Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

גיבוב טקסני

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני שעתיים, Derish כתב:

כהייטקיסט ואחד המתנשאים הראשונים בפורום

מי עוד במחזור שלך? יכול להיות שאתה הראשון ממש!

😁

• מצחיק 5
  • תגובות 699
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

בנאדם כותב TOW HITCH בפורום מכוניות ומקבל על כך ביקורת על מוסר. מקסים, אין על 2024. 

תעשו טובה, שחררו אותנו מבלבולי שכל על שפה ותנו לשרשור הזה לחזור למטרתו המקורית, אם ב"לא מנומס" עסקינן. 

אם גם אני אשם בזה, מתנצל ועוצר כאן. 

On truth in a moral sense – The Philosopher's Shirt

• אהבתי 3
  • מצחיק 3

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם

הייתה לי לוחית מיוחדת באוטו הקודם, לא היו לי רעיונות ממש אז פשוט בחרתי את שם הדגם 🤷‍♂️

20231023_080140.thumb.jpg.e029960e3893dd3929a74c00d0fd06bf.jpg

פורסם
לפני כשעה, ניקו פ. כתב:

בנאדם כותב TOW HITCH בפורום מכוניות ומקבל על כך ביקורת על מוסר.

אני לא הבעתי שום ביקורת על מוסר. 

אני אוהב את הכתיבה של אור, גם אם הוא מרבה להשתמש במושגים שהם לא בעברית.

מודה שאני לא חובב רכב ברמה של הגרעין הקשה בפורום הזה.

איש חולם אני

וכך היה תמיד

פורסם
לפני שעתיים, ניקו פ. כתב:

בנאדם כותב TOW HITCH בפורום מכוניות ומקבל על כך ביקורת על מוסר. מקסים, אין על 2024

לך לא נעים כשאנשים בפורום ציבורי מביעים דעה לגיטימית ולנו לא נעים כשהם כותבים בעברית עקומה. החיים מלאים באכזבות שכאלה.

• אהבתי 1
  • מצחיק 2
פורסם

אם כבר מדברים על אכזבות, אני רוצה לנסות להבין משהו:

לאור זה שעלה פה הגרום (אבל תכלס כול אופנוע - ובמיוחד כשיש יותר מאחד ויש גם אוטו) אני רוצה לשאול, מה השימוש בזה?

זאת אומרת, כאילו, מה יש לעשות איתו?

אין לי בעיה להעמיד עכשיו גרום או משהו דומה בחניה (או תכלס בכלל אופנוע), אבל אני לא רואה שום סיטואציה שבה אני צריך (חצי?) צעצוע כזה.

אם זאת משימה לרכב, אז לוקחים רכב. 

אם זה לרכב בכיף על אופנוע, אז אם כבר יש אופנוע גדול - עליו. 

ובכלל הזמן בשבוע מוגבל לא? כאילו עובדים, ישנים, לעבודה מגיעים על הדיילי, יש מעבר לזה סידורים ודברים שהם החיים עצמם. ואז בסופש אפשר להוציא את האוטו כיף (לדוגמא האטום, מיאטה, ברז, וואטאבר). איפה פה נכנס העוד אופנוע (שלא נדבר על 2+)?

בטח ובטח כשמדובר על אנשי משפחה שיש להם עוד פחות זמן מלי או לדריש... מה השימוש האמיתי שלכם באקסטרות האלה?

אולי אני עושה את זה לא נכון שאני משווה לעצמי, אבל אם אני אביא עכשיו עוד אוטו לכיף, אז הקילומטרז שלו יהיה נמוך בטירוף. 

אם אקנה עוד אחד מעליו, מה אעשה איתו? אחלק את הקילומטרז הנמוך בטירוף הנ"ל בחצי?

How'd you get so strong mcduck?

- By lifting money bags

פורסם (נערך)
לפני 19 דקות, Derish כתב:

לך לא נעים כשאנשים בפורום ציבורי מביעים דעה לגיטימית ולנו לא נעים כשהם כותבים בעברית עקומה. החיים מלאים באכזבות שכאלה.

שום דבר ממה שכתבת לא נכון. בוא נדייק:

1. לי לא נעימה צביעות. לדוגמה: כשאנשים מדברים על נימוס, ואז עושים מעשה לא מנומס (משנים לחלוטין נושא של שרשור). גמל ודבשת וזה, אתה מכיר. 

2. ליביו כתב באנגלית (ישרה), לא בעברית עקומה. לכם הפריע שילוב של מילים באנגלית. אכן לגיטימי, גם אם טרחני ביותר.  

3. להכניס לי אמירות/מחשבות לפה, גם לא מנומס. אז אני מציע שלפני שאתה מדבר על "נימוסי אינטרנט" של אחרים, תבדוק קודם את עצמך. אני אתעלם מהחלק האחרון של ההודעה שלך היא נטו ציניות מתנשאת. מעדיף להישאר ברמה שלי מאשר לרדת לשלך. 

עריכה אחרונה על ידי ניקו פ.
  • אהבתי 1
  • רעיון טוב! 2

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם
לפני 8 שעות, sperial כתב:

לא הבנת אותי.

ברור לי שאתם חיים בסביבה דוברת אנגלית. אבל מצד שני - צברים (או חיים בישראל מגיל צעיר מאוד) ועברית שפת האם שלכם. אז יש מילים עם ניואנסים שאני מבין שאתה וחבריך מעדיפים באנגלית לצורך הדיוק. ויש מילים שכנראה לא קיימות בעברית - למשל vanity plate שבה דווקא אני השתמשתי, כי אין לה מקבילה עברית, והתרגום המילולי אפילו מעליב. אבל ה-tow hitch שלח אותי למורפיקס כדי לוודא שהבנתי נכון, והביטוי העברי שכיח מאוד בקבוצה זו.

האמת שאני לגמרי התבדחתי והבנתי את הכוונה שלך ושלא היתה בטון שלילי, ואני מסכים עם זה בעצמי. לא עובר חודש אחד שאני חושב לעצמי שזו הזיה שאני לא זוכר איך אומרים מילה כזו או אחרת בעברית

• אהבתי 1
  • חברי המעגל הראשון
פורסם
לפני 12 דקות, David32 כתב:

אני רוצה לשאול, מה השימוש בזה?

תאר לעצמך שאתה ילד ויש לך ארגז מלא צעצועים. אתה לא משחק בכולם כל הזמן, אבל מה אכפת לך שהם שם? 

• אהבתי 1

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם
לפני כשעה, David32 כתב:

אבל אני לא רואה שום סיטואציה שבה אני צריך (חצי?) צעצוע כזה

צעצוע לא צריכים אלא רוצים.  

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם
לפני כשעה, David32 כתב:

לאור זה שעלה פה הגרום (אבל תכלס כול אופנוע - ובמיוחד כשיש יותר מאחד ויש גם אוטו) אני רוצה לשאול, מה השימוש בזה?

אין לי בעיה להעמיד עכשיו גרום או משהו דומה בחניה (או תכלס בכלל אופנוע), אבל אני לא רואה שום סיטואציה שבה אני צריך (חצי?) צעצוע כזה.

1. ברור לך שזה חלק בגלל שאפשר ולא בגלל שצריך. זה קצת כמו לרשום למה אתה צריך רכב ספורט + רכב יומיומי כן ? מה אני צריך ? כנראה רוב הזמן רק רכב משפחתי אחד.

2. לסובב אופנוע ששוקל 100 וקצת קילו לעומת כמעט 200 ולהוציא אותו בקטנה מהגראג׳ זה שונה מאוד. אתה צריך לרכב על אחד כזה לעומת אופנוע מלא כדי להבין שזה כמעט כמו לנסוע על אופניים וכיף בטירוף לפנות איתו.

אז לכל נסיעה בתוך העיר בערך - אני נוסע איתו.

העלות ביטוח השנתית שלו מסתכמת ב1000 ש״ח (מקיף) , צריכת דלק בערך פי 5 יותר טובה מרכב (מספר אמיתי - תבדוק!) ועלות תחזוקה אפסית ביותר + זה אופנוע שאני מתכוון להשתמש בו כדי ללמוד יותר על תחזוקה של אופנוע (מקורר אוויר פשוט מאוד עם שוק אפטרמרקט הכי משוגע שאתה יכול לדמיין)

למה אופנוע בכלליות ? לגמרי תחביב וזן בשבילי. אני לא משתמש בו לנהוג בתנועה (אני עובד מהבית ומגיע למשרד אולי פעם בחודשיים). אז זה לגמרי רק לערבים , סופ״שים וימי מסלול (ללימוד , לא תחרותי). זה באמת מאפשר לי להתנתק מהכל ולהיות ברגע.

זה שונה מהBRZ שהוא רכב כיף כשאני נוהג וצריך רכב (תנועה, מזג אוויר וכו) , רכב גיבוי בבית לזמנים שאני צריך עוד רכב עם 4 מקומות וקצת ימי מסלול ומפגשי רכב.

האופנוע הגדול מאפשר לי טיולי נהיגה בהרים באיזור ונסיעות יותר ארוכות משמעותית.

ה4 -> אל תשכח שגם אני וגם אשתי רוכבים - והרבה מהמקרים ביחד. היא מעדיפה אופנועי ספורט. הנינג׳ה לנסיעות יומיומיות ולימי מסלול ללימוד , הcbr600rr זה ל״טרפת״ - זו כבר מכונה בליגה אחרת לגמרי וסוג של אופנוע חלום שלה עוד מהילדות בערך.

כל האופנועים והרכבים בשימוש כל שבוע. לא הרבה - אבל בשימוש.

העלויות אחזקה + ביטוח מאוד נמוכות (הברז עולה לי עוד 4000 ש״ח בשנה ביטוח , כל האופנועים ביחד בערך עוד 6000 שבערך חצי זה הcbr) והעלויות קניה מאוד נמוכות (כל האופנועים שלי ביחד עולים פחות מsuv ממוצע פה…)

לגבי כל עניין השפה - דיון שיצא לגמרי משליטה על מונח טכני נכון בפורום על רכבים בהקשר של רכבים. אני מאמין שהרוב פה מכירים אותו - או אם יכירו אותו זה רק יעזור כי כל חיפוש מידע על רכבים מעבר לישראל - זה יהיה המינוח. לא נעשה בכוונה אלא כי פשוט לא עלה לי לראש כאמור.

לא - עברית זו לא שפת האם שלי , או לפחות שפת אם מקבילה לאחרת (בבית לא דיברתי עברית ולא מדבר עברית עד היום עם ההורים , ועם הילדים - אנגלית) - אז שוכחים מדי פעם מילה פה ושם. בא נשחרר מזה.

If living is for learning

Then dying is forgetting

פורסם
לפני שעה, SlowRide כתב:

תאר לעצמך שאתה ילד ויש לך ארגז מלא צעצועים. אתה לא משחק בכולם כל הזמן, אבל מה אכפת לך שהם שם? 

אישית, אני משתדל לא לקנות דברים שאין לי שימוש קבוע בהם (חוץ מכלי עבודה, שזה כאילו... כלי עבודה. אני לא דופק כול יום מסמר עם פטיש, אבל מדי פעם צריך). אבל נגיד השתעשעתי ברעיון לקנות תנור פיצה. אבל אני יודע שאני אוכל מעט מאוד פיצה. אז בשביל שלוש פעמים בשנה אני כבר יכול ללכת למסעדה במקום להכין בבית. זה סתם לקנות משהו שאני לא צריך.

לפני 45 דקות, Night Driver כתב:

צעצוע לא צריכים אלא רוצים.  

כן, אני מבין, אולי התנסחתי פחות טוב במשפט הזה. 

הכוונה שאם יהיה לי עכשיו אופנוע בחניה, אין לי מאוד שימוש בו. מציין את זה ספציפית כי השתעשעתי ברעיון, אבל: לא הולך לרכב עליו לעבודה, אין לי שימוש בו ביומיום וגם לא בסופש. אז זה יכול להיות כלי נחמד, אבל בשביל 500 ק"מ בשנה לא אקנה אופנוע.

יש לי התלבטות דומה עם וולומוביל (אופני שכיבה עם פיירינג). זה נראה לי מגניב רצח וכיף כי אתה רוכב נמוך ומהר. זאת נראת לי חוויה שהיא לא דומה לאופני עיר/כביש שלי. [אגב, כן, כאילו זה גם חלק מהסיבה שאני שואל, כי יש לי אופניים לעיר שבעצם אני לא בטוח אם באמת יש לי או גנבו לי כי לא ירדתי לחניית אופניים. 

לפני 33 דקות, Liviur כתב:

זה קצת כמו לרשום למה אתה צריך רכב ספורט + רכב יומיומי כן ? מה אני צריך ? כנראה רוב הזמן רק רכב משפחתי אחד.

אז זהו, בנקודה הזאת ניסיתי לגעת. כאילו חלוקה לשתיים מאוד מסתדרת לי בראש. הייתי שמח ל 2. ותכלס ל 3. אבל כשאני משקלל את השימוש - אין לי שימוש בזה. וזה מגניב שיש לוטוס אליז בחניה, אבל קצת חבל לי אם היא סתם יושבת שם צוברת אבק.

אולי זאת גם העובדה שאתה/ם בארהב ויש צורך במינוע. 

מהצד שלי, יש לי X קילומטרים בשבוע שאני עובר, כמו תקציב, אז עוד רכב פשוט אומר פחות על האחר. עוד אופנוע על זה - גם פחות על זה. וולומוביל? אופני כביש? מתחלק מתחלק, ובסוף אני מבין שעל כול כלי השימוש כול כך מועט, שזה נראה *לי* כבר חבל שהוא לא בשימוש.

את האמת, אולי הייתי מוכר את אופני העיר שלי, אבל ה 60-100 יורו שאקבל עליהם לא שווים לי את הטרחה של לדבר עם קונים.

אין פה כוונת ביקורת או משהו... או אפילו עיניין אישי, את האמת לדעתי העלאתי קצת את הנושא כשאור התלבט על האטום, כשאמרתי שהוא צריך להיות אמיתי עם עצמו כמה אשכרה שימוש יהיה לזה. 

How'd you get so strong mcduck?

- By lifting money bags

פורסם
לפני 3 שעות, David32 כתב:

איש המשפחה כבר נתן את הפרספקטיבה שלו, אז הנה זו של האדם הרווק:

אין לי זמן להשתמש בשני האופנועים ולכן הגדול עומד כרגע למכירה. זו הייתה פנטזיה ספציפית שהתאפשרה כלכלית אחרי הפנדמיה, ואמנם כבר מיציתי אותה אבל למכור אופנוע בשוק המקומי שלא לסוכנות טרייד אין זו סאגה, כך שבינתיים הוא ממשיך לשתות לי 180 יורו בשנה על ביטוח ואני רוכב עליו מספיק כדי לא לפרוק את הסוללה. אילו היה לי גראז' פרטי שהייתי יכול לחבר בו מטען מצברים ולהחזיק את הבהמה הזאת ברקע בשביל טיולים ספונטניים לפירנאים כמה פעמים בשנה - כנראה שהייתי עושה זאת.

התכנית לטווח ארוך היא להשאיר רק את הגרום. הוא מספיק חזק ובנוי לתלפיות כדי להביא אותי לעבודה ובחזרה מבלי לעלות על כבישים מהירים וגם מספיק קטן כדי לצאת למשימות זריזות בעיר עם כל הכיף שליביו תיאר. עם גובה מטר שישים ומשהו, כל פעם שאני על אופנוע סטנדרטי אני חייב להקדיש חלק מהקשב שלי להישארות במצב אנכי. עם הגרום אין לי בעיה כזאת, כי הרגליים מגיעות לרצפה וכי הוא צר וקל, כך שגם אם נפל - מרימים ונוסעים הלאה. יש לו מגבלה רצינית של בלמים, ששולחים אותי לדריפט אל תוך הצומת אם לא שמתי לב לאור אדום והחלטתי לעצור מ-75 קמ"ש המקסימליים שלו, אבל עם קצת תכנון ורכיבה זהירה זה אחד הדברים הכי מהנים שאני יכול לעשות ביומיום בלי להוריד בגדים. צריכת הדלק אפסית והיכולת להשתחל בפקקים עדיפה על כל קטנוע, כך שהתמורה לאלפיים יורו ששילמתי עליו מלאה ++. וכמו שליביו כתב, זה אחלה בי"ס למכונאות כשמגיע הזמן לתחזק.

רכיבה על האופנוע הגדול זה תהליך שלם שמתחיל מלבישת הציוד, בדיקות פרי-פלייט, תכנון דלק, וכדאי מאד להיות במצב המנטלי הנכון כדי לא לעשות שטויות כי הסיכון לנזק (לי, לאופנוע, ולאחרים) הוא משמעותי. רכיבה על הגרום אפשר לעשות בטישירט וסנדלים, רק צריך להזכיר לעצמי לקחת קסדה וכפפות לפני שאני עולה עליו. הוא מהיר מספיק כדי לספק את האדרנלין אבל איטי מספיק כדי להוריד את הסיכון למינימום, לכן לדעתי כל מי שנהנה מרכיבה עם הילוכים צריך לנסות כזה פעם בחיים. מי שמעל 1.75 כנראה יהנה באותה מידה מאופנוע קטן כמו הונדה VTR שגם יהיה כשיר ובטיחותי יותר, אבל לרוכבים נמוכי קומה שרוצים לחוות את התהליך המכני בשלמותו ולא רק להתנייד בין נקודות פשוט אין תחליף לגרום/מאנקי ושאר המשפחה הזאת. זה אופנוע שאידאולוגית, מסיר חסמי כניסה כלכליים ופסיכולוגיים לתחביב - ומשם, אם אהבת, אפשר להתקדם לכלים כבדים יותר.

מן הסתם במציאות האמריקנית קל יותר לתחזק צי של רכבי נישה לשימוש מזדמן, כך שזה פחות עניין של מה צריך ויותר של מה אפשר מבלי שיכאיב מדי לכיס או יגזול יותר מדי נדל"ן.

• אהבתי 2
פורסם
לפני 7 שעות, Derish כתב:

עם גובה מטר שישים ומשהו, כל פעם שאני על אופנוע סטנדרטי אני חייב להקדיש חלק מהקשב שלי להישארות במצב אנכי.

מדויק - אני 1.67 ואני רוכב בעיקר על הדיוק 790 שיש לו מושב בגובה של 32.5 אינץ׳ (82.5 ס״מ) שקצת יותר גבוהה מהמקור בגלל כיסא יותר מרופד. זה דורש הרבה יותר קשב וריכוז + זה אופנוע של מעל 100 כ״ס … נגיעה לא זהירה ביד ימין מזניקה למהירויות שיגרמו לרוב המכוניות (כולל מכוניות על) להישאר הרחק מאחור …

לעומת זאת הגרום סופר קליל ומספק חוויה אחרת לחלוטין.

והעניין עם הלהפיל אופנוע ולהרים … כן …

(העולם מתחלק ל3 סוגי אנשים - כאלו שהפילו את האופנוע , כאלו שיפילו את האופנוע וכאלו שלא רוכבים :) )

לפני 7 שעות, Derish כתב:

יש לו מגבלה רצינית של בלמים, ששולחים אותי לדריפט אל תוך הצומת אם לא שמתי לב לאור אדום והחלטתי לעצור מ-75 קמ"ש המקסימליים שלו

1. לכן קניתי עם abs

2. התכנון הבא לשינוי זה חד וחלק צינורות בלימה שזורים + רפידות רציניות + דוושת בלם מתכווננת. אני שוקל גם לבדוק בוסטר רציני יותר. אמנם אני רגיל לברקסים בכמה רמות מעל - אבל מה שבגרום מספיק לנסיעה עירונית בלבד.

זה מפתיע כי זה הפרט היחיד שהונדה לא סיפקו ברמה הרגילה של הונדה לאופנועים שבד״כ כל הפרטים פיקס לרמה הגבוהה ביותר.

לפני 9 שעות, David32 כתב:

אבל בשביל 500 ק"מ בשנה לא אקנה אופנוע.

זה בטוח. הייתי אומר פחות מ2000-3000 לשנה - אל תקנה. זה המינימום כדי לזכור איך לרכב וליצר התקדמות.

אני עושה בשנה סביב ה3000 כנראה , אשתי בערך פי 2-3 מזה. כמעט הכל בנסיעות כיף (אל תשכח שהמרחקים יותר גדולים פה אבל)

If living is for learning

Then dying is forgetting

פורסם
לפני כשעה, Liviur כתב:

זה בטוח. הייתי אומר פחות מ2000-3000 לשנה - אל תקנה

נכון להיום אני רוכב פחות מזה על שניים 😅

אופנועים, כמו אטום, כמו שוטגאן, כמו שעון וכמו משקפי שמש של אוקלי - אינם צורך. אפשר לרכוש משקפיים ב10 דולר באמזון והפלאפון יודע מה השעה, ועדיין רובנו נבין אנשים שבוחרים אחרת. יש מי שנהנה משעון ויש מי שנהנה מצעצועים (וכמובן יש את מי שנהנה משניהם \ אחרים), מבחינתי מה שצריך לעשות זה לייצר את היכולת לבחור, ואז לבחור בהתאם לחשק מבלי להתפשר על הדברים החשובים באמת (משפחה, בריאות, חינוך וכו'). 

חיים רק פעם אחת, אז לדעתי שווה לשחק את היד שקיבלנו למקסימום. אני מחזיק את האופנועים כי הם עושים לי חיוך מדי פעם, הם יפים ומהנים ובק"מ המועטים שאני לוקח אותם מסיבים לי נחת, ובין לבין כשאני מסתכל עליהם בגראז' הם eye candy. השווי הכספי שלהם זניח מבחינתי, אז שישבו, גם בתור פסל הם מבצעים פונקציה.

מיותר לציין שכמה שיותר נסיון ייצר יותר שליטה, ובד בבד שיותר זמן כביש מגדיל חשיפה לסיכון. זו שאלה אינדיבידואלית. מה שחשוב זה להיות אחראי, להכיר במגבלות האישיות שלנו ולהתייחס לכלים האלו בכבוד הראוי להם, ולכביש ביראה ההולמת את זה שכרוכב אופנוע אתה בסהכ די ערום.

בינתיים אני ממש בסדר עם הסיטואציה של להחזיק כמה צעצועים בבית ולבחור עם מי לצאת לנסיעת בוקר כשיש זמן. מחר יש מפגש רכב בCOTA אז אני יוצא מוקדם בבוקר, אוסף חבר, ויחד נעשה נסיעת בוקר + קפה + מכוניות. פעם אחרונה שהלכתי למפגש כזה היה די מגניב, אני זוכר בתור ילד איך אבא שלי היה לוקח אותי לגני התערוכה ל'אוטומוטור' כל שנה, ואני זוכר איך משנה לשנה המלאי ירד מ6 מכוניות מגניבות, ל4, ל2... התערוכה הפכה ליקרה וחסרת תכלית, שטח פרסומי בו מציגים בעיקר רכבי ליסינג.

להבדיל אלפי הבדלות, מחר יתאספו מאות חובבים עם רכבים שינועו בין למבו-ראריס דרך קיט קארס ורכבים משופרים בהגזמה למשאיות מפלצת ואספנויות, העלות היא כלום. סתם באים להינות ולהכניס את הילדים לתחביב. הקטנצ'יק שלי בן 2 אז עדיין צעיר מדי, ממתין בסבלנות שיתחיל לנסוע עם אבא, המילה הראשונה שלו היתה אוטו והוא חולה הגה מבלי שהספקתי להתחיל להסליל אותו... גנטיקה זה דבר מרתק. 

הנה הילד מהיום, ניסיתי לקחת לו את האוטובוס הוא התעורר וצרח עלי

20240713_170745.thumb.jpg.ce57469e02b12c493752eace589a599f.jpg

והנה המסלול למחר, איחלתי לגב ולשיער בהצלחה

IMG_20240713_230437.thumb.jpg.0a06fb6b0fc5237c72d1799455eb94b9.jpg

• אהבתי 1
  • מעניין 1

“Never wrestle with a pig - you'll both get dirty, but the pig likes it"

Model 3 P | Atom 3 | Palisade Calligraphy | Sportster Iron 883 | Scout Bobber 1100 | Monster 1200

• תוכן חדש...