Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1922 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אין שום בעיה. מוצרים יבשים.

במקרה של אורז צריך לבדוק טוב הימצאות של חרקים - לא אשמת האורז, אשמת האריזה שלא מחזיקה מעמד עם הזמן.

לגבי בישול חומוס ישן - השרייה עם סודה לשתייה פותרת את הבעיה וכל מה שנדרש זה יותר זמן בישול. עוד לא מצאתי חומוס שאי אפשר לרכך.

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם
לפני 16 שעות, FARM כתב:

אכל, אבל ממנה יותר טרייה

איזה מנ"ק מפנקת... סכו"ם, שקיות, מלאן טונה. נראה שזו אחת מתקופת הביניים בין לוף לטונה לפני שהוציאו ממנה את הלוף, אז תכלס מבחינת האוכל עצמו היא דווקא אחת הפחות מגוונות.
אני זוכר שהן היו בתקופת ההתנסויות שלהם וכל פעם היינו מקבלים משהו אחר לגמרי. פעם גולאש, פעם פירות מיובשים, פעם בוטנים, פעם סוכריות מגעילות, קוקטייל פירות, סלט טונה פיקנטי, "ממרח" "חומוס", "ממרח" "צמחי" וכו'. 

אבל בונא, איזה סטנדרטים נמוכים יש לבחור אם הוא ככה משפריץ ניטים על הממרח-חול-מתחזה-לשוקולד הזה ומכנה אותו "נוטלה אוורירית יותר"... וואט דה פאק בנאדם? מה אתה אוכל ביומיום? ולאן לשלוח סל מזון לתרומה?

• מצחיק 1
  • מעניין 1

הצטרפו לקהילת הרכב של ישראל בפייסבוק ובאינסטגרם

אוהבים את מה שאנחנו עושים? רוצים לתמוך בנו ולקבל הטבות בו זמנית? עשו מנוי לאתר.

פורסם

ואוו, מזכיר את התקופה בצנחנים...

עד היום מתקשה למצוא את הבוטנים המדהימים שהיו מגיעים עם המנ"קים, או את הממרח חומוס שרק אלוהים יודע ממה עשוי.

לוף עוד אפשר למצוא פה ושם. נשארתי מכור מתקופתי כילד קטן שאחיו הקצין מגיע מהצבא ומפנק אותו בלוף

פורסם

נכון. יבוא שלהם מארהב.
יותר מדי שמן ומלוח...

Sent from my MI MAX 3 using Tapatalk

"יושב לי כאן ומחכה לך, כמו עורב על עץ. ולא חבל לך על תפוח, שנפל והתפוצץ. הרחוב ריק, הלילה קר הגשם כבר שטף את כולי. אני יבש כמו מדבר, הרסת אותי שברת לי את הכלי." (תמוז)

פורסם

גבינה צהובה של תנובה. לפני כמה שנים החליפו את קו הייצור בעלות של מיליונים שיהיה בלי חומר משמר. מאז תאריכי התוקף הרבה יותר קצרים.

אני מוצא שחלק מהאריזות נשארות טובות שבועות אחרי התוקף במקרר. ואחרות מתקלקלות ונהפכות לפלסטיק. אין עקביות בעניין.

דבר אחר, מה עושים עם תרופות? פעמיים בשנה אשתי זורקת את כל התרופות שפגו תוקף לפח, ואני חושב שזה ביזבוז. אבל היא אחות וגם משרד הבריאות מנחה לעשות כך.

עמוס

וַיִּשְׁמַע אַבְרָם, כִּי נִשְׁבָּה אָחִיו; וַיָּרֶק אֶת-חֲנִיכָיו יְלִידֵי בֵיתוֹ, שְׁמֹנָה עָשָׂר וּשְׁלֹשׁ מֵאוֹת, וַיִּרְדֹּף, עַד-דָּן.

פורסם

בקשר לפג תוקף, רוב קלקולי הקיבה דווקא נגרמים מאכילה מחוץ לבית ששם יש סיכוי גדול שהמוצרים לא נשמרים בטמפרטורה טובה.

למשל לא נראה לי שיש בעיה לאכול קבב קפוא/נקניקיות שהיו במקפיא כמה חודשים יותר מהתפוגה שלו, למרות שהוא יהיה פחות טעים, גם ככה קבב קפוא לא משהו.

וצריך רק להשתדל להכניס את המוצרים המקוררים חלב/חומוס/גבינות למקרר מיד אחרי השימוש, ולא להשאיר על השיש, למנוע קלקול.

עשיתם לי געגוע לקופסאות שימורים של חומוס ושימורי קציצות שמכרו בסופרים שהייתי ילד.

בצבא לפעמים הטבח הכין לוף מטוגן, ומלא יצאו מחדר האוכל והתלוננו, דווקא היה טעים. עשה פעם פחזניות ממולאות ב"לוף".

--------------------------

Škoda Fabia IV TSI&DSG

פורסם
לפני 47 דקות, amosbmw כתב:

דבר אחר, מה עושים עם תרופות? פעמיים בשנה אשתי זורקת את כל התרופות שפגו תוקף לפח, ואני חושב שזה ביזבוז. אבל היא אחות וגם משרד הבריאות מנחה לעשות כך.

אחות אמרה לי פעם שתרופות יבשות (כדורים, אבקות וכו') שנשארים סגורים בתוך אריזת נילון (ולא בתפזורת כמו אקמול וכו') יכולים להשאר גם חצי שנה ויותר אחרי פג התוקף.

.

פורסם

קופסאות שימורים מחזיקות לנצח. 

לפחות הרבה יותר ממה שרשום עליהן, שנים קדימה. 

וחביתה עם לוף מטוגן זה הדבר. 

להשכרה: חתימה בפורום הרכב המוביל בישראל!

פורסם

חבל שלא ידעתי.

בדיוק לפני חצי שנה עשיתי סדר באיזה מקלט שכנראה שמרו שם שימורים ממלחמת יום הכיפורים עם פג תוקף של 1978.

הייתי משאיר לך לטעום 🤣

.

פורסם

כמה דברים על פג תוקף. בעבר כתבתי על זה בהרחבה.

ראשית כל אני בא מהתחום, עברתי קורסים רבים על בטיחות מזון, תהליכים נוחים להיווצרות מזהמים

בקרת איכות מזון,  היגיינה ותנאי יצור נאותים, תהליכי ריקבון ועוד.

בגדול, בלי להיכנס לפרטי פרטים, מי שמאשר את תאריכי פג תוקף אלו מהנדסים שכפופים למשרד הבריאות.

אף יצרן לא קובע על דעת עצמו תאריך אחרון לשיווק, זה עובר בקרת איכות מוקפדת עד שמגיעים לנוסחה הנכונה.

מכל מקום, כמו שציינתי בדף הקודם, מוצרי חלב הם הכי עמידים ופחות מסוכנים, עובדה שגבינה צהובה עם מעט עובש בצדדים, אתם חותכים ולא זורקים. בשר או דגים ילכו ישר לפח. מי שראה בצרפת איך נראית גבינה קממבר מבחינת הריח והעובש שיש בתוכה (כמובן שהיא מיוצרת מתנאים מתאימים) לא יבין למה העובש הופך למעדן. והרשימה ארוכה.

תהליך הבקרה מתבצע בכמה שלבים ובכמה אופנים, תנאים אידאליים, תנאים בהובלה ושינוע, תנאים חמים וכד'. נניח חלב, בודקים אותו לאחר ייצור מספר פעמים עד מתי הוא ראוי לשתייה (תחילת חמצון) בטמפרטורה של 4 מעלות+ עוברים על תהליך הבדיקה כמה פעמים לאורך חודשים עד שמגיעים נניח ל 15 יום עד שהחלב מתחיל להחמיץ (רק תחילה) על החלב יוטבע תאריך של 10 ימים. למה? זה נקרא מקדם בטיחות. כלומר, החלב הרי לא נמצא כל הזמן בתנאים אידאליים מבחינת אחסנה. נמצא על הרצפה עד שמסדרים אותו, בשינוע לוקח זמן בין העמסה (שינוי טמפרטורה) לפריקה.

מתוקף תפקידי טעמתי עשרות פעמים גבינות מקולקלות ( לתת את ההחלטה האחרונה אם זה ראוי למאכל) מעולם לא קרה לי כלום. טעם לא נעים, לא מעבר לזה. בפועל אני שותה חלב 3/4 אחרי תאריך אחרון. מעדנים כאמור גם כמה שבועות. מי שזורק עושה טעות מחוסר הבנה מה המשמעות של התאריך. (מקווה שזה ברור יותר)

כל מה שכתבתי לא תופס על דגים ובשר, בטח לא בשר טחון שהוא הכי מסוכן בגלל ריבוי חיידקים גבוה יותר כי הוא לא נמצא בגוש אחד עטוף בשומנים מגינים. (חלקיקים זהירים מכפילים את מספר החיידקים פי כמה וכמה) יחד עם זה יש הרבה סימנים לפני קלקול, ראשית כל ריח חריף, צבע, גמישות, ודביקות. אלו סימני אזהרה לא לגעת באוכל.

בכל ספק, זרקו את המוצר, אך לא באופן אוטומט כפי שנהוג לעשות. 

• אהבתי 1
  • מעניין 2
  • רעיון טוב! 2
פורסם
לפני 21 שעות, amosbmw כתב:

מה עושים עם תרופות? פעמיים בשנה אשתי זורקת את כל התרופות שפגו תוקף לפח, ואני חושב שזה ביזבוז. אבל היא אחות וגם משרד הבריאות מנחה לעשות כך

אמא שלי עבדה 20 שנה בפיתוח תרופות במעבדות r&d של תרו רוקחות. 

ממה שאני הבנתי ממנה, שמירה רציפה של תרופות במקרר מאריכה את התוקף שלהן משמעותית (פי 2 ולפעמים אף יותר). זה מתייחס ספציפית לתרופות יבשות ומשחות. מודה שלא התעניינתי לגבי סוגים אחרים אבל אני יכול לשאול.. 

בתהליך הפיתוח והוכחה של תרופה, מעבירים אותן בדיקות יציבות stability לאורך זמן בתנאי סביבה שונים. חשיפה לאור, חשיפה ללחות, חשיפה לטמפרטורה וכו. 

לבסוף התוקף נקבע כממוצע משוקלל של שלל בדיקות היציבות + מקדם ביטחון. שמירה במקום קר וחשוך (מקרר) מביאה לתוצאה הכי ארוכה מבחינת יציבות, כאמור לא נדיר לפגוש תוצאות של פי2 זמן ואף יותר מהתוקף המשוקלל.

• אהבתי 1

יום טוב גם לך

פורסם

אוכל הכל כל עוד שאני לא מריח/רואה/טועם קילקול

Sent from my Redmi Note 7 using Tapatalk

לתגובה רצינית, ראה את הודעתו של gsi16v.
זה משפט שלא ציפיתי לראות בפורום הזה
פורסם

נוהג לבדוק ויזואלית, להריח, לטעום אם הטעם השתנה ולפי זה מחליט אם להשתמש או לא.

בבשר טחון לא לוקח סיכון, אלא אם היה במקפיא.

טעמתי השבוע בירה שפג תוקפה בינואר האחרון מ-2 מותגים שונים, הכל בסדר.

באחת הטעם השתנה מעט, אבל לא ברמה של נוראי, השניה הייתה בסדר גמור.

ולגבי תרופות, אני לא זורק... למשל כדורי אקמול שכבו אצלי שנים כי אני כמעט ולא לוקח כאלו.

התוקף שלהם פג וגם שנתיים שלוש אחרי השתמשתי\חברים השתמשו כמובן אחרי שהזהרתי אותם שהכדורים פגי תוקף.

לא היו תלונות, אך עדיין אין לראות בזאת המלצה להשתמש.

OM654 - 140 kW(190PS: 188hp) b47 - 140 kW (190 PS; 188 hp)

• תוכן חדש...