Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

308 או ג'טה בקטגוריה 2 בליסינג?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6230 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
אז מישהו מוכן להסביר לי לכל הרוחות איך זה שחברות רכב כ"כ רציניות ממשיכות להשתמש בגיר האוטומטי הזה שהוא גרוע לכל הדיעות ? האם האנטי הזה הוא עניין ישראלי ? בחו"ל משתגעים על הגיר הזה ? אני לא מצליח להבין את הקטע הזה...
כי הגיר הזה, בהשוואה לגירים אוטומטיים ארבע-מהירויות המותקנים במשפחתיות מתחרות, הוא אחד הטובים שבנמצא.

הבעיה מתחילה כשרוב לקוחותיו בישראל מורגלים בגיר טיפש שבטיפשים, ולכן לא מצליחים להבין מה הוא מנסה לעשות (והוא לא מצליח להבין אותם).

יש עיתונאי רכב שמבינים את סגולותיו ואיכויותיו ויש שלא.

יש גם לא מעט נהגים (בדרך כלל כאלה שיודעים לנהוג) שחושבים עליו בעיקר דברים טובים.

בכל מקרה, המסקנה שלך כאילו מדובר בגיר גרוע לכל הדעות שגויה מיסודה.

• תגובות 58
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

לא ברור לי, אני צריך ללמוד את תכונותיו של הגיר? הוא משרת אותי או אני אותו? כמו שכבר כתבתי, אני עומד לקבל 308 חדשה,ושמעתי לא מעט על שגעונותיו של הגיר הזה. אני חורש על קורולה 2006 של אימי בשנתיים האחרונות והגיר הלא מתוחכם הזה מתפקד שגעון מבחינת כוח, הורדות הילוך כמעט בכל מצב, מושך מעולה שרוצים במעלה הררי או תחת עומס. האמת שאני חושש ושמעתי על הסרבנות של הAL4 ועל ה"בינה המלאכותי" שלו, נחיה ונראה...

במה אני מתגלגל ?

פורד פוקוס 2012

פורד פיאסטה 2012

פורד מונדאו 2011

פורסם
לא ברור לי, אני צריך ללמוד את תכונותיו של הגיר? הוא משרת אותי או אני אותו? כמו שכבר כתבתי, אני עומד לקבל 308 חדשה,ושמעתי לא מעט על שגעונותיו של הגיר הזה. אני חורש על קורולה 2006 של אימי בשנתיים האחרונות והגיר הלא מתוחכם הזה מתפקד שגעון מבחינת כוח, הורדות הילוך כמעט בכל מצב, מושך מעולה שרוצים במעלה הררי או תחת עומס. האמת שאני חושש ושמעתי על הסרבנות של הAL4 ועל ה"בינה המלאכותי" שלו, נחיה ונראה...

יהיה מעניין שתכתוב לאחר קבלת הרכב אם הגיר מתפקד בהתאם לשמועות או אחרת?!

פורסם

לאיזה מצב אבסורדי הגענו שלא ניתן לקבל רכב משפחתי עם גיר ידני בליסינג, כמו במתוקנות שבמדינות אירופה. בעבר הלא רחוק, לובינסקי ייבאו תמיד גם דגמים ידניים של ה306 ולאחר מכן ה- 307. מה קורה היום? הם נותנים בכלל אופציה להזמין 308 ידנית?

חבל שלאט לאט מעלימים את הגיר הידני במדינה שלנו. אין ספק שזה הגיר שהיה מאפשר את המיצוי הטוב ביותר מה-308 כי הבינה הנורמלית של הבן אדם, כשהיא מסתנכרנת עם רגל שמאל, פי כמה יותר טובה, חלקה וזורמת מהבינה המלאכותית של ה- AL4.

פורסם
לאיזה מצב אבסורדי הגענו שלא ניתן לקבל רכב משפחתי עם גיר ידני בליסינג, כמו במתוקנות שבמדינות אירופה. בעבר הלא רחוק, לובינסקי ייבאו תמיד גם דגמים ידניים של ה306 ולאחר מכן ה- 307. מה קורה היום? הם נותנים בכלל אופציה להזמין 308 ידנית?

חבל שלאט לאט מעלימים את הגיר הידני במדינה שלנו. אין ספק שזה הגיר שהיה מאפשר את המיצוי הטוב ביותר מה-308 כי הבינה הנורמלית של הבן אדם, כשהיא מסתנכרנת עם רגל שמאל, פי כמה יותר טובה, חלקה וזורמת מהבינה המלאכותית של ה- AL4.

אני יכול לספר לך שבאתי ללובינסקי במטרה להזמין 308 טורבו עם גיר ידני הסכמתי לשים 10000ש"ח דמי קדימה ולהמתין 3 חודשים ולחתום על מסמך שאם הרכב לא עבר פגיעה אני לוקח אותו ולא מבטל את ההזמנה למרות כל זאת לא הסכימו לייבא את הרכב עם גיר ידני אין לי מושג למה וחבל.

פורסם
אז מה עשית PIZO? על איזה רכב הלכת במקומו?

בינתיים הקפאתי את הרכישה אלא אם כן אני אמצא 407 v6 בת שנתיים +- במצב חדש.

פורסם

היום ניצלתי יום גשר לעשות שוב נסיעות מבחן בג'טה וב 308 (רכבים ברמת גימור של קטגוריה 2)

חבר שמבין בתחום הצטרף אלי לנסיעה בג'טה (הוא כבר היה איתי בנסיעה הקודמת על 308 )

רמת האיבזור דומה עם יתרון לג'טה:

במיזוג אוויר (מכני בשתי ברכבים) שהינו גם מפוצל גם לחלק האחורי של הרכב (ב 308 אין)

בתא איכסון בין המושבים הקדמיים שניתן לכוון את המכסה שלו לאיזה זווית שרוצים ונוח להניח את יד ימין שם (ב 308 אין)

ב 308 יש מבחר גוונים צבע חיצוני רב, בג'טה רק שחור ולבן.

פנים הרכב:

ריפוד המושבים ופנים הרכב בשני הרכבים בגוונים כהיים - משעמם.

המושבים ב 308 קצת יותר רכים ותנוחת הישיבה טובה בשני הרכבים, שדה ראיה טוב יותר ב 308 בגלל חלון קדמי גדול ורכב קטן יותר.

מרווח במושב האחורי טוב יותר ב 308, אך שם אני לא מתכנן לשבת :)

ניהוג:

שני ברכבים שקטים בנסיעה כאשר בזמן שהמנוע מגיע לסלד גבוהה הוא נשמע בשני הרכבים (בגוון יותר עמוק ב 308 - עדיף).

תאוצה ב 308 מתחילה בהיסוס קל במהירות נמוכה בגלל בגיר שיש לו רק 4 הילוכים ולא 6 כמו בג'טה. בשני הרכבים ניתן לבחור במצב ספורט (לקבלת תגובות מהירות יותר בשני הרכבים) ע"י לחצן ב 308 (קשה למצוא את זה תוך כדי נסיעה) או הורדה של ידית ההילוכים דרגה אחת מטה בג'טה (יותר נוח) - כמובן שניתן בשני הרכבים לבחור במצב הטיפטרוניק כאשר רוצים בכך.

התאוצות בשני הרכבים טובות, אך לא ספורטיביות כלל, עם יתרון ל 6 ההילוכים של הג'טה.

ה 308 מציעה נסיעה רכה יותר וגם בתנאי כביש קשים יותר, מעבר "במפרים" היה נוח מאוד (לא יצא לי לבדוק זאת במסלול של הג'טה).

שני הרכבים מציעים אחיזת כביש טובה שגם מורגשת כך ב 308. למרות שלא מרגישים כך החבר שלי הדגים לי בחניון ריק עד כמה הג'טה יציבה ע"י סיבוב המוכניות במעגל תוך הגברת המהירות כל הזמן. באו נגיד שהראש לי קיבל סחרחורת הרבה לפני שהרכב נתן סימן של עיבוד אחיזה.

ההגה החשמלי של ה 308 עם משקל טוב וההגה האידראולי של הג'טה סבירים בהחלט ויספקו אותי.

הראש אומר ג'טה

למרות שרכב גדול יותר עם תא מטען ענק (זה לא מה שאני צריך ומחפש).

רמת איבזור, איכות הרכבה גרמנית ונוחות הפעלה של מכונית ונוסיף לכך תא בין המושבים שמאפשר לי לשים את היד ימין שם (לתת לה לנוח קצת בנסיעות ארוכות).

תגובת תאוצה רציפה יותר וקצת יותר שקט מהמנוע בגלל גיר 6 מהירויות שעוזר לו לעבוד רוב הזמן בסלד נמוך.

הלב אומר 308

רכב קטן יותר ונסיעה מהנהה יותר (גם אם תגובות איטיות יותר בתאוצה) הוא מרגיש לי יציב יותר ורך יותר על הכביש

למרות הגוונים הכהים שלו בפנים הוא עדיין קצת יותר נעים לי.

ב 308 אפשר להנות מהנסיעה יותר מאשר בגיטה.

כעת אני צריך להמתין לראות מה העלויות של הרכבים עבורי בליסינג (עוד אין את הנתונים) לקבלת החלטה - במחיר זהה הלב ינצח

המשיך להעדכן - כאשר יהיה לי עדכון :)

Tubes Rule

פורסם

היום יש סוף סוף מחיר לג'טה אצלנו 3449 ש"ח לחודש (יקר)

בקשר ל 308 עוד אין מחיר, לא ברור אם בכלל יהיה ניתן לקבל אותה ואם כן המחיר צפוי להיות גבוהה

לצורך היחוס המחירים אצלנו

מזדה 3 עולה 2721 ש"ח לחודש

קרוז עולה 2981 ש"ח לחודש

פורד פוקוס וקורולה 3080 ש"ח לחודש

C4 עולה 3157 ש"ח לחודש

כך שאני כעת לא בטוח :roll:

Tubes Rule

פורסם

הגטה לטעמי יקרה ללא הצדקה מול המתחרות, חבל לזרוק מעל 700 ש"ח לעומת ה 3 ..

Hyundai Tucson Prime 2.0– הבחירה של האישה..

Kia Niro Plug In - כי שומרים על הסביבה

פורסם

פשוט לא יאמן הפער, תעשה חשבון אם שווה לך ללכת אחרי הלב או הראש (ולא בהקשר של הג'טה).

כנהג שרק רוצה להגיע הביתה בשלום עם רכב מודרני ואמין לא הייתי חושב לרגע לשלם יותר מאשר על המאזדה 3.

בוא נדבר תכל'ס, איזה "הנאה מנהיגה" יתן לך כל רכב ביחס למאזדה 3? לדעתי קצת כלום והרבה שום דבר.

אתה לא מדבר על איזה משפחתית מנוע 2 ליטר, או איזה רכב יוקרתי במיוחד שאז אתה עושה חשבון אם שווה להוסיף.

אמנם כל אחד עושה חשבון לעצמו, אבל צר לי, אני לא רואה שום הצדקה לשלם פערים כאלו בין המכוניות. "פשעה" היחיד של המאזדה הוא שהיא המונית מידי וקצת נמאס לראות על הכבישים, זהו.

עשה חשבון אם שווה לך להוציא 8500 ש"ח יותר בכל שנה בשביל ג'טה או 4- 5 אלף בשביל דגם אחר.

במה אני מתגלגל ?

פורד פוקוס 2012

פורד פיאסטה 2012

פורד מונדאו 2011

פורסם

לדעתי אם כבר הסכמת על סדאן ופער המחירים כזה ענק תיקח נסיעת מבחן על הקרוז, יש לה מנוע חזק , מחיר טיפה יותר יקר משל מאזדה 3, בסיס גלגלים של קטגוריה אחת מעל (2.68 בקרוז לעומת 2.67 מטר בסובארו B4) גיר 6 הילוכים כמו בג'טה, ולדעתי תהיה הרבה יותר מאובזרת, מה גם שהיא הכי חדשה במבחר. ממליץ בחום, לפחות תנסה מה יש לך להפסיד? (וכמובן שהיא הכי יפה ביניהם)

:turn-l: יש לי סחרחורת.
פורסם

טוב אולי קצת הגזמתי עם המנוע:oops: אבל זאת המכונית האהובה עליי בקטגוריה שלה, וכמה פער כבר יכול להיות בין מנועי 1600?, לדעתי זו אופציה ששווה לבחון

:turn-l: יש לי סחרחורת.
פורסם

כמו שאמרתי עוד לא החלטתי (אני ממתין לדעת מחיר של ה 308 )

חשוב להבין שההפרש במחיר הוא לא ההפרש שאני משלם בנטו - זה מה שיורד לי מהברוטו

היות ואני מקבל תנאים נוספים לשכר רק עד 80% מהשכר והורדת הרכב היא מהחלק של ה 20%,

כך אז בעצם ההפסד שלי על כל שקל הוא קרוב לחצי שקל (היות ובחלק הגובהה של השכר המס אוכל לי כחצי שקל על כל שקל :) )

קרוז זה לא אופציה שאני בודק (היא לא נראת לי מבחינת העיצוב החיצוני או הפנימי - אז למה לי)

מזדה 3 - (פרט לכך שלכל אחד יש כבר כזה אחד) אולי, אולי אני יכול להמתין עד הגרסה החדשה (שגם לכל אחד יהיה כזה), אבל אז היא כבר לא תיהיה כל כך זולה :)

Tubes Rule

• תוכן חדש...