Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5223 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכל חברי הפורום וחובבני האודיו כמוני,

אז השאלה די פשוטה, אני פונה גם לחובבנים וגם למתקינים המקצועיים.

איך אתם מכוונים את הגיינים במגברים שלכם/לקוחות?

דיוויד :)

• תגובות 43
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

מכבים את שאר הערוצים ומשאירים רק את הערוץ שאתה רוצה לכוון בו GAIN

מעלה את הווליום במערכת לכ75% בערך. מעלה GAIN עד שאתה מתחיל לשמוע עיוותים, ואז מוריד קצת

לפני 16 שעות, HybridBoy כתב:

1. לא אישרתי לך לצטט אותי לחתימה.

פורסם

חח אני אסביר את השאלה יותר טוב.. איזה טכניכות ו/או מכשירים אתם משתמשים כדי לכוון? לפי האוזן? עם רב מודד? או-סקופ? וכן גם איך אתם מכוונים את הHU (כמו שיותם נתן את הדוגמא)..

דיוויד

פורסם

כיוון התחלתי מתבצע על ידי כיוון כל ערוץ בנפרד

לאחר מכן טיונינגים קטנים לסינכרון כשכל הערוצים מחוברים

מבחינת אינסטרומנטים אז אני אישית משתמש באוזן שלי בלבד

לגבי ה HU בדרך כלל אני מכוון כמה "קסטומס" שניתן במכשיר לטובת סוגי מוסיקה שונים ואז זה חוסך לי זמן והתעסקות מסוכנת תוך כדי נהיגה

פורסם

RTA

וחוץ מזה, 75% מהווליום ברדיודיסק ורק אז אתה מתחיל עם העלאת הגיין. בטח לא כמו שאמרו פה 20% בווליום הרדיודיסק וגיין פתוח עד הסוף.

HU: Alpine W520 processor: JBL MS8 comp: Audison voce 3way @ Zapco reference 1000.4 & Zapco reference 350.2 Sub: Hertz HX300D @ Audison LRX 1.1

פורסם

פעם הייתי מכוון את הגיינים בצורה פשוטה מאוד - הייתי פותח כל אלמנט בנפרד עד שהייתי מתחיל לשמוע עיוותים (כאשר הHU ב90 אחוז או קצת פחות מהמקסימום שלו) ומוריד קצת את הגיין.

אחרי זה - את הרכיב שהיה נשמע לי חזק מידי מהאחרים - הייתי מנחית (היות ואת שאר הרכיבים אי אפשר להגביר מעבר) עד שהיה נשמע לי נכון.

הייתי מתחיל בHU עם ווליום אפסי וגיין במגברים על החצי וככה לאט לאט הייתי מאזן את המצב עד שבHU הייתי יכול להגיע בבטחה ל90 אחוז מהיכולת שלו כשהשאיפה שלי היא גיין מינימלי ככל הניתן במגברים.

------------------ היום --------------------------

תלוי מאוד בציוד - למשל - לביט1 יש בקרת קליפינג שגם נותנת אינדיקציה טובה לגבול יכולת של אות המקור עצמה...

אבל - בגדול, אני פותח את הגיין בעזרת מדידה עם RTA + טרק שמנגן PINK NOISE ואני עושה את זה בהדרגה.

קודם כל אני פותח גיין נמוך לרכיבים שלי ומאזן בעזרת הRTA והרעש הוורוד (יותר נכון מיישר יותר מאשר מאזן) - עושה קצת תיקוני איקולציה ונוסע תקופה ונותן לרמקולים להפתח על הגיין הזה.

בד"כ אם מדובר ברמקולים חדשים אז אני חוזר על השלב הזה בעצם פעמיים...

הגעתי למצב בו הרמקולים נפתחו - שוב פתיחת גיינים נוספת, RTA + רעש וורוד - מיישר, איקולציה רק שהפעם אני פותח את הגיינים קצת יותר ואם אני נתקל בעיוות - מוריד קצת חזרה וזהו...

במערכת הנוכחית הייתי צריך לחזור על השלב הזה פעמיים כי בפעם הראשונה הגיין לא פתח מספיק את הרכיבים - אחרי פתיחת הגיינים השניה הרכיבים נפתחו ואז הרגשתי באופן מובהק שהם יכולים הרבה יותר - אז פתחתי את הגיין באמת עד לרגע שבו כבר הבנתי שיותר מזה לא כדאי.

אין כמו RTA ורעש וורוד לכוון מערכת בצורה מאוזנת לאורך כל הדרך.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

אפשר עם סקופ אם יש לך לראות שהגל לא נחתך

JVC KW-AVX836

Hertz HSK-165XL @ Celestra FA475x

DC Audio Level 5 m2 12 inch @ DC Audio 3.5K

פורסם

יש כאן שתי בעיות נפרדות:

• א. כיוון שרשרת הגברה (HU >> מסנן >> מגבר, לדוגמה).
  • ב. התאמת עוצמות של ערוצי הגברה שונים (נמוך, גבוה).

אין שום קשר בין א' לב'.

לגבי א' - שרשרת הגברה, השאיפה היא שכל רכיב יוציא עוצמה גבוהה ככל האפשר, והמגבר יוצא עצמה שמתאימה לרמקול, ללא עיוותים, וכן שהמקור (HU) יוכל לעבוד במלוא הטווח שלו, וכך גם הרמקולים. השיטה פשוטה:

1. כוון את כל העצמות לחלש מאד.
  2. השמע אות חזק, למשל CD עם שיר שמוקלט חזק.
  3. הגבר את המרכיב הראשון (HU לדוגמה) עד שיש עיוות. אם אין עיוות - השאר על עצמה מירבית. אם יש עיוות - החלש עד להיעלמות העיוות ועוד קצת.
  4. כוון את הרכיב הבא (מסנן לדוגמה) לפי אותה שיטה של שלב 3.
  5. כנ"ל לכל שאר הרכיבים בשרשרת (בד"כ לא יותר מאחד).

לגבי ב' - התאמת עוצמות, זה לא כל כך פשוט. אפשר לפי שמיעה, ובדרך כלל יש עיוות משמעותי (למעט מכווני פסנתרים מקצועיים). אפשר RTA או MLSSA וכדומה - הרבה יותר מדויק.

דני

פורסם

האמת שיש לי אוסיליסקופ חדש, ובחודשיים הקרובים אני מקווה לרכוש גם את הSMD DD-1 כדי לכוון את מגברים.

זה הכל כתחביב כן, אני מגיל מאוד צעיר בונה רמקולים ומגברים, ועכשיו גם מתחיל את בניית הסאב הראשון שלי, ואני מתכוון בניה מאפס, יש לי סאב של TC Sounds שבוא נגיד כבר נהנתי ממנו קרוב ל4 שנים, והגיע הזמן לשדרג מ12 ל18 :)

אני רק רוצה לקבל רעיון כללי לאיך אנשים פה מכוונים את המערכות שלהם, כי המון אבל המון מתקינים אינם מבינים בזה כלל שלא נדבר על הלקוחות שחושבים שזה משמש כווליום בכלל, אני רואה המון אנשים פה ששורפים טוויטרים בקלות בגלל דבר כזה.

לדעתי אנחנו כחובבני אודיו צריכים להסביר ולהדגיש כמה חשוב לכוון גיינים כמו שצריך, כיצד לחווט חשמל למגברים, שדרוג אלטרנטורים ואפילו הוספת מצברי ג'ל..

לא חבר אחד ולא שניים באלו אליי ביקשו שאכוון להם את המגברים מחדש בגלל שהם לא סומכים על המתקינים הסו קולד "מקצועים" בארץ (שלא תקחו אתזה בצורה הלא נכונה, אני ראיתי פה המון התקנות מדהימות ואני בטוח שבתי עסק האיכותיים האלו יודעים כיצד לכוון ולחווט ומה לא, אבל אין הרבה כאלה)

סה"כ זה עניין להדגיש, יש הרבה מיתוסים בעולם האודיו והמון מתקינים מחרטטים את הלקוחות ומספרים להם עובדות שקריות. זה יכול לחרפן אותי לפעמים.. חח

אם יש לכם טיפים נוספים לכיוונים אני פה ללמוד! :)

דיוויד

פורסם

אני מכוון כמו שאני אוהב, השמועות אומרות שיש לי חוש שמיעה טובה :)

מוכר סטים קומפוננט ומגברים ברמה גבוהה לרכב!

טוויטרים HYBRID AUDIO L1 PRO + L1V2

מידריינג Hybrid Audio L4

מגברים לרכב - TRU TECHNOLOGY S44 - \ TRU TECHNOLOGY S45

• תוכן חדש...