Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם 

חושב על קנית רכב אבל אין כרגע תקציב של ממש, השאלה שלי אם יש רכבים עד 8K ששווים משהו.

חשוב לי שהרכב לא יהיה פצפון, האם המחיר בהכרח על חשבון צריכת דלק גבוהה ועלות החזקה יקרה?

תודה רבה

• תגובות 30
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

יש בהחלט

הונדה ג'אז 2006 לדוגמא

אם תוותר בדלק הייתי ממליץ על פורד פוקוס,  תוכל להכניס אפילו 2010 ב 6 אלף  אמינות גבוה בקטגוריה

גם לנסר מאותם שנתונים 

מה שחשוב ברכב ישן לבדוק שלא אוכל שמן ומים שמזגן קור וחום תקין ואין רעשים חריגים ומנוע גיר חלקים

לרוב יהיה בלאי טבעי של ברקסים וצמיגים אז תשקלל ברכישה

קצת יותר קטן אבל סביר זה דייהטסו סיריון

סיויק סביבות 2007 גם אופציה טובה אבל ממש נמוך

• רעיון טוב! 1

משתדל לעזור

פורסם

היית הולך על פיגו 208 עם מנוע 1.6. מאוד נוחה, ביצועים סבירים ובתקציב שלך יכנס דגם 2013 בתוספת של אלפיים שקל.

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 1

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם
לפני 4 שעות, Achinadav כתב:

חושב על קנית רכב אבל אין כרגע תקציב של ממש, השאלה שלי אם יש רכבים עד 8K ששווים משהו.

יש רכבים ב-8 אלף ששווים משהו, ואפילו לא מעט, אבל אתה כמעט ולא תמצא אותם למכירה. 

ברכב ב-8 אלף, אני מעריך ש-90 אחוז מהמוכרים מוכרים כי הרכב עושה/יעשה בעיות.

לפני 4 שעות, Achinadav כתב:

האם המחיר בהכרח על חשבון צריכת דלק גבוהה ועלות החזקה יקרה?

זוהי שאלת קיטבג אמיתית. 

• רעיון טוב! 1
פורסם
לפני 33 דקות, davemustaine87 כתב:

יש רכבים ב-8 אלף ששווים משהו, ואפילו לא מעט, אבל אתה כמעט ולא תמצא אותם למכירה. 

ברכב ב-8 אלף, אני מעריך ש-90 אחוז מהמוכרים מוכרים כי הרכב עושה/יעשה בעיות.

בדיוק!!

השאלה היא למה שמישהו שמחזיק ברכב כ"כ זול ימכור אותו.

הרי הרוב המוחלט של הבעלים של הרכבים האלו הם אנשים עם תקציב מצומצם מאוד ואם הרכבים היו סבירים היו ממשיכים איתם. הם מוכרים אותם בדיוק מהסיבה שלא כדאי לקנות אותם.

נכון שיכולים להיות הסברים אחרים:

מעבר דירה שמייתר את הרכב

רכב מהעבודה

התעשרות/שיפור כלכלי

ועוד ועוד.

אבל ההסבר הסביר והנפוץ והנכון כמעט תמיד הוא שמדובר ברכב שעושה יותר מידי צרות והם מתכננים למכור אותו ב 8000, להוסיף 10,000-20,000 ש"ח לקנות רכב מתקדם קצת יותר ולהחזיק אותו עד שיגיע לשלב בו נאלצים למכור אותו.

בקיצור, 8,000 זה תקציב בעייתי מאוד לרכב.

כדי להצליח איתו צריך ידע, סבלנות והרבה מזל.

אם הייתי חייב רכב במחיר כזה הייתי מתחיל באחת משתי חלופות:

סוזוקי. רכבים אמינים, ועמידים. בהתאם הם מבוקשים ביד 2 ובמחיר הזה תמצא רכב שכבר עבר הרבה מאוד. אבל זה מסוג הרכבים שיודעים לשרוד.

רנו קליאו דור 3. מוניטין מפוקפק כי צרפתי וכו. אבל זה רכב אמין יחסית ובגלל המוניטין המפוקפק תמצא משהו פחות משומש.

כמו בכל רכישת רכב זול חייבים לתת משקל משמעותי לשילוש הבא:

טסט, צמיגים ומצבר.

טיפול/הסדרה/החלפה שלהם מגיעה לחלק משמעותי במחיר הרכישה של רכב ישן. לכן חייבים לתת להם משקל משמעותי בבחירת הרכב.

ואלו 3 רכיבים שקל לבדוק את מצבם.

• רעיון טוב! 1
פורסם

@הלוחש למכוניות 

אני אישית כבר לא חי כבר את התחום הזה, מהנסיון שלך, לאדם שכן יודע לבדוק רכב עצמאית, אבל מצד שני לא רוצה לשרוף זמן על שקרנים ומוכרי פחי אשפה, מאיזה תקציב לדעתך כן יהיה אפשר בסבירות בינונית ומעלה למצוא רכב טוב ? 

פורסם

אין לי הרבה ניסיון בתחום. אני לא יודע מה זה רכב טוב.

תחושתי היא שתקציב המינימום הסביר לרכב הוא 15,000-20,000 ש"ח. הכוונה לרכב "רגיל". לא 7 מושבים.

ובכל מקרה באזורים האלו מומלץ מאוד, ככל שניתן, להגדיל את התקציב. כי המצאי ב 25-30 משמעותית טוב מב 15-20.

להגדיל הכוונה גם הלוואה. ומי שלא יכול להגדיל וכל מה שיש לו זה 10-15 צריך לחשב מסלול מחדש ולא לרכוש כלל רכב כל עוד יש ברירה. וזה לפני שנכנסים לעלות יישור קו ויכולת להתמודד עם תיקון משמעותי אם וכאשר.

נכון שגם ב 25-30 יש מצב להתקע עם צרות של אחרים. אבל ההבדל הוא שיש לא מעט אנשים שקונים ב 60-80 ומוכרים ב 20-30 כשהרכב מתיישן ורוצים להשתדרג אפילו לפני שהרכב הנוכחי נהיה ערימה של צרות. לעומתם האנשים שקונים ב 20-30 ומוכרים ב 10 בד"כ לא עושים זאת לפני שהרכב הפך ממש נבלה. 

אפשר ללמוד על זה גם מעצות כאן בפורום כאשר אנשים שוקלים למכור רכבים זולים. כמעט תמיד כשמישהו שואל על שדרוג רכב ששווה 10-15 בד"כ יגידו לו שאם הרכב סביר שימשיך איתו

פורסם

כבעל ניסיון רב עם מכוניות כאלה אני אענה לך כך:

אתה יכול לקנות מכונית שרואים שהשקיעו בה, אבל תמיד תגלה בשבמכוניות בתקציב (גם כאלה שמתוחזקות מעולה) תמיד תהיינה בעיות הנובעות מבלאי טבעי.

ולכן ההמלצה שלי היא יש לך לדוגמא 20000 ש"ח לרכוש רכב חפש רכב שמור ב-10000 ש"ח ותשאיר עשיריה נוספת ליישור קו ותחזוקה שוטפת.

לא מומלץ להכנס להרפתקה כזאת בלי 20000 ש"ח לפחות (לפני ביטוח ואסור בכל אופן לוותר על צד ג')

דוגמא טובה לרכישה כזאת שעשיתי תוכל לראות בשרשור הבא:

• רעיון טוב! 1

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

• ספונסר פורום
פורסם
לפני 3 שעות, davemustaine87 כתב:

@הלוחש למכוניות 

אני אישית כבר לא חי כבר את התחום הזה, מהנסיון שלך, לאדם שכן יודע לבדוק רכב עצמאית, אבל מצד שני לא רוצה לשרוף זמן על שקרנים ומוכרי פחי אשפה, מאיזה תקציב לדעתך כן יהיה אפשר בסבירות בינונית ומעלה למצוא רכב טוב ? 

זו כמובן השאלה הנכונה - אבל לצערי אין לי תשובה פשוטה...

במצב העניינים כפי שהוא כיום, עם עודפי ביקוש מטורפים,

הייתי נוקב במספר 30,000 לכלל-אצבע עבור רכב שיהיה מספיק בריא, בפוטנציה, לתת עוד כמה שנות שירות

אצל האדם הממוצע, כלומר יהיו בו עוד 80-100K ק"מ לתת לפני שיתפגרו חלקים שיהיו יקרים מכדי לתקן.

אבל - במחיר הזה יש לצפות לרכבים ה"קלאסיים" (קורולה, מאזדה3/2, סיוויק, ג'אז וכיוב') שעולים הרבה פחות במחירון.

כלומר - על הנייר אולי תצפה לקורולה 2013 מהדור שאחרי הרובוטית, נכון? - בפועל כנראה תקבל קורולה פוסט-רובוטית 2010-11

אבל עדיין מהצורה ההיא ועם הגיר הפלנטרי 4 הילוכים שהיה לפני ההרפתקה הרובוטית של 2008-9...

דוגמה חיה מהיום: סוחר בצפון הציע לי קורולה 2012 כזו, עם נתוני חד-קרן מאומתים: יד1 עם 60,000 ק"מ. 25K במחירון. הוא דורש עליה 

לא פחות מ-39,000 ש"ח לא גמישים.... למה? - כי הוא יכול...

כעת, מה שאני ממליץ בכללי הוא לשים דגש אך ורק על מצב הרכב, ולנסות להתרכז בייחוד במה שכולם ממילא מחפשים (ובצדק... הפעם חוכמת ההמונים ממש צודקת) - יפנית עם ק"מ סביר לגילה (נניח עד 160K) - וכאן בדיוק נעוץ הקושי: יש מעט כאלו, והביקוש להן גדול.

בתור מכונאי שראה כבר איך מחזיקות צרפתיות וקוריאניות בנות 15 - אני לא איש בשורות, ובאופן כללי חושב שבתקציבים אלו ראוי להתרכז

בעיקר בדגמים ה"שורדים" מטבעם - ולא להסתכן למצוא את הקליאו היחידה שה-AL4 שלה עוד זוכרת באיזה הילוך היא נמצאת, או קיה ריו 

שבאמת החליפו לה שמן בזמן והיא לא מלאת בוצה - וכו' וכו'... אתם מבינים את הפואנטה.

ברור שיש מי שיגידו שיש להם את המגאן/C4/308/ -מלא-את-החסר  הכי שמורה, אמינה ויפה בעיר. אני מדבר על אמיתות כלליות - 

ובמקרה של תקציב נמוך יש הרבה יותר סיכוי למצוא טויוטה/מאזדה/הונדה/ או אף מיצובישי/ניסאן מתקופת הלאנסר או הנוט - שימשיכו ויסעו הרבה אחרי שאירופאיות/קוריאניות בגילן יהפכו לחלפים.

וזה בעצם מקור הברוך שאנו נמצאים בו: יותר מדי קונים שיודעים מה לחפש בזול, ופחות מדי רכבים שגם שווים את הכסף הגדול שרוצים עבורם.

• אהבתי 1
  • מעניין 1

933126724_WhatsAppImage2021-07-03at20_39_08.thumb.jpeg.64edf5191b8e50ab7f237a75a4828929.jpeg

פורסם
לפני 8 שעות, davemustaine87 כתב:

אני מעריך ש-90 אחוז מהמוכרים מוכרים כי הרכב עושה/יעשה בעיות

יש גם את ה 10 אחוז שבדיוק קיבלו רכב מהעבודה, או סתם בא להם להתחדש, או עוברים להיברידי חשמלי וכדומה

לא כזה מסובך למצוא אותם, רק לסנן טוב טוב

הפאביה דיזל שהיתה לי היתה שמורה ומושקעת 0 תקלות מבחור מבוגר ונמכרה ב 7.200 בלבד רק כי הבת שלו לא ידעה לנהוג על ידני

נמכרה אחרי קרוב לשנה ו 13 אק''מ שעשיתי עליה במחיר 7.800 (גם עברתי לאוטומט..)

משתדל לעזור

פורסם
לפני 22 דקות, הלוחש למכוניות כתב:

הקליאו היחידה שה-AL4 שלה עוד זוכרת באיזה הילוך היא נמצאת

לעיתים אני ממליץ כאן (כמו בשרשור זה) על קליאו דור 3. זו אחת עם AL4, נכון?

מהניסיון שלי וקצת מבירורים אני מבין שזה רכב אמין שנהנה ממוניטין מחורבן שלא תואם את המציאות.

ורואים ביד2 לא מעט רכבים כאלו עם נתונים (לכאורה) טובים מאוד במחירים נמוכים. כי מי רוצה קליאו ישנה....

בפועל הבנתי שרכב אמין.

לאבי היה מספר שנים ללא בעיות בכלל. אני זוכר את זה כרכב איטי עם גיר מציק ואיכשהו גם שתיין דלק.

אבל באמינות היה טוב.

אתה אומר שמוטב להמנע מההמלצה הזו?

פורסם
לפני 11 דקות, PASHUT כתב:

יש גם את ה 10 אחוז שבדיוק קיבלו רכב מהעבודה, או סתם בא להם להתחדש, או עוברים להיברידי חשמלי וכדומה

לא כזה מסובך למצוא אותם, רק לסנן טוב טוב

הפאביה דיזל שהיתה לי היתה שמורה ומושקעת 0 תקלות מבחור מבוגר ונמכרה ב 7.200 בלבד רק כי הבת שלו לא ידעה לנהוג על ידני

נמכרה אחרי קרוב לשנה ו 13 אק''מ שעשיתי עליה במחיר 7.800 (גם עברתי לאוטומט..)

תקרא שוב את התגובה של הלוחש ותבין את הבעייתיות.

במיוחד בשילוב עם התעדוף שיד2 נותן לסוחרים, נהיה כמעט בלתי אפשרי לאתר מכוניות עם נתונים טובים במחיר סביר.

VW Golf GTI 2006 Manual

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...