Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5933 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היום נזדמן לי לראות בשידור חי תאונה שהתרחשה בנסיבות מאוד מוזרות. מכיוון שאני לא בטוח שמילים יעבירו הכי טוב את מה שקרה, יצרתי ציור מטופש ב-3 דקות בשביל להמחיש יותר טוב (אתם מוזמנים להתרשם בקול רם מיכולת השימוש המופלאה שלי בפאוארפוינט).

זו חנייה של סופרמרקט בגבעתיים, בשני הצדדים מכוניות חונות ובאמצע - מעבר. הרכב המדובר הוא זה שחונה מול האיקס האדום השמאלי ביותר. שברולט אוויאו נהוגה בידי קשישה בת 70-80. היא בדיוק יצאה מהחנייה, ובמקום לנסוע רוורס היא נסעה קדימה. איפה שהאיקס האדום השמאלי יש עמוד קטן שחוצץ בין החניות בצד השני, היא התנגשה בו קלות ומכאן מתחיל הסיפור להסתבך.

היא ככל הנראה נבהלה מאוד, ובמקום לבלום היא פשוט לחצה פול גז. האוטו התחכך בעוצמה בעמוד, הפגוש הקדמי נשבר וגם הפנס הימני. מרוב פאניקה היא החליטה להעביר לרוורס, כשבכל אותה העת הרגל שלה קבורה על הדוושה. הגלגלים היו מופנים ימינה וברגע שהרוורס נכנס הרכב השתגר אחורה בסיבוב (לפי החץ האיכותי שציירתי), גירד את כל הצד של הפונטו שעמדה משמאלו (האיקס התחתון), הסתובב ברוורס לפי החץ והתנגש עם חלקו האחורי בג'יפ גדול (האיקס העליון).

תוך כדי כל זה הרגל של הזקנה נמצאת כמעט ברדיאטור - היא ככל הנראה ננעלה מרוב פאניקה. למשך עוד כמה שניות המנוע צרח והרכב התחפר בתוך הג'יפ, עד שקולגה שלי פתח את הדלת שלה וכיבה את המנוע. לקשישה שלום.

מספיק לחשוב על מה היה קורה אם מישהו היה עומד מאחורי הרכב שלה כשזה קרה (עוברים שם כל הזמן אנשים). אולי בגיל מסוים פשוט צריך לוותר על הרישיון...

רוני

accident.jpg

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

• תגובות 47
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

לא ציינת באיזו שעה התרחשה הסצנה המוזרה הזו. ניחוש פרוע שלי שבדיוק הפעילה את הרדיו ושמעה מה שקורה בארץ וחטפה שוק וכל מה שקרה אחר"כ אלה תגובות בלתי רצוניות ובלתי נשלטות. במקרה כזה כל אחד והתגבות שלו.......

פורסם

קשה מאוד לשכנע אנשים מבוגרים לפרוש מהנהיגה והם לא מוכנים להודות בכך גם.ראה דוגמת אבי, שפרסמתי שרשור אודותיו ממש לא מזמן לגבי הנהיגה שלו (בן 69 וכמה חודשים).זה השרשור: http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=308061&highlight=%D7%9E%D7%99%D7%9D+%D7%A0%D7%A4%D7%A9עד שהם לא יבינו זאת לבד או שמא משהו דרמטי יקרה - בלתי אפשרי להוציא מהם את הרישיון.

Twincharger Stratified Injection

פורסם

סתם שאלה, איך היא העבירה מדרייב לרוורס בלי ללחוץ על הבלם?

סיאט איביזה 1.2 TSI 2011

אופל קורסה 1.4 2013

סובארו B4 2009 2.0

פורסם

אני מרחם עליה כי היא בטח נלחצה,

אבל עם כל הסימפטיה שלי לאנשים מבוגרים, יש גיל שאפשר למכור את הרכב ולהתחיל להנות משירותי המוניות.

אני לא רוצה לחשוב מה היה קורה לאדם שהיה נלכד מאחורי הרכב שלה בזמן החרקירי.

התגובה לא קשורה לגיל מבוגר, יש מספיק אנשים צעירים שלא יודעים לתפקד במצבי לחץ וגורמים למצבים מסוכנים בכביש.

-

פורסם
קשה מאוד לשכנע אנשים מבוגרים לפרוש מהנהיגה והם לא מוכנים להודות בכך גם.ראה דוגמת אבי, שפרסמתי שרשור אודותיו ממש לא מזמן לגבי הנהיגה שלו (בן 69 וכמה חודשים).זה השרשור: http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=308061&highlight=%D7%9E%D7%99%D7%9D+%D7%A0%D7%A4%D7%A9עד שהם לא יבינו זאת לבד או שמא משהו דרמטי יקרה - בלתי אפשרי להוציא מהם את הרישיון.

זה לא כולם ככה, אני יכול להגיד לך על סבא שלי שהוא נהג שהרבה יכולים ללמוד ממנו. למרות שאצלו אין דבר כזה הגבלת מהירות בכבישי ישראל הוא פשוט נוהג בצורה שאי אפשר לתאר, נכנס לחניה שאלוהים יודע איך האוטו שלו נכנס לשם בשניה ורבע שעם הסמארט שלי לא הייתי נכנס, הוא לא עשה שום תאונה, חוץ מאחת שנכנסה בוא משאית שעברה באדום כשהוא היה בצומת, אכן לא נעים אבל כלום לא קרה זה פגע בחלק האחורי של האוטו.. באמת נהג שלא רואים כל יום, והוא באמת עושה הכל בזריזות ולא באיטיות והכל, לראות אותו נכנס לחניה של 2 מטר שהאוטו שלו (מאזדה 3 5 דלתות) בערך באותו אורך זה דבר שלא רואים כל יום, באמת... תוך רבע שניה הוא בפנים על המילימטר של המילימטר. והאוטו שלו מה זה במצב חדש שום שריטונת הכי קטנה אין לו.. מדהים..

מה שאני בא להגיד פה חוץ מהגאווה בסבא היקר שלי זה שלא כל המבוגרים ככה. וסבא שלי בן 75 בערך.

היום:

Alfa Romeo MiTo 2010 Distinctive Move 1.4T 155HP

בעבר:

Minimum SIZE, Maximum FUN. Smart Fortwo 2004 0.7T:twisted:

פורסם
אולי, אבל נתראה בגיל 70 ונראה אם תהיה מוכן לוותר עליו כל-כך בקלות.

זה גם נכון. וכמובן שגם מישהו אחר היה יכול לעשות את אותה התאונה, בלי קשר לגיל. אני פשוט תוהה בקול רם אם הגיל שלה לא היה גורם מרכזי לחומרת התאונה.

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

פורסם

כבר נתקלתי בתאונות מאותו סוג (לחיצה על הדוושה הלא נכונה) גם בקרב צעירים בגילנו וצעירים מאיתנו.

זה קשור יותר לכושר הנהיגה מאשר לגיל, שאולי באמת מחמיר את המצב (לקח לה יותר זמן להבין מה

הטעות שלה ולתקן?), אבל אני בספק אם יוצר אותו.

פורסם

זו לא סתם סטיגמה, זקנים באמת נוהגים פחות טוב.

לפני כמה ימים ראיתי זקנה שמנסה לעשות פרסה (עם BMW סדרה 1 מהיפות שראיתי, לבנה ברמת האבזור הכי גבוהה) באמצע הכביש.

רדיוס הפניה היה גדול מדי והיא נכנסה במדרכה (שהייתה די גבוהה). מה עשתה? העבירה לרוורס, נסעה אחורה, וחזרה קדימה - כל זה בלי להזיז את ההגה! כלומר חזרה על אותה קשת בדיוק ונכנסה בדיוק באותה נקודה במדרכה.

ככה משהו כמו 4 פעמים, עד שנמאס לה וכשהיא נכנסה במדרכה היא פשוט נתנה גז עד שהאוטו (הנעה אחורית כאמור) עלה על המדרכה וירד ממנה, לא ראיתי את הפרונט של הרכב אבל בוודאות נזק כבד לפגוש הקדמי.

פשוט חוסר הבנה בסיסי ביותר של שליטה ברכב, בושה וחרפה (וחבל על האוטו)

Auto Emoción

פורסם

כן, יש ירידה בזמן התגובה ואיכותה עם הגיל. יש גם ירידה היכולת הקליטה של כל החושים. עם זאת, פול ניומן (ז"ל) היה נהג מירוצים בגיל 70+. כשאני חושב על זה, שני ההורים שלי עברו את 70, ודוח המהירות האחרון של אמא שלי אכן היה נמוך מהרגיל (159 קמ"ש במקום 130), ואבא שלי, הוא כבר לא תופס החלקות זנב מהר כמו פעם...

וברצינות, הנקודה היא שמגיל מסויים צריך לחייב בבדיקות יכולת מתאימות, אבל רב האנשים בגילאי 74-84 לא סובלים מבעיות בריאות מהותיות יותר.

מעבר לכך, המשפחה (ילדים) צריכים להיות מוכנים להוציא להורה לא כשיר את המפתחות מהיד, בבוא הזמן. כן, זה לא נעים (בלשון המעטה), אבל האלטרנטיבה זה להוציא את האוטו של סבא מחלון הראווה של הבוטיק בצד השני של הכביש:?

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם
זה גם נכון. וכמובן שגם מישהו אחר היה יכול לעשות את אותה התאונה, בלי קשר לגיל. אני פשוט תוהה בקול רם אם הגיל שלה לא היה גורם מרכזי לחומרת התאונה.

לא קצת סותר?

מצד אחד זה לא הגיל, מצד שני אתה כן תוהה אם זה הגיל.

סבא שלי סביבות גיל 75, נוהג בסדר גמור, אומנם קצת יותר לאט (80 בכביש של 90), אבל זה סוג של פיצוי על זמן תגובה איטי יותר מה שמאזן את המצב. מעבר לזה אין איתו שום בעיה. נוהג כמו שצריך ועירני בכביש ואפילו מחפף פחות בנהיגה מאשר חבר'ה צעירים.

some people need a high five

in the face

with a chair

פורסם

אם היית מחליף את "קשישה" במילה "ערבי" או "אישה" היו אומרים פה שאתה גזען או שוביניסט. על קשישים כנראה אף אחד לא מוכן להגן. תאונה שכזאת יכולה לקרות גם לבן 20, ואני יכול להעיד שראיתי אחת דומה לזאת והנהג לא היה "קשישה". מדובר פה בהכללה לכל דבר, אפשר לנהוג גם בגיל 90 ,השאלה היא מי הנהג.

פורסם
כבר נתקלתי בתאונות מאותו סוג (לחיצה על הדוושה הלא נכונה) גם בקרב צעירים בגילנו וצעירים מאיתנו.

זה קשור יותר לכושר הנהיגה מאשר לגיל, שאולי באמת מחמיר את המצב (לקח לה יותר זמן להבין מה

הטעות שלה ולתקן?), אבל אני בספק אם יוצר אותו.

גם אני נתקלתי בתאונות של לחיצה על הדוושה הלא נכונה. נותר רק לתהות אם הגיל שלה היה הגורם להמשך הפאניקה וחוסר התפקוד, הרי מרבית האנשים, גם אם ילחצו על הגז במקום הברקס, יורידו בסופו של דבר את הרגל מהגז.

לא קצת סותר?

מצד אחד זה לא הגיל, מצד שני אתה כן תוהה אם זה הגיל.

לא הבנת- אמרתי שאני לא בטוח שהגיל הוא הגורם לכך שהיא לחצה על הדוושה הלא נכונה, אבל אני חושב שהגיל כן היווה גורם בחומרה של התאונה - העובדה שהיא נכנסה לפאניקה טוטאלית, והמשיכה ללחוץ על הגז לאורך כל ה"בלגן".

אם היית מחליף את "קשישה" במילה "ערבי" או "אישה" היו אומרים פה שאתה גזען או שוביניסט. על קשישים כנראה אף אחד לא מוכן להגן. תאונה שכזאת יכולה לקרות גם לבן 20, ואני יכול להעיד שראיתי אחת דומה לזאת והנהג לא היה "קשישה". מדובר פה בהכללה לכל דבר, אפשר לנהוג גם בגיל 90 ,השאלה היא מי הנהג.

לא צריך להקצין דברים. אני רק הבאתי את העובדות שראיתי והעליתי נושא לדיון. לא טוען שכל הקשישים לא צריכים לנהוג, פשוט תוהה בקול רם אם הגיל היה גורם להחמרת התאונה.

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

• תוכן חדש...