Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

יעוץ בקניית רכב 1600 סמ"ק עד 75000

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5999 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני עוזר לחבר טוב שלי לקנות רכב יד 2

מנוע: 1600

תקציב: עד 70000-75000 (גג הגגות)

בקיצור אין דרישות גדולות מדי רק שיהיה אמין וחסכוני כמה שיותר

מהם הדגמים שאתם הכי ממליצים- פוקוס, מאזדה 3, יונדאי אקסנט (לא 1400 !), לנסר?

בניגוד להמלצתי, חבר שלי מתעקש לבדוק גם רכבים שהיו בליסינג. יש מציאות במגרשים שלהם ?

תודה מראש לעונים:wink:

תחגרו ותחזיקו חזק....הנסיעה מתחילה !! :brickwall:

פורסם

ללא פירוט של הדרישות קצת קשה להמליץ לך על רכב מותאם בשבילך מהארבעה שציינת.

ארבעת הרכבים אמינים וחסכוניים פחות או יותר במידה זהה.

הפוקוס קצת יותר גדולה וכבדה מהשאר ולכן קצת נוחה יותר למשפחות.

המאזדה מגיבה ומתנהגת טוב יותר ולעניות דעתי גם נראית טוב יותר.

הלנסר פשוטה וטובה ובטיחוטית יותר מהשאר (7 כריות אוויר).

האקסנט קצת יותר זולה לאחזקה מבחינת טיפולים וחלפים מהשאר אך לוקה בחסר (לדעתי) בהתנהגות.

בקיצור, ללא דרישות מובהקות כגון: בטיחות, רכב גדול למשפחה, התנהגות כביש וכדומה לא נוכל להמליץ לך על אחד מהארבעה.

לגבי הליסינג, תמיד עדיף לרכוש רכב מאדם פרטי, בתקציב הנ"ל תוכל למצוא תמורה יפה לכסף ללא צורך בפזילה לכיוון הליסינג.

בהצלחה!

אני ממהר לקראת המוות במהירות של שישים דקות לשעה

פורסם

קודם כל תודה על התגובה המהירה

אני מבין מדברך שכל עוד חבר שלי הוא לא בעל משפחה ואין לו דרישות בטיחות מיוחדות כל הרכבים שציינתי יכולים להתאים?

בכדי שנוכל להרחיב את החיפוש תוכל להמליץ על רכבים נוספים בקטגוריה הזו. קח בחשבון ש70000 זה סכום גבוהה מאד שנרצה לרדת ממנו והשאיפה היא כמובן למודל גבוה יחסית 2007 ואפילו 2008- בגלל זה הפזילה לליסינג.

תודה

פורסם

סוזוקי אלטו מציגה ביצועים של מאזדה 3 עם חצי מהצריכת דלק.

שלא נדבר על 60k‏ מחיר של אלטו חדשה מהסוכנות

פורסם

מעניין אבל האלטו הוא רכב די קטן ומבירור שעשיתי מאד שראיתי את התשובה שלך אני יכול לאמר לך שההבדל הוא לא חצי בצריכת הדלק.

בכל אופן גם אני המלצתי לו ללכת על הקטגוריה של הקטנים אבל חבר שלי מחפש רכב יותר גדול, משפחתי רגיל כזה.

מה ההפרש בין קנייה מליסינג לקניה מפרטי ?

חבר שלי טוען שאמרו לו שמטפלים ברכבי ליסינג "כמו שעון" יש אמת בדבר?

פורסם

האלטו צורכת 1:24 בבין עירוני לפי נתוני יצרן.

נכון הלאטו לא גדולה, כל הכוונה שלה להיות רכב קטן וחסכוני. 4 מקומות ישיבה.

מהצהרות כגון "ברכבי ליסינג מטפלים כמו שעון" אני מבין מה רמת ההבנה של החבר שלך ברכבים ובצרכים שלו מרכב. מאיזה סיבה הוא צריך רכב גדול? הוא מסיע משפחה?

לגבי תחזוקה של רכבי ליסינג, עשה חיפוש בפורום בנוגע למגרשים וללסיניג, אם הוא עדין יהיה מעוניין אז שיהיה לכם בהצלחה.

נסו למצוא פשרה בין האלטו למשפחומטית, לקלוע לאמצע הגודל.

פורסם

אני מסכים איתך שחבר שלי לא מבין גדול ברכבים וגם אני המלצתי לו ללכת על רכב קטן יותר אבל הוא די נעול על רכב משפחתי רגיל

בנוגע לליסינג, בעצתך הצצתי במה שאומרים בםפורום כאן וגם באחרים (הולך מהצד:wink:) ובאמת רוב הדיעות שליליות. עם זאת שים לב לבדיקה שהעלתי של פוקוס 2007 שחבר שלי קיבל מאוויס, גם אני הופתעתי אבל יותר גם בגלל המחיר.

מלבד פגיעות בפגושים "במשמעות שולית" (שזה אומר שיפשופים של חניה וכד') וצמיג לא תקין (אוויס התחייבו להחליף אם יקנה) תוצאות הבדיקה ממש טובות!

הרכב עשה 75000 ק"מ שזה סביר ביותר לרכב ליסינג אוויס מוכנים למכור אותו ב66800 (מחירון לוי יצחק לרכב זה לטענתם 85000)

יש מצב שהחבר הלא מבין שלי יצא גדול? אשמח אם תציצו בבדיקה ותעירו את תשומת ליבי אם לא שמתי לב למשהו (מצטער על המחיקות פשוט חבר שלי ממש חרד שמישהו יראה וירצה ללכת לאוויס ו"לגנוב לו אותו")

האם הגיוני כזה מחיר על רכב ליסינג במצב שכזה- מדובר ביותר מ20% מתחת למחירון

קאצ' קטן- בדובר במנוע 1500 ולא 1600 כמו שהוא רצה יש איזושהי משמעות רצינית לדבר

תודה למשיב\ ים :ok:

בדיקה של פוקוס.jpg

פורסם

75K זה בכלל לא קצת והוא יכול להכין כסף בצד להתחיל לתקן דברים.

אם את טופס הבדיקה הוא קיבל מאוויס או במכון בדיקה שאוויס המליצו עליו הוא יכול לנגב איתו.

הטופס נראה נקי באופן מחשיד, אין אפילו כסת"ח אחד.

פורסם

"קאצ' קטן- בדובר במנוע 1500 ולא 1600 כמו שהוא רצה יש איזושהי משמעות רצינית לדבר"

אתה סגור על זה שהפוקוס הוא 1500 סמ"ק ?

Fiat Punto Evo 1.4 Multi-Air, 2010 - Sold

Mazda 2 Pure White, 2016

פורסם

כמו שציינתי 75000 ק"מ זה סביר בשביל רכב מליסינג לא מצויין במונחים של קניית רכב בכלל!

טופס הבדיקה הוא של אוויס ובימים הקרובים הוא ייקח את הרכב לבדיקה במוסך שלי (שאני מאד סומך עליו) אנחנו לא פראיירים- ברור שנבדוק אותו בעצמנו, תן קצת קרדיט.

מה זה אומר נקי באופן מחשיד, גם אם יש קונצנזוס על כך שלא הכי טוב לקנות מליסינג אני בטוח שיש גם לא מעט יוצאים מן הכלל, לא סתם יש כ"כ הרבה קונים לרכבי יד 2 מליסינג ואני בטוח שגם אם הם לא "מומחי" רכב כמו החבר'ה כאן בפורום רבים מהם גם לא טיפשים כל כך כמו שנרמז כאן.

כמו שזה נראה כרגע, ולמרות שגם אני המלצתי לחבר שלי לקנות מפרטי, אוויס מציעים כאן רכב לא רע בכלל. בנוסף מסתבר שכחלק מהמדיניות שלהם הם מטפלים רק במוסכים מורשים ומתעדים כל דבר שקורה עם הרכב מה שלא נהוג בלשון המעטה בחברות ליסינג אחרות. אולי גם זה יגרום כאן לתגובות ספקניות אבל בתור אחד שמבין דבר או שתיים על רכבים אני חושב שזה מצמצם את האפשרות לטעויות.

בקשר לנפח המנוע ולמרות התגובות שנשמעו לי ציניות, יכול להיות שלא הבנתי נכון ואבדוק את זה שוב ואעדכן

פורסם

לגבי הנפח מנוע התגובות הן רציניות לחלוטין, מאזדה 3 חולקת עם פורד מוקוס מנוע ופלטפורמה. שמעת איי פעם על מאזדה 3 1.5? גם אני לא.

75K לא הולך להיות רכב חף מתקלות.

בולשיט, כל חברות הליסינג מטפלות ברכבים שלהם במוסכים מורשים רק בשביל לא לאבד את אחריות היבואן, ואמנם הם מטפלים במוסכים מורשים, כי הרכב נמצא עדיין באחריות היבואן! אבל זה לא אומר דבר על טיב הטיפולים אשר מוענקים לרכב והרבה פעמים נחסכים דברים כמו מסננים, שמנים ובלמים רק בשביל להוזיל את הטיפול.

כאשר מכון מבצע בדיקה לרכב הוא כמעט ולעולם לא יציג לך תוצאות אמיתיות, אלא בכל חלק יקר כמו מנוע וגיר יכלול מספר ליקויים כמו נקישות או חריקות או בלאי פנימי, רק בשביל להגן על עצמו מתביעה עתידית. אם בטופס בדיקה אין את הכיסויי תחת הקבועים צריך להתחיל לחשוש.

אף אחד לא רומז שאחרים טיפשים, אבל אנשים לא מבינים שרכבי ליסינג הם בעיקרון חתול בשק. קשה לאבחן קילומטרז' אמיתי ותאונות וחלקם רואים טופס בדיקה נקי וכמו חבר שלך מתחילים להתלהב. אנשים קונים רכבי ליסינג כי מדובר ברכבים הכי מבוקשים בשוק הישראלי במחירי הנחה, וכל מי שקונה בליסינג בעצם מקווה להיות היוצא מין הכלל שקיבל רכב שמור.

תתפלא כמה רכבים עם טופסי בדיקה מהממים יש עד שאתה בודק היסטוריית טיפולים ו50K הופך ל250K וטופס בדיקה בלי ממצאים הופך למכות שלדה ומנוע גמור.

יש הרבה דרכים להסתיר תקלות, גם מפני מכון בדיקה.

אגב, ראית פעם איך נוהגים על רכבי ליסינג? היית קונה רכב מפרטי שהתייחסו אליו כמו אל כוכב פורנו? גם אני לא.

פורסם

עדכון תנועה:

טוב אז למרות האזהרות שלכם חבר שלי הלך על הפוקוס מאוויס וכבר שבועיים הוא די מבסוט.

לגבי המנוע, אכן מדובר בטעות שלי זה 1600 :conf:

לקחנו את הרכב לבדיקה במוסך שלי ! במקום שאני מאד סומך עליו!! והתוצאות היו די זהות- לא היו מכות בשילדה והמנוע בסדר גמור. היתה בעיית חשמל קטנה אבל לא משהו שמנע ממנו לקנות.

בקיצור בניגוד למה שאני ואחרים כאן בפורום חשבו אוויס יצאו די בסדר עם הבדיקה שלהם, הם גם החליפו צמיג כמו שהבטיחו וחבר שלי מאד מרוצה

תודה לכל המשיבים:-D

• תוכן חדש...