Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7444 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

עשיתי חיפוש שירשורים דומים, אבל לא מצאתי...

רציתי לדעת, איזה מגזינים (באנגלית/עברית) שניתן להשיג בארץ - עוסקים אקסקלוסיבית בצד הטכני של הרכב?? ואיזה מהם מומלצים?

וכן - על איזה ספרים טכניים אתם יכולים להמליץ לי(רצוי עם כמה שיותר תמונות שימחישו את ההסברים)?

אני יודע שקיימים מליוני אתרים שעוסקים בתחום, אבל אני מחפש דווקא חומר כתוב על נייר...

והכי חשוב - באיזה מקומות ניתן להשיג את הספרים/מגזינים הללו?

בתודה!

בברכה!

יונתן.

פורסם
כל היו הרבה דיונים על זה...חיפוש..

האמת הרצתי מספר חיפושים - ולא עליתי על מה שרציתי...

אולי בכל זאת מישהו מוכן להתנדב לייעץ? או אפילו להפנות לשרשור שידוע שעסק בזה הרבה?

בברכה!

יונתן.

פורסם

אני אישית מעדיף את HAYNES ואני בטוח שרבים אחרים חושבים כמוני, הספרים שלהם ממש מפורטים כולל תמונות והסברים, הן טכניים והן כלליים, בקיצור ספר של HAYNES סוגר לך את הפינה בתור מכונאי חובב ומעבר.

אני רכשתי את הספר עבור רכבי, דרך אמזונס:

http://www.amazon.com/exec/obidos/search-handle-url/002-5740145-3403201?url=index%3Dblended&search-option=search-amazon&field-keywords=car+books

והאתר של HAYNES

http://www.haynes.com/index.html

ההזמנה מתבצעת דרך האינטרנט, החבילה מגיעה ארוזה כמו שהאמריקאים יודעים.

יש גם בארץ אולי. אולי מישהו רוצה למכור בצע חיפוש באמזונס יש כאלה שמוכרים ממש בגרושים רק המישלוח עולה.

בצע חיפוש לפי דגם הרכב שלך ותמצא, ל HAYNES יש כמעט ספרי רכב על כל הרכבים.

בהצלחה

פורסם

ציין לאיזה רכב אתה מחפש חומר טכני ואני אנסה לעזור לך.

כפי שכתב קודמי HAYNES זה טוב ליהודים, אבל קיימת ספרות טובה יותר של המוציא לאור Bentley Publishers.

הספרות שלהם יותר מקיפה וגם עולה הרבה יותר כסף.

שים לב הספרות שלהם מתמקדת יותר בדגמים המשווקים בארה"ב.

לדוגמא גולף דור IV עם מנוע 1.6L לא משווק בארה"ב לכן לא תמצא בספרות ולו אפילו מילה אחת על הדגם.

קישור לאתר:

http://www.bentleypublishers.com/index.htm

איזה כייף לי :)

פורסם

אז ככה: בעקרון אני חיפשתי מידע כמה שיותר מקיף על המערכות כשלעצמן, לא בהכרח של רכב ספציפי.

אבל יש לי רנו מגאן, ואני בהחלט אשמח אם למישהו כאן יש ספר שלו (של המגאן) שהוא מוכן למכור!

בברכה!

יונתן.

פורסם
חפש "ל.מינץ" ותראה דיונים על ספרות טכנית כללית.

הו!!

זה היה הטיפ הכי טוב!! תודה רבה!

השאלה שנשארה היא:

אני ראיתי בפורום גלגלים, שיש הרבה מאוד ספרים של בני אביעד ועוד ספרים באנגלית של BOSCH.

ובאתר השני ראיתי את הספרים של מינץ (שקיבלו המון המלצות פה מחברי הפורום).

והשאלה שלי: מה עדיף?? מינץ? אביעד? או BOSCH?? (ואיזה מהם הם הכי מעודכנים?)

בברכה!

יונתן.

פורסם

ראשית, כדאי שתעיין כאן בטוחני שתמצא המון חומר טכני שיעניין אותך, כולל איורים ותמונות....וקדימה להדפיס.

אתר חביב עם כתבות טכניות בעברית תמצא כאן.

הנה מגזין מקצועי בעברית בטאון מוסכים.

וכאן תמצא רשת מגזינים מקצועיים באנגלית.

פורסם

הספרים של ל מינץ ישנים אבל מספקים אחלה של מידע וכתובים מעולה ( למעט כמה טעויות שהפכו בין דברים בטעות וזה מאוד מבלבל ) תקבל על המנוע עצמו המון חומר בחוזק חומרים ותהליכי יצור וגם פיזיקה של מנועים.

הפרק על מערכות הדלק טוב מאוד אבל רק בצורת קרבוטורים אין כלום על הזרקה.

בסך הכל קראתי ואני מאוד מרוצה ואפילו מעוניין לרכוש את הסדרה.

שמעתי דברים טובים מאוד על הספרים של בוש.

כבר הגבתי בנושא בדיונים הקודמים.

פורסם

תודה רבה לכל המגיבים והממליצים!! :)

רציתי לשאול מספר דברים בנוגע לספרים של בוש:

1. האם הם עוסקים במרכיבים של כל המכוניות? או רק במרכיבים שקשורים ישירות לבוש?

2. באתר http://www.galgalim.biz/books.php יש רשימה של כ30 ספרים שונים שלהם... ואחד מהם הוא handbook בשווי 450 שקל!!! אבל לא כתוב לגביו כלום ושום תיאור... האם הוא באמת שווה את הכסף? איזה נושאים הוא מכסה והאם ניתן למצוא אותו איפשהו ביד שניה? (אני מתכוון חנויות)

3. איזה ספרים של בוש מתוך הרשימה שבאתר שנתתי - יהיו אקטואליים לרכבי בנזין חדשים (הזרקה), ואיזה מהם הם המומלצים ביותר?

4. שאלה כללית - איזה חנויות בארץ מתעסקות עם ספרי יד שניה מהסוג המדובר?? אני מעדיף חנויות בירושלים או בחיפה... אבל גם באזור המרכז יכול להתאים לי.

ד"א - אם יש מישהו באזור חיפה או ירושלים שיש לו ספרים מהסדרה ויכול להראות/למכור לי אותם, אני אשמח לשמוע! (בה"פ כמובן)

תודה!

בברכה!

יונתן.

פורסם

הספרים יחסית יקרים אבל אולי הם באמת שווים את זה אני לא יודע מה התוכן.

בכל מקרה הייתי הולך על הספרים של ניהול מנועי בנזין ודיזל,הצתה של מנועי בנזין ( כמה שזה נשמע פשוט יש מה ללמוד בנושא ) והספר על חיישנים שאני חושב שהוא מאוד מעניין.

יונתן לדעתי תקפוץ לספריה הגדולה ביותר הקרובה אליך ותראה בעצמך את הספרים.

אני בטוח שכולם מחזיקים את מינץ לפחות.

• תוכן חדש...