Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1923 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בדירה שאני שוכר יש מספר בעיות, חלקן זוטות וחלקן רציניות ממש. בעל הדירה לא מוכן לנקוף אצבע ומצידו שאני אזמין שורה של בעלי מקצוע לסדר את כל הבעיות.

אשמח ליעוץ של מנוסים ויודעי דבר בנושא, חיפוש בגוגל לא ממש הצליח להבהיר לי מה הן זכויותי החוקיות:

1- החיבור של הגז נעשה בחאפריות מוחלטת, ומוחזק במקום עם אזיקונים. בעל הדירה טוען שהכל בסדר עם זה, טכנאי גז שהיה פה בשביל הכיריים אומר שאין מצב שזה תקני. בעל הדירה נכנס איתו להתנצחויות סטייל כתה ג', מחזה מביש. בסופו של דבר הביא מישהו שטען שהוא טכנאי גז בכיר שקיבע את זה עם 2 ברגים לפינה פנימית של הארון, אני עדיין לא משוכנע.  האם ניתן לדרוש ממנו חוקית ביקור של טכנאי חברת גז, או שזה עלי?

2- בתי המנורה בכל הדירה מורכבים בחאפריות מוחלטת. בורג אחד. בשניה שאני מנסה להבריג נורה- הם מסתובבים על צירם וניתן לגעת במה שמאחוריהם, כולל החוטיאדה. תקני? תקין? תחום אפור?

במקלחת חוט ההארקה זרוק מקדימה ולא מחובר לשום מקום, למיטב ידיעתי זו לא פחות מסכנת חיים, האם ניתן לדרוש ממנו חוקית שיביא לכאן טכנאי לטפל בזה?

3- חשבונות. ממה שידוע לי, כל נפש בבית מגורים כולל שוכר ביחידת דיור זכאי ל 7 מ"ק מים בתעריף נמוך, ומשם והלאה הצריכה בתעריף גבוה. בעל הדירה מנסה לחייב אותי בלא פחות מ 12.6 ש"ח למ"ק מהטיפה הראשונה, ממה שידוע לי לא קיים בכלל תעריף כזה, אפילו התעריף הגבוה לא חוצה את סביבות ה 11 ש"ח למ"ק. האם מותר לו בכלל לעשות דבר כזה?

חשמל- המחיר שהוא מבקש לגבות ממני הוא 56.6 אגורות לקוט"ש. לפי אתר חברת החשמל, המחיר הוא 50.6 אגורות לקוט"ש כולל מע"מ, כ 10% פחות. האם יש רכיב אפשרי שאינני מיודע לו בתשלום?

אשמח לשמוע אם למישהו הייתה חוויה דומה, והאם אני אכן 100% צודק לפני שאכנס עם בעל הדירה למלחמה על זכויותיי. במידה והיה מדובר בזוטות בלבד, הייתי מזניח את זה עבור השקט, אבל בעיקר בנושא המים והגז, אני לא ממש שש לקפד את חיי בגלל שטויות.

תודה מראש לעונים

• תגובות 35
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

• חברי המעגל הראשון
פורסם

לא הבנתי איך הוא מחייב אותך על החשמל. הוא מייצר את החשמל בעצמו? הרי הוא מקבל חשבון חשמל מח"ח על הדירה שאתה גר בה. תבקש לראות את החשבון ותשלם בדיוק מה שכתוב שם.
אותו דבר עם המים. לדירה יש שעון מים, הוא מקבל מתאגיד המים המקומי חשבון על המים. אתה צריך לשלם מה שכתוב שם והוא יכול להפליץ תעריפים דמיוניים כמה שמתחשק לו.
לא יודע אם זה ככה גם במים אבל בחשמל קל מאד להעביר את החשבון על שמך ולשלם ישירות לח"ח וכשעוזבים את הדירה להחזיר את זה על שם הבעלים/ הדייר הבא. 
בנוגע לשאר הדברים, אין לי מושג. איך בחוזה מנוסחת האחריות של בעל הדירה? 

• רעיון טוב! 2

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

כנראה שהחשמל מגיע מבעל הדירה. והתקין מונה דיגיטלי.

המים כנ"ל ומגלגל תעריף גבוה על השוכר. בגלל צריכת יתר של בעל הנכס.

בקשר למחיר צריכים לבדוק למה. גובה מחיר יתר על החשמל.  ומים.

אני אדם דסלקט ולכן יופיעו שגיאות כתיב וחסר סימני פיסוק    נקודות  מקווה שתקבלו זאת 

תודה🙂

פורסם

הייתי צריך לפרט קצת יותר-

הדירה המדוברת היא יחידת דיור שיושבת על הבית הראשי, יש שעון מים ומונה חשמל נפרדים. אין לי מושג איך החשבונות מגיעים אליו, אנסה לברר את זה.

בנוגע לחוזה- בחוזה מפורט שבעל הדירה אחראי לליקויים ולתקן אותם בזמן סביר, המחלוקת תהיה ללא ספק על "מה נחשב ליקוי".

בתי מנורה בלי הארקה מריחים לי כמו האמא של מה שניתן להגדיר כ "ליקוי", שכן זה מסכן את הדייר. כנ"ל לגבי הגז- מסכן את הדייר ועל הדרך גם את הדירה.

פורסם

בס"ד

לא יודע אם קיימת אפשרות אבל תעזוב את הדירה כמה שיותר מהר, אם הוא עושה לך את המוות עכשיו, אפשר רק לדמיין מה הוא יעשה לך ביום שתסיים את החוזה...
לגבי בעיות החשמל, להביא רק חשמלאי עם הרשיון המתאים.
https://m.ynet.co.il/Articles/5659814

Sent from my SM-G950F using Tapatalk

• רעיון טוב! 2

אני קם כל בוקר בשביל הילדים, בלעדיהם הייתי קם בצהריים...:lol:

פורסם

נשמע שצריך להוריד קצת דרמה 

1. צרף תמונות של הגז.

2. בתי נורה וכו'. ל90% מהמנורות שאני מכיר אין הארקה

3-4. מים וחשמל. התעריפים שהזכרת לא כוללים חיובים נוספים (חיוב קבוע עבור אספקה וכו')

הכי חשוב

אם הדירה בעפולה ואתה יכול למצוא 20 כאלה תוך 5 דקות, תעזוב

אם הדירה במרכז ת"א וברגע שאתה תצא יעמדו 50 איש בתור, אל תעזוב

אם זה איפשהו באמצע, פשוט תבדוק את האלטרנטיבות

בכל מקרה לסדר את כל מה שהזכרת זה בקטנה איזה הנדימן. בטוח תמצא חבר עם ידיים שיסכים להרתם לעניין ולהקדיש לך שעה שעתיים לענייני נורות וכו'

• רעיון טוב! 4
ציטוט

יבגניפ כתב:

אוף. למה אני מגיב פה? 

פורסם

1. את הגז אתה משלם לחברת גז? אם כן אתה זכאי לביקור חינם מטעמם. אם אתה משלם לו, מין הסתם זה לפי בלונים קטנים/גדולים ללא עלויות נוספות, אז אין לך דרך לרקוד על שתי החתונות.

2. הזמן חבר חשמלאי שיתן את דעתו, על פי התאור קשה לדעת עם תקני או לא.

3. חשמל, יש עלות נוספת של אספקה וכנראה כך מחושבת.

מים, האם אתה רשום בתאגיד המים בגר בדירה? אם כן, אתה זכאי לתעריף נמוך, אם לא, אתה לא זכאי והוא עושה בצדק.

ובאופן כללי, אם אתה לא מרוצה, חפש דירה אחרת.

רק דע, יש דברים טובים יותר בחוץ.

ויש דברים גרועים בהרבה ממה שאתה מתאר.

והכי חשוב, לעגן בחוזה מראש את כל הדברים.

.

פורסם

לא יצא לי לשמוע על יחידת דיור עם מונה מים נפרד פה באזור (ולכל בית שלישי יש כאן מינימום יחידה אחת).

אם יש מונה מים נפרד שיראה לך את החשבון שלו.

השרשור הטוב ביותר בפורום

אני לא הייתי הולך לקנות עכשיו דייהו נובירה - אבל אחרי הרמה שהורגלתי אליה בדייהו נובירה, אני מוכן לעבור רק לב.מ.ו.

פורסם

לגבי הארקת בתי מנורה, לא יודע איך אתה מתכוון להאריק פלסטיק.

לגבי גז, אם טיפל טכנאי גז בכיר אז הוא מכוסה.

לגבי תעריפים, זה חלק ממחיר היחידה ויכול להסתכם בכמה עשרות שקלים בודדים במקרה הכי גרוע. קח את זה בתחשיב הכולל של עלות הדירה ותחליט אם כדאי לך או לא.

אישית הייתי עובר כי זה לא רק בעל בית אלא גם השכן והשותף שלך.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

תעזוב את הדירה. 

מלחמות על צדק עם בעלי דירות לא מובילות לשום מקום. ומימלא גם יותר פשוט לנסות למצוא בעל דירה נורמלי, מאשר להתעסק בזה.

(אגב לא שזה עוזר לך בשלב הזה, אבל כל הקומבינות האלו זו סיבה טובה להעדיף דירה רגילה, ולא יחידת דיור או כל דבר דומה שהוא לא לפה ולא לפה. כן, אני מבין ויודע שלפעמים אין אפשרויות אחרות יותר טובות).

• אהבתי 2
  • רעיון טוב! 1
תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם

אם אתה שוכר אצל מושבניק צא משם ולא בגלל הדירה אלה האנשים הכי קשים בעולם, על החתום מושבניק

לפני 16 שעות, HybridBoy כתב:

1. לא אישרתי לך לצטט אותי לחתימה.

פורסם

רק מוסיף שתעריף חשמל הוא 43.3 אגורות לקוט"ש לפי בדיקה אחרונה שעשיתי.

תעריף גבוה אצלי הוא 13.1. ככה שמה שרשמת נשמע בסדר. אני גם משלם תעריף גבוה וידעתי על כך מראש, ככה שאין לי בעיה עם זה.

לגבי הבעיות בדירה, הרבה פעמים בבתים פרטיים עושים עבודות גז וחשמל בצורה עצמאית ולא מזמינים בעל מקצוע. טוב או רע, זו המציאות ומה שצריך להתמודד איתו ביחידות דיור.

ממליץ לך תמיד שיהיה סעיף בחוזה של יציאה מהחוזה בהתראה מראש למקרה שמשהו לא מסתדר.

פורסם
לפני 25 דקות, lm007 כתב:

ממליץ לך תמיד שיהיה סעיף בחוזה של יציאה מהחוזה בהתראה מראש למקרה שמשהו לא מסתדר.

תוכל לתת דוגמה לסעיף כזה? או לעיקריו? פחות קריטי הניסוח.

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם

ממקלחת בלי הארקה ניתן למות . השיטה החאפרית היא לנתק הארקה כשיש זליגב לא ידועה. שזה קורה בחדרים רטובים זה עלול להיגמר שלא בטוב.

כל השאר תסתדרו ביניכם

פורסם
לפני 15 דקות, ניקו פ. כתב:

תוכל לתת דוגמה לסעיף כזה? או לעיקריו? פחות קריטי הניסוח.

למשל כל אחד מהצדדים יכול להביא לסיום החוזה בהתראה של X ימים מראש.

• אהבתי 1

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

• תוכן חדש...