Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני 9 שעות, shake כתב:

אין ולא יהיו יותר מזגני ON OFF, ישראל הצטרפה למדינות המתוקנות ואוסרת מכירה שלהם.

:rofl::rofl::rofl:

אתה לפחות חצי צודק. 

אז כן, לא יהיו יותר מזגני ON\OFF; אבל! ישראל מחזיקה בכח את נושא הגז למזגנים, שהוא בעייתי לסביבה, ולא מאשרת מעבר לסוג אחר. 

סיבה: זה מיטיב עם מישהו. 

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם
לפני 3 שעות, ברווז כתב:

אז כן, לא יהיו יותר מזגני ON\OFF; אבל! ישראל מחזיקה בכח את נושא הגז למזגנים, שהוא בעייתי לסביבה, ולא מאשרת מעבר לסוג אחר. 

סיבה: זה מיטיב עם מישהו. 

תוכל לתסביר בבקשה? לא ממשה הבניתי. 

פורסם

ישראל חתומה על אמנת מונטריאול, וכן מעודדת את המעבר לגז R32.

להיפך, היא אפשרה את המעבר לגז הזה, למרות הסכנה המוגברת בו (הוא דליק ברמה בינונית), ללא רגולציה על המתקינים.

ממש בשבועות האחרונים התחילו לטפל באסדרה (כן, ב-א') של המקצוע.

ובואו, האירופים לא ממש מבינים במזגנים. 

הם מפגרים אחרי ארה"ב (וגם אחרי ישראל) ב20 שנה בחדירת המגנים לבתים

1.  MITSUBISHI  SPACE STAR 1.2 instyle 2018

2. CHEVROLET SPARK LS 1.0 2014

פורסם

בדיוק, הסיבה שאין עדיין מעבר מאסיבי לקרר R32 היא בכך שאין טכנאים מוסמכים, הקרר הזה דליק ודורש ידע והסמכה בטיפול בו. 

באופן תמוה ביותר, בארץ עד לחודש 04.2025 בכלל לא היה דבר כזה רישיון עבודה לטכנאי מיזוג, לא היה צריך שום הסמכה רשמית. 

רק ממש לאחרונה התחילו להפיק רישיונות וכשיהיו הרבה טכנאים מוסמכים (זה תהליך שיכול לקחת שנים) כן יתחילו לקדם מעבר לקררים חדשים. בנתיים משתמשים ב r410. 

• אהבתי 1

פורסם (נערך)
לפני 13 שעות, shake כתב:

אפשר קצת להתעדכן במקום להיות תקוע בעבר. אין ולא יהיו יותר מזגני ON OFF, ישראל הצטרפה למדינות המתוקנות ואוסרת מכירה שלהם. גם המחירי כרטיסי אינוורטר הוזלו משמעותית.

וכל יצרן מזגנים ייצר בכל איכות שתבחר, ההבדל במחיר. לזרוק שמות של חברות לא אומר כלום.

דייקן מייצרים גם פגזים, מיצובישי האבי גם טנקים,מטוסים וכו', זה לא רלוונטי. במטרופולין יש אוטובוסים חשמליים תוצרת GREE.

קידמה לא מביאה תמיד מוצרים אמינים יותר להיפך מכיוון שהם בנויים עם יותר חלקים ואלקטרוניקה יש יותר בעיות ומכיוון שעלות עבודה של טכנאי והכרטיסים גבוהה המוצר מגיע מהר מאוד לפח זבל, כלומר מוצר מתקדם מגיע מהר יותר לזריקה וגורם ליותר זיהום.

לי אישית דיוק גבוה של טמפרטורת קירור אין לו משמעות, אני מסתדר מעולה עם מזגן on/off.

עריכה אחרונה על ידי levy
פורסם

הסבירו פה יפה מה שניסיתי לומר, כאחד שלא ממש מעורה ומבין בתחום. 

מצאתי 2 כתבות קשורות, זו אחת וזו השנייה.

הידע שלי מבוסס גם הוא רק על מה שקראתי בעבר בחדשות. 

פורסם

הקרר הזה גם פחות יעיל, ודורש דחיסה *הרבה* יותר גבוהה מה-410 (שבתורו דרש דחיסה גבוהה יותר מהגז שקדם לו), מה שאומר שצריך צנרת ואביזרים הרבה יותר מאסיביים.

בואו, אנחנו בפורום רכב. אנחנו מכירים "מהבית" את האובססיה האירופית לאיכות הסביבה, ואת החללים שהיא מפילה בדרך. אם זה הסטרט-סטופ, מיכלי האוריאה, והמנועים הקטנים/קלים/גודשים שאחרי זה מתפרקים בהמונים בגלל הנדסה גרועה ופיתוח מואץ שלא בדק עד הסוף דברים כמו רצועות שמתפרקות בשמן, לחצי שמן הפוכים שגומרים מנועים, בתי טרמוסטט שנסדקים מעצמם וכו'.

• אהבתי 3
  • רעיון טוב! 1

1.  MITSUBISHI  SPACE STAR 1.2 instyle 2018

2. CHEVROLET SPARK LS 1.0 2014

פורסם
לפני שעתיים, natco כתב:

מה שאומר שצריך צנרת ואביזרים הרבה יותר מאסיביים.

זה תמיד טוב.

כמו שאמרו חז"ל, 

"עוד סנטימטר, מלך!

(פחות סנטימטר, מלכה)"

פורסם

מישהו יכול להסביר למה אוסרים מכירת מזגני on/off?

לא מסנגר עליהם, אבל מסקרנות 

אצלי באוטו, יש חצי סיבוב...ששומעים רדיו בלי המצבר.

פורסם
לפני 40 דקות, locus כתב:

מישהו יכול להסביר למה אוסרים מכירת מזגני on/off?

לא מסנגר עליהם, אבל מסקרנות 

מטעמי חיסכון בחשמל והפחתת זיהום אוויר שנגרם בייצור החשמל הנוסף הזה. למזגן ON/OFF יעילות אנרגטית נמוכה בהשוואה לאינוורטר. 

כמו שאסרו לפני כמה שנים שיווק נורות ליבון מעל 60W. 

• אהבתי 2

פורסם
בתאריך 19.8.2025 בשעה 12:10, levy כתב:

קידמה לא מביאה תמיד מוצרים אמינים יותר להיפך מכיוון שהם בנויים עם יותר חלקים ואלקטרוניקה יש יותר בעיות ומכיוון שעלות עבודה של טכנאי והכרטיסים גבוהה המוצר מגיע מהר מאוד לפח זבל, כלומר מוצר מתקדם מגיע מהר יותר לזריקה וגורם ליותר זיהום.

לי אישית דיוק גבוה של טמפרטורת קירור אין לו משמעות, אני מסתדר מעולה עם מזגן on/off.

שוב אתה מוזמן לחיות בפעם, אבל אם תבדוק תגלה שגם במקרר יהיה מדחס אינוורטר ושתכף יפסיקו לייצר מזגנים מיושנים. אפילו באפריקה מידאה מוכרים אינוורטר.

כל היצרנים מציעים 7 שנות אחריות, אז גם האמונות תפלות לא רלוונטיות.

ואפשר לחסוך את הBS, זה לא בגלל אירופה. ביפן אין איסור ועדיין עשורים שיש רק אינוורטר. היצרנים הסינים לא יכלו להישאר מאחור והצטרפו גם.

פורסם (נערך)
לפני 21 דקות, shake כתב:

ואפשר לחסוך את הBS, זה לא בגלל אירופה. ביפן אין איסור ועדיין עשורים שיש רק אינוורטר. היצרנים הסינים לא יכלו להישאר מאחור והצטרפו גם.

https://www.gov.il/he/pages/import_electrical_products

image.thumb.png.8fd7e7227c7f714c271a731d9eeb790c.png

עריכה אחרונה על ידי innvision
  • אהבתי 1
פורסם

לא דיברתי על הארץ, המעבר לאינוורטר וR32 הוא גלובלי. זה שבארץ כל דבר מודרני (ע"ע משאבות חום במייבשי כביסה) חודר באיחור, זו בעיה אחרת.

פורסם

אפרופו קידמה -

שבוע שעבר ביקרתי בבניין חדש בבניה (לפני מסירה) בגבעת שמואל. לא איזה פרוייקט יוקרה אבל הקבלן (שלא ידוע לי שמו) נתן שם כמה הפתעות שאפילו לי לקח זמן לעכל. עזבו את זה שכל ברזי הניל היו מקוריים גרמניים (עד היום לא נתקלתי בקבלן שנתן את זה) אלא שבדירה היה גם מזגן VRF וגם מערכת חשמל חכמה של ניסקו וכו' וכו'.

בחדר הדוודים מצאתי משאבת סיחרור עם קו פקסגול 16ממ ושעוני לחץ וכו' - ולא קישרתי בכלל לאיזה מערכת זה מותקן בבית.

רק שחזרתי הביתה וחשבתי על זה - קישרתי את זה לעובדה שהשקיעו שם ב VRF (מיני מרכזי ו-2 עיליים מרוחקים) וככל הנראה שילבו שם משאבת חום לדוד הדירתי - לחימום מים.... לא משהו שרואים כל יום.

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

• תוכן חדש...