Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1323 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

כילד בשנות ה- 90, ותחילת שנות ה- 2000 אני זוכר שזה היה מחזה יחסית נפוץ התקעות או עצירה בצדי הדרך (בעקבות חום מנוע).  חרוטה אצלי בראש הרנו אקספרס של אבי, שהמנוע שלה התחמם והוא נאלץ לעצור מפעם  ולהוסיף  נוזלים.

היום אני מוצא זאת כמחזה נדיר יותר ופחות רואה מכוניות שנתקעות לצדי הדרך ביחס לפעם.

אני צודק?

עריכה אחרונה על ידי Benor
  • תגובות 51
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

חזרתי מת"א לכיוון ירושלים, לפחות 7 רכבים תקועים בצד.

בקיץ רואה גם כן כמה תקועות עם מכסה מנוע פתוח.

מה שכן, הכבישים טובים יותר ולכן יש פחות תאונות כמו שהיו בירידה מנבי סמואל, שם כל גשם היית רואה בתעלה בצד לפחות 4 רכבים שהחליקו.

השרשור הטוב ביותר בפורום

אני לא הייתי הולך לקנות עכשיו דייהו נובירה - אבל אחרי הרמה שהורגלתי אליה בדייהו נובירה, אני מוכן לעבור רק לב.מ.ו.

פורסם
לפני 47 דקות, avizaz כתב:

תקועים בצד

עומדים או תקועים?

אם מכסה מנוע לא פתוח אין לדעת למה הם שם. יש נהגים שחושבים שזה חכם לעמוד בשול בשביל לנמנם, להתפלל, לדבר בטלפון...

פורסם (נערך)

ברור שפחות.. אם המכניות היו נתקעות באותו יחס כמו פעם היו מאות מכוניות בצד בעליות לצפת /ירושלים 

סבא שלי היה נוסע עם ג'ריקנים בבאגז  כדי לקרר את הרדיאטור

כי הרדיאטור שלו לא קירר טוב בשום רכב שהיה לו כי הראדיאטורים היו זבל ! 

והיה לו וויליס  ורכבים שנחשבו לאמינים

בתקופה שבכל המדינה היו אולי 500.000 רכבים

תחשוב שבמצב הקטסטרופאלי של היום שיש 4.000.000 ......

עריכה אחרונה על ידי ידני
פורסם (נערך)

הרכבים שעלו לכביש בעשרת השנים האחרונות בעלות איכויות מוטוריות גבוהות ועם טיפול שגרתי סביר, לא אמורות להתקע בשום כביש. כנראה שיש מכנה משותף בין כל הרכבים התקועים כמו תחזוקה גרועה, העמסת יתר וסחיטת ביצועים מעבר לנתוני יצרן. מעניין אם מדובר ברכבים צעירים עד 10 ש'  או בישנים יותר. התייחסות כללית מספרת סיפור אבל אין בו מידע אמיתי.

עריכה אחרונה על ידי ד ו ד
פורסם

חייב לציין שבזמן האחרון ראיתי כמה וכמה ניסאן XTRAIL ודומיו עומדים בצד הדרך ללא אנשים בפנים.

גם אני זוכר שהרנו אקספרס בנסיעה ארוכה היתה מתחממת, במיוחד בעליות .יש לי זכרון של העלייה מבוא חמה לכיוון הרמה...

היה פתרון בדמות להפעיל את החימום הפנימי שהיה עוזר קצת ומפנה חום מהרדיאטור...

• מצחיק 1
פורסם

המכנה המשותף זה המגזר הירושלמי שנוסע על רכבים בתחזוקת שבר.

לא נדיר לראות בקיץ רכבים שרופים ב443, ולא בגלל מחבלים אלא בגלל שהרכב פשוט לא מתוחזק, קרה לי כמה פעמים בקיץ האחרון.

כשאני כותב תקועים אז בעל הרכב בטלפון מנסה להזעיק עזרה, זה לא ע"מ להתפלל :)

• אהבתי 1

השרשור הטוב ביותר בפורום

אני לא הייתי הולך לקנות עכשיו דייהו נובירה - אבל אחרי הרמה שהורגלתי אליה בדייהו נובירה, אני מוכן לעבור רק לב.מ.ו.

פורסם

חשבתי שהנושא הועלה כתופעה מוזרה וכנראה לא מובנת. אחרי שהתייחסת והוספת שהסיבה להערכתך היא  שמדובר בירושלמים שבחרו להסתפק בתחזוקת שבר לרכב שלהם, הכל ברור. 

• מצחיק 2
  • מעניין 1
פורסם

מצד אחד הרכבים היום יותר צעירים.

מצד שני הצרפתים עדיין מייצרים רכבים.

• אהבתי 1
  • משעמם 2
  • מצחיק 14
  • רעיון טוב! 4

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

זה נכון ויש לזה כמה סיבות:

1.מצבת כלי הרכב בישראל כיום היא די צעירה (גיל ממוצע של רכב פרטי בערך 7 שנים)

2.מנועים ברכבים היום נוטים להתחממם הרבה פחות מבעבר , גם בתחזוקה פחות מוקפדת.

3.בשנות ה90 בין הרכבים הנפוצים ביותר היו פיאט,רנו ופג'ו , שהיו מעולים מבחינת נוחות וחווית נהיגה , אבל באמינות פחות.(מלבד פג'ו 205 שהיתה אמינה מאד)

מדובר פה בהשערה שלי בלבד , ולא בעובדות מוחלטות :)

פורסם
בתאריך 9.11.2022 בשעה 14:55, KipodYam כתב:

גם אני זוכר שהרנו אקספרס בנסיעה ארוכה היתה מתחממת, במיוחד בעליות .יש לי זכרון של העלייה מבוא חמה לכיוון הרמה.

מי שיודע לנהוג ומבין איך הרכב עובד ויש לו סבלנות

יכול לעלות גם את העליה לחרמון בפיאט  עם 5 שמנים והאוטו לא יתחמם לא סוחב בשלישי תוריד לשני  לא? תוריד לרשון 

הבעיה היא אנשים (איך אחותי אומרת לי ? לא יודעת זה לא נסע מהר אז נתתי הרבה גז  ... שרפה מנוע  )

שאין להם אוזן מוזיקלית ורגש בגז לדעת איפה האוטו אוחז  לא הכל זה טסלה צריך לדעת ....

פורסם

היפניות של תחילת שנות ה 2000 בעיניי המכוניות הכי אמינות שיצרו. שום בעיה עם הקיץ הישראלי, כל עוד מתחזקים אותם כמו שצריך ולא מעגלים פינות. יש לי 2 כאלו, וטפו טפו טפו/מלח מים/שום בצל, נוסעות בכל תקופה לכל מקום  ומעולם לא נתקעו.

• רעיון טוב! 2

פורד פומה 2021, כריזמה אייר 2002 

יאריס 2005

?Is it just me, or is it getting crazier out there

פורסם

בלי להזכיר את שורת האוטובוסים האדומים (303) של אגד במחלף שורש... 

בתחילת העלייה הנהג היה מכבה את המזגן, באמצע העלייה היה מתחיל הצפצוף ולמעלה הוא כבר היה עומד - מחפש חנייה בין כל האוטובוסים...

• אהבתי 3
  • מעניין 1

נסיתי לשנות את העולם ולא הצלחתי, 

שיניתי את עצמי והשתנה כל העולם.

(ר' ישראל מסלנט)

• תוכן חדש...