Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

308 או ג'טה בקטגוריה 2 בליסינג?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6230 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שמח לעזור.

שקט בנסיעה הוא עניין חשוב - אתה בטוח שה-308 פחות טובה משמעותית מהג'טה בעניין הזה?

בכל מקרה, מציע לך לעשות רשימת בעד ונגד לכל מכונית וכך יהיה לך קל יותר לבחור.

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

• תגובות 58
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

רוני,

שוב תודה, אין ספק שהמנוע של ה 308 מוצלח יותר מזה של הג'טה, אבל הגיר גורם לו לעבוד בתורים גבוהיים יותר רוב הזמן מול המצב בג'טה (כולל במצב שיוט) - זה לא שהבידוד של 308 פחות טוב :)

Tubes Rule

פורסם

ec123 , מבחינת נוחות הנסיעה, האם הג'טה פחות נוחה משמעותית מה 308? איך הנוחות של הג'טה בהשוואה לרכבים אחרים שהכרת? (יתכן שבקרוב אעמוד מול אותם אפשרויות בליסינג ונושא הנוחות חשוב לי מאוד..) תודה מראש..:-)

פורסם
ec123 , מבחינת נוחות הנסיעה, האם הג'טה פחות נוחה משמעותית מה 308? איך הנוחות של הג'טה בהשוואה לרכבים אחרים שהכרת? (יתכן שבקרוב אעמוד מול אותם אפשרויות בליסינג ונושא הנוחות חשוב לי מאוד..) תודה מראש..:-)

הג'טה נותנת נוחות נסיעה לא רע כלל, אם כי קצת יותר קשה מה 308 וגם גם ההרגשה שלי כלפי ההגה שלה שהוא מעביר פחות תחושה - אבל לדעתי המאזדה 3 יותר קשה ופחות נוחה לנסיעה יום יומית ואני אישית גם לא אהבתי את תנוחת הישיבה של ה 3.

זה מאוד אישי ולדעתי אם המחיר לא יהיה בהפרש גדול גם לפוקוס אין יתרון מול הג'טה בגרסאות הליסינג (ניהוג קצת יותר מוצלח והגה קצת יותר מוצלח יותר, לא שווים הרבה עבור מכונית עם היכולת דינמית החלשה של הפוקוס) - היות ולא יצא לי לנהוג בקורולה האוטימית ובמגאן או I30 אין לי בסיס להשווה.

Tubes Rule

פורסם

היי, אני התחבטתי בין C4 ל308 ולפני כשבועיים בחרתי ב308 לאחר שישבתי בה (לא נהגתי עליה), ממה שאני מכיר, ב308 ליסינג אין משענת בין המושבים, אין בקרת אקלים ואין פנסי ערפל קדמיים, אתה בטוח שאלו כל ההבדלים באבזור של הג'טה כמו שציינת?

בכל מקרה (ואני לא אומר על סמך נהיגה בג'טה) קצת מצחיק אותי שאומרים שהפוקוס חלשה, אכן היא לא זריזה במיוחד, אך היא שקטה מאד בשיוט ויציבה מאד. אני די בטוח שג'טה עם מנוע 1600 לא הרבה יותר מהירה ממנה (אם בכלל).

אני אשמח גם לדעת מה בחרת בסופו של דבר.

ערן

במה אני מתגלגל ?

פורד פוקוס 2012

פורד פיאסטה 2012

פורד מונדאו 2011

פורסם

ערן

בחרת מכונית מוצלחת תתחדש

לאחי יש פוקוס ויוצא לי לנהוג במכונית ואני לא יכול להגיד שהיא ממש שקטה בנסיעה (יכול להיות שבשיוט היא יחסית שקטה), אך ה 308 שקטה ממנה בכל מצב ובטח שהג'טה שקטה יותר (דרך אגב הפוקס לא מכונית קלה ועם מנוע חלש וגיר אוטומטי 4 מהירויות).

קצת לגבי נתונים טכניים של התאוצה הקלסית מ 0 ל 100 (אני יודע שזה לא אומר את הכל, אבל זה נתון שניתן להתיחס אליו)

פוקוס 13.7

ג'טה 13.4

308 13.0

הפרסם את ההחלטה שלי כאשר תיהיה כזאת :)

Tubes Rule

פורסם

במכוניות ליסינג מצויות, דהיינו 1.6 אוטומט, נתון ההספק הוא כמעט חסר חשיבות כשלעצמו וגם נתון התאוצה למאה. נכון, רכב עם 11 שניות מוצהרות יהיה מהיר יותר מרכב עם 13, אבל בחיים האמיתיים הרבה יותר חשובות תאוצות הביניים ואלו מושפעות מהמומנט (דומה מאוד אצל רוב המכוניות האלו) ומיחסי ההעברה בגיר ואופי הכיול שלו (שונה מאוד בין המכוניות).

לכן למשל אמרתי שהג'טה תרגיש זריזה יותר - כי הגיר האוטומטי שלה מכויל טוב יותר מהבחינה הזו מב-308 וכי יש לו יותר הילוכים והראשונים קצרים יותר. בפוקוס למשל הגיר ארוך באופן מוגזם ועם ארבעה הילוכים בלבד וזה בוודאי לא תורם לתחושת הזריזות, כמו גם הכיול הדי איטי ונינוח שלו. שם זה קיצוני במיוחד - ניסיתם פעם לעשות עלייה הררית עם פוקוס אוטומטית? ברגע שהיא מעבירה לשני היא מפסיקה להאיץ.

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

פורסם

יש לי שאלה לגבי הג'יר של פיז'ו...

כל הזמן אני רק שומע דברים רעים על ה-AL4. לא מצאתי עדיין בנאדם אחד שישלו משהו טוב להגיד על הגיר הזה. יש כאלה שמצליחים לחיות איתו ויש כאלה שהוא יותר מפריע להם. אבל ממש אין פה עניין של יתרונות מול חסרונות, לפחות ממה שאני מתרשם. אלא עד כמה בלתי נסבלים החסרונות והאם דברים אחרים מפצים עליהם.

אז מישהו מוכן להסביר לי לכל הרוחות איך זה שחברות רכב כ"כ רציניות ממשיכות להשתמש בגיר האוטומטי הזה שהוא גרוע לכל הדיעות ? האם האנטי הזה הוא עניין ישראלי ? בחו"ל משתגעים על הגיר הזה ? אני לא מצליח להבין את הקטע הזה...

פורסם

בקצרה - זה לא נכון שיש רק דברים רעים לומר על הגיר הזה. עובדה שכאן בפורום היו לנו דיונים ארוכים בעדו ונגדו.

באשר לסיבה מדוע PSA ממשיכה לייצרו - פשוט מאוד, לא ממש מעניין אותם גיר אוטומטי, כי הביקוש לו נמוך באירופה.

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

פורסם

כל הזמן אני רק שומע דברים רעים על ה-AL4. לא מצאתי עדיין בנאדם אחד שישלו משהו טוב להגיד על הגיר הזה. יש כאלה שמצליחים לחיות איתו ויש כאלה שהוא יותר מפריע להם. אבל ממש אין פה עניין של יתרונות מול חסרונות, לפחות ממה שאני מתרשם. אלא עד כמה בלתי נסבלים החסרונות והאם דברים אחרים מפצים עליהם.

אז מישהו מוכן להסביר לי לכל הרוחות איך זה שחברות רכב כ"כ רציניות ממשיכות להשתמש בגיר האוטומטי הזה שהוא גרוע לכל הדיעות ? האם האנטי הזה הוא עניין ישראלי ? בחו"ל משתגעים על הגיר הזה ? אני לא מצליח להבין את הקטע הזה...

אם תדפדף בפורום בכל הקשור לal4 תראה שיש הרבה אנשים שיש להם רכבים עם הגיר{להבדיל מאלה שרק אוהבים לדבר} הזה שמרוצים מאד ממנו.

פורסם

נשברתי אחרי 7 עמודים בקישור על AL4 - משהוא יכול להגיד לי איזה סוג תיבת הילוכים יש לג'טה 1.6

חכמה/טיפשה או יפה?

Tubes Rule

• תוכן חדש...