Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

שאלה לגבי מכוני טסטים.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5904 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אם הרכב נכשל בטסט ואני חושב שמנסים לעקוץ ממני סכום כסף מסויים כדי להחליפו.

יש אפשרות כזאת ללכת למכון אחר?

להתחיל מחדש את תהליך הטסט?

השאלה הישירה היא האם כשיקלידו את המספר רכב במחשב של המכון תקפוץ הודעה על כך שהוא נכשל במבחן עקב אותו חלק "פגום" לטענתם. ?

או שאין דבר כזה תקפוץ הודעה וכל אלו, ואז אפשר פשוט ללכת למכון טסטים אחר...

HU - Pioneer DEHP5950IB

Amp - HIFONICS Titan TX6406

Comp - ))) Morel Dotech Ovation 6

פורסם

אין למכון אינטרס להכשיל אותך בכוונה, בשביל לסחוט ממך כסף, כי התשלום על התיקון הולך למוסך ולא למכון, ואתה יכול לתקן בכל מוך שתרצה.

בכל מקרה, אחרי 30 יום אפשר התחיל את הטסט מחדש במקום אחר.

פורסם

מה עם לוחית רישוי "פגומה"?

את הלוחית רישוי קונים במכון טסטים והם כן מרוויחים על הכשלה בטסט עקב פגם בלוחית רישוי.

Renault Clio TCe 120 EDC

פורסם

לוחית רישוי עולה 50 שקל.

אם תלך למכון אחר - תשלם מחדש על כל הבדקה, שזה 80 ומשהו שקל.

חוץ מזה, היה כאן דיון בעבר על נושא הלוחיות, ובמהלכו הובהר שבמקרה ויש מחלוקת בנושא הלוחית, כלומר המכון חושב, שהיא פגומה, ובעל הרכב חושב שהיא בסדר - המכון חייב לסיים את המבחן ולשחרר את הרכב.

במקרה כזה המכון ירשום על הרישיון, שהלוחית לא תקינה ועל הנהג להחחליף אותה תוך X ימים.

אפשר להחליף בכל מקום אחר או "לקחת סיכון" ולהשאר עם הלוחית הישנה.

פורסם
אין למכון אינטרס להכשיל אותך בכוונה, בשביל לסחוט ממך כסף, כי התשלום על התיקון הולך למוסך ולא למכון, ואתה יכול לתקן בכל מוך שתרצה.

אין סיבה לחכות, תוציא כפל רישיון - וגש למכון אחר...

פורסם

השבוע עשיתי טסט לאוטו והיה לי על זה ויכוח עם אבא שלי.

אני טענתי שזה לא הגיוני שהמכון שבודק את הרכב גם יחזיק "מיני מוסכים" ש"יתקנו" את הליקויים. זה יוצר בעיית אי תלות.

אבא שלי טען שזה שירות טוב, והם לא נותנים שירותי מוסך גדולים אז זה בסדר.

כשהכשילו אותי על כמה דברים הבודק אמר ללכת "פה מאחורה ויסדרו לך את זה" בשביל כמה נורות וכמובן לוחית.

מספיק שלכל רכב שני עם שנתיים ויותר על הכביש יגידו לעשות לוחית ו-50% יעשו במקום הם גוזרים קופון.

"לאונו שלי 3 דלתות, 3 דלתות לאונו שלי, לולא היו לה 3 דלתות לא הייתה זו האונו שלי"

פורסם

אומנם אף אחד לא הודה, אבל ידוע לכולם שהמסוך פה ליד זה חבר של המכון והמוסך משלם למכון בטוח כמה אחוזים על זה ששולחים אליו מכוניות.

וזה לפני שדיברנו על החלפת נורה בודדת במחירים מופקעים בתוך המכון עצמו ועל לוחיות רישוי

some people need a high five

in the face

with a chair

פורסם

שמח שהתעוררת חבר,

בישראל המון מכוני טסטים פועלים בשיטה הזאת (אך לא כולם!!!).

אתה ניגש לטסט נכשל על אלו ואלו דברים קטנים טיפשיים ומטופשים , נורות לוחיות ועוד פי'צקעס , דברים אשר גורמים לך להיכשל.

הראש העצלן של הישראלי אומר "מה אני אלך לאוטודיפו, חנות חלפים, (יש לי בבית את החלק) ?! עד שאני אסע לבית אחליף אחזור גם ככה זה עולה לי דלק + חלקים + זמן זיעה" , ואז רומז לך הטסטר הנחמד שכל כך רוצה לעזור לך לעבור, שיש במכון גם מוסך הם יחליפו לך וכל זה במרחק של פחות מ-20 מטר , אתה קופץ על "המציאה" רק כדי לעבור את הדבר הזה שכל כך הרבה נהגים מפחדים ממנו.

20 שקל פה 50 שקל שם 200 שקל , בערך 50 רכבים נגיד עושים טסט ליום ,20 מהם יש תקלות מעצבנות של 100 - 200 שקל , תעשה את החישוב לבד, איך שווה למכור מנורות של 5 שקל ב-20 והלאה.

פורסם

חבל להכנס לזה, זה לא יגמר.

כמו בכל מקום - לא כולם צדיקים גמורים.

תגיעו לטסט כשכל הנורות עובדות, ואם נכשלתם - תתקנו במוסך הקבוע שלכם, ולא בזה, שסמוך למכון רישוי.

להחליף מכון רישוי באמצע הטסט לא נראה לי ממש חכם, כי

א) אולי באמת יש תקלה שדורשת תיקון, פותח השירשור משום מה לא רשם, על מה הכשילו אותו. הרי זה בכל זאת דעה של איש מקצוע מוד דעה של בעל הרכב, שלא בהכרח מבין בזה משהוא.

ב) מי אמר, שבמכון רישוי אחר לא יכשילו אותו על אותה הבעיהאו על משהוא אחר ?

פורסם
הרי זה בכל זאת דעה של איש מקצוע מוד דעה של בעל הרכב, שלא בהכרח מבין בזה משהוא

כשמכונאי במוסך מגלה תקלה ברכב, יש לבעל הרכב אפשרות לחפש חוו"ד נוספת אצל מכונאי אחר או במוסך אחר.

משום מה במכוני רישיון זה שונה ואתה בתור בעל רכב מחוייב להסתמך ולקבל רק חוו"ד אחת. זה מקור להמון בעיות.

Seat Leon 1.4TSI, Manual

--

Will Vag-Com For Food

פורסם

אז חפשו מכון רישוי שלא יכשיל אתכם על לוחיות, נורות ושות'.

אני מגיע לטסט, ואחרי דקה-שתיים אני עם המדבקה בדרך למנת חומוס.

משכנתא זה קל

• תוכן חדש...