Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1215 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

@Morningstar וגם לשאר:

לא מדובר ברמקולים, המכשיר הזה נקרא צופר ובמקרה הנ"ל צופר שבת.

העוצמה שהדבר הזה מפיק יותר קרובה לצפירה ששומעים ביום עצמאות, צבע אדום או פיצוצים ויריות.

זה לא אותו סדר גודל כמו קריוקי של שכן או מוסיקה ברכבים חולפים.

• חברי המעגל הראשון
פורסם
לפני 8 שעות, borsood כתב:

אז נחליף שפה:

אמר ליה: דעלך סני, לחברך לא תעביד, ואידך – פירושא הוא; זיל גמור!

ה"דתיים" שפה אמורים לזהות ולהתנהג בהתאם...

זה לא יעזור כי להם המעשה לא שנוא בכלל, מבחינתם הם עושים לשכנים טובה.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם (נערך)

בחיפה כבר כמה שנים יש בעיה של בני מיעוטים שמגיעים מכול הכפרים בסביבה עם מכוניות ואופנועים משופרים ומתחילים להתפרע בלילות בשכונות מגורים.

המשטרה והעירייה לא עושות שום דבר נגד התופעה.

הם כאילו מנסים להראות לסביבה: "אנחנו כאן, נעשה מה שבא לנו ואף יהודי לא יגיד לנו מה לעשות".

עריכה אחרונה על ידי דניאל1983
פורסם (נערך)
לפני 16 שעות, Morningstar כתב:

לא מדובר בקריוקי מזרחית אצל השכנים, שם אין כוונת זדון - הרבה אנשים - הרבה רעש - צריכים רמקולים גדולים בשביל להרים את המסיבה. אין שם כוונת זדון לכפות על כולם את הקריוקי.

מדובר בניסיון כפייה דתית קלאסי של הפרט על הכלל.

בתור נפולת לנפולת - במחילה, אני חושב שיש מקום לדיוק:

אין הבדל גדול בין האם אני מנסה לכפות עליך דת, טעם במוזיקה, ריח מנגל או חיבה לרכב. 

it's all the same 

הפואנטה היא כבוד למרחב האישי, אמפתיה בסיסית לזולת. 

בוא נדבר בשפה ש(כמעט) כל יושבי הפורום יבינו: מואזין.

כפר החליט שאיסלאם זה ממש ממש טוב, כ״כ טוב שצריך להפיץ את הבשורה, אז הכפר מרים מגדל, ושם רמקולים מספיק חזקים כך שבזמן שאתה רוכב באמצע סינגל בטיזנאעמה אתה שומע אללה וואעכבר.

גועל נפש של חדירה למרחב הפרטי, הרי ברור שמזמן עברנו את השלב בו צריך את הnoise pollution הזה, הכפר יכול להגיע לתפילה עם 1001 דרכים שאינם מייצרות מטרד סביבתי... אבל מואזין אינו נועד בשביל לסייע לאף אחד (גם אם arguably זה היה המצב פעם, ואני מדגיש את הarguably) - הוא נועד בשביל להשתלט על המרחב.

ואני מניח שרובנו - אפילו יראיי השמיים הטובים כאן בפורום(?) - מסכימים שמואזין זה חתיכת פאקינג דרעק.

חזרה לנושא השרשור,

אין שום הבדל בין מואזין ובין גברת שמחליטה לפוצץ את השכונה בשירי שבת, זה לא משנה שבמקרה א׳ יש אלוהים ממש מזוייף ובמקרה ב׳ יש אלוהים ממש אמיתי וטהור, המטרד הוא אותו מטרד והאלימות אותה אלימות.

דרך מקרה המואזין אפילו מאותגרי אמפתיה אמורים להבין למה אתה לא אמור לפוצץ לשכנים שלך את המוח עם רעש.

ואם חוזרים לתגובה,

אז גם פה זה די אותו דבר, ועכשיו נכנס עניין של מידתיות.

אם שכן שלך מרים מסיבת יומולדת פעם בשנה ועושה קריוקי, נו טוב.

אם זה כל שבוע אז אני לא רואה הבדל בין זה ובין מואזין: חדירה קבועה למרחב של אנשים אחרים.

אם שכן שלך נסע פעם ברחוב ושכח לסגור את האגזוז, ניחא, קורה.

אם הוא כל יום דופק קיקדאון ברחוב בשביל להצהיר שהוא ממש מהיר, סיפור אחר.

הקטע בישראל זה שהצפיפות והאלימות קשוחים לחלק מהאוכלוסיה. כשאתה חי לפי ׳אני ואפסי עוד׳ אז לא באמת אכפת לך אם אתה הורס ל100 שכנים את היום, וכשאתה משלב לתוך זה את ׳לא לצאת פראייר׳ אז חלק מאותם שכנים יגידו לעצמם ״היי אם לו מותר אז גם לי מותר״ ומכאן מייצרים מעגל אסקלציה שמאוד קשה לצאת ממנו.

אז חלקנו אורזים את הפקלאות ויוצאים, כי החיים קצרים מדי בשביל להעביר אותם במאבק מתמשך.

נ.ב. במרחק קו אווירי די קצר מהבית שלי (בטקסס) יש מרכז איסלאמי, מישהו רוצה לנחש כמה noise pollution הם מייצרים? (אפס, כמובן)

עריכה אחרונה על ידי oryo
  • אהבתי 1

“Never wrestle with a pig - you'll both get dirty, but the pig likes it"

Model 3 P | Atom 3 | Palisade Calligraphy | Sportster Iron 883 | Scout Bobber 1100 | Monster 1200

פורסם

הכול נכון,וסליחה שאני גולש, אבל יש,קטע של מי שבוחר לעזוב, זה קצת לזרוע לנו מלח על הפצעים.

עזבתם, בסדר לא צריך לרשום לנו כמה גרוע/אלים/זיהום רעש/חוסר התחשבות יש פה. אנחנו יודעים.

ואני גם חוטא בהשוואת הזאת לפעמים, כי הרי גרתי כמה שנים בחוץ, ואני יכול להשוואות. אבל מעולם לא חלמתי כשגרתי בחוץ, זה לרשום בפורום ישראלי דברים כנגד "איכות החיים" פה. עזבתי, זהוא התנתקי, הרי בגלל זה בחרתי בין השאר לצאת. והייתי הישראלי היחיד ברדיוס של לא יודע כמה מאות מאות קמ .

והקטע של כל הארץ ככה. תמיד שאני חוזר לקיבוץ, אני עדיין המום ש ב 1900 כבר יש שקט כמו בית קברות, והשכנים שם שחיים ללא גדרות בין הבתים,לא חושבים איך להפריע אחד לשני. והשנה קיבוצי חוגג 100 שנה!

יצא להיות חודש בטקסס(בדאלס). אני זוכר שכל בוקר קמתי להזהרת שיטפון בטלויזיה, והזהרת טורנדו, גרנו בשכונה מדהימה, הלוואי בארץ, באמת. אה והיא הייתה מוקפת גדר ושער עם שומר, שרק מי שמשכיר/קנה שם יוכל להיכנס.

ופעם שירדנו מהכביש המהיר לאיזה שכונה לא מוכרת, זה שיש איתי הפך ללבן.

ולעניין שלנו.

אני הייתי משתגע מזה, ועושה הכול להפסיק את זה, כולל לדבר ולדבר ולדבר איתה.

פנים אל פנים.

צריך להפנים שאסור לנו לדרוך אחד על השני, ואם כן אז יוצאים למלחמה.

אני כבר מזמן הפסקתי לפחד לצאת למלחמות

• אהבתי 2
  • רעיון טוב! 2

פורד פומה 2021, כריזמה אייר 2002 

יאריס 2005

?Is it just me, or is it getting crazier out there

פורסם

אולי הוא עושה את זה כדי לזרוע לנו מלח על הפצעים. 

אבל אולי הוא עושה את זה כדי להראות שאפשר גם אחרת. עובדה שיש מקומות בעולם שאפשר בלי דברים שבארץ הם ״הרג ובל יעבור״ והכל בסדר.

ואולי אפשר ללמוד גם דברים טובים ממקומות אחרים בעולם.

• אהבתי 2
פורסם

זה ברור לי, גרתי בעולם. אפשר ללמוד הרבה דברים טובים משם. לא חסר.

ואפשר גם להשאר ולהילחם על הבית.

מה  שהכי זכור לי ההתקופה של באמריקה, שכל ילד בן 10 אם משהוא לא מצא חן בעיניו, ישר אמר אני אתבע אותך.

או אבא שלי יתבע אותך.

• אהבתי 1

יאריס 2005

פורסם

אני אבהיר, 

אולי הוא כתה את מה שכתב על מנת לעזור להלחם על הבית ולתת דוגמאות לאיך מקומות אחרים בעולם הצליחו להתגבר על בעיות שיש בארץ וככה אולי יהיה אפשר לקחת את הפתרונות שהציעו במקומות אחרים ולנסות ליישם אותם פה. 

לא כל דבר שעובד במקום אחד יעבוד במקום אחר, אבל אולי חלק כן.

פורסם

אתה יודע איך בעולם המערבי פתרו בעיות מסוג זה?

הדת מופרדת מהמדינה.

זה מתקיים אחד ליד השני, ואין השפעה על אורך החיים החילוני שלך כתוצאה מהדת, או כמה דתי השכן שלך.

באמריקה אולי אין בעיה של כפיה דתית על במרחב הציבורי. אבל קודם הם צרכים לפתור את בעיית הגזענות שפושע בחברה שם, ורומסת כל דבר טוב, לדעתי.

גם פה לא חסר.

אני רק אומר, שקשירה של הדת בתוך מארג החיים הישראלי שלנו, גורם ויגרום לקונפילקטים.

צריך לדבר, וגם לצאת למלחמה שצריך.

לפני שהמלחמה מהצפון תגיע.

יאריס 2005

פורסם
לפני 5 שעות, דניאל1983 כתב:

בחיפה כבר כמה שנים יש בעיה של בני מיעוטים שמגיעים מכול הכפרים בסביבה עם מכוניות ואופנועים משופרים ומתחילים להתפרע בלילות בשכונות מגורים.

המשטרה והעירייה לא עושות שום דבר נגד התופעה.

המשטרה כן עושה פעילות כנגד רכבים משופרים ורעש. פשוט רוב הפעילות קורית מבלי שיוצא פוש לעיתונות ואם הוא יוצא מדובר לרוב במבצע ממוקד/תקופתי.

Ready To Rock
Ready To Rumble

"Hard times create strong men, strong men create good times, good times create weak men, and weak men create hard times." G. Michael Hopf

Daihatsu Sirion 2007 1.3 automatic
פורסם
לפני 4 שעות, oryo כתב:

בתור נפולת לנפולת - במחילה, אני חושב שיש מקום לדיוק:

אין הבדל גדול בין האם אני מנסה לכפות עליך דת, טעם במוזיקה, ריח מנגל או חיבה לרכב. 

it's all the same 

הפואנטה היא כבוד למרחב האישי, אמפתיה בסיסית לזולת. 

בוא נדבר בשפה ש(כמעט) כל יושבי הפורום יבינו: מואזין.

כפר החליט שאיסלאם זה ממש ממש טוב, כ״כ טוב שצריך להפיץ את הבשורה, אז הכפר מרים מגדל, ושם רמקולים מספיק חזקים כך שבזמן שאתה רוכב באמצע סינגל בטיזנאעמה אתה שומע אללה וואעכבר.

גועל נפש של חדירה למרחב הפרטי, הרי ברור שמזמן עברנו את השלב בו צריך את הnoise pollution הזה, הכפר יכול להגיע לתפילה עם 1001 דרכים שאינם מייצרות מטרד סביבתי... אבל מואזין אינו נועד בשביל לסייע לאף אחד (גם אם arguably זה היה המצב פעם, ואני מדגיש את הarguably) - הוא נועד בשביל להשתלט על המרחב.

ואני מניח שרובנו - אפילו יראיי השמיים הטובים כאן בפורום(?) - מסכימים שמואזין זה חתיכת פאקינג דרעק.

חזרה לנושא השרשור,

אין שום הבדל בין מואזין ובין גברת שמחליטה לפוצץ את השכונה בשירי שבת, זה לא משנה שבמקרה א׳ יש אלוהים ממש מזוייף ובמקרה ב׳ יש אלוהים ממש אמיתי וטהור, המטרד הוא אותו מטרד והאלימות אותה אלימות.

דרך מקרה המואזין אפילו מאותגרי אמפתיה אמורים להבין למה אתה לא אמור לפוצץ לשכנים שלך את המוח עם רעש.

ואם חוזרים לתגובה,

אז גם פה זה די אותו דבר, ועכשיו נכנס עניין של מידתיות.

אם שכן שלך מרים מסיבת יומולדת פעם בשנה ועושה קריוקי, נו טוב.

אם זה כל שבוע אז אני לא רואה הבדל בין זה ובין מואזין: חדירה קבועה למרחב של אנשים אחרים.

אם שכן שלך נסע פעם ברחוב ושכח לסגור את האגזוז, ניחא, קורה.

אם הוא כל יום דופק קיקדאון ברחוב בשביל להצהיר שהוא ממש מהיר, סיפור אחר.

הקטע בישראל זה שהצפיפות והאלימות קשוחים לחלק מהאוכלוסיה. כשאתה חי לפי ׳אני ואפסי עוד׳ אז לא באמת אכפת לך אם אתה הורס ל100 שכנים את היום, וכשאתה משלב לתוך זה את ׳לא לצאת פראייר׳ אז חלק מאותם שכנים יגידו לעצמם ״היי אם לו מותר אז גם לי מותר״ ומכאן מייצרים מעגל אסקלציה שמאוד קשה לצאת ממנו.

אז חלקנו אורזים את הפקלאות ויוצאים, כי החיים קצרים מדי בשביל להעביר אותם במאבק מתמשך.

נ.ב. במרחק קו אווירי די קצר מהבית שלי (בטקסס) יש מרכז איסלאמי, מישהו רוצה לנחש כמה noise pollution הם מייצרים? (אפס, כמובן)

אני מסכים איתך לגמרי שאין הבדל בין מואזין למה שהגברת פה עשתה, האמת מואזין כנראה גרוע יותר כי הוא גם בשעות לא שעות.

כל פעם שאנחנו מבקרים את המשפחה של זוגתי אנחנו נשארים לישון (כי למרכזניקים רמת ישי זה ב"צפון" - זה רחוק).

בד"כ אנחנו נשארים לישון אצל בת דודה של אשתי בקיבוץ כפר החורש (לא ברור השימוש גם בקיבוץ וגם בכפר) והם גרים בדיוק בסמוך לעמק שמצידו השני המון כפרים ערביים.

בפעמים הראשונות שישנו שם - הייתי מתעורר בפאניקה של ממש ב 4 בבוקר מהמואזין (כנראה כי גידלו אותנו שערבית זה מפחיד).

לא הכי מסכים איתך לגבי קריוקי, אגזוז וכד'. לא מתיימר להיות משפטן, אבל במשפטנות נותנים חשיבות גדולה מאוד לכוונה.

כשהשכן של אמא שלי עושה קריוקי מזרחית עד 2 בלילה אין לו כוונה להפריע לה לישון - פשוט לא אכפת לו שזה מפריע לה לישון.

כשהאשה מהסיפור של שמוליק התקינה את הרמקולים היתה לה כוונה שלמה לכפות את בשורת השבת על כל השכונה.

אם הייתי צריך לנסות בכל זאת להסביר הסיטואציה הספציפית הזו כל כך מפריע לי אני מניח שהייתי מתאר את זה כלדקמן:

אחרי 28 שנים בישראל התרגלתי שלרוב מוחלט של האנשים לא אכפת מהזולת, אבל פה זה מה שבא אחרי לא אכפת מהזולת.

זה ניסיון דוחה לכפות על האחר את האמונות הפרטיות שלי וזה בלתי נסבל בעיני.

• חברי המעגל הראשון
פורסם

זה כמו בהודעה של נקמיצ'י, בדברים כאלה לא אכפת לאף אחד ולא מעניין אף אחד, כולל גורמי האכיפה.
התמונה הכללית היא שהם בסך הכל רוצים לעשות קצת שמח ואתה סתם נרגן שבא לעשות נאחס. 

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

מעדכן שהיזם שהשכיר לה את הנכס לוקח את השוכרת לבית המשפט בשל הפרת אחד הסעיפים.

לא נמסר לנו יותר מידי, אנו ממתינים לעדכון.

• אהבתי 5

המכוניות שלי : Lantis-F 98 -> מאזדה מיאטה 95

המכוניות של אשתי : יונדאי אקסט 95, מאזדה 3 2006, מיאטה NB 2003, סיטרואן C3 2017

המכוניות ליסינג שהיו לי : מאזדה 3 2010, סוזוקי סוויפט 2014, סוזוקי ויטרה 2016, רנו גרנד קופה 2019, סקודה קאמיק

החלום : RX8

פורסם
לפני שעתיים, לירון .ה. כתב:

אתה יודע איך בעולם המערבי פתרו בעיות מסוג זה?

הדת מופרדת מהמדינה

בדיוק. זה.

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1215 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

Guest
הנושא הזה נעול לתגובות.
  • תוכן חדש...