אוף-טופיק
[כתיבה למשתמשים רשומים בלבד עם 150 הודעות ומעלה] כל מה שלא קשור למכוניות. התייעצויות לגבי לימודים אקדמיים, זוגיות, DIY בבית, מוצרי חשמל, מחשבים, מצלמות, סלולר, טיולים בחו"ל, עוד קצת זוגיות, טלוויזיות, שעונים, מעסיקים, מחפשי עבודה, עוד טיפה זוגיות לקינוח ועוד.
58,382 נושאים בפורום הזה
-
- 5 עוקבים
- 9 תגובות
- 2.7 אלף צפיות
אהלן חברים, אני גר בבניין עם 2 מעליות בנות 20 שכבר עושות לא מעט בעיות. בעיקר נתקעות המון (ממש על בסיס שבועי) אבל גם כשהן עובדות הן מאוד מאוד איטיות. אנחנו רוצים לשפץ את שתיהן (בהיבט בטיחותי/תפעולי - החלפת מנועים, פיקודים, דברים כאלה. לא קוסמטי) מעניין אותי אם מישהו כאן התנסה כבר בתהליך כזה, גם בהיבט הפרקטי וגם לגבי העניין הכלכלי. גם אם יצא לכם לעשות שיפוץ גדול אחר בבניין זה יכול לעזור 1. איך אספתם את הכסף? הוועד ריכז אצלו / יש חברת ניהול שטיפלה בזה / חברת השיפוצים גבתה באופן ישיר מכל דייר / לקחתם עו"ד שטיפל בעסקה מול חברת השיפוצים ולקח עמלה? / משהו אחר? (מדובר ב- 50 דירות בבניין) 2. כמה אחוזי הסכמה מתוך בעלי הדירות צריך כדי להתניע מהלך כזה?…
הודעה אחרונה מאת Amired, -
- 9 עוקבים
- 14 תגובות
- 9.1 אלף צפיות
בוקר טוב, התחדשתי במכונת קפה של נספרסו (בפעם הראשונה), אני רואה באינטרנט מגוון דעות מ"אסור להשתמש במים מינרליים" ועד "מומלץ להשתמש במים מינרליים", חלק אומרים שאפשר להשתמש במי ברז פשוטים וחלק אומרים שזה לא מומלץ (כמובן שבהנחה שמי הברז מותרים לשתיה). אז מה נכון? באיזה מים עדיף להשתמש והאם יש יתרון למים מינרליים של יצרן מסוים על פני יצרנים אחרים? (פחות מינרלים, מים פחות קשים וכו'...). תודה!
הודעה אחרונה מאת פינדר, -
- 10 עוקבים
- 11 תגובות
- 2.8 אלף צפיות
אני מחפש שעון ספורט והמבחר כמעט אין סופי. מה חשוב לי: 1. מדידת דופק. 2. מדידת מסלול/מרחק (כלומר GPS אני מניח?) 3. שעון עצמאי, כלומר לא כזה שאני צריך להוריד אפליקציה לטלפון ולהתחבר אליו מהנייד וכו' 4. בטרייה על מה אתם ממליצים? אולי יש דברים חשובים אחרים שכדאי לשים לב אליהם? תודה.
הודעה אחרונה מאת YNV, -
- 4 עוקבים
- 12 תגובות
- 2.1 אלף צפיות
עדיפות לחנות אינטרנטית. אין לחץ. הבעיה שלי היא שהשוק שם מוצף, תרתי משמע. אשמח לשמוע למי מכם יש ניסיון חיובי עם ערכה איכותית במחיר סביר, לא משנה לי אם מדובר בידית שתכיל ביטים או מברגים. כמו כן אשמח גם להחכים - כיצד עובדת שיטת המידות ב"ראש משולש"? האם יש אינצ'י ומילימטרי?
הודעה אחרונה מאת ברווז, -
- 6 עוקבים
- 5 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
שלום רב 1.אני מתגורר בבניין דיירים משותף בו הותקנו לפני מס' חודשים מצלמות אבטחה ברחבי הבניין תוך השתתפות של כלל הדיירים בתשלום . 2. עד היום , ז"א לערך חצי שנה רק לחברי הוועד הייתה הרשאה לצפות במצלמות האבטחה של הבניין . 3. עקב פריצות וגניבות של כלי רכב , וחשש עקב אי בטחון העלתי להצבעה בקבוצה של הבניין הצעה שכלל הדיירים יוכלו לצפות במצלמות אונליין . 4. ההצעה שלי קיבלה רוב . 5. הוועד טוען שלא מספיק רוב אלא צריך הסכמה של כלל הדיירים . 6. מי מבנינו צודק האם מספיק רוב להצעה שלי או שצריך הסכמה של כלל הדיירים ? תודה מראש .
הודעה אחרונה מאת khc, -
- 2 עוקבים
- 2 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
צהריים טובים , 1. דירה בת חצי שנה מקבלן , כבר הוחלף הפלאנג' לדוד חשמלי באחריות , עקב אבנית . 2. כיוון שיש באיזור הרבה אבנית אני רוצה לקנות פילטר שיסנן את האבנית לפני כניסת המים לדוד . 3. פונה לחוכמת ההמונים , אליכם ע"מ לקבל משהו שיעשה את העבודה ברמת אמינות של גטס ובמחיר שפוי . תודה מראש .
הודעה אחרונה מאת zaf, -
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 12 תגובות
- 10.1 אלף צפיות
שלשום התחילה נזילה מתקרת מרפסת השירות. פרקתי את לוחות הפח שם, וראיתי שיש נזילה מהמזגן. החשד הראשון שלי היה צינור ניקוז סתום. הוצאתי את הצינור השרשורי מתוך הקיר, וניסיתי לנשוף פנימה. היה מאוד קשה לנשוף לתוכו, אבל אחרי כמה נסיונות ככל הנראה הלכלוך השתחרר, ועכשיו שנושפים פנימה האוויר נכנס בקלות. מה שכן, לאורך כל הזמן, יצאו דרך צינור הניקוז מים, כך שגם אם הוא היה סתום, זה ככל הנראה סתימה חלקית. בנוסף, לאורך החלק המתכתי של המזגן, מודבק מעין איזולירבנד כסוף, אני קראתי לו איזולירבנד חלל כאשר ניגבתי עם סמרטוט את החלק הזה, פשוט כל האיזולירבנד הזה התפורר, ויצא מהמקום, והמים המשיכו לטפטף, בעיקר מהפינה של החלק המתכתי. צילמתי את זה, תוכלו אפילו להבחין בנזילה מהפינה. …
הודעה אחרונה מאת rev-Match, -
-
- 5 עוקבים
- 4 תגובות
- 1.9 אלף צפיות
שלום לכולם יש לי בעיה מוזרה שגם פניתי ל2 טכנאי דודים לא הצליחו להבין מה הבעיה. הבעיה היא כזו: נכנסים להתקלח בלי להדליק את הדוד ויש מים רותחים מרוב שחמים צריך להתקלח על החצי, מקלחת של 5-10 דקות בערך. לאחר מכן נכנס מישהו להתקלח, נראה שאין מים כלומר כבר הידית מעל החצי והמקלחת מספיקה פחות מ 5 דקות למקלחת עד שנגמרים המים. מדליק את הדוד, לאחר כ 3-5 דקות יש מים רותחים שצריך לשים שוב את הידית באמצע מרוב שהם חמים ונראה שהדוד "דלק" כמו שעה שלמה ולא כמו 3 דקות, אותה מקלחת מספיקה למקלחת ארוכה ללא בעיה. הדוד הוא של אמקור, בערך בן 8. החלפתי עד כה בדוד רק בפעם אחת תרמוסטט לדוד עקב שהיה מקצר. בית קרקע, מרחק מהדוד בערך 10 מטר של…
הודעה אחרונה מאת om2, -
-
- אחראי פורום
- 4 עוקבים
- 11 תגובות
- 947 צפיות
שלום רב , שלחתי לפני כשנה וקצת מייל למנהלת שלי בעבודה בו פירוט העבודות שביצעתי ומה הסכום לתשלום . הקובץ שצורף למייל היה בגוגל דרייב , המייל נשלח מג'מייל . ביקשתי לשלם לי אחרי תקופת הקורונה , אחרי שיסתיים תשלום דמי האבטלה . מה שקרה שמשום מה גם אצלי במחשב וגם אצלה נמחק הקובץ בו מפורטות העבודות שביצעתי והסכום לתשלום . מדובר על סכום של כמה אלפים . האם יש דרך כלשהי לשחזר את הקובץ , או דרך ג'מייל או דרך גוגל דרייב ? תודה מראש .
הודעה אחרונה מאת falou, -
-
- 4 עוקבים
- 11 תגובות
- 1.9 אלף צפיות
היי, ראיתי דירה שמתאימה לי ברחוב ארלוזורוב בתל אביב, איפה שבדיוק סיימו להניח תשתית לרכבת הקלה. במאי השנה אושר פינוי בינוי ובעל הדירה מת להיפטר מהדירה. אני רוצה דירה לפחות לשנתיים ואפילו 3. מישהו מאנשי המקצוע כאן יודע לשער מתי יהיה פה פינוי בינוי? משוער? תודה. Sent from my Redmi Note 4 using Tapatalk
הודעה אחרונה מאת ניקו פ., -
- 4 עוקבים
- 5 תגובות
- 1.8 אלף צפיות
שלום לכולם אני לפני התקנת מיני מרכזי אינוורטר בדירה ובאיזור שאני גר יש הפסקות חשמל תכופות. אני יודע שכרטיס הפיקוד של אינוורטר הוא רגיש, לכן הייתי רוצה לתת לו הגנה. מה הדרך הטובה לעשות זאת?
הודעה אחרונה מאת save, -
היי, אני עומד לקראת חתימה על חוזה שכירות ובעל הדירה דורש ממני לבצע ביטוח מבנה, ניסיתי להתנער מהביטוח כי לא נתקלתי בביטוח מהסוג הזה בחוזים אחרים מלבד צד ג'. התקשרתי לכמה חברות ביטוח כדי לברר עלויות וכל אחד מהנציגים מבלי יוצא מן הכלל חשב שאני בעל הדירה וטען שהביטוח הנ"ל כמעט תמיד נעשה ע"י בעל הדירה וזאת בקשה די יוצאת דופן לבקש מהשוכר. מעבר לזה, כדי לחשב את עלות הביטוח צריך פרטים של משכנתא, עבר ביטוחי וכ'ו.. פרטים שבד"כ קשורים לבעל הדירה ולא לשוכר. בכל אופן, קיבלתי כמה הצעות שהנמוכה בניהן עמדה על 900 ש"ח שזה כולל ביטוח מבנה + צד ג'. האם לדעתכם זאת בקשה לגיטימית לדרוש מהשוכר לעשות ביטוח מבנה? ביטוח צד' ג' עולה רק 250 ש"ח. …
הודעה אחרונה מאת om2, -
- 6 עוקבים
- 12 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
שלום פונה אל חוכמת ההמונים שוב. יש לי מרפסת גג של הקומה השניה שאנו מבלים בה לא מעט. שם יש לי גם את הגריל גז שהוא די פעיל (בממוצע אחת לשבוע), בעיקר לצליית בשרים אבל גם לעישון בשרים מדי פעם). המרפסת היא בקומה שישית על עמודים, והרוחות מאוד חזקות. גם שאני עובד עם מכסה הגריל סגור, הלהבות נכבות לפעמים (שלא לדבר על עבודה עם מכסה פתוח). הגריל יושב בפינת הגג ויש מעליו ובצדדי הגג (בצורת ח) קירות ותקרת בטון ברוחב 60 ס"מ. צירפתי חלק מתוכנית בניה של מרפסת הגג בכדי שיהיה ברור (הפרופורציות של גודל הגריל די מדויקות בשרטוט). הגריל אפילו בולט מעבר לקו ה60ס"מ, כך שהקירות האלו לא באמת מצליחים להגן עליו לא מגשם/שמש והעיקר מהרוח. עד כאן הגדרת הבעיה.…
הודעה אחרונה מאת locus, -
- 5 עוקבים
- 6 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
שלום חברים, הבנתי שכל החופים המוכרזים בצפון ים המלח הם בתשלום. האם יש רצועות חוף חינמיות מומלצות עם אפשרות לחנייה של הרכב וטבילה קצרה? תודה מראש Sent from my Mi A2 Lite using Tapatalk
הודעה אחרונה מאת eladns, -
אד עוזב אחרי 13 עונות, בעיקר בגלל שלא אהב את התפנית שהפורמט קיבל. במקומו יצטרף אנט אנסטד, שהיה מנחה בתוכנית For the love of cars. בנימה אישית, אד צ'יינה היה הדמות היותר מעניינת בצמד אד ומייק, ובהחלט תותח ידע.
הודעה אחרונה מאת vadim6385, -
דגלנים, עזרתכם!
מאת khc- 4 עוקבים
- 4 תגובות
- 595 צפיות
מחפש פתרון DYI לעניין הדגל שמלפף עצמו סביב מוט התלייה ולא רוקד ברוח כפי שדרשתי ממנו. הדגל תלוי בהשחלה על מקל מטאטא מחוץ למרפסת. יודע, רוח וכו' ולמי איכפת? ל-ocd שלי! Sent from my ONEPLUS A3010 using Tapatalk
הודעה אחרונה מאת khc, -
- 5 עוקבים
- 14 תגובות
- 5.9 אלף צפיות
אהלן לכל הירושלמים ו מי שמכיר - מתכנן סופש בירושלים עם לינה ממש באזור שוק מחנה יהודה. מחפש מקום שבו אני יכול להשאיר את האוטו מחמישי בצהריים עד מוצ"ש כי התכנון הוא לטייל הכל ברגל. בחנינונים הבנתי שזה סביב ה 60 ש"ח צפונה ליממה. האם ישנה אופציה זולה יותר? אין לי בעיה להחנות רחוק מהמרכז ולקחת מונית הלוך וחוזר. אשמח להמלצות אם מישהו מכיר.
הודעה אחרונה מאת אורח לרגע, -
- 4 עוקבים
- 5 תגובות
- 1.9 אלף צפיות
מה נראה לכם הבעיה? זה יכול להיות בגלל שהכבל בזק עובר בערך 20 מטר מהקופסא? (לא מדובר בבניין דירות)
הודעה אחרונה מאת anonport, -
- 8 עוקבים
- 17 תגובות
- 7 אלף צפיות
נתחיל מהתחלה. השימוש הוא ביום שישי לניקיון הבית. בשאר השבוע משתמש במטאטא בעיקר לשאריות ליד שולחן אוכל\מטבח לפני השטיפה. השטיפה היא לא עם דלאים של מים אלא סמרטוט רטוב שאני סוחט, מנקה, מחזיר אותו למים, סוחט וכן הלאה... השואב הוא פשוט מאוד עם צינור שאיבה שעושה כמיטב יכולתו שזה לא הרבה. יש לכלוכים שהוא לא מצליח לאסוף. אין לי הבנה בשואבים אני רוצה שואב שיחסוך לי את "התענוג" של טאטוא הבית בשבוע ואת השטיפה. אני מוכן לשלם הרבה כסף (אני זורק 1500 ש"ח אבל לא יודע מה טווח המחירים. אם תגידו 400 ש"ח זה בסדר אין לי בעיה). אבל חייב להיות איכותי ברמה. שאוכל להשתמש בו לשנים. אין לי בעיה עם אלחוטי אבל נראה לי שעדיף חוטי. תודה
הודעה אחרונה מאת rsm130d, -
-
- אחראי פורום
- 7 עוקבים
- 14 תגובות
- 7.5 אלף צפיות
בהתחלה חשבתי Ronnie, אבל נראה שבאנגלית זה לרוב שמות של גברים ויש Rony Ronny Roni Ronni ראיתי גם ronney מה הכי מקובל? יש יותר מדי אפשרויות
הודעה אחרונה מאת Buki, -
-
- 5 עוקבים
- 6 תגובות
- 770 צפיות
חבר נתקל בבעיה ומבקש את עצתי יש לו דירה שהוא משכיר, בעקבות משבר הקורונה השוכרים שלו התקשו בתשלומים, מה שגרר חוב של אלפי שקלים. הוא כרגע פועל כדי להוציאם מהבית, ואחרי זה יהיה כאבי ראש איך לדאוג שהחוב ישולם. אם בכלל. (לדעתי זה לא קשור לקורונה, כי הוא אומר שעוד לפני היה צריך לרדוף אחריהם, אבל בסוף הכסף היה מגיע איכשהו) לפני כחצי שנה שמעתי שיש חברה שמבטחת את תשלום השכירות, כך שאם השוכרים לא משלמים, החברה דואגת שהם ישלמו או שהיא מוציאה את זה מהכיס שלה. מכירים? מישהו התנסה?
הודעה אחרונה מאת stum, -
- עוקב אחד
- 0 תגובות
- 496 צפיות
בוקר טוב. הבאתי לילדים שלי XBOX360 (לא פרוץ), רוצה לראות אם זה יעסיק אותם באמת לפני שאני מתחיל להוציא כסף על משחקים. אני יודע שזה מכשיר יחסית ישן ויש לא מעט אנשים שמאחסנים את המכשיר הזה כולל משחקים עמוק עמוק בארון בלי שימוש אמיתי. האם יש כאן חבר פורום שיש לו כמה משחקים למכשיר הזה שהוא לא צריך ומוכן לתרום או למכור במחיר סימלי?
הודעה אחרונה מאת michaelbe6, -
- 2 עוקבים
- 3 תגובות
- 665 צפיות
איך מגדירים את מה שאני עושה? אני מתחיל לחפש עבודה בתחום ה היי טק(נראה לי) פעם ראשונה שלי בשוק החופשי בתחום הזה, ההגדרה של התפקיד שלי כיום היא "מנהל רשת" (שירות חובה ח"א) מה אני עושה בפועל? הרבה עבודה מול AD, תמיכה בתוכנות בלי אבא ואמא (בעיקר בדיקה מעמיקה של תקלות ומציאת פתרונות), תפעול תקלות חומרה, HelpDesk , קצת Exchange , קצת Dhcp , סקריפטים בסיסיים לייעול העבודה מול AD בעזרת PowerShell , תיווך בין המתכנת של הבסיס לבין הצרכים של המחלקה (אני יצירתי לפעמים) בעיקרון יש צוות של HelpDesk וכל מה שהם לא מצליחים לעשות מגיע אליי, הבנה בסיסית בשפות תכנות אבל לא מעבר וללא רצון להתפתח בתחום. כשנה וחצי ניסיון בתחום, מה לחפש? מה צריכות להיות הציפיות ש…
הודעה אחרונה מאת Liviur, -
- 5 עוקבים
- 3 תגובות
- 988 צפיות
היי, אני ובת זוגתי שוכרים דירה ובה שתי גינות, מקדימה ומאחורה. חשבנו בראש ובראשונה לשלם לגנן כדי לכסח את הדשא הקיים ואת העשבים היבשים ולשטח את הגינה. בת זוגתי אומרת שחבל על ההשקעה (מעבר לכיסוח דשא) כי בכל זאת זו דירה שכורה ומי יודע עד מתי נהיה כאן. אני פונה אליכם כדי לקבל עצות מה כן אפשר לעשות כדי שכן יהיה נעים להיכנס לבית דרך הגינה במינימום השקעה. (למשל הוספת תאורה, צמחייה וכו׳) אודה לתשובתכם 😃 מצרף סרטונים. IMG_1989.MP4 IMG_1990.MP4 IMG_1988.MP4
הודעה אחרונה מאת DareDevil, -
- עוקב אחד
- 0 תגובות
- 570 צפיות
קניתי לפני שלושה שבועת סלון אמריקן קומפורט עם מנגנון חשמלי , אתמול התקינו אותו. היום הפעלתי אותו , מנגנון אחד של הפתיחה והסגירה לא תקין . התקשרתי לשירות לקוחות ואמרו שטכנאי יגיע לבדוק בעשרים לחודש . האם זה זמן סביר להמתין לשירות למוצר שלא עוד לא נעשה בו שימוש ?
הודעה אחרונה מאת הרקוליטו, -
אהלן רציתי לשאול אם למישהו יצא לעבוד עם ההחזר כספי הזה - קיבלתי טופס אחרי בדיקה של אורותופד והאם פשוט ללכת עם זה למכון ? איזה מכון מדרסים אתם ממליצים בכל אופן?
הודעה אחרונה מאת DareDevil, -
- 2 עוקבים
- 1 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
שלומות. אני מחפש צבת זרם שמתאימה למדידת זרמים קטנים ברזולוציה ודיוק גבוהים, עם רזולוציה של 1 מיליאמפר לפחות. הצורך הוא התעסקות במערכות מוזנות מצברים במתח 12V, עם זרמים מסדר גודל של 100 מיליאמפר, אני רוצה להיות מסוגל לזהות זליגות זרם ואנומליות מזעריים. תקציב: נניח 100 דולר. יש את המוצר הבא: https://www.amazon.com/Uni-T-B4Q094-UT210E-Current-Capacitance/dp/B00O1Q2HOQ , לכאורה עונה על הצורך , אך אולי יש משהו יותר מתאים בתקציב (אני בשמחה אקריב תחום מדידה לטובת רזולוציה במדידת זרם). רכישה בארץ - לא פוסל גם אם יותר יקר (אני עסק וזה לצרכי עבודה). תודה מראש.
הודעה אחרונה מאת אורי מ., -
שנים חייתי לתומי במחשבה שכמוני. כל האנשים מסתכלים על התאריך פג תוקף במוצרי מזון שונים וכאשר התאריך מגיע - המזון פסול לשימוש. לאחרונה אני נתקל יותר ויותר בתופעה שאומרת - שוואלה - אפשר למשוך עוד קצת. מה איתכם?
הודעה אחרונה מאת renaultfreek, -
בדירה שאני שוכר יש מספר בעיות, חלקן זוטות וחלקן רציניות ממש. בעל הדירה לא מוכן לנקוף אצבע ומצידו שאני אזמין שורה של בעלי מקצוע לסדר את כל הבעיות. אשמח ליעוץ של מנוסים ויודעי דבר בנושא, חיפוש בגוגל לא ממש הצליח להבהיר לי מה הן זכויותי החוקיות: 1- החיבור של הגז נעשה בחאפריות מוחלטת, ומוחזק במקום עם אזיקונים. בעל הדירה טוען שהכל בסדר עם זה, טכנאי גז שהיה פה בשביל הכיריים אומר שאין מצב שזה תקני. בעל הדירה נכנס איתו להתנצחויות סטייל כתה ג', מחזה מביש. בסופו של דבר הביא מישהו שטען שהוא טכנאי גז בכיר שקיבע את זה עם 2 ברגים לפינה פנימית של הארון, אני עדיין לא משוכנע. האם ניתן לדרוש ממנו חוקית ביקור של טכנאי חברת גז, או שזה עלי? 2- בתי המנורה בכל הדירה מורכב…
הודעה אחרונה מאת adi89, -
- 2 עוקבים
- 2 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
קניתי מושב בטיחות לרכב ועל הרצועה יש מין תופסן מתכת (החלק האדום). למה זה משמש? תודה רבה והמשך יום נפלא!
הודעה אחרונה מאת GR8Day,
-
מי מחובר 61 משתמשים רשומים, 5 אנונימיים, 288 אורחים (הצג רשימה מלאה)
- SlowRide
- Matan1515
- גולדן191
- יובל .מ.
- נומד
- Or05230
- חולגי
- yossiaviel
- malcishua
- Night Driver
- מישי בישי
- גיא_מ