רכב כללי
רכבים, נהיגה, חדשות, סקירות, סיכומים, וכל דבר אחר שקשור למכוניות אבל לא מתאים לפורומים האחרים.
כללי הפורום - לקרוא ולהפנים!
בנוסף להקפדה על כללי קארספורום, המפורטים כאן, הנהלת פורום "רכב כללי" שמה דגש על מתן מידע מבוסס ועדכני, מתן כבוד אחד לשני ושמירה על שפה נאותה.
כמה מהכללים:
1. למרות שכותרות ערוכות בידי המנהלים הן בדרך כלל מצחיקות, אנא כתבו כותרת עניינית ואינפורמטיבית.
2. על המידע שאתם מפרסמים להיות אמין, מבוסס ועדכני. המידע גם חייב להיות מנומק.
3. נא לשמור על יחס מכבד לחברי הפורום, לגורמים חיצוניים ולמגזרים ואוכלוסיות (כן, גם "אור ירוק" ורוכבי אופניים).
4. נא לשמור על כתיבה בעברית תקנית.
5. נא לא לפרסם הודעות שכוללות לינקים ללא תוכן משמעותי.
6. במקרה של שרשור בו אתם מבקשים תשובה לשאלה כלשהי, אנא בצעו חיפוש בפורום טרם פתיחת השרשור כדי לקדם דיון קונקרטי ומועיל יותר.
ההנהלה מאחלת לגולשים חוויה מעשירה ומהנה.
66,576 נושאים בפורום הזה
-
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 21 תגובות
- 3.2 אלף צפיות
כבר כשיצאה לפועל תוכנית הגריטה אמרתי שזה הולך ליצור קטסטרופה לתחום שימור הרכבים המעניינים (יותר ופחות) בארץ - ולפני שבוע נוכחתי בזה באופן אישי. היתה לנו במשפחה פז'ו 305, שנת 88 (בזמנו הדגם נקרא "סלקט"), שהתחילה את חייה אצל סבא שלי, עברה לדודים שלי, והמזימה שלי היתה לשים עליה יד באיזשהו שלב, ולשמר אותה. אני לא מעריך של 305 יהיה פעם איזשהו ערך אספני, אבל מי חשב לפני 30 ו 40 שנה שמישהו יהיה מוכן לשלם כסף טוב על פיאט 500, איזטה, פז'ו 404 או כל רכב יומיומי אחר - זו היתה תחבורה בסיסית ותו-לא, כזו שאנשים השתדרגו ממנה למשהו אחר כשרק יכלו. אז לפני שבוע נודע לי בדרך-אגב, בשיחה עם דודים שלי, שהפז'ו הלכה לגריטה - יד שניה, במצב מעולה. וכן, זו סתם פז'ו שנת 88, אבל איכשהו התבא…
הודעה אחרונה מאת יוסי פרנקוס, -
-
- 6 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
קודם כל אני רוצה במעמד זה להזהיר את כולם ממצלמה אלקטרונית שממוקמת בז'בוטינסקי 1 בר"ג. מי שעובר שם שייקח לתשומת ליבו!! אני לצערי קיבלתי היום דו"ח מהירות שהגיע בדואר רשום ע"י שליח. נסיעה בדרך עירונית מעל 30 קמ"ש מהמותר (במקום 50 , 84 קמ"ש ). ויש לי זימון למשפט לספטמבר (ו 10 נקודות). בגדול יש לי עוד נקודות שנצברו לי בעבר (אני מדבר על 8 שנים אחורה). איך אני יכול לדעת מה סך הנקודות שיש לי ברגע זה ? כי הבנתי שמעל 36 זה פסילה מנהלתית. או שבכל מקרה אני הולך לחטוף פסילה מנהלתית בבית משפט? כמו כן בהנחה שיש לי מס' נקודות של כ- 30-35 אני מעריך. מה הפסילה המנהלתית שאני הולך לקבל.. חודש חודשיים שלוש , או שאני אופטימי..... ? ודבר אחרון אני הולך לעשות חיפוש על עו"ד …
הודעה אחרונה מאת misterb, -
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 20 תגובות
- 2.7 אלף צפיות
http://www.ynet.co.il/home/1,7340,L-2421-280-28010324,00.html
הודעה אחרונה מאת צבי אייל, -
-
- 12 תגובות
- 3.3 אלף צפיות
האם אתם יודעים אם בארץ מערכת הרמזורים מחוברת למרכז בקרה ארצי? כלומר, האם לדוגמא אפשר לדעת בלייב ממרכז הבקרה אם רמזור מסויים נתקע על אדום, נניח? תודה!
הודעה אחרונה מאת אמיר שליט, -
- 1 תגובות
- 1 אלף צפיות
במקרה של תאונה ח"ו - מי אמור לשאת בעלויות? תודה.
- 2 תגובות
- 895 צפיות
אני צריך לעבור מחר תקינה לרכב שהבאתי ביבוא אישי. וזה בחולון אבל אני לא מכיר את העיר כל כך. מישהו יוכל להסביר לי פחות או יותר איך ולאן אני מגיע? אני מגיע מכביש 4 דרום כיוון אשדוד יבנה
הודעה אחרונה מאת elad tzadok, -
- עוקב אחד
- 4 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
ראשית ארצה לפתוח בזאת ולומר שאני יודע שזה נדוש ושהם הנהגים הכי נוראים על הכבישים, אבל עדיין קשה לי לעכל את ההתנהלות שלהם. במקום עבודתי יוצא לי לראות משאיות כל הזמן ודבר ששמתי לב זה שאף אחד מהם פשוט לא חוגר חגורת בטיחות ,יש מצב שהם לא יודעים שקיים דבר כזה ,ומשאיות באורך 20 מטרים עם מכולות שעושות רוורס לאורך עשרות מטרים ללא מכוונים ויצא לי לראות אסון בפוטנציאל עקב נהיגה כזאת, אני תוהה האם אותם נהגים לא רואים את התאונות המחרידות עם המשאיות שמלוות לצערנו הרב בכמה הרוגים וכולנו יושבים מול הטלויזיה ובוכים עם המשפחות אך עדיין נראה כי שום דבר לא השתנה ולא עושים כלום כדי לשנות את המצב הקיים ואיך שזה נראה אנחנו נמשיך לספור הרוגים ,אוסיף ואומר שישנם צדיקים בקרבנו אבל הרוב לא וזה נמא…
הודעה אחרונה מאת dj_dani, -
- 6 תגובות
- 1 אלף צפיות
אני צריך לחנייה בבית כדי שאוכל לראות עד כמה אוכל להיצמד לקיר או העגולות אבל לא ענקי, משהו בקוטר של 30 ס"מ או מראה מתכווננת לתליה על הקיר. מישהו יודע?
הודעה אחרונה מאת oferelijah, -
- עוקב אחד
- 25 תגובות
- 2.7 אלף צפיות
אחרי כמעט שנתיים בלי רכב, מאז מותה של האיביזה האהובה שלי (הוותיקים בפורום שמעו על תקלה או 2) בשעה טובה קניתי את הפיסאטה, מודל 95, 160000 ק"מ, מצב חיצוני טעון שיפור (להלן תמונות) מצב מכני מצויין, לצערי אין שעון סל"ד (אם יש למישהו ורוצה למכור אני הכתובת!) ובסוף, המערכת שהיא סבילה עד מאוד (ההורים שלי לא הכי מעריכים אותה.. חזק מידי לטעמם) תמונות של המערכת בהמשך אם תיהיה התעניינות התקנתי אותה בעצמי. תמונות מבחוץ:
הודעה אחרונה מאת trip_88, -
- עוקב אחד
- 0 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
אני מחפש ומחפש כבר הרבה מאוד זמן ולא מוצא;מבחני דרכים למכוניות משומשות.. לדומא; מאזדה 323 97' ולא רק. מבחני דרך למכוניות משומשות שהן היו חדשות ועוד יותר אני מחפש מבחנים שעשו להן כמשומשות. אני מחפש כל חומר/כתבה על הרכבים (שהם בני 8-15 לערך כיום) כאשר הם היו חדשים וגם מבחן שבחנו אותם כמשומשים! לא מצאתי באתר 'אוטו' ולא באתר 'הגה' ולא ברשת בכלל. תודה רבה לכולם
הודעה אחרונה מאת Guy 97, -
- עוקב אחד
- 13 תגובות
- 1.8 אלף צפיות
שלום רב לכל חברי הפורום. הייתי מעורב בתאונת דרכים, נסעתי 50 (איפה שמותר) בצומת T , כאשר הזכות הייתה שלי , והיה רכב סובארו טנדר ישן בצומת שהיה צריך לתת לי זכות קדימה (היה לו משולש) , הוא לא נתן לי זכות קדימה ונכנסתי בו, הרכב שלי הלך טוטלוס, ובזמן שאנשי אורח עצרו ועזרו לי , הנהג השני (בדואי) הייתה אתו גם בחורה, הם פשוט קמו עזבו את הרכב התיישבו ברכב אחר (ככל הנראה חבר שלהם) ונמלטו מהמקום. אין לי את המספר רכב שאתו ברחו (למה עוד הייתי קצת בשוק מהתאונה) לאחר מכן התפניתי באמבולנס לבית חולים. אחרי צהריים שוחררתי מבית חולים. ישר נסעתי למשטרה אבל בגלל יום הזיכרון הם כבר היו סגורים, לאחר מכן נסעתי למגרש לאן שגררו את שני הרכבים, שם כבר היה שוטר זיהוי פלילי שלקח טביעת אצבעות מהרכב …
הודעה אחרונה מאת 2pac, -
שלום אנשים, שימו לב לסיפור הבא: ביום חמישי האחרון רכשתי רביעיית צמיגי TOYO לרכב, הרביעייה החדשה גורמת לאוטו למשוך ימינה, בפנצ'ריה לא קיבלו את הרעיון שהצמיגים לא בסדר, נשלחתי לבדוק פרונט שנמצא תקין. במכון פרונט אוכלים את הסרט הזה עם צמיגים חד כיוונים כדוגמת הTOYO שלא תמיד הולכים טוב עם רכבים אירופים בעלי היגוי רגיש, כאן נשלחתי ליבואן. ביליתי אצל היבואן 5 שעות (!!!) שבמשך החמש שעות הללו ניסה לשלוף כל סיבה אפשרית כדי להעביר את הבעיה בחזרה אלי, דברים כדוגמת : 1. ג'אנטים דפוקים. 2. בולם עקום," הסט הקודם שלך "למד" את העקימות של הבולם ולכן לא הרגשת במשיכה ימינה". 3. אין דגם של רנו כזו, אתה זה ששמת צמיגים כאלו שבכלל לא מתאימים לרכב (דקה אחרי זה הראיתי לו על הלוח ש…
הודעה אחרונה מאת danniel, -
- עוקב אחד
- 14 תגובות
- 1.8 אלף צפיות
שלום , אני נהג חדש עוד בתקופת מלווה כאשר נהגתי והמלווה על ידי ביצעתי תאונת נשיקה עם הרכב שמולי הרכב מעונין לתבוע את הביטוח על נזק קל שנגרם לפח מאחורה ברצוני לדעת האם אפשר לשלול לי את הרישיון על קח?
הודעה אחרונה מאת dorki, -
- 2 עוקבים
- 20 תגובות
- 3.2 אלף צפיות
שלום השבוע רוסס לי מספר הרכב (הקידמי) בספריי שחור. מי שעשה זאת נראה שהקפיד מאוד לרסס את המספר ללא פגיעה בפגוש. כשהלכתי להחליף את המספר במכון-רישוי הקרוב, הם אמרו שפעם ראשונה שהם נתקלים בתופעה(הם ניתקלו בגניבת מספרים אך לא בהשחטה שכזו). כששאלתי מה זה נראה להם?, אולי חלק מניסיון גניבה(הסתרת המספר סיבה כלשהי) שהפריעו במהלכה? יש לציין שלא מצאתי שום סימן אחר על האוטו לאורך החלונות או במנעול. תגובת האיש הנחמד שהחליף לי הייתה: האם יש לי סיכסוך עם השכנים? האמת שיש איזו שכנה שהעירה לי כי אני חונה בחניה המוצלת של הבניין ולה מאיזו סיבה יש עדיפות על חניה זו, עניתי לה שבטאבו אין שום זכות קניין לשום שכן(זה בניין ישן) ואין שום עדיפות למכונית שלה על שלי, בתגובה כמו ילדה …
הודעה אחרונה מאת dorki, -
- 1 תגובות
- 764 צפיות
בזמן האחרון התחלתי להתעניין הכול מה שקשור לרכב(מערכות וכ"ו). הכוונה שלי שאני מחפש ספר שמתחיל מההתחלה עד הסוף. אם תוכלו להביא לי אשמח מאוד. עדיף כמובן בעברית. תודה רבה!
הודעה אחרונה מאת arale, -
- 2 תגובות
- 778 צפיות
שלום אתמול בצהריים מישהו נכנס לאחותי באוטו בזמן שהיא עמדה בחנייה. הם החליפו פרטים אבל היר שמה לב שהתאריך של היטוח שלו פג תוקף. הוא אמר לה שהוא יודע וכבר יש לו חדש שצריך להגיע. היא נורא מפחדת שאין לו ביטוח. מה היא עושה במצב שאין לו ביטוח? חברת הביטוח שלה תפיל עליה את ההשתתפות העצמית? או שחברת הביטוח שוברת את הראש עם אוטו בחור שפגע. יש לה מקיף והוא אשם. תודה
הודעה אחרונה מאת tscr, -
- 0 תגובות
- 970 צפיות
ואחרי זה ישבו ויכתבו את התקנות והנוהלים בענין. נ.ב. בחירת המקום מראה שהם יודעים דבר או שניים. . KolKore.pdf
- עוקב אחד
- 11 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
שלום לכולם. דבר אשר מאוד מעניין אותי בזמן האחרון, סתם לידע כללי, האם הנאה מנהיגה משפיעה במידה נכרת על צריכת הדלק? הרכב שלי, מאזדה 3, אולי לא הכי מהנה, ולא שווה לדגם הMPS, אבל מה שכן, אני נהנה איתו ולפעמים נוהג ברכב בצורה די מהנה. כמובן שלכל אחד הנאה מנהיגה היא משהו אחר, בשבילי היא כניסה מהירה לסיבובים, האצה חלקה, הרגשה של הרכב, פניות חדות ומדוייקות ועוד. ומה שכן, הרבה אני שם לב שהדלק יורד בצורה נכרת,המחוג פשוט צף למטה אחרי כמה כניסות מהירות לסיבוב, או האצה והאטה. האם זה משפיע בצורה כזאת? חשוב לציין שהשאלה שלי לא נובעת מחסכון הדלק, אלא רק לידע כללי. תודה רבה ומזל טוב לישראל
הודעה אחרונה מאת Smiro, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 14 תגובות
- 10.1 אלף צפיות
שלום לכולם, רציתי להזהיר את כל מי שמתכוון לשכור רכב בנתב"ג או להחזיר רכב שכור לנתב"ג לפני הטיסה. אני עובד באוויס עוד מעט שנתיים ואתמול שלחו אותי לתגבר את סניף נתב"ג. מה שקורה זה שרשות שדה התעופה העבירה את כל משרדי השכרות הרכב שהיו צמודות לטרמינל 3,אשר שם אנשים החזירו הרכבים ותוך 20 שניות נכנסו כבר לטרמינל והתחילו את תהליך הצי'ק אין, ליד טרמינל אחד. מה עושה אדם שרוצה להחזיר את הרכב? מבזבז זמן עד שהוא מגיע לטרמינל 3 שם מספרים לו כי הוא איננו יכול להחזיר את הרכב שם ועליו לנסוע לכיוון טרמינל אחד מרחק 10 דקות נסיעה {זה כמו עיר שם!} למי שמכיר ו20 דקות למי שלא {כמוני} הלקוח יחזיר את הרכב ליד טרמינל אחד,יקבל קבלה, ויעלה עם כל התיקים שלו לאוטובוס קטן ומעפן שלא מצליח לע…
הודעה אחרונה מאת Derish, -
-
[חדשות רכב] Volkswagen electric Milano Taxi concept
מאת Guest Arco- 3 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
http://green.autoblog.com/2010/04/19/volkswagen-unveils-electric-milano-taxi-concept/ סוף סוף מרחק נסיעה מוצהר סביר לרכב חשמלי (300 ק"מ).
הודעה אחרונה מאת alexk, -
- 6 תגובות
- 1 אלף צפיות
http://www.autoblog.com/2010/04/19/shanghai-preview-citroen-metropolis-concept-is-a-bit-of-a-stret/
הודעה אחרונה מאת SHON2402, -
- 11 תגובות
- 2.4 אלף צפיות
בקיצור מקרה קלאסי של פריצה, שברו את שמשת הנוסע הקידמי ותלשו את הרדיו דיסק. יש לי ביטוח צד ג' וחובה, קראתי אותו יפה וטוב וכתוב שם במפורש שיש ביטוח שמשות וביטוח על רדיו דיסק, הגשתי תלונה במשטרה וקיבלתי את הטפסים הדרושים. השאלות שלי : האם ביטוח שמשות מכסה גם שמשות אחרות ולא רק את הקדמית? האם הפעלת ביטוח של רדיו תייקר לי את הפרמיה שנה הבאה? תודה.
הודעה אחרונה מאת ESTK, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 15 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
כאשר חלילה ניתפסת דוושת התאוצה כמו הריקול של הטיוטה, מה ניתן לעשות???(לפני שצועקים ''שמע ישראל'') האם שילוב לניוטרל ובלימה זה פיתרון טוב, משהו אחר??? תודה לעוזרים האדיבים!!!
הודעה אחרונה מאת רועי צוקרמן, -
-
היום נזדמן לי לראות בשידור חי תאונה שהתרחשה בנסיבות מאוד מוזרות. מכיוון שאני לא בטוח שמילים יעבירו הכי טוב את מה שקרה, יצרתי ציור מטופש ב-3 דקות בשביל להמחיש יותר טוב (אתם מוזמנים להתרשם בקול רם מיכולת השימוש המופלאה שלי בפאוארפוינט). זו חנייה של סופרמרקט בגבעתיים, בשני הצדדים מכוניות חונות ובאמצע - מעבר. הרכב המדובר הוא זה שחונה מול האיקס האדום השמאלי ביותר. שברולט אוויאו נהוגה בידי קשישה בת 70-80. היא בדיוק יצאה מהחנייה, ובמקום לנסוע רוורס היא נסעה קדימה. איפה שהאיקס האדום השמאלי יש עמוד קטן שחוצץ בין החניות בצד השני, היא התנגשה בו קלות ומכאן מתחיל הסיפור להסתבך. היא ככל הנראה נבהלה מאוד, ובמקום לבלום היא פשוט לחצה פול גז. האוטו התחכך בעוצמה בעמוד, הפגוש הקדמי…
-
http://www.themarker.com/tmc/article.jhtml?ElementId=ds20100418_38383תיחטף כמו לחמניות או עדיין נראה בודדות ממנה על הכבישים? מה דעתכם?
הודעה אחרונה מאת pipinoadar, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 32 תגובות
- 5.9 אלף צפיות
"אוטוקאר" מדווח כי אחת המכוניות הכי מיוחדות בתעשיית הרכב, מאזדה RX-8 עם המנוע הרוטורי, ירדה מפס הייצור. מסתבר שמאזדה החליטה כי התאמת המנוע לתקנות הזיהום שנכנסו לתוקף באירופה בספטמבר לא כדאית, ומהנדסיה מפתחים מחליפה שתוצג בתוך כשנה. אלא שכפי שאוטוקאר מספרים, גם המחליפה בסימן שאלה: המהנדסים של מאזדה מתקשים בינתיים להוריד את משקל המנוע הרוטורי, כך שהדגם החדש ישקול 100 ק"ג פחות מה-RX-8. יעד שהוצב לכל הדגמים החדשים שתציג מאזדה בחמש השנים הבאות. גם ענייני תצרוכת דלק/זיהום נמצאים בסימן שאלה. אז האם זה הסוף למנוע הוואנקל? נקווה שלא (אפילו שבארץ "חם מדי" בשבילו ). לכתבה המלאה
הודעה אחרונה מאת yehuda-k, -
-
- עוקב אחד
- 2 תגובות
- 882 צפיות
פעם אחת ולתמיד אשמח להבין מה העניין בעסקאות בארטר (סחר חליפין) ברכבים? מה חסכתי אם החלפתי רכב עם אדם אחר? למה שלא פשוט אמכור את רכבי ואז אחפש את הרכב בו אני מעוניין. הרי זה מעלה את הסיכוי למצוא התאמה (הסיכוי הוא נמוך שאמצא מישהו שבדיוק מוכר את הרכב שאני מחפש ומצידו מחפש רכב מהסוג שאני מוכר, בלי להכניס למשוואה עוד פרמטרים של מצב שני הרכבים וכו') ומוריד את הסיכוי ליפול על סוחרי רכב. תמיד חשוד בעיניי הסעיף הזה "מוכן להחלפה", מה עומד מאחוריי זה? תודה, --רן.
הודעה אחרונה מאת asa160, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 11 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
אם הרכב נכשל בטסט ואני חושב שמנסים לעקוץ ממני סכום כסף מסויים כדי להחליפו. יש אפשרות כזאת ללכת למכון אחר? להתחיל מחדש את תהליך הטסט? השאלה הישירה היא האם כשיקלידו את המספר רכב במחשב של המכון תקפוץ הודעה על כך שהוא נכשל במבחן עקב אותו חלק "פגום" לטענתם. ? או שאין דבר כזה תקפוץ הודעה וכל אלו, ואז אפשר פשוט ללכת למכון טסטים אחר...
הודעה אחרונה מאת Fitch, -
-
היום נסע אחרי בכביש ערס עם אודי A3 חבוטה שכמובן השקיעה בקיט זול של קסנון. החלפתי נתיב אבל זה לא עזר. האלומה הייתה לרוחב 4 נתיבים של איילון. אני חושב שמשטרה צריכה להחמיר עכיפה של הרכבת קיטים כאלה. עם אין לך עדשה - אל תשים. נקודה.
הודעה אחרונה מאת BaruchFS, -
- עוקב אחד
- 1 תגובות
- 632 צפיות
שלום לכם, לפני כ- שנה וחצי היה פנצ'ר באוטו ואבא שלי החליף לצמיג סיני של GT. אני הסברתי לו, שעדיף צמיג מבית טוב(אירופאי, אמריקאי), כי זה הבטיחות שלנו. אתמול היה פנצ'ר עוד פעם, והוא החליף לצמיג יד שניה בן 4(רק היום נודע לי). היום היה עוד פנצ'ר, עכשיו לרזרבה, אבל הבעיה זה שאני לא רוצה שהוא יחליף לצמיג יד שניה, או משהו זבל.(היה פנצ'ר כי המישלן הנוכחיים, גמורים כבר, נראה אם אצליח לשכנע אותו להחליף זוג קידמי חדש, או משומש אבל לא ישן מידי) הטיעון שלו, שבגלל שהאוטו בליסינג ומחזירים אותו בעוד כ-חודשיים, לא שווה להשקיע. עכשיו, כמה שאלות: אחד, יש איזשהו סרטון או משהו, שמראה מה קורה שאתה עם צמיגים לא טובים? שתיים, אם אני אשים צמיג משומש בן שנתיים, זה סביר, לא? הוא עוד…
הודעה אחרונה מאת SuRuK,
-
מי מחובר 69 משתמשים רשומים, 14 אנונימיים, 358 אורחים (הצג רשימה מלאה)
- שביט
- Tal7
- Step
- FROGIE
- Itzik-b
- עוזי ל
- Matanb1998
- iEminem
- מחכה
- בן מיכאל
- samg
- nglancer