Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5395 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לעניין 3M, להגיד שהם "מובילים בתחומם" זה קצת ילדותי, בהתחשב בכך שהם קונצרן שמוכר אלפי מוצרים בעשרות תחומים

התייחסתי למוצר הספציפי שציינת, מדבקות קארבון, לא לעוד עשרות מוצרים אחרים.

.

שוב אומר לך שבתחום המדבקות (כולל הצללה\השחרה לרכב) הם אכן נחשבים למובילים וכשמשווים תוצאות גם מרגישים את ההבדל (וכן, בדקתי את זה).

יכול להיות שבמוצרים אחרים הם פחות טובים, אולי יש חברה שמייצרת סורק דרכונים יותר טוב משל 3M, יכול להיות, אני מתייחס למה שאני מכיר ובדקתי.

אמנם הבנו שהסגנון המתנשא זה חלק ממך, בעיקר בנוגע לישראלים וכנראה גם רומנים או אינדונזים, אבל כנס לפרופורציות, גם אתה לא בדיוק הגעת מעמק הסיליקון.

ניתן לפנות אלי בה"פ לייעוץ בענייני יהלומים ותכשיטים

http://www.sheynjewellery.com.hk

• תגובות 42
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

באמאש'ך עידן, איזה מתנשא? מה אתה מחפש איפה קיפחו אותך?

אם דיברת רק על התחום הזה, אז קל וחומר שאתה טועה. לא יודע איפה בדקת את זה ומתי,

אבל כנראה שההיצע שם היה מוגבל או שהחומרים לא היו טריים או שהשתמשו בהם לא נכון,

אחרת אני בטוח שהיית בדעה שונה.

אני הרי לא מלמד אותך על יהלומים על סמך סקר שוק שעשיתי כשהלכתי לקנות לאשתי טבעת.

אז למה אתה מנסה ללמד אותי על התחום שאני מתמחה בו על סמך סקר שוק נקודתי שעשית בזמנו?

פורסם

אותי לא קיפחו, אבל יש לך צורת התבטאות לפעמים ממש מקוממת שלא במקומה, אתה מזכיר לי את אותם רוסים שעלו לארץ ורק בכו כמה רע פה וכמה היה טוב ברוסיה.

לא טוב בארץ, האנשים פרמיטיבים, לא צריך להתבכיין, תמיד יש פתרון.

אם לא הבנת שיש לך צורת התבטאות מאוד מתנשאת ומקוממת זו כבר בעיה שלך חביבי.

אני לא כותב לך את זה כדי לריב איתך, אני כותב לך את זה כי אתה בחור אינטיליגנט אבל לפעמים אתה יוצא ב"הברקות" במוציאות אותך יותר קטן מאותם אנשים שאתה כל כך אוהב להקניט.

לעניין 3M,

יכול להיות שמתוקף עיסוקך יצא לך לסקור יותר חברות מתחרות שחלקן עלו על איכות המוצר המדובר, אבל אם יש להם בעיית שיווק הם אכן בבעיה ותהיה נטייה לחשוב שחברה אחרת יותר מוכרת טובה יותר.

הרי לא יעזור לבחורה שהיא מדהימה ביופייה, כל עוד לא מכירים אותה ולא "שיווקו" אותה היא לא תוכל לזכות בתואר מיס יוניברס.

פורסם
אנשי מערות לא, אבל פרובינציאלים ופתיים בהחלט כן. אני לא טוען שזה רק בישראל, אולי גם באינדונזיה או ברומניה התופעה קיימת, אבל אני מדבר על הדברים שאני מכיר.

בחייך דריש, אני מסכים איתך בהרבה נושאים, הפעם אני מצטרף לדבריו של עידן בקשר לצורת התבטאות.

פתיים ? יש אנשים פתיים בכל מקום, בכל מדינה, בכל אומה, בכל חור ובכל אזור. פרובינציאלים ? גם באירופה המערבית יש אנשים שלא זזים מטר ובטוחים שמרכז העולם זה החצר שלהם. אם כבר מדברים על ישראלים, המוח הישראלי יודע טוב מאוד לעשות עסקים וגם להצליח, בהרבה מקומות. ראה דוגמה לשני חברי פורום מהשרשור הנ"ל.

נכון, יש פה גם הרבה בבונים, מה לעשות.

כשתגיע אני מזמין אותך לקפה במפגש מועדון ה-5 בחיפה. תמצא הרבה אנשים נחמדים, מבוגרים כצעירים, תרבותיים ואנשי שיחה, וגם תזכה לסיבוב באופל שנת 71 ומוריס שנת 39 :-D.

SAY MY NAME | www.alonadler.com

פורסם

תודה על ההזמנה.

אני לא אומר את זה בשביל להעליב מי מכם, פשוט יצא לי לחיות בחברה שונה ולהיות באינטראקציה עם אנשים מכל מיני מדינות, והסקתי את מסקנותיי בהתאם. אם אנחנו מדברים על הישראלי הממוצע, בין אם יש לו תואר ועובד בהייטק לצורך העניין, או שהוא נגר או אינסטלטור, יותר קל לעשות עליו מניפולציות מאשר על הבלגי הממוצע או הגרמני הממוצע. לישראלים יש ציניות מובנית, אבל עוד יותר מזה יש להם איזשהי כמיהה בלתי מוסברת למישהו שיבוא ויאמר להם מה לעשות, איזשהי יד מכוונת שתנחה אותם לעתיד טוב יותר. לספרדים נגיד אין את זה, ואם תנסו להרים אותם למחאת אוהלים הם אולי יבואו בשביל החווייה אבל לא ממש ילחמו שם עד זוב דם בהינתן האות. הגרמנים והבלגים מנהלים חיים שקטים יותר ולא צריכים מהפכות, הם מרוצים בד"כ ממה שיש להם או שיודעים איך לשפר את מצבם ועושים זאת בכוחות עצמם. האיטלקים פשוט קמים ועוזבים, עם הרבה תנועות ידיים וצעקות בדרך, זאת הדרך שלהם. וגם הרוסים לא צדיקים, לכל עם יש את השריטה שלו.

מבחינת שיווק, ישראל היא אחת המדינות הכי קשות לפיצוח (כי למעטים איכפת מהאיכות, הכי חשוב המחיר ולא לצאת פראייר), אבל גם אחת הקלות ביותר לשליטה ברגע שתופסים את העקרון. איקאה לדוגמה תפסה את העקרון הזה מצויין. מדינה קטנה שמבחינות רבות עדיין מתנהלת כמו כפר גדול, שבה מספיק לשכנע גרעין של אנשים שהמוצר שלך טוב ע"מ שהשמועה תפשוט כמו אש בשדה קוצים ומפה לאוזן תקבל מוניטין של שנים בתוך שבוע. כי שוב, הישראלים אוהבים שאומרים להם מה טוב ומה לקנות ואיזה מוזיקה לשמוע. אנחנו לא כ"כ טובים בחשיבה עצמאית, סקר שוק וסנקציות צרכניות.

הניגוד בין ההישגים האקדמיים והטכנולוגיים וההתנהלות היומיומית של הישראלים הוא מדהים. אני בטוח שמי שלמד אנתרופולוגיה או סוציולוגיה וביצע מחקרים בנושא יכול להעיד על כך, ולכתוב בצורה יותר ברורה וממוקדת ממני.

למען האמת, יש מצב שזה בכלל לא קשור לאופי הישראלי אלא למצב שהעם נתון בו כבר עשרות שנים. רוסים למשל הם עם מאד ציני שלא סומך על אף אחד, אבל אחת התרמיות הכספיות הגדולות בעולם קרתה דווקא שם בתחילת שנות ה-90, כאשר המדינה הייתה במצב של חוסר ודאות כלכלית ופוליטית והאנשים חיפשו משהו להיאחז בו. נשמע מוכר?

לסיכום: משה - אתה לא קיפוד, והישראלים לא מטומטמים.

כן קל לעבוד עליהם, והתרגיל האחרון של סטנלי גרינברג הראה את זה מצויין, למקרה שמישהו עוד היה צריך הוכחות נוספות.

בחזרה לענייננו, אפליקציות ויניל הן עסק לא פשוט ויש הרבה פרמטרים שצריך לקחת בחשבון בשביל לעשות עבודה טובה. זאת לא הנדסת טילים ולא צריך תואר מהטכניון בשביל זה, אבל כן צריך הבנה של מה שאתה עושה, והרבה נסיון. קשה לי להצביע על הסיבה שמוצרים אלה נראו טוב ואחרים נראו פחות טוב, אבל סביר להניח שלא רק במוצר עצמו הייתה הבעיה. אולי מוצרי 3M היו סלחניים יותר, אולי התאימו יותר לאקלים המזרח-תיכוני וכנראה שתומחרו או שווקו בצורה חכמה בארץ. באירופה אין להם שום יתרון, ובסה"כ מי שעובד בתחום יודע מה הם שווים, לטוב ולרע.

והנה הצלחנו להוריד עוד שרשור מהפסים ולהפוך את זה לדריש vs מדינת ישראל. בחייכם, לא נמאס לכם? אני לא כזה מעניין. :roll:

פורסם

איקאה מאוד מצליחה גם בהונג קונג, סתם לידע כללי.

אתה כל כך טועה בהבנה שלך של הישראלים שרק עכשיו נופל האסימון מהיכן מגיע כל האנטיגוניזם שלך.

בכל אופן, אף אחד לא אמר שאתה מעניין או לא מעניין, אתה פשוט אומר דברים שמושכים אש ומשום מה אני נוטה להאמין שלשונך מסבכת אותך לעיתים, ולא רק בפורום.

שוב, אתה בחור אינטיליגנט, תלמד להיות פתוח לקבל ביקורת במקום להתחיל לתת פה פסיכולוגיה בגרוש, אם הרבה פה העירו לך על העניין הזה של ההתבטאויות האלה אז כנראה שלא כל הפורום טועים.

קבל את זה בידידות חבר.

פורסם

קיבלתי, ותודה שלקחת את הזמן לכתוב את הביקורת הזאת, גם לא טריוויאלי.

אין פה קביעת עובדות אלא רק הבעת דעה. יכול להיות שאני טועה, וזה נכון שסגנון ההתבטאות שלי גורם הרבה פעמים להרמות גבה

(גם מחוץ לפורום), אבל אני מאמין שזה גם מה שהביא אותי עד הלום. השאלה היא לאיפה הייתי יכול להגיע אם הייתי קצת יותר עדין... :wink:

בוא נדבר בעוד 10 שנים ונראה מה החיים ילמדו אותנו עד אז. (ומה יהיה מצבה של 3M בשוק)

פורסם

בנצי, אם אלו באמת המחירים, ואפשר להוסיף לכל הסיפור גם עמלה עבורך, אני יותר מאשמח להזמין מתישהו בעתיד הקרוב-רחוק.

המחירים האמריקאיים למתוגים "הישראלים" קורצים ברמות מטורפות. החשש העיקרי שלי עד עכשיו מלהזמין מחול היה בעיקר הפרוצדורה של ויזה בין לאומית, איכות המוצר, ומידותיו.

את איך שהוא יושב אפשר לפתור בכמה רגעים ע"י קפיצה לקניון הקרוב ולהכנס לחנות אשר יש בה את המוצר ולמדוד אותו עליך. V על ההתרשמות אישית.

בכל אופן, אם לא יהיה מדובר בנטל, אשמח מאוד מאוד להזמין מס' פריטים בעתיד הקרוב.

פורסם

אז אני מבין שאני צריך להכנס לתחום של מדבקות וייניל :)

לגביי בשמים, כשיהיה לי זמן אני אבדוק מחיר לפי כמות, אני לא מאמין שההבדל מהארץ יהיה משמעותי.

שלומי, ארה"ב זה לא רק רד-נקס, חולצות פולו שכאלה דווקא כן מתאימות לנוף הישראלי :

haters will hate

פורסם
לספרדים נגיד אין את זה, ואם תנסו להרים אותם למחאת אוהלים הם אולי יבואו בשביל החווייה אבל לא ממש ילחמו שם עד זוב דם בהינתן האות.

לא רוצה להתחיל את הדיון הזה מחדש, אבל פשוט מישהו שאין לו גישה לאופטופיק שלח לי את הלינק הבא ש"קצת" סותר את דברייך:

http://www.haaretz.co.il/hasite/spages/1236660.html

:wink:

פורסם

בנצי, לדעתי בארץ יש שוק טוב למותגים, בעיקר כמו שציינת, חולצות פולו, וטי שרטים ממותגים.

בעקרון, חולצות הרבה יותר קל לקנות בלי מדידה, לעומת מכנסיים/נעליים שזה יותר אישי,

ומאוד תלוי בגזרה והמבנה של הבנאדם.

אני אישית רוכש את רוב הבגדים שלי בחו"ל, או מזמין באיביי וכד', כי המחיר בארץ הוא לא

פחות משערוריה. זה מרתיח לראות ג'ינס של הוגו בוס בגרמניה/הולנד ב 100 יורו(מחיר מלא),

וכאן בארץ בסוף עונה אחרי הנחה ב 800-900 שקל. או חולצת פולו של טומי ב 350 שקל,

שבלי בעיה אפשר להזמין מאיביי ב 30-40 דולר כולל המשלוח.

העניין הוא, שמי שכבר מזמין מחו"ל ישווה אותך לאיביי, ולכן אני מניח שהרווח שלך יהיה קטן

יותר, ולא בטוח ששוה את כל ההתעסקות של אריזה, משלוח, תשלום וכד'.

פורסם
לא רוצה להתחיל את הדיון הזה מחדש, אבל פשוט מישהו שאין לו גישה לאופטופיק שלח לי את הלינק הבא ש"קצת" סותר את דברייך:

http://www.haaretz.co.il/hasite/spages/1236660.html

בוקר טוב,

אין פה שום סתירה. זה שהקדימו את הבחירות ונקטו בכל מיני פעולות קשור אמנם בעקיפין למחאת האוהלים, אבל נובע גם מלא מעט סיבות אחרות. אפשר לומר שהמחאה נתנה לזה דחיפה מסויימת, אבל זה לא שהיא העלתה על סדר היום משהו חדש שאנשים לא ידעו. כאמור, הספרדים של היום הם לא לוחמים. הצעירים שלא גדלו בצילו של פרנקו מתחילים כבר להתנהג אחרת, אבל הם חלק קטן מהאוכלוסיה והשוק עדיין נשלט ע"י הדור הקודם, השמרן וההססן.

אם הייתם גרים פה ורואים איך זה התחיל, איך זה נראה תו"כ ואיך זה הסתיים, הייתם מבינים על מה אני מדבר. לרוב החבר'ה האלה היה הרבה יותר חשוב להרגיש שהם משתתפים במשהו גדול והיסטורי מאשר לקדם באמת איזשהי אג'נדה.

פורסם

בנצי, שאתה אומר שאתה הולך להביא סטוקים, מדובר על קולקציות ישנות או עדכניות?

פשוט אם זאת קולקציה ישנה שאין בחנויות בארץ זה יכול ליצור קצת בעיות במדידה ובהתרשמות לפני שמזמינים.

כל מה שתעשה בחיים, יהיה חסר חשיבות.

אך חשוב מאוד שתעשה אותו,

כי איש לא יעשה אותו מלבדך.

פורסם
אם הייתם גרים פה ורואים איך זה התחיל, איך זה נראה תו"כ ואיך זה הסתיים, הייתם מבינים על מה אני מדבר. לרוב החבר'ה האלה היה הרבה יותר חשוב להרגיש שהם משתתפים במשהו גדול והיסטורי מאשר לקדם באמת איזשהי אג'נדה.

זהו כוחן של מחאות, אלף איש מגיעים בזכות אג'נדה ועוד מאה אלף מכירים את האג'נדה אבל מגיעים כי ההוא הגיע, זה גם בסדר.

לישראלים יש ציניות מובנית, אבל עוד יותר מזה יש להם איזשהי כמיהה בלתי מוסברת למישהו שיבוא ויאמר להם מה לעשות, איזשהי יד מכוונת שתנחה אותם לעתיד טוב יותר. לספרדים נגיד אין את זה, ואם תנסו להרים אותם למחאת אוהלים הם אולי יבואו בשביל החווייה אבל לא ממש ילחמו שם עד זוב דם בהינתן האות. :roll:

לא הבנתי כיצד ציניות מובנת קשורה למחאת האוהלים ? ובכל מקרה, גם הישראלים לא נלחמים עד זוב דם, ההפגנות מתורבתות ושקטות יחסית, אולי אפילו יותר מדי.

בקיצור, כמו שכתבתי בהודעה הקודמת, ישנם אנשים מכל הסוגים בכל מקום. מה שיש לך בספרד זו קבוצת כדורגל שבאמת אין בשום מקום אחר... והגיע הזמן שתתחיל לנצל את זה !! :evil::lol:

SAY MY NAME | www.alonadler.com

פורסם
הבעיה היא שהטעם האמריקאי לא קולע לטעם הישראלי (ודיי בצדק).

העיצוב האמריקאי משעמם, אצלינו יותר מתחברים לעיצוב האירופאי מספרד איטליה צרפת וכיו"ב.

אני מסכים, אבל הישראלים גם אוהבים SHOW ועשיית רושם. לצורך העניין, חולצת פולו/מכופתרת של טומי, עושה את העבודה מצויין.

• תוכן חדש...