Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

לא הייתי נכנס לסוגיה של האם בכלל להחליף או האם בכלל לרכוש רכב ספורט אלמלא מה שכתבת:

בתאריך 19.12.2024 בשעה 18:35, Nutella כתב:

נכון לרגע זה, הנסוע של הרכב היא כ-53000 קמ ב7 שנים, נשאלת השאלה למה בכלל להחליף רכב שהוא יחסית חדש מבחינת הקילומטרז'?

על פניו דילוג מסלריו לחלופות שאתה שוקל אינו הגיוני מוטורית וכלכלית.

אם היה לך סלריו 7 שנים כי זה היה התקציב שלך אז איך פתאום התקציב גדל כל כך?

אולי שווה להיות יותר צנוע

יש טווח רחב של רכבים שיתנו לך הרבה יותר מהסלריו מבלי להגיע למחוזות רכבי הספורט שהצעת. ואם בהמשך תרצה להמשיך להתקדם תעשה זאת. מעט סבלנות

בתאריך 22.12.2024 בשעה 16:37, Nutella כתב:

מצד שני, כשאני אגיע לגיל שלך עם רווחים יפים מאוד בקרן כספית, ספק שאני אהיה עם מצב בריאותי טוב כדי להתיישב ולקום כל פעם מרכב כזה נמוך.
הדבר היחיד שישאר לי זה לנסוע על קרוסאובר משעמם כמו רוב האנשים 😅

אני לא חושב ששמעתי אי פעם על הנמקה חלשה כל כך לרכישת רכב בגיל 27 ולא 50.

נראה לי שהסיכוי שבגיל 50 תהיה לא כשיר פיזית לרכב ספורט נמוך בהרבה מהסיכוי שתגלה בגיל 28 שאין לך יכולת כלכלית להחזיק רכב ספורט.

אמרת שהתקציב שלך 180,000. תחשוב מה תוחכל להשיג בגיל 50 אם כעת תקנה רכב ב 80,000 ותשים 100,000 בצד ל 23 שנה. יהיו לך שם בהערכה גסה 200,000-400,000 ש"ח...

דוקא רכבי ספורט זו דוגמא טובה לעניין שאפשר להינות ממנו מאוד ובאותה ההמידה בגיל 50 וגיל 40 ו 30 ו 27 וגם 22. 

רוצה לנצל לטובה את הגיל הצעיר באופן בו אולי לא תוכל לעשות בגיל 50? סקי, סמים, גלישה, כדורסל, טיולים, סמים ועוד ועוד....

עריכה אחרונה על ידי razi_pazi
  • תגובות 34
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם (נערך)
לפני 15 שעות, razi_pazi כתב:

על פניו דילוג מסלריו לחלופות שאתה שוקל אינו הגיוני מוטורית וכלכלית

על פניו סטודנט שהתחיל לעבוד בהייטק בהחלט יכול להסביר דילוג כזה.
קודם הרוויח מינימום במקרה הטוב.
עכשיו מקבל משכורת של 20K.
מבחינת הוצאות, לא השתנו הרבה.

אני לא אומר שזה המקרה. רק אומר שרווק בן 27 שעובד בתחום הנכון יכול בקלות להרשות לעצמו.
האם זה נכון כלכלית? לא.
אם הוא רוצה צעד נכון כלכלית שימשיך לנסוע בסלריו עד המוות (שלו לא שלה היא לא תמות כנראה לעולם).

עריכה אחרונה על ידי farkash7

HU-Panasonic CQC5401W, Comp- Hertz enenrgy, Sub- IDQ, AMP- Kicker ZX700.5

פורסם

לרגע לא טענתי שהוא לא יכול להרשות זאת לעצמו. בהחלט ייתכן שכן.

וזה בכל מקרה עניין של סדר עדיפויות אישי.

לא הייתי מעלה בכלל את השאהלה האם לוותר על העניין אלמלא פותח השרשור היה עושה זאת בעצמו בהודעה הראשונה.

פורסם
לפני 19 שעות, farkash7 כתב:

סוכנויות? הכוונה חדשה מסוכנות? כי אין, אולי נשאר 0 ק"מ.
אם הכוונה ל"סוחרים", אז לדעתי לא. אין שום סיבה שהרכב הזה יגיע לסוחר. לרכב יש שוק לא רע. מי שמבקש מחירון~ על רכב בלי אירועים מיוחדים מוכר די מהר.
אתקן את עצמי, יש מצב שמישהו היה ממש לחוץ הלך לסוחר ועשה טרייד, אבל סיכוי הרבה יותר גבוה הוא שרכב שהגיע לסוחר יש לו בעיה רצינית (תאונה רצינית רוב הסיכויים), לכן הייתי מתרחק, זו דעתי.

אממ כן, במילים אחרות סוחרים.
הנה המודעה שדיברתי עליה https://www.yad2.co.il/vehicles/item/n5ts1zgh?opened-from=feed&component-type=main_feed&spot=platinum&location=2&pagination=1
מס
פר רכב 661-31-203
לפי הקילומטרז ותאריך העלייה לכביש נראה שבאמת מישהו היה לחוץ להיפטר ממנה.

לפני 17 שעות, razi_pazi כתב:

אם היה לך סלריו 7 שנים כי זה היה התקציב שלך אז איך פתאום התקציב גדל כל כך?

מה זאת אומרת איך פתאום גדל התקציב?
הייתי חייל אחרי לימודים ומאז השחרור אני עובד 😉

פורסם

מת על השרשורים האלו.

כבעלים של BRZ דור שני, שלא נבהל מסרטונים (עזוב אותך שטויות ובעיות, אם זה בכלל קיים, זה רק בעבודה מאוד מאומצת שאתה בכלל לא מתקרב אליה בנתונים שלך) אני חושב שהבחירה הנכונה עבורך זה I20N מהסיבה הפשוטה שזה אחלה רכב, מהנה, יכול לתת עבודה ואין לו פשרה רצינית ביום יום. בשבילך, זה יהיה שדרוג רציני מאוד מסלריו.

שלא תבין, BRZ הרבה יותר מהנה, אבל אם אתה לא רוצה או צריך אחת כזו, אני לא רואה סיבה לקנות רכב יקר יותר ופחות פרקטי. 

חושב שאתה צודק לגבי ה Type-R, זה יותר למכורים אליה.

פורסם
לפני 21 שעות, Nutella כתב:

מה זאת אומרת איך פתאום גדל התקציב?
הייתי חייל אחרי לימודים ומאז השחרור אני עובד 😉

לא פקפקתי. בכלל העלתי את העניין של האם בכלל לקנות רכב ספורט רק כי אתה העלת את האפשרות לא להחליף בכלל.

זכותך לעשות עם הכסף מה שאתה רוצה. 

העלת שאלה מוטורית. זה הפורום.

אם היית שואל שאלה כללית כלכלית הייתי אומר לך את דעתי שזה טירוף מוחלט להוציא 180,000 ש"ח על רכב במצבך. אלא אם חסכת כבר הרבה הרבה הרבה יותר. אבל זה דיון אחר

פורסם

יותר יקר, חייב לרדת משמעותית בשנתון, רכבים עם מלא שיפורים וידים. זה מזכיר את TypeR שהוא פסל לבד

אחלה רכב אבל לא חושב שמי שעובר מסלריו וחושב על I20N צריך כזה

פורסם
לפני 21 שעות, GTאי כתב:

מת על השרשורים האלו.

חיכית שהדיון יתבשל קצת ובאת 😉

היות והזכרת פעמיים את היונדאי, מה דעתך לגבי זמינות החלפים שלה בעתיד?
מוכר לך מצב דומה עם דגמים אחרים בארץ? כאלה שהגיעו אלינו לתקופה קצרה ואז ירדו מפס יצור.
החששות שלי הן שאם מתישהו תהיה תקלה כלשהי ברכב מה הזמינות של החלפים תהיה אז ואם בכלל ובנוסף לזה אם ארצה למכור את הרכב בעתיד מה הסיכוי שאצליח, אני בטוח שקונים פוטנציאלים גם יתהו מה עתיד הרכב הזה שפעם אחרונה יוצר עד אמצע 2024.

לפני שעתיים, SlowRide כתב:

סתם זורק פה מחשבה, מה עם z370?

רכב ללא יבוא סדיר
ספק שיבטחו אותו בכלל ואם כן אז המחירים יהיו לא נורמליים

בלי קשר אין לי מה לעשות עם מנוע 3.7 😂

פורסם
לפני 3 שעות, Nutella כתב:

חיכית שהדיון יתבשל קצת ובאת 😉

היות והזכרת פעמיים את היונדאי, מה דעתך לגבי זמינות החלפים שלה בעתיד?
מוכר לך מצב דומה עם דגמים אחרים בארץ? כאלה שהגיעו אלינו לתקופה קצרה ואז ירדו מפס יצור.
החששות שלי הן שאם מתישהו תהיה תקלה כלשהי ברכב מה הזמינות של החלפים תהיה אז ואם בכלל ובנוסף לזה אם ארצה למכור את הרכב בעתיד מה הסיכוי שאצליח, אני בטוח שקונים פוטנציאלים גם יתהו מה עתיד הרכב הזה שפעם אחרונה יוצר עד אמצע 2024.

לגבי החשש ממכירה - זה רכב שיצא לו שם טוב, וככל שהשנים עוברות יש יותר ויותר חבר'ה שמחפשים דברים מיוחדים בלי להשתגע בעלויות - לכן אני לא חושב שתהיה בעיית סחירות, בדיוק כמו שאין לפולו GTI.

חלפים - בכנות אני לא מומחה לזה, אבל בסוף זה I20 עם תוספות במקומות הנכונים, אני רק מניח שחלפים תמיד יהיו, ומקסימום הולכים על חלק לא מקורי בסדנאות. השד פחות נורא ממה שהוא נראה.

אגב, יום יבוא ותבין שיש לך מה לעשות עם מנוע 3.7. כל דבר בזמנו :)

• רעיון טוב! 1
פורסם (נערך)

לגבי הטייפ ר לא ממליץ אם הרכב ספורטיבי ראשון ואין נסיון בנהיגה ברכב חזק או מופרע.

היונדאי אופציה טובה למדי, הברז רכב מושלם לכניסה להנעה אחורית וללמוד את הניואנסים שלו.

אם הדרישה היא חדש ויהי מה אז תתעלם ממה שארשום עכשיו, אבל כיונים אפשריים נוספים שבמקומך הייתי לוקח בחשבון:

פיגו 208\308 GTI, שניהם רכבים מצויינים לשילוב בין דיילי לבין ספורט, נוחים אמין ומתנהג מצויין.

פולקסווגן פולו\גולף GTI כמו גם הפיגו שני אופציות מצויינות לשילוב בין דיילי לבין ספורטבי, ויהיו נקודה מאוד נוחה וקלה להכנס ל"תחום".

לאון\איביזה קופרה- כמו הזוג הקודם קצת יותר נקודות לספורט וקצת פחות לנוחות יומיום, אבל עדין רכבים מאוד קלים להכנס לתחום, ואחלה ליום יום, זאת אומרת בלי פשרות רבות.

הטייפ ר אני לא המלצתי מהסיבה שהרכב באמת עם פשרות רבות והוא מאוד מאוד מוכוון למטרה מסויימת, רכב ספורט ראשון הוא לא מומלץ במיוחד אם לא בא לך לסיים בקיר, מה שכן אם כבר יש נסיון, ידע והבנה איך לתפעל רכב ספורטיבי הטייפ ר יתן את החויה הכי קיצונית ומיוחדת מכל האפשרויות האחרות בפער ענק.

עריכה אחרונה על ידי ik3

2015-2018:  Mazda 3 1.6 auto 07', 2018-2021: Peugeot 208 1.2 manual 15' , 2021-2023: Volkswagen polo GTI 1.8 manual 16'

2023- today: Honda Civic TYPE R manual 17', 2024-today: Citroen C1 1.0 manual 16'

פורסם

מי שמכיר אותי בפורום יודע שהדעה שלי קרובה לזו של @Michazzz - לא בגלל גיל 50 אלא לקראת גיל 30: חתונה, דירה, ילדים. מי שלא שם לא מבין את העלויות של הדברים האלה לא מבין את הצורך בחסכון.

מצד שני, כילד בן 18 בחובה כבר החזיק רכב חדש, גם אם צנוע. אז אולי הוא מספיק מרופד.

פות״ש - את הצד הכלכלי בדוק במבט לטווח 5-7 שנים. האם הרכב שאתה מבקש לרכוש ולהחזיק כעת לא יפגע בתוכניות יותר חשובות לעתיד? זהו. עד כאן סדרי עדיפות, שאותם יקבע בעל המאה, לא בעלי הדעה.

הצד שלדעתי הרבה יותר מעניין הוא מה הסיכוי שהבחור באמת ייהנה מהרכב. לא בשעתיים במסלול, אלא ביומיום, כדי שלא יקרה לו מה שתואר כאן: יתלהב חודש, ואז יגלה שהחלום נשבר מכל  מיני סיבות מעשיות, ממחיר הביטוח ועד כאב הגב. וכמובן חוסר פרקטיות כשצריך לעשות קניה שבועית בסופר. במקום פות״ש הייתי שוכר רכב ספורטיבי לשבוע ומתנסה. אם לא הולך בארץ אז לנסוע לשבוע לגרמניה, להנות מהנופים ומהדרכים ועל הדרך להרגיש מה זה רכב ספורטיבי תחת הישבן. אולי יגיע למסקנות חדשות - כמו חבר הפורום שרכש בגרמניה פורשה בכוונה להעבירה לביתו בארה״ב, ואחרי תקופת התנסות שינה דעתו (אם כי נשאר בתחום הספורטיבי).

עוד דבר חשוב - לא ידוע לנו דבר על כישורי הנהיגה של פות״ש. נראה שאם לא התנסה ברכבים מסוג זה כדאי שלפני שהוא בכלל שוקל לרכוש, ואפילו לשכור, אחד כדאי שישקיע בהדרכה ולימוד הנושא.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

• חברי המעגל הראשון
פורסם

אני בחיפוש דומה אך סטטוס שונה, הרבה רכבים ספורטיביים בעבר ומחפש רכב סופשים - שלושת המועמדות בכותרת היו על הכוונת ונכון לעכשיו ויתרתי על כולן, כל אחת מסיבה אחרת.

כרגע האמת שנדלקתי מאוד על אבארט, לא הכי חזקה, לא הכי חדשה, (לא הכי בכלום האמת) אבל משהו בחיבור של הכל פשוט עובד, נחכה עוד קצת לראות אם זה לא עובר לי ואולי בסוף נלך על זה, ממליץ לך לעשות סיבוב על אחת אם עדיין לא עשית.

Jeep Grand Cherokee Trailhawk
Renault Megane RS Trophy

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...