Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1318 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אהלן,

אנחנו מחפשים להחליף את הרכב שלנו (מאזדה 6 2012) לרכב "חדש" (יותר) בתקציב עד 160K יד-שניה.

אנחנו זוג+1(עם כיסא בטיחות) וכלבה אשר לא נוסעים הרבה בד"כ. בערך 3-4 נסיעות קצרות בשבוע (בתוך תל אביב) ומידי פעם נסיעה יותר ארוכה לטיולים לצפון או לדרום. הרבה פעמים מסיעים גם אדם נוסף ברכב (כלומר 3 מבוגרים, תינוקת בכיסא בטיחות וכלבה ברכב).

הדברים החשובים לנו ברכב הם בעיקר - בטיחות(!), מרווח (בעיקר במושבים האחוריים), בידוד רעשים, נוחות נסיעה וגודל תא המטען. 

צריכת הדלק לא מהווה פקטור משמעותי בשיקול בחירת הרכב אבל זה בונוס נחמד, ואם הרכב לא מזהם מה טוב אך גם לא פקטור בפני עצמו.

אנחנו מתלבטים כרגע בין מספר רכבים:

מאזדה CX-5

סיטרואן C5 איירקרוס (בעיקר בגלל הנוחות שכל הזמן מדברים עליה)

פיג'ו 3008 

קיה ספורטאז' (הצורה החדשה אם נמצא יד שניה)

מבין כולם יצא לי לנהוג רק בCX-5 לפני מתיחת הפנים וזה אוטו סה"כ נוח, מרווח ונחמד לנהיגה. 

אני לא פוסל גם רכבי סדאן, פשוט בתוך תל אביב יותר קל למצוא חנייה כשהרכב לא ארוך מאוד 😃

אשמח לשמוע את דעתכם בנושא וכמובן אם יש המלצות לרכבים אחרים שאתם חושבים שיתאימו לצרכים ולתקציב.

תודה מראש!

פורסם

בטעות כתבתי מידי פעם 3 מבוגרים. הכוונה היא שמידי פעם אנחנו נוסעים עם אוטו מלא. 4 מבוגרים ותינוקת בכיסא בטיחות ולפעמים גם עם הכלבה. אז צריך שיהיה מקום מרווח במושב האחורי.

תודה!

פורסם (נערך)

בסיטרואן C5 איירקרוס השורה השניה  מחולקת ל 3 מושבים נפרדים - הסידור הכי מתאים כאשר הרכב מלא.

אופציה נוספת - פיג'ו 5008 , גם אם אין צורך ב 7 מושבים. מתאים יותר לשני מבוגרים+ כסא בטיחות מאשר 3008.

ממליץ להתמקד ברכבים עם מנוע בנזין 1.6.

אין לכם צורך בדיזל, בנזין 1.2 פחות מומלץ.

יש עוד רכב שיכול להתאים פונקציונלית, אבל כנראה לא תאהבו את הרעיון - פריוס פלוס היברידית. גם כאן 3 מושבים נפרדים בשורה השניה ובגאז' גדול ( כאשר המושבים 6+7 מקופלים).

עריכה אחרונה על ידי vladclar

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם (נערך)

בתקציב של 160 אלף אתה מסתכל על C5 איירקרוס 1.6 שיין פק (הגרסה הבכירה) מסוף 2020 / 2021. שים לב שיצא גרסה חדשה ב-2022. בגרסה השינה שהגיעה החל מ-2019 השיין פק מאובזר היטב בעוד גרסת הבסיס הרבה פחות ולכן לא ממולצת.

יש לי כזאת כשנתיים כרגע ואנחנו גם זוג + ילד קטן ועם מתאר נסיעות כמעט זהה למה שתיארת והאוטו פגז - יש כח אם אתה זקוק לו והוא מאוד נוח - כמישהו שסובל מהגב יכול לומר לך שגם בנסיעה עד רמת הגולן הרגשתי בסדר גמור. הוא גם שימושי, יש הרבה מקום בתא המטען לעגלה + ציוד נוסף ואתה תמיד יכול להחליט לקנות מקרר קטן ולחבר לנסיעות צפונה/דרומה.

בנוסף יש פונקציות שמאוד עוזרות ביום-יום:

1. חניה אוטאומטית שזה דבר מבורך במקומות צפופים.

2. פתיחת תא מטען באמצעות הרגל (כשיש לך ילד ו/או סלים בידיים).

3. תא צינון שתאה יכול להשאיר בו דברים והם לא ימסו לך תוך 5 דקות בקיץ.

בשנתיים הללו למעט החלפת מדחס מזגן (באחריות - ראה להלן) רק טיפול שנתי וזהו - אין רעשים, אין קרקושים - תתניע וסע.

נקודות בעייתיות ברכב (שידועות):

1. בדגמי הבנזין המזגן לעיתים לא עובד; אחרי דין ודברים עם לובינסקי (יש קבוצה בפייסבוק לרכב תחפש) הם עשו בדיקה במוסך המורשה והחליפו ללא עלות (אצלי ביצעו ומאז עובד אחלה), אז תבדוק אם ביצעו ברכב שאתה מסתכל עליו.

2. השמשות (בעיקר הקדמית) למרות שהן זיגוג כפול לא באמת מספיק אפקטיבית נגד השמש בישראל. לחלונות הצדדיים אפשר לעשות ציפוי/לשים מגן (בעיקר לילד/ה) מקדימה זאת בעיה כי גם הדשבורד מקדימה מתחמם - פחות כאשר המזגן עובד כמו שצריך אבל עדיין מדי פעם אני מקבל התראה מהטלפון הנייד שהוא התחמם יתר על המידה, אבל זה ממש בקטנה אולי קרה לי פעמיים בשנתיים הללו.

בנסיעה בתוך העיר, עם עצירות תכופות והמתנות ומזגן אני עושה עדיין סביבות 1 ל-9. בכביש 6 על 110 תעשה משהו כמו 1 ל-14-15, ועם רגל קצת יותר כבדה אולי 1 ל-12.

אם אתה מחליט שזה מתאים תצטרף לקבוצה בפייסבוק כי חברים מפרסמים שם בדר"כ את הרכבים שלהם למכירה לפני שהם פונים ליד 2 (קצת כמו כאן בפורום).

עריכה אחרונה על ידי G. P. Magnus
תוספת
  • רעיון טוב! 1

2020 Citroën C5 Aircross 1.6 180HP

• תוכן חדש...