Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4383 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

יבגני, בוא לא תחרטט. קראתי עכשיו (שוב) את המצע של הבית היהודי, ואני לא רואה איפה אתה רואה דמיון.

כאן:

התיישבות בכל חלקי הארץ, הסכסוך היהודי ערבי ועתיד יו"ש, מדינה יהודית, חינוך יהודי וציוני

אבל ברור שאתה לא רואה את הקשר, וזהלא בגלל שאני מתנשא או מחרטט. זה בגלל שבעולמך, כשאיילת שקד מופיע בטלויזיה וקוראת לספח את יו"ש (כי אין כאן מקום גם לריבונות ערבית), זה פשוט לעולם לא יהיה זהה לקריאות דומות מצד הערבים. אבל לא בגלל שזה נכון או יש הגיון מאחורי זה. הסיבה אחת ויחידה: אתה, כמו ישראלי יהודי טוב ממוצע, אוהב לדבר בשני קולות: הקול האלים, שקורא כל הזמן להעניש את הערבים, להראות להם מי הבוס כאן, לא לחלוק איתם גרגר חול מהאדמה הקדושה של ארץ ישראל. ואליו מצטרף הקול הצבוע: זה שמזדעזע בכל פעם שמייחסים לישראלי כלשהו התנהגות אלימה כלשהי. איך הסתירה הזאת מסתדרת אצלכם בראש? רק לאלוקים פתרונות.

דבר שני, אני שופט על פי מעשים ולא על פי מצעים או מילים (לדבר יפה כולם יודעים). אני עדיין זוכר איך בזמן מבצע עמוד ענן (או שזה היה עופרת יצוקה, אני כבר לא זוכר), כשחיל האוויר כתש תשתיות טרור בעזה, גברת זהבה גלאון יושבת באולפן, ובשיא חוצפתה אומרת שצריך להפסיק את המבצע שכן זה לא מביא לשום דבר, וצריך לפעול להידברות ועוד שטויות בסגנון. אז יפה שהיא נזכרת לזעוק ולקרוא להידברות כשתוקפים בעזה, אבל כשתושבי הדרום חוטפים טילים יום אחרי יום אז לא שומעים אותה.

וזה הופך אותה לבוגדת? היא חושבת שהמבצע לא מוביל לכלום. אז? אתמול כל גאוני הפרשנות הצבאי, כולל מניין בכירי שב"כ ואלופים במיל', הסבירו בערוץ 11 למנ לישראל לא כדאי למוטט את שלטון החמאס. גם הם בוגדים?

ומי שטועה פה זה אתה, עם הגישה המתנשאת שלך (כמה שמתאים לך להצביע מר"צ, זה משהו) ש"אנשים לא מצליחים להבין". אולי אתם המטומטמים שלא מבינים את המסר הפשוט של הערבים שהם רוצים לזרוק אותנו לים? סתם השערה. אולי אתם כאלו נאיביים שאתם חושבים שבאמת אפשר להגיע ל"שלום"?

אז יש לנו הסכם שלום עם מצרים וירדן, למה הם עדיין שורפים שם דגלים של ישראל בהפגנות? יצאנו מעזה, למה עדיין יורים עלינו טילים? למה איראן רוצה להשמיד אותנו, מה לנו ולהם?

טוב נו כתבת שאני טועה ומתנשא. לא אמרתי אף פעם שאין רצון בקרב הערבים לזרוק אותנו לים. אמרתי שהוא הדדי, כשכל צד משקר לעצמו שהוא רק מגיב למעשי הצד השני. אתה באמת לא מקשיב או לא קורא למה שאומרי ראשי האחים היהודים? הם הרי בכל הזדמנות אפשרית מזכירים שהם לא רוצים שלום כלשהו עם הערבים. לזה אין תרומה לסכסוך בעינך? כשאיילת שקד, בפעם השלישית, קוראת לספח את יו"ש - אתה באמת חושב שהיא קורבן מסכן של המאורעות? אתה לא מבין שיש לה אידיאולוגיה משלהם, על פיה לזרים אין מקום כאן?

ומספיק כבר כל הזמן עם ההשוואות המטומטמות הללו. אצלנו הולכים לצבא לא כי רוצים אלא כי חייבים. אף אמא כאן לא שולחת את הבן שלה כדי להרוג כמה שיותר ערבים, ואתה לא תשמע אף אמא שאומרת שהיא גאה שהבן שלה הרג כמה שיותר ערבים. אף אמא גם לא תסכים שישלחו את הבן שלה להתפוצץ במסעדה בלב רמאללה, וזאת רק אחת מהדוגמאות.

נכון, אצלנו כאמור המסרים יותר מעודנים. איך זה עוזר ל20 ומשהו אלף חללי מערכות ישראל? רק אתה יודע. איך זה משנה את העובדה שקישור שצרפתי לעמוד של האחים היהודים דורשים ללמד על המורשת של יוני נתניהו ורועי קליין? אתה יודע ששניהם נהרגו בזמן שירותם הצבאי, כן? אתה מבין שכשאתה מספר את הסיפור שלהם לילד בן 12, אתה עושה רומנטיזציה של המוות שלהם? אתה גורם לילד לרצות להתגייס ולחיות על פי האתוס של "טוב למות בעד ארצנו"?

ואללה, חייבים ללכת לצבא. אבל בכניסה לחדר האוכל בקרייה כתוב "עם בונה צבא בונה עם". אז מה זה אומר בעצם? חייבים ללכת לצבא כי "הערבים"? או אולי לצבא יש תפקיד חברתי הרבה אבל הרבה יותר חשוב בישראל? אבל רגע, בצבא גם מתים. לא היה ראוי שמדינה שכ"כ מקדשת את החיים הייתה בוחרת לעצמה סלוגן קצת יותר פייסני, כמו, לא יודע "אוניברסיטה בונה עם בונה אוניברסיטה"? המהות של הישראליות מתחילה ומסתיימת בצבא, אבל אתה, שוב, לא תראה את זה. ולא בגלל שאני מתנשא. לפעמים צריך קצת יותר כח רצון לשבור מייתוסים שמעוורים אותנו במשך שנים רבות.

באמת מגיע לך כפיים. כל הכבוד!! חפרת עמוד שלם ובסוף הגעת למשפט המחץ: מטרתו של הבית היהודי זה להרוג כמה שיותר ערבים כי זו מצווה! זהו, תפסת אותם.

תגיד לי מאיפה הבאת את השטויות האלה? אני לא רואה הבדל בין מה שאתה אומר לבין עלילת הדם שיהודים מכינים מצות בפסח עם דם נוצרים.

נו ברור שאתה לא רואה. וכמובן שישר מקשרים לעלילות הדם, כי רק הדתיים בארץ הם יהודים. ואני בטוח גוי, כי עוד קוראים לי יבגני? נו, אז בכלל.

בסדר, אתה לא רואה הרבה דברים. אתה לא יחיד. תמשיך לא לראות את אלפי תומכי האחים היהודים ממשיכים לדרוש נקמה (מה זה אומר בדיוק?), תמשיך לא לראות את אנשי הציונות הדתית מפרסמים הצעות בעיתונות לשבור את האוכלוסיה האזרחית בקרב הפלסטינאים כדי להגיע להכרעה.

כן, נפתלי בנט לא יעמוד בכיכר העיר רעננה ולא יצעק "מוות לערבים". הוא, בפעם החמישית, יודע להעביר את המסרים שלו בצורה מעודנת יותר.

תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
  • תגובות 388
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם (נערך)
שניהם דוגלים בהקמת מדינה דתית על כל השטח

אני לא רואה במצע של הבית היהודי קריאה או רצון להקמת מדינה דתית, תודה ליבגני על הלינק.

(יש אפליה נגד ערבים, אין מה לעשות).

הערבים בעצמם גורמים לאפליה נגדם, אתה חושב שבציבור היהודי אין התמרמרות שעל כל שטות הם יוצאים רעולי פנים לרחובות, זורקים אבנים, מבעירים צמיגים, חוסמים כבישים וזורקים בקבוקי תבערה, ואחרי כל זה עוד אפילו לא עוצרים אותם?

להזכירך רק לאחרונה נסגר התיק שנפתח נגד ח"כ סתיו שפיר על ניפוץ חלון (אם זכור לי נכון, של בנק) בהפגנות לפני כמה שנים.

לרוב הערבים לא פותחים אפילו תיק.

לפעמים היא לא פורמאלית אבל ברמת החברה יש המון אפליה.

הצורה שמסתכלים עליהם, הצורה שמדברים איתם ועוד הרבה דברים.

הם לא מרגישים כחלק מהחברה הישראלית כי ההמנון לא מייצג אותם, הדגל לא מייצג אותם וההוויי הכללי של המדינה לא קשור אליהם ומדיר אותם.

אפילו פה בפורום ציבורי אנשים מרשים לעצמם לתקוף אותם ככלל ובלי להבחין בין אלו שמרגישים חלק מהמדינה ואלו שלא.

אזרחים סוג ב' וזה משהו שדמוקרטיה לא יכולה לאפשר.

אתה יכול להכריח אזרחים להתייחס באופן שווה למי שעלול לרצוח אותם?

הרי האפליה הזאת לא באה משום מקום, היא מגיעה כי יש בערביי ישראל לא מעט משתפי פעולה עם ארגוני טרור, לא מעט כאלה שרצחו יהודים רק בגלל היותם יהודים, אז אתה יכול להאשים את היהודים שהם מסתייגים מהערבים?

אחרי מעל 80 שנים של טרור ערבי, מאורגן יותר ופחות, מי יכול לבוא בטענות ליהודים שהם נמנעים מקשר עם ערבים?

חלק מערביי ישראל, ובעיקר ההנהגה שלהם לאורך השנים, הם אלו שאחראים לכך שהם אזרחים סוג ב', הם אלו שתקעו ותוקעים מקלות בכל מה שעלול לעזור לערביי ישראל בטענות כמו "נורמליזציה עם היהוד", הם אלו ששורפים, הורסים ומשמידים כל תשתית ראויה שמקימים ביישובים שלהם, הם אלו שלמרות שבונים להם ערים מסודרות, עם מים וחשמל, מעדיפים להשתלט באופן לא חוקי על שטחים, ולחבר חיבורי מים וחשמל פיראטיים כי זה בחינם.

אז השאלה היא בסופו של דבר, האם אישי הציבור הערבים ישראלים עשו רבע למען הבוחרים שלהם ממה שעשו ממשלות ישראל לדורותיהן?

והתשובה היא כמובן לא, הם עסוקים מדי בלעזור לאחיהם הפלשתינים ולא זוכרים את אחיהם מנצרת ורהט, מזניחים את הבוחרים שלהם כדי לנגח את ישראל, ערביי ישראל בעיני ההנהגה הם בסה"כ כלי, הם משאירים אותם מסכנים בכוונה כדי להראות ש"ישראל מדינת אפרטהייד", לצורך כך הכל מותר, כולל להשאיר את השכנים שלך רעבים ועניים.

עם כל הכבוד למפלגות הערביות, אפילו ביבי בתור ראש ממשלה עשה הרבה יותר למען ערביי ישראל מאשר בל"ד וחד"ש יחד.

דרך אגב, מי שלא מרגיש עצמו חלק מהמדינה, יכול בנקל לוותר על אזרחותו, ולהיות תושב קבע שאינו אזרח, זה הדבר הראוי לעשות במקרה שאינך מרגיש שייך למדינה ואין לך כל קשר אליה.

זו בעצם הדרך שלך להגיד שאתה לא קשור למדינה ולמוסדותיה (אבל אתה כן יכול לקבל הטבות כמו תשלומי ביטוח לאומי וכו'), אבל אתה קשור לאדמה, לשטח, ולכן אתה תושב שאינו אזרח.

אבל האם הם עושים את זה? למה שיעשו? הם מומחים בלהיות צבועים, לא קשורים למדינה אבל לא מוותרים על האזרחות, ופאק ההגיון.

דרך אגב 2, אתה חושב שאין בישראל אפליה שהיא לא רק נגד ערבים ישראלים?

אין יותר אפליה נגד מזרחיים? יש לי חדשות בשבילך, גם האפליה הזאת עדיין קיימת בחלקים מהאוכלוסיה.

זה אפילו כבר לא עניין של אפליה של ותיקים נגד חדשים, אני אישית חוויתי אפליה על בסיס מוצא, ממישהי שהעליה שלה הייתה אחרי שאני נולדתי.

עריכה אחרונה על ידי m3x7r3m3

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם

קרא את הציטוט מהמצע שלהם "מדינת ישראל היא מדינה יהודית, מדינת היהודים, בעלת משטר דמוקרטי. נפעל לחיזוק הצביון היהודי של המדינה, ונילחם נגד כל מי שפועל להפיכת ישראל ל”מדינת כל אזרחיה”. עם זאת, אנו נתמוך בזכויותיהם המלאות של המיעוטים במדינה, ובכללם המיעוט הערבי."

מה זה "נפעל לחיזוק הצביון היהודי של המדינה" ואיך מסתדר "נתמוך בזכויותיהם המלאות של המיעוטים במדינה" עם "מדינת ישראל היא מדינה יהודית, מדינת היהודים"? אתה לא רואה את הסתירה כאן?

לגבי כל המניפסט שכתבת, תזכיר לי כמה ערים ערביות (לא בדואיות אלא ערביות) הוקמו מאז קום המדינה בארץ?

ועכשיו תסביר לי למה אנשים שנולדו פה, חיים פה כל חייהם והם חלק מהמדינה צריכים לוותר על האזרחות שלהם רק בגלל שהם לא מסכימים איתך? זכותם להיות אזרחים כאן ולהילחם במסגרת החוק על צביון המדינה שייצג גם אותם.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

צביון יהודי אינו בהכרח דתי.

והעובדה שיש למדינה צביון אינו חייב לבוא על חשבון זכויות המיעוטים (קדוש לך יום שישי? את החופשה השבועית שלך תקבל ביום שישי במקום בשבת וכו').

ארה"ב בעלת צביון נוצרי, האם אין שוויון זכויות ליהודים בארה"ב?

למה צריך להקים ערים חדשות כשקיימות ערים ובסה"כ רוצים לשפר להם את התשתיות?

אם נניח מוקצים לצורך "שיפור חיי הערבים" מיליארד שקלים, עדיף להקים עיר אחת במיליארד שקלים, עם יכולת לאכלס נניח 40K תושבים, או עדיף לבנות תשתיות מים, ביוב וחשמל ב-15 או 20 ישובים קיימים שמאכלסים כרגע נניח 100K או 200K תושבים?

אבל מילא, ההנהגה לא נותנת לא זה ולא זה, אפילו הערים הבדואיות ברובן מיותמות.

ד"א גם אם היישוב עצמו לא הוקם אלא רק הוגדר כעיר, יש לכך השלכות כלכליות מרחיקות לכת, התמיכה שמקבלת עיר היא לא התמיכה של יישוב, וערים ערביות הוכרזו כערים מאז קום המדינה.

האנשים שנולדו פה, חיים פה כל החיים שלהם, נמצאים תחת שלטון ישראלי ששייך למדינת ישראל, והצביון של המדינה הוא יהודי.

אם הצביון הזה לא מדבר אליהם, אז פתוחה בפניהם הדרך לוותר על האזרחות, לא להצביע לכנסת, ולהישאר כתושבים.

אבל מצד אחד להגיד שצביון המדינה לא מדבר אליהם, ומצד שני להמשיך להחזיק באזרחות זה צביעות ממדרגה ראשונה.

הרי זה לא שמדינת ישראל הוקמה כמדינת כל אזרחיה ובשלב מסוים שינתה צביון, ממגילת העצמאות היא מוגדרת כך, זאת לא הפתעה לאף אחד, זה לא שהרוב החליט פתאום להחליף צביון.

אז לא איתי הם לא מסכימים, זאת זכותם, אלא הם לא מסכימים עם מגילת העצמאות ועם חוקי היסוד של המדינה שחוקקו עם הקמתה.

אני מצטער, אבל כשאי ההסכמה היא כזאת אדם שאינו צבוע מוותר על האזרחות שאינה מייצגת אותו, ועל הדרך גם על ההטבות שהוא מקבל מתוקף אותה אזרחות.

אגב תזכיר לי כמה הם נלחמים במסגרת החוק? או שאולי לזרוק בקבוקי תבערה, אבנים, לשרוף צמיגים, לחסום כבישים, להרוס את תשתית הרכבת הקלה ולארגן הפגנות ללא אישור זה נקרא להלחם במסגרת החוק?

האם אתה יכול לצאת מחר ולבצע אפילו אחד או שניים מהרשימה המופיעה פה ולא להיעצר?

ליאור

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם

אתה מתעלם מהעובדה שהם היו פה לפני קום המדינה (כשהרצל למשל הגיע לביקור ראשון בארץ ישראל היו כאן חצי מליון ערבים. יהודים בקושי היו כאן אז). להגיד שהמדינה לא שינתה פתאום את הצביון שלה זה כמו להגיד שהשחורים בדר"אפ סתם יצאו נגד האפרטהייד כי ההפרדה הגזעית היתה שם מיסוד המדינה.

אתה באמת לא מבין למה אוכלוסייה עם ריבוי טבעי לא צריכה במשך 60 שנה עוד יישובים ואתה עוד מתפלא למה הבנייה שם לא מוסדרת?

לגבי הערים הבדואיות אני לא מבין מאיפה אתה מביא את הטענה שהן שוממות. מתי היית ברהט, ערערה או עיר בדואית אחרת?

אני לא אמרתי שלזרוק אבנים ולהתפרע זה במסגרת החוק אבל לשאלתך, כל מאחז לא חוקי (כך המדינה בכבודה ובעצמה מגדירה אותם) מקבל מיד דרך גישה, חשמל, מים ושמירה. אחר כך כשהם עוקרים עצים או פוגעים במקומיים גם אף אחד לא נעצר אז אני מקווה שזה עונה לך לשאלה אם אני יכול מחר לצאת ולבצע את המעשים האלה ולא להעצר.

פורסם

זה בכלל לא משנה מה היה כאן לפני קום המדינה. בארצות ערב היו מיליון יהודים, הם נמלטו משם בלי שום רכוש כדי להציל את חייהם.

אתה צודק שלא נבנו ישובים חדשים לערבים. אין ספק שצריך.

מצד שני, בישובים הערבים משלמים ארנונה? ראית פעם גן משחקים לילדים בישוב ערבי? תאורה מסודרת ברחוב?

גם כאן המדינה אשמה?

אם משפחה יהודית רוצה לעבור לגור בסכנין, היא יכולה? (במציאות לא בתיאוריה).

אי אפשר להגיד שרק המדינה אשמה.

להשכרה: חתימה בפורום הרכב המוביל בישראל!

פורסם

תפריד בין יישוב (מלשון ישיבה) ובין אזרחות.

לפני קום המדינה הם היו אזרחים של הוד מלכותה (האמת שבאותה תקופה זה היה הוד מלכותו)? אולי לפני כן הם היו אזרחים של האימפריה העות'מאנית?

מה מונע מהם להמשיך להיות תושבי קבע שאינם אזרחים? הרי זה לא שהייתה להם אזרחות ששינו לה את התנאים או שלקחו להם אזרחות אחת ונתנו להם אחרת.

ועדיין עומדת השאלה שלי, קמה מדינה שצביונה הוא יהודי, ועמדה בפני כל ערבי האפשרות להיות חלק מהמדינה ולהיות אזרח, על שלל הזכויות והחובות, או להחליט להישאר במקומו כתושב קבע שאינו אזרח (ובינינו, לקבל הרבה יותר זכויות מאשר שהיו לו בתקופת המנדט או האימפריה העות'מאנית) כי אינו מתחבר למה שמייצגת המדינה, אך בכל זאת מחובר לאדמה ומרגיש שייך, והאפשרות השלישית שהיא לקום ולהגר למדינה אחרת שם הוא יתחבר עם מה שמייצגת המדינה.

הוא חייב לוותר על משהו, על המקום, על האזרחות או על ההתבכיינות, אי אפשר לאכול את העוגה ולהשאיר אותה שלמה.

אוכלוסיה אכן צריכה עוד יישובים, אז הסבר בבקשה מדוע בל"ד וחד"ש לא יוזמות הקמת ישובים חדשים, הרי אני לא מצפה שש"ס תיזום הקמת שכונות חילוניות בבית שמש, למה הערבים מצפים שמפלגות יהודיות ייזמו הקמת ישובים ערבים? תפקיד כל נבחר ציבור לייצג את ציבור בוחריו, לא ציבור אחר.

אם זה מה שהערבים מצפים (כולל את המפלגות שלהם) אז מה הפלא שלא קמו יישובים חדשים? למה ממה קמה בית שמש למשל? מזה שמפלגה ערבית יזמה הקמת יישוב?

הערים הבדואיות שוממות ביחס לתב"ע שלהן, יש להם שטחים ריקים עצומים שמיועדים לבנייה, אבל אין קונים, רהט הייתה צריכה לעבור את ה-100K תושבים, במקום זה היא נמצאת עם 56K, ערערה בנגב עוד לא הגיעה למעמד של עיר, אין בה אפילו 15K תושבים, לפי התוכניות היא הייתה אמורה לעבור את ה-50K.

עזוב מאחזים לא חוקיים, עזוב מה שקורה בשטחים (What happens in the west bank, stays in the west bank), אם נתחיל להשוות מה שהפלשתינים עושים בשטחים לא נסיים היום, גם לא ניכנס לזה שאם אזרח ישראלי הלך ותקע איזה בית עץ על גבעה כלשהי בשטחים צריך לשפוט אותו על זה ולא להשאיר אותו כדי שהפלשתינים יהרגו אותו וגם יקברו את הגופה שלו איפשהו כדי לבצע עיסקאות, תאמין לי שצה"ל לא שם שמירה על מאחזים בלתי חוקיים מתוך אידיאולוגיה.

מה קורה בתוך שטח ישראל, במקומות שבהם המשטרה היא הגוף האמון על הביטחון?

מה קורה למשל בעפולה לעומת ואדי ערה?

במזרח ירושלים לעומת מערבה?

אל תשווה מה שקורה במקומות שבהם שני גופים שונים אחראיים, תשווה מה שקורה תחת אותו גוף.

ליאור

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם

אם אני אלך לשדוד בנק בטירה יעצרו אותי ולא ישימו שוטרים לשמור עליי. אם יש מאחז לא חוקי אז פנה אותו במקום לשמור עליו.

בוא נבדוק מה קורה בעפולה לעומת ואדי ערה. עפולה קיבלה שטחים ותכניות בנייה ואום אל פחם איבדה שטחים לטובת שטחי אימונים אחרי שצה"ל איבד את השטחים שלו לטובת הערים החדשות שהוקמו באיזור (לא ערביות כמובן).

גם אנחנו וגם הם היינו אזרחים של אותה רשות. למה הם לא נחשבים ואנחנו כן? הרי זה לא שהיתה לנו עצמאות ולקחו לנו אותה או שגרנו פה עוד קודם.

לגבי רהט, אני לא יודע מאיפה אתה מביא את הנתונים אבל אני עובד מול העירייה שם והמצב שונה לחלוטין. תבדוק מה משרד הפנים מאשר להם לבנות ולא כמה מגרשים יש שם.

פורסם
אם אזרח ישראלי הלך ותקע איזה בית עץ על גבעה כלשהי בשטחים צריך לשפוט אותו על זה ולא להשאיר אותו כדי שהפלשתינים יהרגו אותו וגם יקברו את הגופה שלו איפשהו כדי לבצע עיסקאות, תאמין לי שצה"ל לא שם שמירה על מאחזים בלתי חוקיים מתוך אידיאולוגיה.

אם עבריין ישראלי תקע איזה בית עץ על גבעה בחו"ל אז לדעתי צריך להתעלם ממנו.

ישחטו אותו ויקברו את הגופה?

אין בעיה, יקבלו איזה גופות שהם רוצים תמורת הגופה.

הסיבה שצה"ל שומר על ההזויים האלו היא שצה"ל מקבל הוראות משר הביטחון וראש הממשלה לשמור עליהם.

אין שום סיבה אחרת.

זו מדיניות הממשלה.

אם צה"ל היה מקבל פקודה אחרת הוא היה מבצע אותה.

אילת-מצפה רמון: שעה ורבע. (דרך עובדה)

20 ליטר דלק הכי מהנים ששרפתי עד היום.

צריכה 1:8.

פורסם
אם אני אלך לשדוד בנק בטירה יעצרו אותי ולא ישימו שוטרים לשמור עליי. אם יש מאחז לא חוקי אז פנה אותו במקום לשמור עליו.

האם זה בהגדרת התפקיד של צה"ל לפנות מאחזים בלתי חוקיים?

מצד שני האם למשטרה יש סמכות באיזורי יו"ש?

התשובות הן לא ולא.

תחליט מה אתה דורש וממי, אל תדרוש דברים מגופים שזה לא תפקידם, ואל תדרוש מגופים לעשות דברים בשטחים שאין להם סמכות בהם.

בוא נבדוק מה קורה בעפולה לעומת ואדי ערה. עפולה קיבלה שטחים ותכניות בנייה ואום אל פחם איבדה שטחים לטובת שטחי אימונים אחרי שצה"ל איבד את השטחים שלו לטובת הערים החדשות שהוקמו באיזור (לא ערביות כמובן).

איבדתי אותך לחלוטין, דיברתי על ההפגנות בוואדי ערה מול הפגנות בתל אביב או בעפולה, גם מבחינת אלימות (מילולית ופיזית), גם מבחינת ונדליזם, גם מבחינת פגיעה בחיים התקינים, וגם מבחינת תגובת המשטרה.

ד"א תפקיד של מי להביא תוכניות בנייה? של הממשלה? הרי זה התפקיד של ועדת הבנייה העירונית להעלות תוכניות מתאר ותוכניות בנייה לאישור בוועדה המחוזית!

שוב, ההנהגה הערבית לא עושה כלום לטובת הערבים הישראלים ואח"כ מאשימים את היהוד. הכי קל זה לזרוק פצצות מילוליות "אנחנו לא בונים לערבים" (חדשות - הם בונים לעצמם בעצמם), "אנחנו לא עושים תוכניות בנייה לערבים" (זה התפקיד שלהם להביא תוכניות לוועדה מחוזית), זה חוסך את הצורך בלבצע באמת דברים בשטח.

הקמת עיר זה אכן תפקיד של הממשלה ומשרד הפנים, אבל אם אין תב"ע לערים קיימות, ואם התב"ע לא השתנתה ב-20 שנים האחרונות, איך אפשר לדרוש הקמת עיר חדשה? הרי אם התב"ע לא השתנתה אין לעיר הזאת דרישה ואז מה הטעם לבנות בה?

מלכוד 22 לערבים, בלי להקים שכונות חדשות בערים קיימות אי אפשר להוכיח דרישה לבנייה באיזור, בלי ערים קיימות אפשר להתלונן שלא מקימים ערים חדשות.

אלא שמראש לא מקימים ערים חדשות אלא אם יש דרישות כדי למנוע מצבים של ערי רפאים שאף אחד לא רוצה לגור בהן.

גם אנחנו וגם הם היינו אזרחים של אותה רשות. למה הם לא נחשבים ואנחנו כן? הרי זה לא שהיתה לנו עצמאות ולקחו לנו אותה או שגרנו פה עוד קודם.

ואז הייתה החלטת האו"ם מה-29.11.47 מספר 181, לפיה באו היהודים והכריזו על מדינה יהודית משלהם.

לפי אותו הגיון היו צריכים לבוא הערבים ולהכריז על מדינה ערבית משלהם, עם איזה צביון שהם רוצים ואיזה אזרחות שהם רוצים, על בסיס דמוקרטיה, דיקטטורה, קומוניזם או השריעה.

אבל מי שלא עשה לא יכול לבוא בטענות למי שעשה.

הייתה להם האפשרות להכריז עצמאות על סמך אותה החלטה בדיוק, בחרו שלא, זבש"ם.

הם לא נחשבים בעיקר בעיני עצמם, אחרת במקום לנצל את החלטת האו"ם למלחמה היו יכולים להקים מדינה עצמאית משלהם.

ומכיוון שהם בחרו כך הם נמצאים במקום שבו הם נמצאים, ולכן זו בעיה שלהם.

לגבי רהט, אני לא יודע מאיפה אתה מביא את הנתונים אבל אני עובד מול העירייה שם והמצב שונה לחלוטין. תבדוק מה משרד הפנים מאשר להם לבנות ולא כמה מגרשים יש שם.

עזוב את המגרשים, שטח מסביב לערים האלה יש כמו חול, לפי התוכניות של משרד הפנים היו אמורים להגר לרהט וערערה עשרות אלפי בדואים מהשטחים שמסביב. משרד הפנים התנה שיחרור תוכניות בנייה בכך שהמבנים שנבנו כבר יאוכלסו.

כלומר יש תוכניות מוקפאות שניתן להפשיר בזמן קצר מאוד, בתנאי שהערים אכן יאכלסו את הבדואים שיעברו אליהן ולא רק גידול טבעי של בני רהט.

אם עבריין ישראלי תקע איזה בית עץ על גבעה בחו"ל אז לדעתי צריך להתעלם ממנו.

ישחטו אותו ויקברו את הגופה?

אין בעיה, יקבלו איזה גופות שהם רוצים תמורת הגופה.

הסיבה שצה"ל שומר על ההזויים האלו היא שצה"ל מקבל הוראות משר הביטחון וראש הממשלה לשמור עליהם.

אין שום סיבה אחרת.

זו מדיניות הממשלה.

אם צה"ל היה מקבל פקודה אחרת הוא היה מבצע אותה.

בדיוק מה שאני אומר, ולמה ההוראות הן לשמור עליהם? כי נכון להיום גם תמורת גופות משלמים במחבלים חיים

ליאור

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם

קודם כל צה"ל מופקד על כל אכיפת החוק ביו"ש והוא צריך למנוע את העלייה על הקרקע בדיוק כמו שהוא יפנה כל פלסטיני שיבנה אוהל באמצע כפר תפוח ולא יציב עליו שמירה.

לגבי תכניות בנייה אתה יכול להביא עד מחר. מי שמאשר אותם זה משרד הפנים.

לגבי החלטת האו"מ היא קבעה גם גבולות. כל המקומות בהם הם יושבים לא שלנו אז מה אנחנו עושים שם ובכלל בשטחים?

לגבי רהט תבדוק את הנתונים שלך. תבדוק כמה מכרזי פיתוח שפורסמו לא בוצעו בגלל שהמדינה לא העבירה את התקציב.

פורסם

לא ביו"ש.

ביו"ש צריך אישור של המנהל האזרחי (שהוא בעצם גוף צבאי, בראשו תא"ל), ואח"כ חתימה סופית של שר הבטחון. יש הרבה תוכניות כאלה שעברו את כל האישורים, למעט חתימה אחרונה של שר הבטחון, ונשארות במצב זה הרבה שנים. ואז יש איזה שהוא מצב פוליטי - נניח חטפו 3 נערים (אני ממציא, כן?), ואז שר הבטחון חותם על כל מיני תכניות.

ואם אין מצב פוליטי מתאים, אז לא יחתמו.

כלומר, כמו הרבה דברים בארצנו היפה, יש כאן החלטות פוליטיות לחלוטין, שמוצגות כהחלטות לא פוליטיות.

דני

פורסם
קודם כל צה"ל מופקד על כל אכיפת החוק ביו"ש והוא צריך למנוע את העלייה על הקרקע בדיוק כמו שהוא יפנה כל פלסטיני שיבנה אוהל באמצע כפר תפוח ולא יציב עליו שמירה.

וכל עוד צה"ל לא קיבל פקודה למנוע עלייה על הקרקע מה אתה מצפה שהוא יעשה?

על אחת כמה וכמה שהפקודה הרשמית היא שלא משנה איפה יש יהודים ביו"ש מפקידים עליהם שמירה, אם ע"י צה"ל ואם ע"י חברת שמירה.

זה בדיוק מה שכתבתי, יש תוכניות מאושרות בוועדות המחוזיות, הן מוקפאות ע"י משרד הפנים כי אין דרישה מספיק לשכונות הקיימות.

מה הרעיון בלבנות 500% יותר מהדרישה באותו ישוב? מה זה ייתן לך?

לגבי החלטת האו"מ היא קבעה גם גבולות. כל המקומות בהם הם יושבים לא שלנו אז מה אנחנו עושים שם ובכלל בשטחים?

אף אחד לא אמר להם לפתוח במלחמה נכון?

כשמדינה מפסידה שטחים במלחמה שהיא פתחה בה למי היא יכולה לבוא בטענות?

יש לזה אגב גם תקדימים בעולם, תבדוק למי הייתה מסופחת צ'כיה בפתיחת מלחמת העולם השנייה.

לגבי רהט תבדוק את הנתונים שלך. תבדוק כמה מכרזי פיתוח שפורסמו לא בוצעו בגלל שהמדינה לא העבירה את התקציב.

מכרזי פיתוח לא הועברו גם לבית שמש, עיר כמעט פי 2 יותר גדולה מרהט, וגם לערים אחרות גדולות פי כמה.

אז גם זה אפליה?

ליאור

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם

מה זה משנה אם צהל קיבל פקודה או לא? המדינה כמדינה מכשירה את השרץ וזו בדיוק הנקודה.

לגבי דרישה תבדוק את הנתונים שלך.

לגבי תקדימים ומלחמות, תבדוק שוב. אסור לך ליישב שטח כבוש שלא סיםפחת ואתה לא יכול לספח שטח בלי התושבים שלו. אסור לך גם לגרש תושבים. מה מאלה בדיוק אנחנו מקיימים?

לבית שמש הועברו התקציבים ויש גם צוי התחלת עבודה לחלק מהפרוייקטים. השאר מתעכבים עד להשלמת המט"ש שגם בו יש כבר תקציב והמכרז עוד מעט נסגר.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4383 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

Guest
הנושא הזה נעול לתגובות.

• תוכן חדש...