Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1215 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני 5 שעות, לירון .ה. כתב:

אבל יש,קטע של מי שבוחר לעזוב, זה קצת לזרוע לנו מלח על הפצעים

בדמיון שלך, איזה ערך אני מפיק מזריעת מלח על פצעים של אנשים?

אתה חושב שלהסב רגשות שליליים לאחרים עושה לי נמנמנמ כזה, כמו טרולים באינטרנט?

זה ממש לא המצב.

אם באמת מעניין אותך למה אני ספציפית כותב דברים שאני כותב אז אתה יכול לקרוא כאן.

אם להתייחס נקודתית, וזה בכלל נושא שזכאי לשרשור נפרד משלו:

יש משהו שאני מכנה ׳פרדוקס המתרלקש הישראלי׳.

מצד אחד אתה רוצה לסייע לאנשים כפי שהיית רוצה שיסייעו לך - ע״י שיתוף ידע ותובנות, ע״מ שכל אדם יוכל למקסם את הסיטואציה שלו.

מנגד אתה יודע שבישראל, ביקורת על המאדרלנד יכולה להטריג מאוד בקלות אנשים, והרי שאתה (בתור אדם נורמטיבי ונחמד) לא רוצה להטריג אף אחד. אני לא מקבל פרומיל של הנאה מהסבת רגשות שליליים לאנשים אחרים.

אז רוב האנשים אומרים לעצמם: פאק איט, אני אסתום את הפה ואתן לאחרים to figure out their own shit. אגב, אני כלול ברוב האנשים, התגובות הרבה יותר מרוסנות מכפי שאני מדבר בשיחות פרטיות או בקבוצות בחשיפה מוגבלת.

מנגד בתור מי שהתמזל לו למצוא מספיק מקורות ידע שסייעו לו, אני מרגיש שלא בנוח להיות עוד אחד מאלו שלא תורמים דבר ל׳מערכת׳. סוג של pass it forward אם תרצה.

או בקיצור: נקמיצ׳י צודק, אף אחד לא מנסה לזרוע לך מלח על שום דבר, מותר לשתף תובנות גם אם יש בהן ביקורת על אלמנטים מסוימים

• אהבתי 4

“Never wrestle with a pig - you'll both get dirty, but the pig likes it"

Model 3 P | Atom 3 | Palisade Calligraphy | Sportster Iron 883 | Scout Bobber 1100 | Monster 1200

פורסם
לפני 18 דקות, oryo כתב:

מזריעת מלח על פצעים  

רבותי, הורדתם אותי, לא זורעים מלח על הפצעים, כי אם זורים מלח. כל מי שזורע מלח - ובשרשור זה היו רבים כאלה - זורה מלח על הפצעים שלי.

• אהבתי 7
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם (נערך)
לפני כשעה, Shmulik_Miata כתב:

מעדכן שהיזם שהשכיר לה את הנכס לוקח את השוכרת לבית המשפט בשל הפרת אחד הסעיפים.

לא נמסר לנו יותר מידי, אנו ממתינים לעדכון.

ואו, האמת שזו הפתעה משמחת

לפני 37 דקות, oryo כתב:

זה ממש לא המצב.

מצד אחד אתה רוצה לסייע לאנשים כפי שהיית רוצה שיסייעו לך - ע״י שיתוף ידע ותובנות, ע״מ שכל אדם יוכל למקסם את הסיטואציה שלו.

מנגד אתה יודע שבישראל, ביקורת על המאדרלנד יכולה להטריג מאוד בקלות אנשים, והרי שאתה (בתור אדם נורמטיבי ונחמד) לא רוצה להטריג אף אחד. אני לא מקבל פרומיל של הנאה מהסבת רגשות שליליים לאנשים אחרים.

אז רוב האנשים אומרים לעצמם: פאק איט, אני אסתום את הפה ואתן לאחרים to figure out their own shit. אגב, אני כלול ברוב האנשים, התגובות הרבה יותר מרוסנות מכפי שאני מדבר בשיחות פרטיות או בקבוצות בחשיפה מוגבלת.

מנגד בתור מי שהתמזל לו למצוא מספיק מקורות ידע שסייעו לו, אני מרגיש שלא בנוח להיות עוד אחד מאלו שלא תורמים דבר ל׳מערכת׳. סוג של pass it forward אם תרצה.

או בקיצור: נקמיצ׳י צודק, אף אחד לא מנסה לזרוע לך מלח על שום דבר, מותר לשתף תובנות גם אם יש בהן ביקורת על אלמנטים מסוימים

אם להיות כנה התגובה שלי נפתחה ב

ציטוט

אני קורא את הת'רד הזה ואני כל כך שמח שעזבתי את ישראל

שעלול בהחלט להיות די מטריג, כפי שאכן קרה ללירון.

כמובן שכוונת המשורר לא היתה להטריג אף אחד אלא פשוט שאני בעצמתי הוטרגתי מהת'רד.

אנשים כמו האשה שמתוארת בשרשור הבריחו אותי מהמדינה שלי וברור שהנושא טעון אצלי.

אנשים לפעמים חושבים שכל מי שעוזב את ישראל חולם לעשות את זה כשהמציאות היא בד"כ הפוכה - עוזבים בלית ברירה ולא בשמחה.

עריכה אחרונה על ידי Morningstar
פורסם
בתאריך 9.9.2022 בשעה 12:01, snoop90 כתב:

@איש שמח

כל עוד לא היית במקום ולא חווית את המפגע, אין לך מספיק מידע לקבוע את חומרת מעשה.

אני לא יכול להעביר על גבי הרשת את העצמה שההתקן הזה מפיק. אין לי את המילים לרשום לך כדי לתאר את הסבל, של מי שגר צמוד להתקן חווים במשך ה5 דקות האלה. 

אם זאת דת, לא פלא ששונאים דתיים.

וכן, תמיד יותר קל להגיד "אין מה לעשות וככה זה" כי אין מה לעשות וככה זה.

אני מעדיף לרוץ ולתרוצץ ולפנות לכל גוף שקיים, במקום לשבת מאחורי מסך ולהגיד "אין מה לעשות" או לשים אטמי אוזנים.

זאת לגמרי לא דת ולא מוסרי אבל אני מתייחס לקטע של הכפייה כי כולנו בלי לשים לב כופים על אחרים דברים לפעמים דברים גדולים ולפעמים קטנים 

יש לי חבר חרדי ששכן לו קנה כלב שנובח 24/7 אז מה? זה לא סבל

על זה לא מזמינים צשטרה רק זה משהו יותר דתי...

ניתן להתייעץ בכל הנוגע למערכות גפ''מ והסבה - ללא תשלום

בעבר: מיצובישי אטארז' 2015-טויוטה קורולה 2009 GLI מוסבת לגפ''מ

בהווה: סובארו B4 2015 מוסבת לגפ''מ

פורסם (נערך)
לפני 5 שעות, איש שמח כתב:

אתה רואה את המציאות באופן עקום, אם אתה לא אומר לחבר שלך להזמין משטרה. זה לא בריא למשפחה שגרה ליד וגם לא לחיה שעוברת התעללות אם היא נובחת 24/7. כמובן שאפשר לעשות אסקלציה לדברים ולהתחיל בקטנה כמו -  לבקש מבעל הכלב להוציא אותו לסיבוב נוסף כל יום ולשחק איתו. 

לפני 7 שעות, Shmulik_Miata כתב:

בהצלחה

עריכה אחרונה על ידי DareDevil
Ready To Rock
Ready To Rumble

"Hard times create strong men, strong men create good times, good times create weak men, and weak men create hard times." G. Michael Hopf

Daihatsu Sirion 2007 1.3 automatic
פורסם
לפני 6 שעות, oryo כתב:

זה ממש לא המצב.

בוא נחדד, ולא נרשום זורעים שספיראל לא יחטוף התקף לב, חמסה,חמסה,חמסה

אין הכוונה לא לשתף בידע שיכול לעזור לאחרים, זה מבורך בכל מקום שאתה נמצא.

אין לי שום רגש להומלנד שמצריך הגנה עליה, הרי גרתי הרבה שנים בחוץ, ואם הייתי יכול הייתי נשאר שם. הייתה לי אפשרות לעבור לשוודיה ופינלנד, אבל לא התחברתי למקום, ואם אין לי חיבור לא יכול לעזוב, גם אם ממש קשה לי פה.

יש לי 2 בני דודים שעזבו גם לאמריקה, לניו יורק(אחד מהם כמובן בנדל"ן), שניהם עזבו כבר לפני למעלה מ 20 שנה, ובחיים לא יחזרו לפה. הילדים שלהם כבר עם אפס קשר לישראל.

מה שהתכוונתי שאם אתה כבר לא פה, אין טעם להזכיר למי שנשאר כמה חרא פה, כמה קשה פה, אנחנו יודעים.

בשיחות עם חברים, משפחה זה בסדר. אבל פה בפורום זה מרגיש קצת כמו אצבע בעין, גם לא הכוונה.

ותאמין לי המשפחה שלי כבר לא יכולה לשמוע את השוואות שלי איך זה לגור במקום נאור חחח.

שבוע טוב.

פורד פומה 2021, כריזמה אייר 2002 

יאריס 2005

?Is it just me, or is it getting crazier out there

פורסם

זורם איתך: 

אז אם יש לך רכב ספורטיבי, אל תרשום חוויות כי יש אנשים בלי רכב ספורטיבי. 

ואם למדת באוניברסיטה, אז אל תרשום רשמים על כך כי יש אנשים בלי תואר. 

ואם יצאת עם מישהי, אל תכתוב על זה כי יש בתולים.

(...) 

זה פורום, פלטפורמה לחלוקת רשמים דעות וחוויות. אם מאיזושהי סיבה יש לפלוני רגישות לנושא מסוים - פלוני מוזמן לדפדף הלאה. 

אין צורך להניח שאנשים כאן כותבים דברים כי הם עושים לך דווקא - אלא אם הם ב pattern של להטריל (וואלה יש גם כאלו). כשמר בחור חולק רשמים מטיול בהרים אירופאיים אתה כנראה לא מניח שהוא עושה את זה בשביל לעצבן אותך כי לא היית שם, אז אתה יכול להפעיל שיקול דעת דומה אם בא לך. הרי זה אותו דבר, ההבדל הוא בעיקר במוחו של מי שבוחר לאילו נושאים לעשות צ'ריפיק. 

• אהבתי 4

“Never wrestle with a pig - you'll both get dirty, but the pig likes it"

Model 3 P | Atom 3 | Palisade Calligraphy | Sportster Iron 883 | Scout Bobber 1100 | Monster 1200

פורסם (נערך)
לפני 15 שעות, לירון .ה. כתב:

לזרוע לנו מלח על הפצעים

לפני 13 שעות, Nakamichi כתב:

לזרוע לנו מלח

"לזרות" 

עריכה: ספריאל הקדים אותי

עריכה אחרונה על ידי teyal
  • מצחיק 2
  • חברי המעגל הראשון
פורסם
לפני 9 שעות, איש שמח כתב:

זאת לגמרי לא דת ולא מוסרי אבל אני מתייחס לקטע של הכפייה כי כולנו בלי לשים לב כופים על אחרים דברים לפעמים דברים גדולים ולפעמים קטנים 

על זה לא מזמינים צשטרה רק זה משהו יותר דתי...

בטח שמזמינים על זה משטרה אם זה מפריע אחרי שדיברת עם השכן כמה פעמים והוא לא עושה כלום בעניין. חוץ מזה כלב שנובח כל היום זה סימן שמשהו לא בסדר באיך שמטפלים בו אבל זה כבר עניין אחר.

פה הם יודעים שזה מפריע כי אמרו להם כמה פעמים, והם ממשיכים. זה אפילו לא עניין של דת כי אין שום ציווי דתי להקים מערכת כריזה של שבת. זה עניין של חוסר התחשבות באחרים, ואת זה הדת שלנו בכלל לא מעודדת.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם
לפני 9 שעות, איש שמח כתב:

בלי לשים לב

אבל

הזמינו משטרה, גררו אותה לחקירה והיא נאלצה לקחת עו"ד.

היא עדיין לא שמה לב?

פורסם
לפני 11 שעות, Shmulik_Miata כתב:

נחמד לדעת. 

אם זאת, לא הייתי תולה תקוות, יכול להיות שזה בכלל לא קשור לעניין, ובכלל להוציא שוכר מנכס זה תהליך ארוך ארוך אם בכלל.

בכל מקרה כנראה שאת הקנאות הדתית לאסלם, סליחה ליהד את היהודים ממילא אי אפשר להוציא ממנה. 

להשכרה: חתימה בפורום הרכב המוביל בישראל!

פורסם (נערך)
בתאריך 9.9.2022 בשעה 12:41, yohai71 כתב:

אישית, מדהים אותי לקרוא תגובות שמתייחסות ברצינות למה שכותב ה"צד השני". למשל אלעד איש י-ם המלח, שאשכרא עונים להגיגים שלו ברצינות. אתם אמיתיים? כיאלו, אם יש לכם זמן מיותר אז אולי, אבל בואו.

אתה מקנא בגבריות שלי

עריכה אחרונה על ידי eladns
  • מצחיק 1

BMW E36 M40 year of 1992

Autobianchi A112 year of 1979

פורסם
בתאריך 9.9.2022 בשעה 12:41, yohai71 כתב:

אישית, מדהים אותי לקרוא תגובות שמתייחסות ברצינות למה שכותב ה"צד השני". למשל אלעד איש י-ם המלח, שאשכרא עונים להגיגים שלו ברצינות. אתם אמיתיים? כיאלו, אם יש לכם זמן מיותר אז אולי, אבל בואו

בזכות זה הפורום הזה קיים.

מכוניות זה לא מעניין באמת.

• אהבתי 1

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם
בתאריך 8.9.2022 בשעה 13:12, Nakamichi כתב:

אבל, גישת אני ואפסי עוד שרווחת כאן. יחד עם צפיפות משוגעת זה מחיר מבאס שאנשים צריכים לשלם.

רואים את זה אבל בכל תחומי החיים ובכל מיני סטואציות.

חס וחלילה שפלוני יחנה שני מטרים יותר רחוק, הוא יחסום כניסה לחניה של בניין, יחסום שדה ראיה, יעמוד באמצע הכביש, העיקר שמי שהוא אוסף לא יילך עוד שני מטרים (המקרה היחיד שזה מתקבל בעיניי אולי, זה איסוף של אדם נכה).

אתמול הייתי בהופעה - בשורה הראשונה מישהי על כיסא גלגלים, אני בשורה השניה, אנשים משורות אחרות פתאום קופצים לקדמת הבמה ועל ה-*** שלהם שיש שם מישהי שלא יכולה לעמוד כמוהם, הם מסתירים לה. אני יכול לעמוד אז זה פחות הפריע לי, אבל בתיאוריה יכולתי לקנות אולי כרטיס זול יותר בשורה מרוחקת ולהידחף לקדמת הבמה.

היום ברכבת - חיילת יושבת ברביעייה, תופסת כיסא אחד שהיא יושבת עליו, כיסא אחד שהיא שמה עליו את התיק (ניחא, נגיד, אם זה תיק גדול, למרות שבתקופה שלי [לפני כעשור] היו שמים תיקים בתאי אחסון או בגב שבין הספסל שלך לספסל השני ברוב המקרים) וכיסא אחד שהיא שמה עליו את הרגליים. הרכבת מפוצצת וזה יום ראשון אבל זה לא מזיז לה.

• רעיון טוב! 1

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם
בתאריך 11.9.2022 בשעה 08:00, oryo כתב:

זורם איתך: 

אז אם יש לך רכב ספורטיבי, אל תרשום חוויות כי יש אנשים בלי רכב ספורטיבי. 

ואם למדת באוניברסיטה, אז אל תרשום רשמים על כך כי יש אנשים בלי תואר. 

ואם יצאת עם מישהי, אל תכתוב על זה כי יש בתולים.

(...) 

זה פורום, פלטפורמה לחלוקת רשמים דעות וחוויות. אם מאיזושהי סיבה יש לפלוני רגישות לנושא מסוים - פלוני מוזמן לדפדף הלאה. 

אין צורך להניח שאנשים כאן כותבים דברים כי הם עושים לך דווקא - אלא אם הם ב pattern של להטריל (וואלה יש גם כאלו). כשמר בחור חולק רשמים מטיול בהרים אירופאיים אתה כנראה לא מניח שהוא עושה את זה בשביל לעצבן אותך כי לא היית שם, אז אתה יכול להפעיל שיקול דעת דומה אם בא לך. הרי זה אותו דבר, ההבדל הוא בעיקר במוחו של מי שבוחר לאילו נושאים לעשות צ'ריפיק. 

זה לא מה שרשמתי.

אין הכוונה לחלוק חוויות וידע.

זה מותר ורצוי, במיוחד פה.

רק הנקודה שלרשום כמה גרוע פה במדינה, כשאתה לא גר פה כבר, זה קצת פחות נעים באוזן.

לא מעניין אותי אם אתה יורד/רילוקישן וכו.

גם אני לא גרתי פה הרבה שנים.

אבל השתדלתי לפחות לא במודע לרשום כמה לא טוב פה, כי יש אנשים שהיו רוצים ללכת, ולא יכולים.

על נדלן אני מוכן לשמוע ולהחכים כל הזמן!

ונשמע שיש לך ידע

• אהבתי 1

פורד פומה 2021, כריזמה אייר 2002 

יאריס 2005

?Is it just me, or is it getting crazier out there

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1215 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

Guest
הנושא הזה נעול לתגובות.
  • תוכן חדש...