Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1333 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

יודע. גם הסקייליין מכונה נהדרת אבל ללא נשמה.

יצא לי לעשות 5 פרוייקטים עם יפאנים (4 בניהול יפאני ואחד ביפאן עצמה). שום סטיה ממה שכתוב גם אם הם יודעים שזה מטומטם.

• משעמם 1

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

• תגובות 156
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
לפני 3 דקות, Night Driver כתב:

יודע. גם הסקייליין מכונה נהדרת אבל ללא נשמה.

זה טיעון אמורפי לחלוטין, שלא ניתן לכמת אותו, להוכיח אותו או להתווכח איתו. נהגת בסקייליין? מה זה נשמה ברכב? יש מצב שאתה מתבלבל עם ה-GTR?

אני חושב שלקרוא להם חסרי נשמה לאור ההיסטוריה שלהם זה קצת הרבה לא סביר. פשוט זה בא לידי ביטוי בצורה אחרת, מחושבת יותר. 

מצרף פה את חבר הפורום @shellcase שהוא גם במקרה סמוראי. תגיד יש לך נשמה?  

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם (נערך)

תרבות עבודה זה משהו אחר, זה לא עניין של נשמה או לא- זו גישה. הגישה הזו היא הסיבה שלהם יש מערכת רכבות מטורפת כמו שאין בשום מקום אחר בעולם. לפני כמה עשורים הם החליטו שזה הכיוון שאיתו הולכים גם אם זה לא בהכרח הכי טוב או יהיה הכי מתקדם, והלכו עם זה.

הגישה בישראל לדוגמה היא לבדוק כל דבר אפשרי גם תוך כדי התנעת תהליך. זה מתאים לחברות סטארטאפ קטנות פחות מתאים לסקאלה של מדינה ולכן אנחנו דורכים במקום מבחינת תשתיות.

לפני 7 דקות, Night Driver כתב:

יצא לי לעשות 5 פרוייקטים עם יפאנים (4 בניהול יפאני ואחד ביפאן עצמה). שום סטיה ממה שכתוב גם אם הם יודעים שזה מטומטם.

זה מוכר לי מקרוב, אני עובד בענף מקומי של חברה יפנית, אנחנו בתקשורת יומיומית עם הממונים מיפן ומשלחת מבקרת פה פעם בחודש.

החלטות מפגרות? אפס תזוזה מההנחיה? טיטוא בעיות מתחת לשטיח? בהחלט.

אבל האם האנשים עצמם רובוטים? חד וחלק לא. נסה לדבר איתם ביפנית ולא אנגלית (שהם מבוהלים לדבר מחשש שיעשו טעויות), אדם שונה לחלוטין שוכן שם בצד השני.

עריכה אחרונה על ידי Pika007
פורסם

אם אני אדבר איתם יפאנית הם יהיו עוד יותר מבוהלים מזה שהם לא מבינים מילה ממה שאני אומר.

• מצחיק 1

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם (נערך)
לפני 54 דקות, Night Driver כתב:

יפאנים ישקיעו דיוק אבסולוטי, תהליך סופר מיוצב ויגיעו לאותו חומוסבדיוק כל פעם אבל נשמה לא תהיה בו.

זה עם של רובוטים לטוב ולרע. 

איזה נשמה בדיוק אתה צריך בחומוס?   שה"טבח" שמכין לך אותו יגרד את הישבן שניה לפני שהוא שם לך פטרוזוליה עליו, בלי כפפה כמובן?

עריכה אחרונה על ידי gadik6
  • מצחיק 2

פורסם (נערך)
לפני שעתיים, Transporter כתב:

ולסושי שלך יהיה טעם ומרקם יותר גרוע משל גפניקה

האצות שאתה קונה בסופר או במזרח ומערב, והחומץ הזה, הם כמו לקנות סטייק ברמי לוי

בשביל להגיע לטעם של רול שיוצא במסעדות אתה צריך חומרים גלם הרבה יותר טובים

ואז המחיר יהיה הרבה יותר גבוה.

מה אתה אומר? אנחנו מכינים סושי בבית עם חומרי גלם מהסופר והוא יוצא הרבה יותר טעים מהדרעק שמוכרים במקומות כמו ג'פאניקה. לא מגיע לרמה של סושיה באמת איכותית, אבל גם לא רחוק ממנה.

על מחירים במסעדות טובות יש מקום להתווכח, אבל המחירים במקומות ה"זולים" חד משמעית גבוהים מידי ביחס לתמורה.

אבל תכל'ס, זה כמו מחיר של כל דבר אחר. כל עוד אנשים מוכנים לשלם, אין אינטרס להוריד מחירים.

לפני שעתיים, Mech Morphix כתב:

זה לא עובד ככה חברים אתם לא יכולים לדבר פה על חומץ, אורז, אצות ולא לתת המלצות מה לקנות כשרוצים להכין בבית

אורז סושי של Wok או סוגת; חומץ אורז דאניינג (או של כל חברה אחרת); אצות "Gold" של מזרח ומערב.

עריכה אחרונה על ידי Trilandian

Volkswagen Golf 1.4T Trendline 2013

פורסם

זה מה שאני עושה עכשיו פחות או יותר אבל פיקה שאני סומך על דעתו אמר שזה זבאלה, מוכן ללמוד על מותגים חדשים

לפני 16 שעות, HybridBoy כתב:

1. לא אישרתי לך לצטט אותי לחתימה.

פורסם
לפני 3 שעות, Transporter כתב:

ולסושי שלך יהיה טעם ומרקם יותר גרוע משל גפניקה

האצות שאתה קונה בסופר או במזרח ומערב, והחומץ הזה, הם כמו לקנות סטייק ברמי לוי

בשביל להגיע לטעם של רול שיוצא במסעדות אתה צריך חומרים גלם הרבה יותר טובים

ואז המחיר יהיה הרבה יותר גבוה.

סלח לי אבל פה לגמרי כתבת שטות.

יש לי שאלה, באיזה חומרים נראה לך שסוהו שאתה כל כך מעריך משתמשים? בדיוק מה שאתה קונה בסופר. אורז סושי של סוגת. עד כמה שזה מצחיק- דווקא בבית אתה יכול להכין ממרכיבים הרבה, הרבה יותר טובים. דווקא סוהו וכל המקומות האלו משתמשים במרכיבים שהם "סטייק מרמי לוי"

למי שמעוניין, מרכיבים סופר איכותיים:

אורז:

https://il.gojapan.net/collections/rice-1/products/1-2015-5kg-eandw

אצות:

https://il.gojapan.net/collections/sushi/products/roasted-nori-diamond-koasa-50-sheets

אצות למגזימים ממש:

https://il.gojapan.net/collections/sushi/products/1-4002-eandw

(שיהיה ברור, אין כמעט שום הבדל בטעם בין האצות האלו לאלו. זה סתם למי שחייב "הכי הכי")

חומץ אורז:

https://il.gojapan.net/collections/vinegar/products/mino-organic-vinegar-360ml

סויה- יאמאסה שנמכר בכל סופר. לא קיקומן.

אגב, באצות ההבדלים ממש קטנים, גולד של מזרח או מערב אלו אחלה אצות.

לגבי הרשימה פה למעלה- מדובר ברכיבים טובים יותר ממה שהרוב המוחץ של המסעדות בישראל משתמשות, בעיקר האורז.

באופן כללי, קושיהיקארי זה אורז טעים ממש, אפשר לעשות איתו המון, אני מחזיק דרך קבע 5 ק"ג של הדבר הזה.

למי שחייב להגזים לחלוטין, אפשר להשיג בארץ נאנאטסובושי מהוקאידו במחיר של משהו כמו 50 ש"ח לקילו, אבל לדעתי מיותר לחלוטין (ביפן אגב, נמכר בכל סופר במחיר "יקר" של 9-13 ש"ח לקילו)

• אהבתי 6
פורסם
לפני 3 שעות, Night Driver כתב:

יפאנים ישקיעו דיוק אבסולוטי, תהליך סופר מיוצב ויגיעו לאותו חומוסבדיוק כל פעם אבל קוליפורמים לא יהיה בו.

תיקנתי לך

• מצחיק 2

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם

אני מצרף למי שרוצה סויה שהיא קצת יותר ממה שיש במדפים,

יש מעדניה קטנה ברחוב הנרייטה סאלד בתל אביב, אני שם פה נקודה למסעדה ביתית שצמודה למעדניה:
https://goo.gl/maps/PffVAuGgHKfHkxFt8

הבחור שבמעדניה מייבא כל מיני מוצרים מהמזרח. אחד מהם הוא סויה מיושנת מאוד מוצלחת. אני כבר מזהיר, בקבוק עולה 70 שקלים. המחיר מופרז לכל הדעות, אבל המוצר מצוין. אני משתמש בסויה על בסיס כמעט יומי וגם לא קונה אותה בלי סוף. 

• רעיון טוב! 1

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

• חברי המעגל הראשון
פורסם
לפני 37 דקות, ניקו פ. כתב:

אני מצרף למי שרוצה סויה שהיא קצת יותר ממה שיש במדפים,

יש מעדניה קטנה ברחוב הנרייטה סאלד בתל אביב, אני שם פה נקודה למסעדה ביתית שצמודה למעדניה:
https://goo.gl/maps/PffVAuGgHKfHkxFt8

הבחור שבמעדניה מייבא כל מיני מוצרים מהמזרח. אחד מהם הוא סויה מיושנת מאוד מוצלחת. אני כבר מזהיר, בקבוק עולה 70 שקלים. המחיר מופרז לכל הדעות, אבל המוצר מצוין. אני משתמש בסויה על בסיס כמעט יומי וגם לא קונה אותה בלי סוף. 

יכול להבין למה הסויה המיושנת יקרה, ראיתי באיזה תכנית איך מכינים, וזה תהליך שלוקח הרבה זמן (התססה וכל מיני) וגם נראה דוחה ברמות 🤣

יש דברים שעדיף לא לדעת.

• מצחיק 1
פורסם

תשב רגע, בבקשה.

אני לא יודע איך לבשר לך את זה, אתה יושב? תודה. שומע? ישראל זה לא מקום זול במיוחד... :(

• אהבתי 1
  • מצחיק 1

“Never wrestle with a pig - you'll both get dirty, but the pig likes it"

Model 3 P | Atom 3 | Palisade Calligraphy | Sportster Iron 883 | Scout Bobber 1100 | Monster 1200

פורסם (נערך)
לפני 4 שעות, Pika007 כתב:

סויה- יאמאסה שנמכר בכל סופר. לא קיקומן.

גם אני מצאתי את היאמאסה הרבה יותר טעים מהקיקומן (שזה שבישראל מיובא מארה"ב).

אממה, ביפן קניתי קיקומן יפני מצומצם והוא טעים. קניתי גם מצומצם יפני אחר והוא עוד יותר טעים. איתם אני משתמש בסשימי.

נחזור לסויה הפשוטה - למה היאמאסה יותר טעים/טוב?

וחסר בהמלצות שלך וואסאבי וסאקה. ממך לא ציפיתי לחצי עבודה פיקה (אלא אם התכוונת שמהאורז נכין את הסאקה ואת הוואסבי נגדל בחצר..., ואז אני אחזור בי ואבצע ספוקו).

עריכה אחרונה על ידי פריג'י
  • תוכן חדש...