Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

גיבוב טקסני

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני 9 שעות, oryo כתב:

כמה סנטים (כמי שדוחה את בניית הסימולטור כבר איזה שנתיים) -

ללוג'יטק כבר יש הגה DD שנחשב די טוב, וצרוף מקרים מעניין - בדיוק אתמול הכריזו עוד אביזרים בשבילו

פנאטק פשטו רגל ונרכשו על ידי Corsair - לא הייתי נוגע במוצרים שלהם בזמן הנראה לעין עד שיתברר מה הולך

הגולד סטנדרד לאנשים שלא רוצים להוציא מלא כסף זה Simagic אתה יכול למצוא אותם בחנות הטקסנית הזו simshop.com - ממליץ על Alpha Mini

שווה להעיף מבט במארקטפלייס מפעם לפעם, יש שם דילים משוגעים לפעמים. ראיתי את ההגה והדוושות של לוג'יטק (הטובים, לא הצעצוע) בפחות מ 50% אבל זה היה בסנטה קרוז ואני עצלן.

• אהבתי 1
  • תגובות 699
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

מצחיק, אני כבר די סגור על הסטאפ הסופי - שהוא אכן ה simagic mini alpha

אבל אני צריך להוכיח לעצמי שזו לא סתם קפריזה קודם :) 

לוג׳יטק עושים מלא פאשלות בפן המקצועי ולכן אני לא רואה סיבה להתקרב אליהם, הם מומחים בצעצועים לא בסימולטורים. כנ״ל thrustmaster. הסטנדרט השכיח הם fanatec אבל יש שם כל מיני סיפורים ועניינים עם החברה, והמחירים שלהם קרובים מדי לsimagic אז אין בכך הגיון. אני יכול להוציא שליש-חצי מהעלות של מג׳יק ולרכוש סטאפ של moza/fanatec אבל מההכרות עם עצמי ובהינתן המחירים הלא-כאלו-יקרים, נראה לי שהכי נכון זה buy once cry once. בינתיים ממתין לשישי השחור ובהאזנה על המרקטפלייס.

• אהבתי 1

“Never wrestle with a pig - you'll both get dirty, but the pig likes it"

Model 3 P | Atom 3 | Palisade Calligraphy | Sportster Iron 883 | Scout Bobber 1100 | Monster 1200

פורסם

אשמח לשמוע איך השילדה שקנית מתמודדת עם האלפא מיני, בדיוק ראיתי אחת כזו לידי במחיר די סבבה, למרות שאני די נעול על ה Playseat Trophy (צריך משהו שנראה לא-מכוער-ממש במשרד שמשותף גם עם הבת זוג)

פורסם (נערך)

לי יש את הGT Track - אמנם רק עם fanatec 8nm csl dd pro - וזה אחלה סטאפ. (עם ידית הילוכים , 3 דוושות וידית בלם יד)

יש לי כיסה שונה (מתקפל) + את הגלגלים וזה אחלה סט.

התלונה היחידה שלי זה שהייתי מעריך קצת יותר כיוונו לכיסא כי גם אני וגם הילדים נוהגים ומשתמשים בכל הטווח שיש + כריות ... 

(הלכתי בזמנו על הבסיס הגה המסוים הזה כי עם בחירת הגה נכונה - הוא עובד בלי מתאמים עם PS5 , עם Xbox ועם מחשב. ועם כל הכבוד למתאמים ולmodes - זה שזה ״פשוט עובד״ זה מאוד נח)

עריכה אחרונה על ידי Liviur

If living is for learning

Then dying is forgetting

• 4 שבועות מאוחר יותר ...
פורסם

כצפוי, נאלצתי להשתדרג - ושמח שדילגתי על רמת הביניים והלכתי ישר על הרמה ממנה כבר אין באמת הגיון להשתדרג יותר. הזמנתי את simagic mini alpha עם דוושות p1000 ומודול האפטיק פידבק. 

ההגה כ"כ חזק שאין בכלל צורך או טעם, מבחינתי, להשתמש בעצמה המירבית שלו. ממש אימון ידיים החרא הזה. 

הדוושות עם מודולציה מוגזמת לגמרי, והפידבק בדוושות שמספר לך מתי abs/tc מופעל, וגם נותן תחושה מגניבה כשגלגלים מחליקים או הילוך מתחלף, זה מדהים. 

בחרתי בהגה אובלי כי זה מה שיש לי ברכב, לפחות בינתיים. יש לו מלא כפתורים וdials, ושיפט לייטס קונפיגורביליים שדי עוזרים. 

מה שכן, השלדה עצמה בקושי מתמודדת עם הכח. בעיקר בגזרת הדוושות. 

הסיפור לא היה יקר במיוחד, כאילו, All things considered ותחת ההבנה שמדובר בכלי ולא צעצוע. $1250 כולל מספר שדרוגים שרכשתי, מה שאומר $1500 כולל השלדה וההגה המקוריים, צריך להפטר מההגה הקודם אחפש איזה ילד בקהילה ואפרגן לו שיהנה. 

שיחקתי אתמול עד 2 בלילה 😅

**

במקביל לזה, האטום התחילה "לשהק", מעין בליפים בת'רותל כשאני בסלד נמוך. מפה לשם מסתבר שבורג מהסופרצרגר התנתק לגמרי, ושני בדרך החוצה. זה גרם לאוויר לברוח ולכן השיהוק בסלד נמוך. 

אני ממתין לגלות מה הנזק. כסאעמק חשבתי קניתי רכב אמין! 

' '

יום כיפור נעים למי שמסיים כעת, ושנה סבירה ❤️

• רעיון טוב! 1

Model 3 P | Atom 3 | Palisade Calligraphy | Sportster Iron 883 | Scout Bobber 1100 | Monster 1200

פורסם
לפני 3 שעות, oryo כתב:

כצפוי, נאלצתי להשתדרג - ושמח שדילגתי על רמת הביניים והלכתי ישר על הרמה ממנה כבר אין באמת הגיון להשתדרג יותר. הזמנתי את simagic mini alpha עם דוושות p1000 ומודול האפטיק פידבק. 

ההגה כ"כ חזק שאין בכלל צורך או טעם, מבחינתי, להשתמש בעצמה המירבית שלו. ממש אימון ידיים החרא הזה. 

הדוושות עם מודולציה מוגזמת לגמרי, והפידבק בדוושות שמספר לך מתי abs/tc מופעל, וגם נותן תחושה מגניבה כשגלגלים מחליקים או הילוך מתחלף, זה מדהים. 

בחרתי בהגה אובלי כי זה מה שיש לי ברכב, לפחות בינתיים. יש לו מלא כפתורים וdials, ושיפט לייטס קונפיגורביליים שדי עוזרים. 

מה שכן, השלדה עצמה בקושי מתמודדת עם הכח. בעיקר בגזרת הדוושות. 

הסיפור לא היה יקר במיוחד, כאילו, All things considered ותחת ההבנה שמדובר בכלי ולא צעצוע. $1250 כולל מספר שדרוגים שרכשתי, מה שאומר $1500 כולל השלדה וההגה המקוריים, צריך להפטר מההגה הקודם אחפש איזה ילד בקהילה ואפרגן לו שיהנה. 

שיחקתי אתמול עד 2 בלילה 😅

**

במקביל לזה, האטום התחילה "לשהק", מעין בליפים בת'רותל כשאני בסלד נמוך. מפה לשם מסתבר שבורג מהסופרצרגר התנתק לגמרי, ושני בדרך החוצה. זה גרם לאוויר לברוח ולכן השיהוק בסלד נמוך. 

אני ממתין לגלות מה הנזק. כסאעמק חשבתי קניתי רכב אמין! 

' '

יום כיפור נעים למי שמסיים כעת, ושנה סבירה ❤️

גם אני התחלתי

image.png.34421e3d49eaade59e421b920f154e97.png

חיכיתי הרבה מאוד זמן למבצע על השילדה הזו, ונראה לי שאלך על הגה\דוושות כמו שלך אלא אם כן באמת אמצא פה דיל no brainer על משהו אחר (פספסתי אחד כזה שבוע שעבר, 450 ל Logitech Pro Wheel + Pedals). בגלל שאני תומך נלהב של VR ב Simracing אני כנראה לא אתקין שום דבר עד להשקה של ה 5090\5080 בעוד שלושה חודשים.

פורסם
לפני 12 דקות, כוכב השחר כתב:

השילדה הזו

היא נראית light weight, אתה חפרן אבל רק למען הסר ספק - בדקת שהיא יכולה להתמודד עם המומנטים של סטאפים רציניים? כי בעין ובלי שבדקתי כלום זה נראה לי "finicky". 

היא הרבה יותר יפה מהשלדות הרגילות, פשוט קח בחשבון שהדוושות דורשות הפעלת כח רצינית. גם ההגה משתולל ודורש פלטפורמה מאוד יציבה. 

מבחינת הגה, טוב שפספסת. סימאג'יק באמת ברמה אחרת, מאוד מאוד גבוהה, ה vfm מטורף לגמרי וגם איכות הבניה והחומרים מרגישה כמו משהו שעולה פי 2-3. תרכוש מ sim motion ותחסוך מסים, הם לא גובים אם אתה לא גר במדינה שלהם. 

פורסם
לפני 1 דקה, oryo כתב:

היא נראית light weight, אתה חפרן אבל רק למען הסר ספק - בדקת שהיא יכולה להתמודד עם המומנטים של סטאפים רציניים? כי בעין ובלי שבדקתי כלום זה נראה לי "finicky". 

היא הרבה יותר יפה מהשלדות הרגילות, פשוט קח בחשבון שהדוושות דורשות הפעלת כח רצינית. גם ההגה משתולל ודורש פלטפורמה מאוד יציבה. 

מבחינת הגה, טוב שפספסת. סימאג'יק באמת ברמה אחרת, מאוד מאוד גבוהה, ה vfm מטורף לגמרי וגם איכות הבניה והחומרים מרגישה כמו משהו שעולה פי 2-3. תרכוש מ sim motion ותחסוך מסים, הם לא גובים אם אתה לא גר במדינה שלהם. 

כנראה שהולך להיות קצת flex בעיקר בדוושות. אני הולך לנסות למגר אותו עם baseplate עבה ממתכת. בגלל שאני לא אוהב דוושת ברקס קשה מדי זה כנראה יהיה סבבה להעדפות שלי (בסטאפים קודמים ניסיתי לקנפג שירגיש כמו roadcar סטייל מיאטה, גם את ההגה וגם את הדוושות).

בגלל שאני גר בבית 2 חד' וחולק את המשרד עם הבת זוג, וגם עובד מהבית פעמיים בשבוע, והיא לומדת מהבית כמה פעמים בשבוע, והכל באותו חדר - הסעיף של "היא הרבה יותר יפה" נמצא גבוהה מאוד ברשימת הדרישות 😅

מקווה שזה יהיה סבבה, ניסיתי לקרוא כמה שיותר דעות, הרוב המוחלט של האנשים עם סטאפ עד 10Nm אמרו שלא מצליחים להרגיש פלקס בכלל. מיעוט דיווחו על קצת פלקס בדוושות *רק אם אין baseplate*. אחזור לדווח.

מה אתה בעיקר משחק?

• אהבתי 1
פורסם

אסטו קורסה, מתקמצן על iRacing, ובפועל הוא מרגיש מצוין ונראה גם כן מצוין תודות לערימות הפיתוח החופשי

פורסם

אור יתותח, זוכר אותך מימי פורום דיטיילינג העליזים.. 

נהנה לקרוא את השרשור ולצפות בערוץ היוטיוב, תמשיך לפרסם תוכן 👏

מי יודע, אולי  יום אחד אשכנע את האישה וניעזר בך לרילוקיישן לטקסס 😅

• רעיון טוב! 1
  • חודש מאוחר יותר...
  • שבועיים מאוחר יותר ...
פורסם

אז... עשו כתבה על אוסטין בדה-מרקר, אני מופיע שם ובגדול עברתי אירוע של לינץ׳ תדמיתי. הכתב/עורך לקח ציטוטים חלקיים, הוציא אותם לחלוטין מההקשר, וגרם לנו להיראות כמו איזה צמד נובורישים. 

מה לא עושים בשביל קליקים?

הנה פוסט שלי בנושא (+הכתבה).

ציטוט
עיתון דה מרקר עשו כתבה על אוסטין, חברים טובים מוזכרים שם ויש גם כמה מילים עלינו 🙂
בבית שלנו כן מדברים על ישראל, פשוט לא באובססיביות 😅 מגבלות הפורמט הן מקבלות הפורמט, ואני אדם חד למקוטעין, אז דברים מסוימים לא נכנסו ודברים אחרים הודגשו - בהתאם למה שייצר רגשות אצל הקורא. התמונה המשתקפת עלינו מאוד שונה מהמציאות בפועל, חשבתי לרגע שאנחנו הטורטלים ואז נזכרתי ש-פחות.
... קיצר גל לקחה את זה די קשה 😔, אני כבר יותר מורגל ולכן פחות מתרגש 🤷
בשורה התחתונה ובכנות מלאה, המעבר לאוסטין /טקסס הוא אחת ההחלטות הטובות שקיבלנו ואני מרגיש כאן יותר בבית מאשר אי פעם הרגשתי בכל מקום אחר, מבחינת תרבות והתנהלות.
אנחנו אמנם מאוד מתגעגעים למשפחות והחברים בישראל, ודואגים למקום בו גדלנו והאנשים אותם אנו אוהבים -
אך בד בבד יש לנו כאן קהילה מדהימה, חברי נפש בדרגת משפחה-מורחבת, רווחה והזדמנויות מעבר למה שחשבתי שאי פעם תהיה לנו וצמד טקסנים-ישראלים קטנים ומושלמים שיוצקים ערך לכל האירוע הזה שקוראים לו "החיים עצמם".
"כשאתה הופך להורה, אתה פתאום מבין שהזמן שלך בעולם נועד לייצר זיכרונות טובים עבור הילדים שלך" (לא זוכר מאיפה)

הנה תגובה של אשתי, שלקחה את זה הרבה יותר קשה ממני. מה לעשות, אני כבר הספקתי לצבור קצת נסיון בשטויות האלו - והיא פתחה את הבוקר עם הודעה מאמא שלה ״אני לא מפסיקה לבכות״. לא בדיוק בא בטוב.

ציטוט
מי שמכיר אותי יודע שנדיר שאני כותבת משהו על הקיר שלי בפייסבוק, אבל הפעם אני רוצה לשתף בחוויה שלי לכתבה שפורסמה היום בעיתון הארץ.
לפני מספר חודשים פנה אלי ולאור כתב שרצה לכתוב על אוסטין, שנינו קפצנו על הרעיון כי אנחנו מאוד אוהבים את המסע שעשינו ושמחנו לשתף אותו.
כשקראתי את הכתבה, חשכו עיניי, מי זה הזוג הזה בכתבה שנשמע כמו עוכר ישראל ושונא את עמו?
זה בטח לא אני ואור?
הרגשתי שפתחתי את דלת הבית, האכלתי ואירחתי, דאגתי לכתב שאוכל כשר שיהיה לו מה לאכול כי בשר פה בטקסס לא כשר.
בתמורה קיבלתי סכין בגב.
המשפט "כשאתה מגיעה למדינה זרה ואתה מאוד חילוני, הריק הזה מתמלא בנצרות" המשך היה, ולכן אנחנו מייצרים לנו מסורות משלנו שמייצגות אותו. העץ הוא לא עץ נוצרי. הוא עץ יהודי מקושט במגיני דוד וזיכרונות. כל שנה אנחנו מוסיפים לעץ את מה שמייצג לנו את השנה האחרונה ולכן העץ שלי "מקושט" בסיכות חטופים ודסקיות. כי זו השנה שעברה עלינו.
עוד בהמשך, "אנחנו מעדיפים שהילדים יתחתנו עם נוצרי מאשר יהודי דתי". מה שקדם למשפט הוא שאנחנו חילוניים, ומה שהכי חשוב לנו זה האושר של הילדים. אנחנו מעדיפים שיתנו עם יהודים, ובדגש על ישראלים, אבל הכי חשוב שיהיה שמחים.
כמובן שהושמטו עוד הרבה דברים על העזרה שלנו לכל מי שמגיע לפה למצוא קהילה ותמיכה. כי זה לא סקסי.
בכל מקרה במקום להתבייש בכתבה, אני שמה אותה פה, עם ההסבר שלי.
כל מי שפה ורואה את זה הם חברים ומשפחה, ואני מאמינה שכולכם מכירים אותנו טוב יותר.

את התגובה שלי בגזרת הטקבוקיאדה - שכתובה בצורה לא מתלהמת - לא פרסמו. אולי אין שם מספיק רעל, אולי זה סופ״ש אז המודרטורים לא עובדים, אין לי באמת מושג ואני לא יותר מדי מתעניין.

תזכורת לעצמי ובכלל - (א) לחשוד בכתבים ולא לתת להם את ההנחה מהספק שהם באים לסקר ולא לייצר דרמה ו(ב) להפעיל חשיבה ביקורתית כשאני קורא כתבות בסגנון, לא לקפוץ למשפטי שדה.

ועכשיו אם תסלחו לי, אני זז לארוחת בוקר, אשתי הכינה שקשוקה ברוטב דם של דתיים עניים ואני לא רוצה שיתקרר פשוט זה דופק את הטעם.

• אהבתי 5
  • רעיון טוב! 1

פורסם
לפני 15 דקות, oryo כתב:

אז... עשו כתבה על אוסטין בדה-מרקר, אני מופיע שם ובגדול עברתי אירוע של לינץ׳ תדמיתי. הכתב/עורך לקח ציטוטים חלקיים, הוציא אותם לחלוטין מההקשר, וגרם לנו להיראות כמו איזה צמד נובורישים. 

פעם ראשונה בעיתון, אה...

דודה שלי ז״ל הייתה סמנכלית הבורסה לענייני מחשוב באייטיז, בגלל זה כל הזמן צדו אותה לכתבות ב-״לאשה״. באיזשהו שלב נמאס לה שהכתבת כותבת מה שבא לה, אז הודיעה שהיא לא מתראיינת. אז אמרו לה שככה ייכתבו מה שבא להם, ושזה יהיה יותר גרוע...

תקשיב, בצעירותי נהלתי אופרציה שאספה מידע על חברות בורסאיות (ימי טרום האינטרנט). קראתי אז את כל העיתונות הכלכלית, וזה לא היה יותר טוב ממדור רכילות בכל העיתונים, להוציא ״הארץ״ ו-גלובס חצי חצי. כותבים מה שחושבים שמעניין את הקוראים, והעובדות פחות חשובות. ואני מדבר על עסקאות שהכרתי אישית ומה שנכתב היה עם קשר רופף למציאות.

היום זה עוד יותר גרוע, כי מקצוע העיתונות ירד לזנות בשביל למצוץ קליקבייטים. 

הכי טוב, לעשות כסף מתחת לרדאר.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

• חברי המעגל הראשון
פורסם (נערך)

אם הייתי קורא דה מרקר בטח הייתי נכנס לפה לשים לך את התמונה הזו.

אבל אני לא, אז תתייחס לזה כאילו לא שמתי.

ברור לך שאף אחד לא יקרא כתבה שכתוב בה שישראלים עברו לגור באוסטין וסבבה להם שם, נכון? חייבים לגרום לאנשים להתעצבן/להצטדק/להתקומם כדי לעשות לייק ושייר ואולי גם תגובה עסיסית. מי שלא מסוגל לייצר תוכן וויראלי חוזר להיות מלצר.

"עידן המידע".

Screenshot_20241214-162118.png

עריכה אחרונה על ידי SlowRide
  • אהבתי 1

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

נזכרתי שפעם ששלחת אליי כתב כלשהוא בזמנו לגבי בקשת המידע ששלחתי למשרד ממשלתי או הלמ"ס וענו לי בתגובה לקונית.

קבעתי איתו שעה לשיחה ביום שישי והוא ענה לי שהוא לא פנוי כשהתקשרתי אליו בשעה שקבענו לדבר. זה מראה עד כמה הוא לא רציני.

Ready To Rock
Ready To Rumble

"Hard times create strong men, strong men create good times, good times create weak men, and weak men create hard times." G. Michael Hopf

Daihatsu Sirion 2007 1.3 automatic
  • תוכן חדש...