Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם, אשמח לקבל את עזרתכם והכוונתכם
לפי הכותרת כבר אפשר לנחש על מה הולך להיות הדיון פה 😉

קצת פרטים יבשים עלי שאולי יוכלו לעזור להתכנס להחלטה כלשהי.
בן 27 רווק ללא ילדים.
מאז 2017 אני נוסע על סוזוקי סלריו, אני היד הראשונה והיחידה של הרכב הנפלא הזה שעשה עבודה טובה בזמן שהייתי בשירות סדיר.
כיום הוא ממשיך לשרת אותי בנסיעות לעבודה פעמיים בשבוע ובשביל שאר השבוע יש הסעה.
נכון לרגע זה, הנסוע של הרכב היא כ-53000 קמ ב7 שנים, נשאלת השאלה למה בכלל להחליף רכב שהוא יחסית חדש מבחינת הקילומטרז'?
התשובה היא שהרכב משעמם, הוא עושה את העבודה הבסיסית של להגיע מנקודה לנקודה בדרך הכי חיסכונית שיש ובנוסף לכל הרכב מאוד אמין ( אולי כי הוא לא באמת נסע הרבה כדי שיצצו תקלות)
אני מחפש רכב ידני שיעלה לי חיוך כמה פעמים בשבוע בתוך כל השגרה הזאת.
תקציב באזור ב180K.

עכשיו החלק של ההתלבטות

• BRZ - יש בעיה די רצינית שלא הצלחתי למצוא שום דיון עליה בפורום, בפורומים בחול יש הרבה דיונים על זה אבל אין כרגע שום פתרון.
    המחלה של הBRZ/GR86 זה איבוד לחץ שמן שבסוף גורם להרס של המנוע, לכל מי שמעוניין הנה סרטון שמסביר את זה במפורט https://youtu.be/4Jk5WTWoqt4
    מישהו מכיר מישהו שנתקל בזה?
    בנוסף לכל רוב הBRZדים שנתון 23/24 שיש ביד2 הקילומטרז' שלהם מאוד נמוך, למה? יש משהו עם הרכב שממהרים להיפטר ממנו ככ מהר?
  • I20N - רכב שהתאהבתי בו ממזמן, עוד לפני שהגיע לארץ.
    במקביל עם ההגעה של הרכב לארץ נתקלתי בבשורה עצובה שהרכב יורד מפס ייצור, הפחד שלי זה שברגע שתהיה בעתיד תקלה כלשהי עם הרכב, מי יכול להבטיח שהחלק שצריך יהיה להחליף ברכב יהיה קיים בכלל ואם יהיה קיים אז באיזה מחיר.
  • TYPE R - בהתייחס לתקציב שלי, אני אוכל להרשות לעצמי את הדגם הזה בשנתון יחסית ישן 2018/19, או עם קילומטרז' מאוד גבוה או שניהים ביחד.
    האם כדאי בכלל להסתכל על הרכב הזה כאופציה?

בנוסף לכל אם למישהו יש מידע על מחירי ביטוח ומחירים של טיפולים שיגרתיים עבור הדגמים האלה אשמח שתשתפו :)
מודה לכל מי שיוכל לעזור.

• תגובות 34
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

שלום

אתיחס לטייפ אר, תבדוק את עלות הביטוח עבורך (כחדש לא היה ניתן לבטח בכל חברות הביטוח) הרכב עצמו אמין כמקורי.

החסרונות שלו לטעמי (אחרי שש וחצי שנים של ניסיון) קוטר סיבוב גדול ושוחות בתוך העיר.

בצד החיובי, הרבה מקום נוסעים ומטען, מהיר, חד, קל לנהיגה, החיוך קיים תמיד.

חוץ מטיפול שוטף פעם בשנה כ 1000 ש"ח אין בעיות (למעט החלפת בולם מקורי שהתעקמה הצלחת שלו בעקבות עליה על שוחה בכביש מקורצף, 8000 ש"ח. להמתין לחלק עד חודש).

רכב מקורי ומטופל לא אמור לסבול מבעיות.

צריך לוודא את תקינות הגיר בעיקר הילוך שני וחמישי (מהסיפורים שסיפרו לי).

אני נוהג כמעט לגמרי בין עירוני, צריכת דלק כמעט 1/11 בנזין 98

פורסם
לפני שעתיים, Nutella כתב:

יש בעיה די רצינית שלא הצלחתי למצוא שום דיון עליה בפורום, בפורומים בחול יש הרבה דיונים על זה אבל אין כרגע שום פתרון.

לא הצלחת? יש דיון ארוך בעמוד הראשון של פורום כללי. הנה.
לגבי הבעיות שציינת אל תדאג. קרא שם את כל השרשור יש התייחסות גם לזה, זו לא בעיה גדולה כמו שאתה חושב. הייתי אומר שזו לא בעיה אמיתית בכלל.

לפני שעתיים, Nutella כתב:

בנוסף לכל רוב הBRZדים שנתון 23/24 שיש ביד2 הקילומטרז' שלהם מאוד נמוך, למה? יש משהו עם הרכב שממהרים להיפטר ממנו ככ מהר?

מדובר ברכב נהיגה קודם כל שדורש מעורבות, דורש מהנהג ללמוד ולהשתפר כל הזמן.
זה לא רכב שיגרום לך להרגיש נהג טוב אם אתה לא, בדיוק להפך.
בנוסף מדובר ברכב פחות פרקטי מהוט האצ', ידני.
אנשים קנו, הבינו שזה פחות בשבילם -> מכרו.
*הכותב קנה BRZ חדשה ומכר אותה אחרי שנה.
הBRZ דור שני הוא רכב נהדר. יחסית לייעוד שלו הוא נוח, הוא נראה מעולה, הוא מתנהג מצויין, הוא כיפי מאוד, בעיקר אם תיקח אותו למסלול, אבל גם במהירויות נמוכות (חשוב ללמוד לפני את הרכב לעומק בהדרכה, במסלול בטוח).
אני חושב שהיא יכולה להיות בחירה מצויינת בשבילך. תקבל גם רכב די חדש עם 3 שנים אחריות לפחות.

• אהבתי 1

HU-Panasonic CQC5401W, Comp- Hertz enenrgy, Sub- IDQ, AMP- Kicker ZX700.5

פורסם
לפני 22 שעות, הרקוליטו כתב:

צריך לוודא את תקינות הגיר בעיקר הילוך שני וחמישי (מהסיפורים שסיפרו לי).

יודע להגיד למה לשים לב בהילוכים אלו ?
קושי בהכנסת ההילוך/חריקות או משהו אחר?

לפני 20 שעות, farkash7 כתב:

לא הצלחת? יש דיון ארוך בעמוד הראשון של פורום כללי. הנה.
לגבי הבעיות שציינת אל תדאג. קרא שם את כל השרשור יש התייחסות גם לזה, זו לא בעיה גדולה כמו שאתה חושב. הייתי אומר שזו לא בעיה אמיתית בכלל.

האמת שזה דיון הראשון שראיתי אבל לא באמת הגעתי לסוף.

בעמודים שלו יש בדיוק מה שרציתי לראות, בעיית השמן ותחזוקה כללית, תודה רבה!

לפני 20 שעות, farkash7 כתב:

בנוסף מדובר ברכב פחות פרקטי מהוט האצ', ידני.
אנשים קנו, הבינו שזה פחות בשבילם -> מכרו.
*הכותב קנה BRZ חדשה ומכר אותה אחרי שנה.
הBRZ דור שני הוא רכב נהדר. יחסית לייעוד שלו הוא נוח, הוא נראה מעולה, הוא מתנהג מצויין, הוא כיפי מאוד, בעיקר אם תיקח אותו למסלול, אבל גם במהירויות נמוכות (חשוב ללמוד לפני את הרכב לעומק בהדרכה, במסלול בטוח).
אני חושב שהיא יכולה להיות בחירה מצויינת בשבילך. תקבל גם רכב די חדש עם 3 שנים אחריות לפחות.

לאט לאט הבחירה שלי מתחילה להתכנס לכיוון הBRZ :D

פורסם (נערך)

קבל עצה מאדם שעבר את גיל 50, מסוזוקי סלריו עם נסועה כמו  שלך אתה רוצה רכב ספורט חזק. קח נשימה עמוקה, שים את רוב הכסף שלך בקרן כספית וקנה רכב ב 60-100 אלף שח. מחירי הביטוח משוגעים ולנסועה שלך אין "הצדקה" להשכיב 180K על רכב.

***זו דעתי בלבד***

https://www.yad2.co.il/vehicles/item/8xfkp7n5

https://www.yad2.co.il/vehicles/item/3ig6sxyq

https://www.yad2.co.il/vehicles/item/lkbwlekt

https://www.yad2.co.il/vehicles/item/lro74nvo   אוטומטי

עריכה אחרונה על ידי Michazzz
  • אהבתי 1
  • מעניין 1
  • רעיון טוב! 1

בעבר: טויוטה קורולה 2009 GLI (רובוטית), טויוטה קורולה 2014 GLI

בהווה: BMW 330e 2018

פורסם (נערך)

ה BRZ תהיה הכי מיוחדת מבחינת עיצוב ומבחינת התנהגות עקב הנעה אחורית ומרכז כובד נמוך. בדור החדש פוטנציאל הנזק למנוע עקב לחץ שמן נמוך רלוונטי בעיקר במסלול עם שיפורי אחיזה. ההבנה שמסתמנת בקרב בעלי הרכבים היא שרכב ללא שיפורי אחיזה עם הקפדה על מפלס שמן מלא לא יחווה את הבעיה. פרט לזה הרכב נחשב אמין.

ה Type R תהיה הכי מהירה, היא פרקטית יותר מהברז ואישית אני אוהב את העיצוב (למרות שרבים מוצאים אותו מצועצע). מבחינת אמינות אני מכיר דיווחים על בעיות בגיר הידני, בעיקר שילוב קשה של הילוך שני ורעשי Grinding, בנוסף לבעיות התחממות במסלול.

ה I20N תהיה פשרה בכל הקטגוריות יחסית לשתיים האלו ואני חושב שהיא תשעמם אותך די מהר כרכב שמיועד ללכת לקצה השני של סקאלת הכיף אחרי שנים עם רכב משעמם.

עריכה אחרונה על ידי itaimoto
פורסם
בתאריך 20.12.2024 בשעה 19:18, Michazzz כתב:

קבל עצה מאדם שעבר את גיל 50, מסוזוקי סלריו עם נסועה כמו  שלך אתה רוצה רכב ספורט חזק. קח נשימה עמוקה, שים את רוב הכסף שלך בקרן כספית וקנה רכב ב 60-100 אלף שח. מחירי הביטוח משוגעים ולנסועה שלך אין "הצדקה" להשכיב 180K על רכב.

***זו דעתי בלבד***

מסכים עם כל מילה שלך, רכב זו השקעה שלא מניבה כלום בסוף.
מצד שני, כשאני אגיע לגיל שלך עם רווחים יפים מאוד בקרן כספית, ספק שאני אהיה עם מצב בריאותי טוב כדי להתיישב ולקום כל פעם מרכב כזה נמוך.
הדבר היחיד שישאר לי זה לנסוע על קרוסאובר משעמם כמו רוב האנשים 😅

בקשר לאבארט, אם היא לא הייתה כזאת מכוערת אולי הייתי מוסיף אותה לרשימה.

בתאריך 21.12.2024 בשעה 00:30, itaimoto כתב:

ה BRZ תהיה הכי מיוחדת מבחינת עיצוב ומבחינת התנהגות עקב הנעה אחורית ומרכז כובד נמוך. בדור החדש פוטנציאל הנזק למנוע עקב לחץ שמן נמוך רלוונטי בעיקר במסלול עם שיפורי אחיזה. ההבנה שמסתמנת בקרב בעלי הרכבים היא שרכב ללא שיפורי אחיזה עם הקפדה על מפלס שמן מלא לא יחווה את הבעיה. פרט לזה הרכב נחשב אמין.

ה Type R תהיה הכי מהירה, היא פרקטית יותר מהברז ואישית אני אוהב את העיצוב (למרות שרבים מוצאים אותו מצועצע). מבחינת אמינות אני מכיר דיווחים על בעיות בגיר הידני, בעיקר שילוב קשה של הילוך שני ורעשי Grinding, בנוסף לבעיות התחממות במסלול.

ה I20N תהיה פשרה בכל הקטגוריות יחסית לשתיים האלו ואני חושב שהיא תשעמם אותך די מהר כרכב שמיועד ללכת לקצה השני של סקאלת הכיף אחרי שנים עם רכב משעמם.

אני כבר מתחיל לוותר על הTYPE R בגלל המחיר בסיס הגובה שלה כשהייתה חדשה, בגלל זה אי אפשר באמת למצוא משהו מכובד ביד2 בתקציב שלי, לרוב זה רכבים עם הרבה ידיים וקילמוטרז', לך תדע איך כל אחת מהידיים התעללה באוטו הזה עד שהוא הגיע אליך.

לגבי היונדאי, היא לגמרי פשרה טובה ואפילו יכולה להיות בחירה טובה בשבילי, בכל זאת בסוף היא הרבה יותר חזקה וזריזה מהסלריו שלי, מה שמדאיג אותי זה החלקי חילוף בעתיד, במידה ואזדקק למשהו, באיזה מחיר ותוך כמה זמן הם יגיעו.
אני מאוד שמח לדעת שהבעיית שמן היא לא כזאת נוראית כמו שזה הסתמן לי בהתחלה.
תודה על התגובה שלך :)

פורסם

אפשר למצוא צריך סבלנות.

למה שתהיה לך בעיה בגיל 50?

אני יכול להגיד שרכב ספורט זאת הקניה הכי טובה שעשיתי ואין לה היגיון כלכלי שאפשר לכמת למספרים. אבל מה שהיא עושה לנפש שווה לי כל שקל.

פורסם
לפני 9 דקות, הרקוליטו כתב:

אפשר למצוא צריך סבלנות.

למה שתהיה לך בעיה בגיל 50?

אני יכול להגיד שרכב ספורט זאת הקניה הכי טובה שעשיתי ואין לה היגיון כלכלי שאפשר לכמת למספרים. אבל מה שהיא עושה לנפש שווה לי כל שקל.

מסתכל על הרבה אנשים בעבודה שלי ושומע לא מעט שפה כואב הגב, שם כואבת הרגל, כולנו מזדקנים בסוף חחח

פורסם

הרכב שלי יחסית נמוך ואני אחרי שני ניתוחי גב, נכון ש SUV יותר נוח בכניסה ויציאה, יש מספיק קופרות אלפות במוו ומרצדס בתצורה כזו.

תעשה נסיעת מבחן על אבארת', אולי תשתכנע. יש בטח מוכרים באיזור שלך, אל תפספס סיבוב על כזו.

בעבר: טויוטה קורולה 2009 GLI (רובוטית), טויוטה קורולה 2014 GLI

בהווה: BMW 330e 2018

פורסם (נערך)

שני השקלים שלי:
רכב הוא לא השקעה, ועדיין באופן יחסי לקנות עכשיו BRZ דור 2 זו קניה שלא תפסיד עליה הון.
היבוא של הרכב הופסק. הקונים חטפו מכה רצינית מאוד ממחיר הקניה. סביר להניח שהמחיר התייצב... שוב אני לא נביא, אבל אם אני בוחן את המקרים הקודמים הדומים (רכבי ספורט מבוקשים שהיבוא שלהם הופסק) כנראה שכשתמכור את הרכב לא תפסיד עליו הרבה.
האחזקה תהיה יקרה מסלריו, או כל רכב אחר "רגיל" אבל לא הבדל של שמים וארץ.
הביטוח יהיה יקר יותר. הדלק גם, אבל שוב, זה לא מה שיעזור לך לקנות דירה.
כמובן שאם תבקר במסלול צמיגים+ברקסים יגרמו להוצאה עודפת, אבל פה כבר אתה עושה דברים אחרים שלא עושים ברכב A-B.

לסיכום, מאיך שאני רואה את זה, בהנחה והכסף זמין ואתה חי בשלום עם זה שהוא לא ירוויח עבורך כסף אם תקנה את הרכב ותמכור אחרי שנתיים שלוש כי אתה פתאום צריך את הכסף לא תפסיד הרבה.
*האמור הוא תחזית שלי ואין להתבסס עליה. שוב רכב הוא לא השקעה ואי אפשר לדעת מה יהיה.
כמובן, אם אתה סופר אפונים לקראת דירה, כנראה שזה לא רעיון טוב.

עריכה אחרונה על ידי farkash7
  • אהבתי 2

פורסם

בעיני המילים הנאה מקושר באופן ישיר לסוג הנעה.

הייתי פוסל את הסיוויק ואת היונדאי רק בגלל ההנעה הקדמית, הם חזקות והכל אבל חסר את הטאצ הסופי.

ברז רכב מהנה מאוד לנהיגה.

הייתי מוסיף למשוואה מיאטה שבעיני כיפית בהרבה אך דורשת הסתגלות לגודל.

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 1
פורסם
בתאריך 22.12.2024 בשעה 18:09, Michazzz כתב:

הרכב שלי יחסית נמוך ואני אחרי שני ניתוחי גב, נכון ש SUV יותר נוח בכניסה ויציאה, יש מספיק קופרות אלפות במוו ומרצדס בתצורה כזו.

תעשה נסיעת מבחן על אבארת', אולי תשתכנע. יש בטח מוכרים באיזור שלך, אל תפספס סיבוב על כזו.

למרות שהרכב לא נראה לטעמי אני בכל זאת אשקול את זה.

בתאריך 22.12.2024 בשעה 19:33, farkash7 כתב:

שני השקלים שלי:
רכב הוא לא השקעה, ועדיין באופן יחסי לקנות עכשיו BRZ דור 2 זו קניה שלא תפסיד עליה הון.
היבוא של הרכב הופסק. הקונים חטפו מכה רצינית מאוד ממחיר הקניה. סביר להניח שהמחיר התייצב... שוב אני לא נביא, אבל אם אני בוחן את המקרים הקודמים הדומים (רכבי ספורט מבוקשים שהיבוא שלהם הופסק) כנראה שכשתמכור את הרכב לא תפסיד עליו הרבה.
האחזקה תהיה יקרה מסלריו, או כל רכב אחר "רגיל" אבל לא הבדל של שמים וארץ.
הביטוח יהיה יקר יותר. הדלק גם, אבל שוב, זה לא מה שיעזור לך לקנות דירה.
כמובן שאם תבקר במסלול צמיגים+ברקסים יגרמו להוצאה עודפת, אבל פה כבר אתה עושה דברים אחרים שלא עושים ברכב A-B.

לסיכום, מאיך שאני רואה את זה, בהנחה והכסף זמין ואתה חי בשלום עם זה שהוא לא ירוויח עבורך כסף אם תקנה את הרכב ותמכור אחרי שנתיים שלוש כי אתה פתאום צריך את הכסף לא תפסיד הרבה.
*האמור הוא תחזית שלי ואין להתבסס עליה. שוב רכב הוא לא השקעה ואי אפשר לדעת מה יהיה.
כמובן, אם אתה סופר אפונים לקראת דירה, כנראה שזה לא רעיון טוב.

לגמרי BRZ זה כבר לא סלריו בכל המובנים והמשמעויות ברורות לי בקשר להוצאות הנוספות של רכב לא "רגיל".
לפי נסיון עבר שלך במקרים דומים והשערה בקשר להתקיירות שתחול בעוד שבוע וקצת, לדעתך, המחירים ביד2 ישתנו? בין אם זה למעלה או למטה.

לפני 4 שעות, slavai כתב:

בעיני המילים הנאה מקושר באופן ישיר לסוג הנעה.

הייתי פוסל את הסיוויק ואת היונדאי רק בגלל ההנעה הקדמית, הם חזקות והכל אבל חסר את הטאצ הסופי.

ברז רכב מהנה מאוד לנהיגה.

הייתי מוסיף למשוואה מיאטה שבעיני כיפית בהרבה אך דורשת הסתגלות לגודל.

מיאטה הייתי ישר מוסיף לרשימה אם הייתה בארץ גרסת הRF.

הגג בד לא ממש מוצא חן בעיני, מרגיש לי שיותר קל יהיה לפרוץ לרכב כשהוא חונה אם למישהו תהיה כוונה ובנוסף זה מרגיש לי פחות בטיחותי במקרה של התהפכות עקב תאונה.

שאלה כללית לשאר קוראי הדיון
האם כדאי לבדוק אופציות בסוכניות רכבים עבור שלושת הדגמים האלו? (נכון לעכשיו רק BRZ קיימת בסוכנות אחת)

פורסם (נערך)
לפני 3 שעות, Nutella כתב:

לפי נסיון עבר שלך במקרים דומים והשערה בקשר להתקיירות שתחול בעוד שבוע וקצת, לדעתך, המחירים ביד2 ישתנו? בין אם זה למעלה או למטה.

רשמתי לך קודם מה אני חושב. אני לא יכול לספק תחזיות ספציפיות בגלל אירועים שקורים בטווח הזמן המיידי כמו שינויים במיסוי וכו'. רכב זו לא השקעה, צא מנקודת הנחה שאתה תפסיד כסף, השאלה כמה.
הייתה תקופה שייבוא המיאטה הופסק, המחירון של רכבים לא זז. אנשים החזיקו רכב 10 שנים ומכרו אותו באותו מחיר שקנו אותו.
דבר דומה היה כשייבוא הג'ימיני הופסק.
BRZ היא לא מיאטה, היא תמיד נהנתה מפחות התלהבות בשוק המשומשות.
עדיין BRZ היא רכב ספורט מיוחד, חלק מהדברים שהפריעו לאנשים בדור הקודם תוקנו. יש סיכוי שהמחיר שלה "יתקע" וכמעט לא ירד, יש סיכוי שגם ירד. אני מאמין שירד מעט מאוד יחסית לירידת ערך ממוצעת של רכב, אבל שוב זה ניחוש.

לפני 3 שעות, Nutella כתב:

האם כדאי לבדוק אופציות בסוכניות רכבים עבור שלושת הדגמים האלו? (נכון לעכשיו רק BRZ קיימת בסוכנות אחת)

סוכנויות? הכוונה חדשה מסוכנות? כי אין, אולי נשאר 0 ק"מ.
אם הכוונה ל"סוחרים", אז לדעתי לא. אין שום סיבה שהרכב הזה יגיע לסוחר. לרכב יש שוק לא רע. מי שמבקש מחירון~ על רכב בלי אירועים מיוחדים מוכר די מהר.
אתקן את עצמי, יש מצב שמישהו היה ממש לחוץ הלך לסוחר ועשה טרייד, אבל סיכוי הרבה יותר גבוה הוא שרכב שהגיע לסוחר יש לו בעיה רצינית (תאונה רצינית רוב הסיכויים), לכן הייתי מתרחק, זו דעתי.

עריכה אחרונה על ידי farkash7

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...