Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5933 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אף אחד עוד לא הזכיר עוד יתרון של מנוע וונקל- בגלל שתנועת ה"בוכנה" היא סיבובית ולא קוית (למעלה-למטה, כמו במנועים רגילים) המנוע רועד הרבה פחות מאשר מנוע עם בוכנות קונוונציונליות, מה שתורם לנסיעה חלקה יותר.

"ai motoare capul doare"

• תגובות 32
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

רוב השיקולים של יצרניות הרכבים הינה חיסכון וגישה של "אם זה לא שבור לא צריך לתקן".

ראה דוגמת יצרנית בווארית אחת שהתעקשה עד שנים מסויימות לשווק את המנועים "הקטנים" שלה במבנה טורי רגיל לעומת מנועי V במנועים הגדולים [הכל שאלה של עלות מול תועלת].

היצרניות מעדיפות רווח על פני תעוזה ונסיוניות שעלולה לעלות להם ביוקר.

ולגבי הטענה הקודמת שלי בדיוק מאזדה הוציאו את מנוע ה V הקטן בעולם למי שזוכר במאזדה MX5 .

טוב שם טוב משמן טוב

פורסם
רוב השיקולים של יצרניות הרכבים הינה חיסכון וגישה של "אם זה לא שבור לא צריך לתקן".

ראה דוגמת יצרנית בווארית אחת שהתעקשה עד שנים מסויימות לשווק את המנועים "הקטנים" שלה במבנה טורי רגיל לעומת מנועי V במנועים הגדולים [הכל שאלה של עלות מול תועלת].

היצרניות מעדיפות רווח על פני תעוזה ונסיוניות שעלולה לעלות להם ביוקר.

ולגבי הטענה הקודמת שלי בדיוק מאזדה הוציאו את מנוע ה V הקטן בעולם למי שזוכר במאזדה MX5 .

היצרנית הבווארית המסוימת ממשיכה לייצר מנועי 6 טוריים מאחר והיא הביאה אותם לדרגת שלמות. אף V6 לא מסוגל להתחרות בפעולה החלקה של ה-6 הטורי שלהם. מנועי 8 טוריים לוקים במגוון בעיות פוטנציאליות מעבר למקום הרב שהם תופסים - ולכן לא משתמשים בהם יותר.

ולעניין מיאטה עם V:roll::roll::roll:? משהו שאנחנו לא יודעים?

עם רגל בחוץ... :beerchug:

פורסם

הוא התבלבל . V6 הכי קטן במאזדה הוא MX3 ו או מאזדה 323F ZXI, מנוע 2000 V6.

תת היגוי זה כאשר אתה פוגע בקיר עם החלק הקדמי של הרכב, היגוי יתר זה כאשר אתה פוגע בקיר עם החלק האחורי של הרכב. כוחות סוס זה באיזו מהירות פגעת בקיר, מומנט זה לאיזה מרחק לקחת את הקיר איתך.

פורסם

צודק MX3 ...השנים עושות את שלהם :oops: .

לגבי BMW אני זוכר את הפעם הראשונה שהם הצהירו על מנועי הוולוטרוניק שלהם [שמבחינתי זוהי חדשנות ,לשלוט על גובה השסתום ולא רק על התזמון,מה שחוסך לא מעט דלק.]

אבל עדיין אם תשווה את המנועים הטוריים שלהם לעומת V תראה את היתרונות [לא סתם למכוניות המהירות באמת יש מנועי V].

טוב שם טוב משמן טוב

פורסם

ד_ר_ו_ר_ כתב:

במדינות חמות ובתנאים קשים (פקק תנועה באוגוסט) המנוע הנ"ל עלול להתחמם .

קליפורניה מכיר? נוואדה מכיר? מאזדות עם מנוע רוטורי נמכרות שם כבר הרבה שנים ללא בעיות מיוחדות שדווחו.

RX8 משווקת גם במדינות ים תיכוניות אחרות, דוגמת יוון ואיטליה(דרום), בהן האקלים לא שונה מהותית משלנו.

דלק מוטורס פשוט חיפשו לעצמם חיים קלים. נקודה.

מה שכתבתי זה לא דעתי האישית אלה נוסח פשוט לתרוץ של דלק מוטורס .

שאלו פה אם אין אפשרות למערכת קירור מגברת למדינות חמות, והסברתי שאין אפשרות לקרר את הבוכנה עצמה ..

פולקסווגן-כי חיים רק פעם אחת !

פורסם

למנוע V אין שום יתרון על מנוע טורי, והסיבה העיקרית שמרבית היצרנים משתמשים במנוע V נעוצה בעובדה שהוא פשוט קומפקטי יותר ומתאים למכוניות הנעה קדמית, שהן הרוב המוחלט כיום.

אחת המכוניות הבודדות שמונעת במנוע 6 בוכנות טורי והינה בעלת הנעה קדמית זו הוולבו S80, ובגירסת ה T6 נאלצה וולבו להשתמש בתיבה אוטומטית בת 4 מהירויות, משיקולי צפיפות.

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

פורסם
ניסן מציעה כבר שנים מנוע V6 בנפח 2 ליטר.

אני חושב שה-MX3 הוא פחות מ-2 ליטר. לא?

mx3 = 1.8 v6

תת היגוי זה כאשר אתה פוגע בקיר עם החלק הקדמי של הרכב, היגוי יתר זה כאשר אתה פוגע בקיר עם החלק האחורי של הרכב. כוחות סוס זה באיזו מהירות פגעת בקיר, מומנט זה לאיזה מרחק לקחת את הקיר איתך.

פורסם
למנוע V אין שום יתרון על מנוע טורי, והסיבה העיקרית שמרבית היצרנים משתמשים במנוע V נעוצה בעובדה שהוא פשוט קומפקטי יותר ומתאים למכוניות הנעה קדמית, שהן הרוב המוחלט כיום.

אחת המכוניות הבודדות שמונעת במנוע 6 בוכנות טורי והינה בעלת הנעה קדמית זו הוולבו S80, ובגירסת ה T6 נאלצה וולבו להשתמש בתיבה אוטומטית בת 4 מהירויות, משיקולי צפיפות.

חן , אני עד היום הייתי די בטוח שמנועי V צורכים יותר מקום ממנועים טוריים ,

לדוגמא שני ראשי מנוע ועוד ועוד.

מניסיוני הרחוק מאוד על עבודה של גנרטורים גדולים מ א ו ד.

אשמח לפירוט .

תודה.

טוב שם טוב משמן טוב

פורסם

שכחת את שברולט אפיקה :lol:

חן , אני עד היום הייתי די בטוח שמנועי V צורכים יותר מקום ממנועים טוריים ,

לדוגמא שני ראשי מנוע ועוד ועוד.

מניסיוני הרחוק מאוד על עבודה של גנרטורים גדולים מ א ו ד.

אשמח לפירוט .

תודה.

עיקר היתרון של המנועים בתצורת ה-V הוא באורך הקצר יחסית שלהם. בעבר הרחוק היו גם מנועי שמונה צילינדרים טוריים במכוניות סדרתיות ופופולריות מאוד.

מנוע שישה צילינדרים טורי הוא באורך שישה צילינדרים - מנוע שישה צילינדרים בתצוגת V הוא באורך שלושה צילינדרים. את העקרון הזה לקחו ב-VAG לקיצוניות עם מנועי ה-W12 וכמובן ה-W16 של הווירון - למעשה, שני מנועי V מחוברים.

פורסם

רק הבהרה קטנה לכל מלעיזי המנוע הרוטורי: טוב או לא טוב (וזה עניין שבהחלט נתון לוויכוח), הוא עדיין זכה בקטגוריית מנוע השנה בעולם בשנת 2002 כמדומני. אפשר לקטר עד מחר על אמינות המנוע, אך העובדה היא שבפועל עיתונאי הרכב הבכירים עדיין שמרו לו מקום של כבוד בתעשייה.

בנוסף, דלק מוטורס אומנם לא העלתה ארצה את ה-RX-8, אך אם אינני טועה מסתובבת בכבישי ישראל RX-8 אחת (או שתיים) שמן הסתם קיבלה את האישורים הנדרשים לאחריות מאת היבואן בכבודו ובעצמו (ותקנו אותי אם אני טועה).

כך או כך, לדעתי האישית מדובר ברכב שבהחלט ייזכר כאגדה.

Kia Niro, 1.6 (141), Hybrid Crossover, Rich Espresso, 2017

פורסם

קצת מוקדם להספיד את מנוע הוונקל.

בתערוכת ז'נבה האחרונה הציגה אודי את A1 e-tron שלה מנוע וונקל בנפח 254 סמ"ק ומשולב עם מנוע חשמלי. נראה שזה העתיד לפי אודי. אם הצריכת דלק היתה כ"כ גדולה, אודי לא היו מהמרים על מנוע זה.

פורסם
מי שראה פעם תא מנוע של N.S.U RO80 יבין במה מדובר.

אם כבר הזכירו כאן את RO 80, פרט מעניין שרוב מאלו שהיום נוסעות הם בעלות מנוע ESSEX V4 של פורד וכאן בארץ יש עם מנוע של סובארו.

הוא התבלבל . V6 הכי קטן במאזדה הוא MX3 ו או מאזדה 323F ZXI, מנוע 2000 V6.

mx3 = 1.8 v6

כמה שאני יודע היה קיים לנסר עם מנוע V6 1.6.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

• תוכן חדש...