Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5395 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לאחרונה אני חורש את השוק ע"מ להרים איזה עסק באוקראינה לביגוד אבל יותר מסקרן אותי בתור סייד-קיק זה לשלוח ביגוד לישראל, זה משהו שאני עושה עבור חברים ומשפחה וחשבתי אולי להגדיל ראש, אמנם זה כאב ראש אחד גדול אבל כואב לי הלב לקבל בכל חודש בלייזר ולראות את המחירים שמבקשים על ביגוד בארץ.

השאלה שלי היא כזאת, האם אתה בתור אדם מן השורה, תשלם לי את מחיר התווית על מוצר מסויים ואני מדבר על המחיר בדולרים, ז"א אם שורט של דוקרס או טומי עולה פה 39 דולר ובארץ הוא עולה 300-400 שקל או אולי יותר, מקורי וחדש לחלוטין, האם ישראלי ישלם את ה39 דולר הללו + בואו נאמר 10 דולר משלוח? או נעליים של סקוני לדוגמא ב60 דולר+ 10-15 דולר משלוח (כמה שיעלה לי) מן הסתם אין לי בעיה לרשום - מתנה, 5 דולר, להוציא את האיטקט או אפילו להעביר סיבוב במכונה.

מה יוצא לי מזה? אם אני קונה כמות גדולה אני מקבל מחיר של ספק, ככה שאין לי בעיה מן הסתם להשאיר כמה חתיכות לעצמי ולמכור אותם במחיר השוק לחבריי בארץ.

אני רוצה לדעת מה הם המותגים שהולכים בארץ כרגע, אם רכשתם משהו בארץ לאחרונה, כמה שילמתם (המטרה שלי היא לחסוך באזור ה30-50%).

תודה לעוזרים.

haters will hate

• תגובות 42
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אני אישית הייתי קונה, מדובר בחסכון גדול.

הסיבה שאני לא עושה את זה כרגע היא כי אין לי אמון בכל המוכרים באייבי שיספקו לי מוצר מקורי ולא זיוף סיני.

והסיבה השניה היא עניין המידות שגם לזה תצטרך לספק מענה כדי לפתוח חזית כזו לארץ.

אני קורא כאן כבר תקופה ומסיק שאתה אדם שניתן לבטוח בו ואם תחליט להריץ את העניין הזה אני אשמח לקנות ממך.

פורסם

הבעיה היחידה בקניית ביגוד מחו"ל היא המידה והגיזרה, שאיכשהו משהו תמיד לא מתאים.

המותגים היקרים שהולכים יפה בארץ:

חולצות של אברקומבי &פיץ', טומי הילפיגר.

נעליים של נייק ואדידס (למרות שאדידס לא יקרים ממש).

ג'ינסים של דיזל וכו'.

בהצלחה !

כל מה שתעשה בחיים, יהיה חסר חשיבות.

אך חשוב מאוד שתעשה אותו,

כי איש לא יעשה אותו מלבדך.

פורסם

שמתי לב שהמותג LACOSTE שוב פופולארי, במיוחד הנעליים שלהם.

NIKE פופולארי כמו תמיד.

עולות לי בראש כמה סיבות למה לא לקנות בגדים באינטרנט:

1. בדרך כלל אנשים קונים מותגים בחנויות מוכרות, כי מפחדים מזיופים. האדם הממוצע לא ידע להבדיל בין מותג לבין חיקוי איכותי ולכן יעדיף בחנות מוכרת שלא תרצה להרוס את היוקרתיות שלה.

2. ללכת לחנות לקנות בגדים זה סוג של בילוי.

3. כמו שהזכירו פה - מידות. לחברות שונות יש מידות שונות וגם איך אפשר לראות אם הבגד מתאים לך (ולא רק מבחינת מידה).

פורסם

יש לי תחושה שגם אם תיקח מותג בינוני מהסופרמרקט בארה"ב ותשווק אותו היטב, בארץ יחשבו שזה הדבר הכי מגניב מאז

המצאת המים החמים. וזה נכון לא רק לגבי בגדים, אלא פחות או יותר בכל תחום.

לא חסר מקרים כאלה, תראה לדוגמה את כמות ה-fanboys של 3M שנשבעים שמדבקות הקרבון שלהן הכי איכותיות בעולם.

וזה לא שהם יודעים מה עוד יש בתחום, פשוט היבואן עשה עבודה כ"כ טובה שכל הספקות נעלמו מעצמם.

כמו כן, בנוסף למה שכבר ציינו פה עם המידות, לדעתי תצטרך לחשוב היטב על מדיניות ההחזרות שלך והאחריות שהלקוחות

יקבלו. בימינו מספיק לפעמים לקוח טמבל אחד שהולך לפורום וכותב שבנצי מניאק ורמאי, ואז לא יעזרו לך עוד 100 מרוצים.

פורסם

על מותגי העל כגון דולצה וגבנה וכדומה ניתן לעשות רווח יפה.

החנויות בארץ לוקחות לעצמן רווחים אסטרונומים על המותגים האלו

לדוגמא נעליים של דולצה וגבנה בחו"ל(מחיר לצרכן) הוא 700 ש"ח ובארץ מוכרים אותם ב-2600 ש"ח בפקטורי 54 .

לעומת זאת דיזל לא יהיה שווה לך לייבא , המחיר בחו"ל שווה לארץ ברוב המקרים ובארץ המחיר אפילו נמוך יותר.

לגבי עניין המידות - אני אישית מודד בארץ ומזמין בחו"ל , אם זה מידה אמריקאית אני תמיד אקח מידה פחות , ואף פעם לא הייתה לי בעיה עם זה.

אגב - אתה יכול ליצור כתובת וירטואלית שאנשים מזמינים אליך את הבגדים שלהם ואתה תמורת עמלה שולח להם לארץ , לדעתי זה יכול ללכת יפה במידה ואתה גר באירופה.

פורסם

את עניין המידות אני מכיר יופי כי אני ישראלי, כשזה מגיע למכנסיים אין בעיה, 32 זה 42 של הארץ.

בחולצות פולו אני מעדיף ללכת עם S למרות שיש לי כמה L בארון אבל זה תלוי איזו חולצה ואיך אני לובש אותה (אם היא יושבת בתוך מכנס אז היא צריכה להיות גדולה יותר), כבר למדתי את כל השטיקים של היצרנים השונים ככה שטין לי בעיה אם מישהו אומר לי מה המידה שלו בארץ להבין מה תהיה המידה שלו פה.

אני לא רוצה להכנס לקטע של חנות וירטואלית או משהו כזה, אני הולך לשלוח סטוקים לאוקראינה ונגיד קניתי 200 זוגות מכנסיים של טומי אני אשאיר 10 במידות 38-44 ואותם אשלח למי שרוצה בארץ, החסכון בארץ יהיה גדול מאוד.

הקטע הוא כזה, כל פעם יש לי הזדמנות לרכוש סטוקים של משהו אחר, לפעמים אפילו כמות קטנה יחסית, קניתי 8 ג'ינסים של דיזל לנשים ב40 דולר לחתיכה וחילקתי לכל הנשים של החברים, 40 דולר לדיזל מקורי! אבל זה היה משהו מפחיד, בד"כ מדובר על 130-140 דולר לחתיכה. אני לא יודע כמה נמכר דיזל בארץ אבל אני מאמין שזה לא משהו שמישהו ירצה.

לקוסט הוא מותג בעייתי, אין עליהם מבצעים, אי אפשר להשיג סטוקים, או אובר סטוקים, מה שיש נמכר במייסיס ועוד במחירים גבוהים, הרבה חנויות נתפסו מוכרות זיופים אפילו פה ולכן אני מעדיף לא להתעסק עם המותג, למרות שאני אוהב אותו.

מה שאני כן יכול להשיג וילך באוקראינה זה : טומי, ראלף לורן, טרו רליג'ן, אד הארדי, ליוויס, קלווין קליין ודונה קארן, מותגים כמו באפלו אני לא מאמין שמישהו ירצה.

haters will hate

פורסם

לא חסר מקרים כאלה, תראה לדוגמה את כמות ה-fanboys של 3M שנשבעים שמדבקות הקרבון שלהן הכי איכותיות בעולם.

וזה לא שהם יודעים מה עוד יש בתחום, פשוט היבואן עשה עבודה כ"כ טובה שכל הספקות נעלמו מעצמם.

.

לא יודע למה אתה תמיד מתעקש להקניט את הישראלים כאילו מדובר באנשי מערות, בכל אופן, דווקא במקרה הזה של 3M אתה טועה, החברה באמת נחשבת למובילה בתחומה, ולא רק בארץ, ואני יודע מה יש בתחום כי עשיתי סקר שוק, ואין לזה שום קשר ליבואן.

לדוגמא נעליים של דולצה וגבנה בחו"ל(מחיר לצרכן) הוא 700 ש"ח ובארץ מוכרים אותם ב-2600 ש"ח בפקטורי 54 .

.

אי אפשר להגיד ש״נעל שלהם עולה בחול 700 שקלים״, יש לא מעט דגמים ויש להם נעלים שגם בחול עולות 3000 שקלים.

ניתן לפנות אלי בה"פ לייעוץ בענייני יהלומים ותכשיטים

http://www.sheynjewellery.com.hk

פורסם
יש לי תחושה שגם אם תיקח מותג בינוני מהסופרמרקט בארה"ב ותשווק אותו היטב, בארץ יחשבו שזה הדבר הכי מגניב מאז

שיווק טוב עולה הרבה כסף, ומי ישלם?!

בנון ישלם...?!

מה שבנצי מחפש זה מותגים שכבר בנויים, ולמכור אותם יותר בזול.

בנצי, בכמויות שאתה מדבר, נסה למצוא איש קשר שייקח עליו את הסטוק (גם אם חלקית) ויימכור על בסיס קשר אישי, מידות נפוצות. איזה סטודנט מקושר שמחפש הכנסה צדדית, מהזן הייזמי שגם מייחצ"ן אירועים, משהו כזה. להתחיל בקטנה.

אם אתה רוצה קשר לקמעונאים, על מנת להעביר כמויות רציניות יותר, יכול להיות שיש לי קשרים מתאימים.

שלח לי הודעה...

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

תגיד בנצי אתה יודע גם מחירים של בשמים באוקראיינה? פה בארץ פרנהייט של דיור 100 מ"ל עולה 320 שקל. כמה זה עולה בחו"ל גם אותם מחירים?

I never thought it could happen, but love hit me like an elephant and I was thrown into a jungle of dreams.

פורסם
לא יודע למה אתה תמיד מתעקש להקניט את הישראלים כאילו מדובר באנשי מערות, בכל אופן, דווקא במקרה הזה של 3M אתה טועה, החברה באמת נחשבת למובילה בתחומה, ולא רק בארץ, ואני יודע מה יש בתחום כי עשיתי סקר שוק, ואין לזה שום קשר ליבואן.

אנשי מערות לא, אבל פרובינציאלים ופתיים בהחלט כן. אני לא טוען שזה רק בישראל, אולי גם באינדונזיה או ברומניה התופעה קיימת, אבל אני מדבר על הדברים שאני מכיר.

לעניין 3M, להגיד שהם "מובילים בתחומם" זה קצת ילדותי, בהתחשב בכך שהם קונצרן שמוכר אלפי מוצרים בעשרות תחומים (רובם ד"א ממש לא קשור למדבקות). הם מובילים ע"י כמות וע"י שיווק חזק, המתבסס על הפריסה הרחבה שלהם ברחבי העולם. איכות מוצריהם אמנם טובה בד"כ אך לא הכי טובה, ובמקרים רבים גם התמחור אינו תחרותי. תחום המדבקות הוא תחום נוסף שבו 3M פועלת לפי עקרון ההשקעה במקום פיתוח - הם מזהים יצרן עם מוצר איכותי, משתלטים עליו/חותמים איתו על הסכם שת"פ ומתחילים למכור את מוצריו תחת השם שלהם ובמחיר גבוה, תו"כ שימוש ברשת ההפצה הגלובלית ע"מ לעודד מכירות. פיתוח של ממש אין יותר מדי בתחום הזה כיום, ורובו מתרכז במוצרי סימון למיניהם (כמו מדבקות הסימון לכביש שנדונו פה לא מזמן).

בכל הנוגע ל"קרבון של 3M" שאנחנו רואים בפורומים, מדובר במוצר בינוני+ הנמכר במחיר גבוה, כאשר יש 3-4 יצרנים אחרים המוכרים מוצר טוב יותר במחיר דומה ועוד כמה שמוכרים מוצר קצת פחות איכותי במחיר נמוך יותר. בימינו כל יצרן גדול בתחום הזה מפעיל גם תכנית הדרכה לעטיפת מכוניות, קורס של יום-יומיים שבמהלכו המתקינים הפוטנציאליים (אנשים פשוטים ע"פ רוב ולא בוגרי טכניון) עוברים שטיפת מח יסודית וזוכים לשמוע על היתרונות המדהימים של מוצרי אותה חברה מול המתחרים. כמובן שאחרי סדנה כזאת אתה יוצא "מאמין" ואז חוזר לפורומים ומתחיל עם האוונג'ליזם.

מאידך, יש גם מקומות שעושים את ההדרכות האלה באופן אובייקטיבי, אני יודע כי עשיתי קורס כזה בעצמי לא מזמן, אולי עוד אכתוב עליו בהזדמנות. עכשיו נתת לי סיבה טובה.

אני שמח שעשית סקר שוק, אבל אני עובד מול החברות האלה (גם 3M) ועם המוצרים האלה כבר כמה שנים, ויודע טוב מאד על מה אני מדבר. אני מסתמך על נסיון אישי ולא על סקרי דעת קהל ודברים שקראתי ברשת או שמעתי ממישהו. ל-3M יש מוצרים איכותיים יותר ואיכותיים פחות, אבל רובם הגורף נמכר במחירי פרמיום כי אנשים מוכנים לשלם על המותג. בשווקים בהם הלקוחות נוטים לעשות סקר שוק יסודי, המכירות שלהם בד"כ ככה-ככה כי יש מתחרים שמציעים תמורה טובה יותר לכסף. בשווקים בהם אנשים הולכים אחרי מותגים, ל-3M יש שליטה כמעט בלעדית.

מש"ל.

אלה היו 60 שניות של אוף-אוף-טופיק, עמכם הסליחה.

פורסם

הבעיה היא שהטעם האמריקאי לא קולע לטעם הישראלי (ודיי בצדק).

העיצוב האמריקאי משעמם, אצלינו יותר מתחברים לעיצוב האירופאי מספרד איטליה צרפת וכיו"ב.

פורסם

אי אפשר להגיד ש״נעל שלהם עולה בחול 700 שקלים״, יש לא מעט דגמים ויש להם נעלים שגם בחול עולות 3000 שקלים.

בגלל זה רשמתי "לדוגמא" .

• תוכן חדש...