Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7638 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הבנתי שמכוני הבדיקה בד"ך מוסיפים תקלות של בלאי נורמלי גם אם לפעמים זה לא כלכך נכון בשביל לכסות את עצמם, כגון נזילות שמן (קלות), קלאץ' מפריד גבוה, כיוון פרונט וכו'.

השאלה היא איך באמת אפשר לדעת מה רלוונטי ומה לא ?

מתי לשים דגש על תקלה כזאת או אחרת ומתי לדעת שזה כסת"ח של מכון הבדיקה ?

פורסם

מכון שמוסיף תקלות הוא מכון לא אמין.

כשאתה בודק רכב משומש, אל תצפה לקבל דו"ח שבו הכל תקין, מכיוון שתמיד ישנו בלאי.

מכיוון שהמכון נותן אחריות לבדיקה, הוא מציין את כל הממצאים שהוא מוצא (ולא "ממציא" חדשים, כל עוד הבוחן ישר).

אתה אמור לשאול אותו שאלות עניניות על מצב המנוע/הגיר/הצמיגים כדי להבין מה העלויות תיקון של הממצאים החשובים והבעייתיים.

תשאל בבדיקה מה קריטי/בטיחותי/ חשוב, כדי שיעזור לך אולי להחליט לגבי המחיר שכדאי לך לשלם למוכר, אבל קח בחשבון שאתה לא קונה רכב חדש מהחברה, ברכב יש בלאי/תקלות וזו הסיבה שמחירו זול יותר מרכב חדש הנמכר בסוכנות היבואן.

תקרא את השרשורים הדביקים בראש הפורום הזה, ותבין שיש רכבים מסויימים שבכלל אין טעם לקחת לבדיקה.

:multi: רז .

205GTI סטנדרטית (תלוי מה הסטנדרטים שלך...).

נמכרה.

טיול נהיגה

בפורשה קאררה 4 GTS.

המרצדס שלי

נמכרה.

טיול נהיגה ביגואר F-TYPE V8 5.0

פורסם

למה מכונים לא בודקים בלמים? בכל דפי הבדיקה רשום לפרק גלגלים ולבדוק בלמים.

האם 400-500 שקלים לא מספיקים להם כדי להתעסק עם הפירוק של הגלגלים או שפשוט המכונים לא מוסמכים לבדוק זאת?

דימה

פורסם

תסמוך על הידע שלך, המכונים עושים כאסחים על מכוניות שנסעו קצת יותר מ50 אלף ויש להם 4 שנים.

אני שאני הולך למכון זה רק לבדוק שאסי מתאונות כל השאר אני עושה לבד.

והרי לך דוגמה:

אני זוכר שרכשתי את האימפרזה שלי ביוני 2000 עם 125 אלף קילומטר שזה היה הרבה אבל האוטו היה מלוקק אצל אחד שעובד באוניברסיטה לא לוחץ מטפל רק בסובארו יפו ראיתי הוא לא התקמצן ופינק את האוטו, מה גם הוא היה נהג יחיד. בבדיקה אמרו בלאי במנוע (שטויות) רעש מערכת תזמון(עוד יותר שטויות) סימנים לשריפת שמן במאמץ(הכי שטויות כי היום הרכב על 216 אלף ולא שורף גרם שמן אפילו לא במאמץ. בקירור כתבו קורוזיה והבנאדם מאז ומעולם השתמש במים ירוקים.

על הגיר כתבו בלאי גבוה בדיסיקיות ושמן כהה(יום לאחר מכן אצלי במוסך שאני מטפל המכונאי שלי אומר השמן אדום בדקתי בעצמי וגם בספר הטיפולים היה נראה שהוא החליף שמן גיר לא מזמן. ויש עוד מלא דוגמאות ממלא מכוניות אין סוף לסיפורים.

כל אוטו עם יד על הלב יש לו בלאי זה ברור השאלה עם עושים מזביבון פיל. לפעמים הם כותבים על מכות מהמדרכה מכות בשלדה פתאום נדלק לך מנורה אדומה.

עדיף לקחת מישהו שמבין ולראות את דעתו ולראות את הבדיקה ויחד לחשוב. גם תהיה חכם ותראה מראש, מנוע שניקו אותו זה סתם פוזה ואולי קשה להיפטר ממנו. תסתכל ברישיונות ואיזה יד הרכב אם יש ספר טיפולים אם נוהג נהג צעיר (זה נתון חשוב) ויש מלא דברים.

לפני שנה חיפשתי לסבי סוזוקי בלנו מצאתי לא אוטו בתול עם 65 אלף קילומטר מודל 98 וכתבו עליו שטויות. לדעתי חצי ממה שכתוב בבדיקה שגוי.

למה לא בודקים בלמים? כי הם לא מקצועיים וכל מה שכתבתי לעיל נכון והם אוהבים לכתוב שהמנוע הגיר והמערכת קירור "דפוקות" כדי לכסות על עצמם במקרה ש...

התמונות של הסובארו שלי

http://yonatans-subaru.pic.co.il

• תוכן חדש...