשיכות גם בלי משא ומתן. הרי חוטפים גם אמריקאים למרות שיודעים שלא יהיה שום משא ומתן.

החטיפות/הוצאות להורג של בודדים יימשכו תמיד כי זה סוג של נשק מוראלי בדומה לקסאמים ששיבשו את חיי תושבי עוטף עזה. נכון שהסיכוי שזה יפגע דווקא בך הוא אפסי אבל האפסי הזה מספיק כדי לשבש לך את החיים.

לא חוטפים אמריקאים, אין מו"מ בין ארה"ב לחוטפים ואין פסטיבל תקשורתי. אם ארה"ב היתה מנהלת מו"מ עם טרוריסטים, אתה יכול לתאר לעצמך איזו כמות של אמריקאים היו נחטפים?

הסיבה שחטיפה הפכה להיות נשק מוראלי היא כי הראנו אפס חוסן ואפס כושר עמידה. אנחנו רגשנים, אמוציונלים ומשדרים חיפוש אחר סיפוק רגשי רגעי, במקום ראייה לטווח ארוך.

פורסם
למיטב ידיעתי נועם שליט צירף את עצמו לדיון כמשיב.

ועשה נכון כדי למנוע את הסיכוי המזערי שבג"ץ יחליט שלא לאשר את העיסקה.

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם
לא חוטפים אמריקאים, אין מו"מ בין ארה"ב לחוטפים ואין פסטיבל תקשורתי. אם ארה"ב היתה מנהלת מו"מ עם טרוריסטים, אתה יכול לתאר לעצמך איזו כמות של אמריקאים היו נחטפים?

הסיבה שחטיפה הפכה להיות נשק מוראלי היא כי הראנו אפס חוסן ואפס כושר עמידה. אנחנו רגשנים, אמוציונלים ומשדרים חיפוש אחר סיפוק רגשי רגעי, במקום ראייה לטווח ארוך.

האמריקאים גם עונשים את אזרחיהם בענישה כבדה כולל עונשי מוות במדינות מסויימות. אז אין שם פשיעה. יש!!

מדינת ישראל חסונה וחזקה כאשר מדובר במלחמה על קיומה .

כאן אין הדבר כך.

ותפסיקו לצבוע את זה ככניעה וכסוף העולם שמאלה.

את ההחלפות של 1 מול אלפים התחלנו במבצע סיני בשנת 1956 אז החזירה המדינה מעל 5000 חיילים מצריים בינהם כ 5 גנרלים שנשבו ,בטייס ישראלי אחד שנפל בשבי .

ביחסים דומים אנחנו גם מנצחים..

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4384 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

Guest
הנושא הזה נעול לתגובות.

• תוכן חדש...