Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4383 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
-

חייבים לשלם לו פיצויים על זה. יש לו את כל הזכות לתבוע את זה מהמדינה, ואם ההחלטה הייתה שלי, לא הייתי מסוגל למנוע ממנו כמויות גדולות של כסף, כי סך הכל הוא הקורבן של תהליכים פוליטיים מסריחים, כשכל מה שהוא רצה זה ללכת לצבא כמו כולם ולהיות לוחם.

הוא חייל, יצא חייל לקרב וחזר כחייל מהשבי.

הוא התגייס לצבא ועם הגיוס גם הבין את הסיכונים.

אתה טוען שהוא יכול לתבוע את המדינה על כך שלא החזירו אותו משבי מוקדם יותר?

כשאתה אומר "רק רצה ללכת לצבא כמו כולם ולהיות לוחם" אתה מביע את זה כאילו מדובר במשחק תפקידים בהצגת בבימה.

"לוחם" הוא לוחם ועל כן ישנם סיכונים רבים בתפקיד. כולל שבי וכולל מוות.

• תגובות 388
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

אוקי, עזוב את החלק הטכני.

מוסרית אתה חושב שלא צריך לשלם לו כמויות רציניות של פיצויים?

אתה יודע למה שולחים אנשים לצבא בגיל 18?

כי חלק גדול מהם לא באמת מבין מה עומד על המאזניים ולא מסוגל לעכל באמת את הרעיון של שבי או מוות.

לרוב, זה מגיע עם הבגרות.

בגיל 18 אני רציתי להתגייס ובגיל 19 עליתי לארץ בדיוק במטרה הזאת.

כיום אתה חושב שהייתי הולך מרצון להילחם בשביל משהו שהוא לא אני או המשפחה שלי?

תחשוב שוב!

שום דבר לא שווה את זה.

(למנוע פיגוע זה משהו אחד, אבל לסגל לעצמך אורך חיים לוחמני במשך 3 שנים זה משהו אחר. בשביל להציל חיים באופן מיידי אני מוכן לעשות, והרבה).

כשאתה מבין את הסיכונים, הסיכוי שתעשה משהו דבילי (נהיגה על 200 קמ"ש, עקיפה על קו לבן, הסכמה ללכת לקרבי) קטן בהרבה.

אני בספק אם הילד הזה (כי הוא היה בן 19 אז הוא היה ילד) הבין באיזשהו רגע מה שיכול באמת לקרות לו.

הוא לא מיוחד. הוא בן אדם שהיה במקום הלא נכון ברגע הלא נכון, וזה היה יכול לקרות לכל אחד ששירת בקרבי.

כל כך הרבה דוחסים לילדים את הקטע של "בעתיד תהיה חייל" והקטע של "להיות לוחם זה יותר טוב מליות ג'ובניק מסריח", שהם כבר לא חושבים על מה באמת בא להם לעשות בצבא.

שמעתי יותר מדי הערות על זה שהייתי ג'ובניק ואפילו פוצצתי ראיון עבודה בגלל זה, כי צחקו על זה שהייתי ג'ובניק בצבא, בלי קשר לזה שהשתחררתי לפני המון זמן.

דווקא חשבתי הרבה לאחרונה על כל נושא הגיוס והקרב שבין קרבי וג'ובניק כי בדיוק היום עברו 8 שנים מאז הגיוס שלי (בגיל 20).

אלו שהתגייסו אחרי שזה קרה לו, אולי מבינים טוב יותר את ההשלכות כי הם ראו מה יכול לקרות, אבל אתה באמת חושב שהוא היה יכול לחזות 5 שנים בשבי ולהבין את המשמעות של זה?

אני לא חושב.

ובדיוק בגלל זה אני חושב שמגיעים לו פיצויים.

(וכן, אני גם רומז שאנחנו שולחים אנשים שלא מבינים את המושג של אחריות על חיים ומוות, למות וליפול בשבי בשדה הקרב. גם עם זה יש לי בעיה).

פורסם

במידה והם רוצים כסף הם יכולים פשוט למכור את הראיונות בסכומים מטורפים ואני בטוח שהרשתות ישלמו לא מעט בשביל הזכות לראיין אותו ראשון.

How many of us ever know what it is to become the perfect version of ourselves

פורסם

כרגיל עוד דעה הזויה של יוסי

ילד בגיל 18 שחי בארץ הזאת לצערינו יודע בדיוק מה זה למות במלחמה ויודע מה זה ליפול בשבי

ועוד יותר מיודע בשביל מה צריך את זה.

קוראים לזה לשמור על המדינה שלך עליך ועל משפחתך. כך בשיא הפשטות.

לא צריך בשביל זה אוניברסיטה.

ולפי דעתך מי שצריך לשמור עלינו אלה שכירי חרב.

ונכון שסולם הערכים שלך משתנה עם הגיל , תהיה נשוי ובעל ילדים תבין עוד דברים נוספים עדיין יש ערכי יסוד שגם הגיל הבגרות והזמן לא משנים אותם.

ובנוגע לפיצויים

החייל קיבל או יקבל משכורת עבור תקופת שביו חלק בתור חייל בחובה וחלק בתור חייל בקבע, ויקבל קצבת נכות ממשרד הביטחון על פי קריטריונים ברורים בנושא.

ולא מדובר בתביעה לפיצויים אזרחית.

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם

ישה, הצבא בארץ זה נטו ניצול של בני אדם.

מצד אחד מתייחסים אליך בתור מבוגר ומצד שני ילד. נותנים לך נשק, אבל לא סומכים עליך שתיצא לבית לבד בחושך.

נותנים לך משכורת רעב (כן, גם מי שיעשה חודש סגור יצטרך יותר כסף ממה שהוא מקבל מצהל) ואוכל זוועתי במקרה הטוב ומגעיל במקרה הרע (לא מדבר איתכם על בסיסים כמו הקריה).

אני בתור ג'ובניק טבח ואני רואה טוב מאוד מה קורה במטבח ואני נגעל לאכול שם כל יום שאני בבסיס הולך לי לפחות 20 שקל על אוכל בחוץ, איך אפשר לחיות ב350 שקל לחודש?

תאמין לי שאם היה אפשר להביא לפה שכירי חרב או לשלם 3500 שקל לחייל לחודש הצבא שלנו היה נראה מאוד אחרת עם מוטיבציה ענקית להתגייס ולא היו זורקים ז*ן כל הלוחמים שבעזה והולכים לישון בשמירה.

איזה מוטיבציה יש לחייל שמרוויח 350 בחודש לעומת חבר שלו שמשתמט ועושה בחודש מה שהחייל עושה בשנה?

במצב שבו 50% מהנוער מתגייס בכלל אז לא נראה לי שעוד כמה שנים הצבא יתקיים בכלל.

• חברי המעגל הראשון
פורסם

לדעתי עדיף חייל שמשרת כדי להגן על המדינה והמוטיבציה שלו באה מהאהבת המדינה, מאשר חייל שמשרת רק כדי להרוויח כסף.

*לי לא היתה מוטיבציה, שרתתי כי זה החוק.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

אני לא אומר שמשרתים רק כדי להרווויח כסף, אבל אם משרתים את המדינה ועל הדרך מרוויחים כמו בחוץ אז המוטיבציה תהיה פי כמה וכמה יותר גדולה מאשר חייל שאין לו כסף לקנות במבה, ואם אתה מעשן אז בכלל כל היום להיות מבואס כי אחרי 10 ימים נגמר הכסף לסיגריות.

פורסם

אני בתור ג'ובניק טבח ואני רואה טוב מאוד מה קורה במטבח ואני נגעל לאכול שם כל יום שאני בבסיס הולך לי לפחות 20 שקל על אוכל בחוץ, איך אפשר לחיות ב350 שקל לחודש?

ראית מה הולך במטבחים שבמקומות שאתה אוכל בהם? אל תתפלא אם המצב שם עוד יותר גרוע.

אגב, בשבוע שאתה בחופש (טבחים עדיין עושים שבוע-שבוע?) אתה יכול לעבוד ולהשלים הכנסה.

ועוד נ.ב. קטן, כטבח את בטח יכול להכין לעצמך משהו לאכול שאתה בישלת ואיננו מגעיל אותך...

פורסם

אפרופו טבח

במלחמת לבנון הראשונה ,כן פעם פעם ,שירת איתי בגדוד איש נחמד. הוא לא היה טבח אלא שירת כסמל מבצעים.

שעשה מטעמים שכולם ליקקו את האצבעות מהפרודוקטים שהצבא מספק . בדיוק אלה.

לאיש קוראים ישראל אהרוני. כן !!:shock: השף של היום, כבר היה אז אשף.

תלוי במקצועיות של הטבחים:lol:

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם

מצד אחד מתייחסים אליך בתור מבוגר ומצד שני ילד. נותנים לך נשק, אבל לא סומכים עליך שתיצא לבית לבד בחושך.

נותנים לך משכורת רעב (כן, גם מי שיעשה חודש סגור יצטרך יותר כסף ממה שהוא מקבל מצהל) ואוכל זוועתי במקרה הטוב ומגעיל במקרה הרע (לא מדבר איתכם על בסיסים כמו הקריה).

תאמין לי שאם היה אפשר להביא לפה שכירי חרב או לשלם 3500 שקל לחייל לחודש הצבא שלנו היה נראה מאוד אחרת עם מוטיבציה ענקית להתגייס ולא היו זורקים ז*ן כל הלוחמים שבעזה והולכים לישון בשמירה.

איזה מוטיבציה יש לחייל שמרוויח 350 בחודש לעומת חבר שלו שמשתמט ועושה בחודש מה שהחייל עושה בשנה?

במצב שבו 50% מהנוער מתגייס בכלל אז לא נראה לי שעוד כמה שנים הצבא יתקיים בכלל.

יש דבר מאוד פשוט שאתה מפספס:

שום "שכיר חרב" לא ישתווה במוטיבציה שלו לחייל שהולך להיות לוחם מתוך ההבנה שצריך להגן על הבית, וזה לא משנה בכלל כמה אותו שכיר חרב יקבל בדיוק כמו שזה לא מעניין את הביצים שלי אותם משתמטים.

צבא של שכירי חרב כמעט תמיד יהיה פחות מקצועי מצבא של אנשים שהמוטיבציה שלהם זה המשך קיומם, כראייה לכך בוא נשווה לרגע את צה"ל לצבא ארה"ב (הגדול, החזק ושכיר החרב), חיילי מארינס שהיו באים להתאמן איתנו (סה"כ לוחמי גבעתי) היו מקבלים בראש פעם אחר פעם, שנה אחר שנה.

כשארה"ב יצאה ללחימה בעיראק ולאחר מכן באפגניסטן היא שלחה את כל הגנרלים הכי גדולים שלה ואת מפקדי כוחות היבשה כדי שילמדו מאיתנו איך לפתוח דלת בלש"ב.

אני אפילו לא רוצה להכנס למה קורה באימוני RED FLAG של ארה"ב וישראל שם הטייסים האמריקאים מושפלים פעם אחר פעם עם תוצאות משעשעות (נרשמו בעבר גם תוצאות של 61:0 לישראל ועוד שלל תוצאות מרשימות).

אני מעדיף צבא קטן, איכותי ומיומן עם מוטיבציה "קיומית" מאשר צבא ענק של שכירי חרב שכל אחד נראה כמו מקרר SIDE BY SIDE וגם מתנייד בערך באותה צורה ואין לו מושג איך להלחם וכל המוטיבציה שלו זה להעביר את החודש כדי לקבל את המשכורת.

אגב, בהנחה וכן היו הולכים על צבא שכירי חרב בישראל, מאיזה תקציב בדיוק ?

ניתן לפנות אלי בה"פ לייעוץ בענייני יהלומים ותכשיטים

http://www.sheynjewellery.com.hk

פורסם

אפרופו באותו נושא, כבר הוכח מחקרית שכסף זה לא מה שמניע אנשים לתפוקה גדולה יותר. כמה שתציע יותר כסף לבנאדם עבור העבודה, לא רק שהביצועים שלו לא ישתפרו אלא הפוך, רק ידרדרו.

פורסם

עידן, ומה אם יעלו לחיילים את השכר (יכפילו לדוגמא), כך שעדיין בחוץ מרוויחים יותר בעבודות מינימום, אבל יותר ממה שהחיילים מקבלים כרגע? אני כחייל בקרבי לעתיד (עוד חודש בערך) יודע שלא יהיה פשוט להסתדר עם 300-500 ש"ח משכורת בחודש בשנה הראשונה.

כך המוטיבציה תישמר, כי עדיין מדובר בכסף שמלצר בחוץ עושה ב3-2 משמרות טובות, אבל זה כבר כסף שאפשר להסתדר איתו יפה מאוד וגם להשאיר קצת בצד.

פורסם
אפרופו טבח

במלחמת לבנון הראשונה ,כן פעם פעם ,שירת איתי בגדוד איש נחמד. הוא לא היה טבח אלא שירת כסמל מבצעים.

שעשה מטעמים שכולם ליקקו את האצבעות מהפרודוקטים שהצבא מספק . בדיוק אלה.

לאיש קוראים ישראל אהרוני. כן !!:shock: השף של היום, כבר היה אז אשף.

תלוי במקצועיות של הטבחים:lol:

איך הוא שירת איתך, אם הוא סיני ? :)

פורסם
עידן, ומה אם יעלו לחיילים את השכר (יכפילו לדוגמא), כך שעדיין בחוץ מרוויחים יותר בעבודות מינימום, אבל יותר ממה שהחיילים מקבלים כרגע? אני כחייל בקרבי לעתיד (עוד חודש בערך) יודע שלא יהיה פשוט להסתדר עם 300-500 ש"ח משכורת בחודש בשנה הראשונה.

כך המוטיבציה תישמר, כי עדיין מדובר בכסף שמלצר בחוץ עושה ב3-2 משמרות טובות, אבל זה כבר כסף שאפשר להסתדר איתו יפה מאוד וגם להשאיר קצת בצד.

תאמין לי שעוד 500 ש"ח לחודש לא יהפכו אותך לחייל טוב יותר, הם ישאירו לך יותר כסף לסגריות ולגזלנים למינהם - וזהו.

הסיבה היחידה שחיילים אוכלים את כל החול, מעבירים את השביזות ובולעים את כל הח*א, היא הידיעה שמי שיעבור את הקנה שלהם יגיע בסוף אל הבית שלהם ואל המשפחה.

בד"כ גם לא נעים מהחבר'ה אז נושכים את השפתיים וממשיכים, למרות שהמקום האחרון שאתה רוצה להמצא בו הוא הצבא.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4383 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

Guest
הנושא הזה נעול לתגובות.

• תוכן חדש...