Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

אהלן,

מחפש לקנות רכב משפחתי בתקציב של כ-70,000 +/-, שישמש משפחה עם שני ילדים קטנים מתחת לגיל 4.

באמצע השבוע, הרכב אמור לשמש בעיקר לנסיעות לעבודה וחזרה, במרחק של כ-10 ק"מ לכיוון, בקצב זחילה ממוצע של כ-25-30 קמ"ש ולנסיעות ארוכות יותר בסופ"שים.

כמו רוב המשפחות, מחפש רכב בטיחותי, אמין, מרווח, עם עלויות אחזקה ודלק שוטפות לא גבוהות.

התמקדתי בעיקר בסקודה אוקטביה (דגמי 2018 ואילך), אך הבנתי שמערכת הגיר של האוקטביה בעייתית ונוטה להישחק במהירות, במיוחד בנסיעות.

האם הבעיה רלוונטית גם בדגמי 2018 ואילך? מעבר לזה, האם האוקטביה עונה לצרכים?

האם יש דגמים משפחתיים נוספים מומלצים? לאו דווקא של סקודה, פתוחים גפ לקרוסאובר והאצ'ברק. יש נכונות גם למתוח את התקציב עד 80,000 ש"ח לכל היותר.

תודה ושבוע טוב!

פורסם (נערך)

סוזוקי קרוסאובר מנוע 1.4

יונדאי אלנטרה

טויוטה קורולה

קיה פורטה.

לא הייתי קונה רכב עם גיר רובוטי לסוג הנסיעות שרשמת.

עריכה אחרונה על ידי vladclar
  • רעיון טוב! 1

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם

בדיוק קניתי משהו מתאים אז יכול להמליץ - סיטרואן c5 aircross. אבל לא דיזל כמו שלי אלא ה-1.6 טורבו בנזין.

• רעיון טוב! 1

"Metal is like flesh. Both carry potential in their veins. When tempered with heat and pressure, the potential surfaces"

פורסם

שנתון? באיזה מחיר? יד 1/2? קילומטראז'?

מה הרציונאל מאחורי הקנייה של הדגם, שלא עולה בדרך כלל עם יתר הדגמים המומלצים הטיפוסיים (קורולה, אילנטרה, i30, סוזוקי קרוס אובר וכו')?

פורסם
בתאריך 28.12.2024 בשעה 18:51, vladclar כתב:

סוזוקי קרוסאובר מנוע 1.4

יונדאי אלנטרה

טויוטה קורולה

קיה פורטה.

לא הייתי קונה רכב עם גיר רובוטי לסוג הנסיעות שרשמת.

יכול להיות קצת יותר ספציפי בנוגע לשנתונים עבור כל דגם? 

בנוגע לקורולה - אתה מתכוון להיברידית, נכון?

פורסם (נערך)

הסיטרואן - 2020, מחיר פחות ממה שרשמת בגלל ק"מ גבוה יחסית, יד ראשונה ליסינג (מטופל כראוי, בדקתי, כנראה מישהו שנוסע הרבה כמוני).

אתה יכול לראות מה רשמתי ב-"כללי" לפני כמה זמן לגבי הצ'יקמוק שהסיטרואן החליפה.

במקרה שלי

1) אף רכב נמוך לא היה רלבנטי מסיבה רפואית. לכם זה שונה, אבל רכב שממלא את הצרכים - ממלא את הצרכים, גם אם המרכב בעל צורה שונה.

2) צריכת הדלק נמוכה בהרבה ממשהו כמו צמד הסוזוקים עם ה-1.4 טורבו (מניסיון, יש אצלנו כמה כאלה), אבל זה לא קריטי בכלל לנסועה שלך ואין טעם בדיזל שכמעט ולא יספיק להתחמם בנסיעות קצרות.

3) מכיוון שהייתה לי C4 פיקאסו 5 מקומות בעבר (עם ה-1.6 165 כ"ס), ידעתי כמה טוב זה שלושה כיסאות נפרדים מאחור.

ה-C5 מעט צפופה יותר מהפיקאסו (למרות שהיא רשמית מחליפה את גרסת ה-5 מקומות, היא לא מיניואן באמת ויש טיפה פחות מקום מהזיכרון שלי) אבל עדיין מעולה עבור כיסאות בטיחות/בוסטרים עם מקום לכולם.

4) הגיר האוטומטי נעים וחלק ועובד מצויין עם המנוע. 

בסופו של דבר יש לא מעט מתחרים שגם יהיו טובים. ה-C5 בנזין היא פשוט אופציה שיכולה להתאים, לדעתי.

אם אתם יכולים לקפוץ לאזור כלשהו עם מגרשי רכב פשוט כדי לראות פיזית אופציות כמו הסיטרואן והסקודה, כדאי - אולי תתחברו למשהו מסויים.

כמו כן אם הנסיעות במהלך השבוע הן לא זחילה של ממש במשך חצי שעה אלא נסיעה איטית אז אולי גם תיבה דו-מצמדית לא כזו נוראית.

עריכה אחרונה על ידי MadCat_LE

"Metal is like flesh. Both carry potential in their veins. When tempered with heat and pressure, the potential surfaces"

פורסם (נערך)
לפני 5 דקות, Meaptem2025 כתב:

יכול להיות קצת יותר ספציפי בנוגע לשנתונים עבור כל דגם? 

מה שנכנס לתקציב עם נתונים נורמליים, ללא פגיעות שלדה ועם היסטוריה של טיפולים, במיוחד בקיה/ יונדאי (איחור בטיפולים.עלול לגרום להיווצרות בוצה במנוע).

הרכבים נשארו עם אותם המכלולים לאורך השנים.

סוזוקי מ 2017 עם המנוע 1.4 וגיר אוטומטי.

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם
לפני 5 דקות, MadCat_LE כתב:

הסיטרואן - 2020, מחיר פחות ממה שרשמת בגלל ק"מ גבוה יחסית, יד ראשונה ליסינג (מטופל כראוי, בדקתי, כנראה מישהו שנוסע הרבה כמוני).

אתה יכול לראות מה רשמתי ב-"כללי" לפני כמה זמן לגבי הצ'יקמוק שהסיטרואן החליפה.

במקרה שלי

1) אף רכב נמוך לא היה רלבנטי מסיבה רפואית. לכם זה שונה, אבל רכב שממלא את הצרכים - ממלא את הצרכים, גם אם המרכב בעל צורה שונה.

2) צריכת הדלק נמוכה בהרבה ממשהו כמו צמד הסוזוקים עם ה-1.4 טורבו (מניסיון, יש אצלנו כמה כאלה), אבל זה לא קריטי בכלל לנסועה שלך ואין טעם בדיזל שכמעט ולא יספיק להתחמם בנסיעות קצרות.

3) מכיוון שהייתה לי C4 פיקאסו 5 מקומות בעבר (עם ה-1.6 165 כ"ס), ידעתי כמה טוב זה שלושה כיסאות נפרדים מאחור.

ה-C5 מעט צפופה יותר מהפיקאסו (למרות שהיא רשמית מחליפה את גרסת ה-5 מקומות, היא לא מיניואן באמת ויש טיפה פחות מקום מהזיכרון שלי) אבל עדיין מעולה עבור כיסאות בטיחות/בוסטרים עם מקום לכולם.

4) הגיר האוטומטי נעים וחלק ועובד מצויין עם המנוע. 

בסופו של דבר יש לא מעט מתחרים שגם יהיו טובים. ה-C5 בנזין היא פשוט אופציה שיכולה להתאים, לדעתי.

אם אתם יכולים לקפוץ לאזור כלשהו עם מגרשי רכב פשוט כדי לראות פיזית אופציות כמו הסיטרואן והסקודה, כדאי - אולי תתחברו למשהו מסויים.

כמו כן אם הנסיעות במהלך השבוע הן לא זחילה של ממש במשך חצי שעה אלא נסיעה איטית אז אולי גם תיבה דו-מצמדית לא כזו נוראית.

יכול בבקשה להפנות לפרסום שלך ב"כללי"?

מהי צריכת הדלק? ממה שקראתי דווקא ה-1.6 לא נחשבת לחסכונית, והסוזוקי 1.4 נחשב לחסכוני. 

מבחינת מרווח, צריך שיהיה מספיק מקום לכיסא תינוק וכיסא לילד בגיל 4, ובנוסף, שבבגאז' יהיה מספיק מרווח לעגלה, מזוודות וכו'. האם עונה על הצרכים?

לצערי הרב, גרים באזור שהנסיעה בו היא ממש זחילה - נסיעה של 8 ק"מ (כביש, לא קו אווירי) לוקחת 25-30 דקות בממוצע, כך שרכב עם תיבה דו-מצמדית ככל הנראה נפסל על הסף במקרה שלנו.

לפני 6 דקות, vladclar כתב:

מה שנכנס לתקציב עם נתונים נורמליים, ללא פגיעות שלדה ועם היסטוריה של טיפולים, במיוחד בקיה/ יונדאי (איחור בטיפולים.עלול לגרום להיווצרות בוצה במנוע).

הרכבים נשארו עם אותם המכלולים לאורך השנים.

סוזוקי מ 2017 עם המנוע 1.4 וגיר אוטומטי.

בהמשך להמלצה של @MadCat_LE על הסיטרואן C5, האם היית ממליץ ללכת על הסיטרואן או על הסוזוקי? זהו סדר העדיפויות: 1) בטיחות. 2) עלויות תחזוקה ודלק נמוכות. 3) מרווח. 

פורסם

אם יש תכניות לילד שלישי - כן הייתי שוקל סיטרואן.

לשני ילדים הייתי קונה סוזוקי, כי זה רכב עם תחזוקה יותר זולה, שמירת ערך יותר טובה ואמינות יותר גבוהה.

פורסם
לפני 4 דקות, vladclar כתב:

אם יש תכניות לילד שלישי - כן הייתי שוקל סיטרואן.

לשני ילדים הייתי קונה סוזוקי, כי זה רכב עם תחזוקה יותר זולה, שמירת ערך יותר טובה ואמינות יותר גבוהה.

אין תכניות לילד שלישי.

ואיך הסוזוקי בהשוואה ליונדאי אלנטרה, יונדאי i30 והקורולה?

פורסם (נערך)

הישיבה בסוזוקי יותר גבוהה, זה יותר נוח עם הילדים ( להושיב ולחגור אותם בכסאות בטיחות), מנוע יותר נמרץ ( מנוע טורבו בנזין ), גם צריכת דלק די טובה. 

קורולה כנראה הכי אמינה אבל גם יקרה יותר לקניה וביטוח מקיף די יקר (הרכב גניב).

החסרון של סוזוקי - בשנתונים שנכנסים לתקציב אין מערכות בטיחות אקטיביות.

פורסם
לפני 6 דקות, vladclar כתב:

הישיבה בסוזוקי יותר גבוהה, זה יותר נוח עם הילדים ( להושיב ולחגור אותם בכסאות בטיחות), מנוע יותר נמרץ ( מנוע טורבו בנזין ), גם צריכת דלק די טובה. 

קורולה כנראה הכי אמינה אבל גם יקרה יותר לקניה וביטוח מקיף די יקר (הרכב גניב).

החסרון של סוזוקי - בשנתונים שנכנסים לתקציב אין מערכות בטיחות אקטיביות.

כשחיפשתי עכשיו סוזוקי למכירה ביד 2, אכן ראיתי שבבטיחות היא מדורגת 1 מתוך 7. באיזה מחיר אפשר למצוא מערכות בטיחות אקטיביות?

מצד שני, כיום נוסע בג'טה בת 15, שלהבנתי גם אינה כוללת מערכות בטיחות אקטיביות. תוכל להרחיב קצת על המשמעות שלהן, והאם אוכל למצוא אותן ברכבים שאני מחפש בתקציב המבוקש?

פורסם (נערך)

בכוונה לבלימה אוטונומית, תיקון סטיה מהנתיב - סוזוקי בין האחרונות שהכניסה את המערכות האלה.

הבטיחות הפסיבית ( הגנה על נוסעים ברכב בזמן התאונה ) די גבוהה.

בהחלט יש רכבים בתקציב עם בטיחות אקטיבית, גם ג'יפונים - קיה ספורטאז' מ 2017, למשל.

בקורולה 2017 יש בלימת חירום אוטונומית בלבד.

פורסם
לפני 48 דקות, Meaptem2025 כתב:

כשחיפשתי עכשיו סוזוקי למכירה ביד 2, אכן ראיתי שבבטיחות היא מדורגת 1 מתוך 7. באיזה מחיר אפשר למצוא מערכות בטיחות אקטיביות?

מצד שני, כיום נוסע בג'טה בת 15, שלהבנתי גם אינה כוללת מערכות בטיחות אקטיביות. תוכל להרחיב קצת על המשמעות שלהן, והאם אוכל למצוא אותן ברכבים שאני מחפש בתקציב המבוקש?

הסיטרואן c5 איירקרוס כוללת כמה מערכות בטיחות שאין בסוזוקי והיא בעלת דרוג בטיחותי גבוה יותר.

בטיחות ומרווח = סיטרואן

אמינות ותחזוקה זולה = סוזוקי

פורסם
לפני 21 שעות, Skunk_Ride כתב:

הסיטרואן c5 איירקרוס כוללת כמה מערכות בטיחות שאין בסוזוקי והיא בעלת דרוג בטיחותי גבוה יותר.

בטיחות ומרווח = סיטרואן

אמינות ותחזוקה זולה = סוזוקי

סוזוקי - האם משנת 2019, הקרוסאובר כולל גם מערכות בטיחות אקטיביות?

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...