Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1216 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• חברי המעגל הראשון
פורסם
לפני 17 דקות, nev כתב:

למה לא? מעבר ללא להציק לשכנים (כמו כל קריוקי)?

אני לא בטוח שמערכת כריזה עם 4 מגפונים שקולה למערכת קריוקי ממוצעת מבחינת הדציבלים וההפרעה (מעבר לדציבלים, מגפון מוציא צליל שמעצבן פילים ובתדרים גבוהים יותר שלא בהכרח מניבים יותר דציבלים אבל מבחינת אי הנוחות שהם יכולים לגרום...)

פורסם
לפני כשעה, nev כתב:

אבל גם קריוקי מותר חוקית (בשעות שפויות)... 

אז זהו. שלא.

יש מונח כזה שנקרא רעש בלתי סביר. 

https://www.sviva.co.il/noise-law/

ציטוט

"לא יגרום אדם לרעש חזק או בלתי סביר, מכל מקור שהוא, אם הוא מפריע, או עשוי להפריע, לאדם המצוי בקרבת מקום או לעוברים ושבים."

כפי שניתן לראות משמעות הסעיף היא איסור גורף על גרימה של רעש חזק או בלתי סביר, אשר מפריע או אף יכול להפריע לאדם אחר.

לתשומת לבכם: הוראת חוק זו, תקפה לגבי כל שעות היום!

רעש חזק:

הקביעה לגבי מהו רעש חזק אינה נדרשת לאמצעי מדידה כלשהו, אלא נעשית בצורה אובייקטיבית לפי מבחן האדם הסביר. זוהי הגדרה רחבה המותירה פתח לפרשנות רבה באשר למקרים בהם יוגדר רעש כמטרד.

רעש בלתי סביר:

זהו רעש הנמדד באמצעי מדידה, מד רעש או מד דציבל, באופן המפורט בתקנות. רעש זה חורג מגבולות אשר נקבעו באופן מפורט ביותר בחוק. רעש בלתי סביר יקבע באם הוא חורג מן הרמות שנקבעו בחוק בהתאמה למקום ההתרחשות, שעת ההתרחשות, אופי הרעש, ומשך הרעש.

ציטוט

תקנות למניעת מפגעים (מניעת רעש) התשנ"ג 1992

התקנות למניעת מפגעים הותקנו מכוחו של החוק למניעת מפגעים המוזכר למעלה. מכוחה של הסמכות שהוענקה לו קבע השר להגנת הסביבה תקנות אשר מסייעות לקבוע מה ייחשב למפגע רעש. התקנות כוללות שורה של מפגעים שונים ומתארות מתי ייחשב רעש למפגע ועבירה על החוק.

הנושאים בהם עוסקות התקנות הם:

• רעש מרכב, צופר ומשתיק קול (מפלט / אגזוסט)
  • רעש באמצעות מכשירי קול, לרבות צעקות, שירה, כלי נגינה, רדיו, טלוויזיה ועוד

הרף לרעש בלתי סביר בדציבלים נקבע ע"י רשות מקומית הרבה פעמים. אבל ברוב המקרים זה בערך 80 דציבל.

אז חיפשתי מה זה 80 דציבל בערך - פינוי אשפה, מדיח כלים, מפעל ממוצע ( מה זה אומר?!?!), משרד רועש, צליל חיוג בטלפון.

בקיצור, המחוקק מבין שזה לא הגיוני שאתה תחזור הביתה והשכנים יעשו רעש שחודר לך לתוך הדירה ברמה מפריעה.

אבל השאירו את זה מאוד אמורפי. 

קריוקי עובר את רמת הרעש הזאת. אין ספק. לכן זה לא חוקי בכל שעות היום. 

העניין הוא שאין אכיפה. פעם באיזה 20 בערך בבניין השכן התחילו קריוקי וזה הרגיש כאילו זה ממש אצלי בסלון. שמעו את זה בכל הרחוב. 

התקשרתי למשטרה והשוטרת אמרה לי שעד 23 אין אכיפה. הסברתי לה שזה רעש בלתי סביר. היא הכירה את המושג כי היא נכנעה ואמרה שתגיע ניידת ותבדוק והשוטר יחליט אם זה סביר או לא סביר.

אחרי משהו כמו 2 דקות התקשר שוטר ואמר שמותר קריוקי בשעות האלה. אמרתי שוב. לא סביר. אמר אז איך זה שרק אתה מתקשר? אם זה היה לא סביר היו אמורים להתקשר הרבה אנשים. 

אחרי חצי שעה התקשרו לשאול אם הרעש ממשיך. אמרתי שכן. אז אמרו שוב ששוטר יקפוץ להקשיב והוא יחליט לבד.

זהו.

לא יודע אם היה שוטר. אבל ברור לי שאני מבין עכשיו למה לא מתקשרים. 

בכל מקרה, הבעיה מתחילה בזה שהאזרח הממוצע לא שם על השכנים שלו. יש לי 1001 דוגמאות לזה. 

יש לי שכנה שמגעיל אותה להכנס לחדר אשפה. אז היא זורקת את הזבל שלה מחוץ לחדר אשפה. 

אח"כ היא נמשכת בזה שאי אפשר להעיר לאנשים. כי למה מי אתה בכלל? מה תעשה? לא שם עליך. אתה לא תחנך אותי.

ואח"כ שאתה מנסה לפנות לרשות או גוף שאמור לעזור לך (לא עם הזבל, עם הרעש לדוגמא) - אז לא אכפת להם. או שאכפת להם ואין להם באמת איך לאכוף את זה.

זה סיפור לתת דו"ח על קריוקי בשעה 20:00. איך אתה בתור שוטר תשב בבית המשפט ותסביר מה זה רעש לא סביר? מד דציבלים אין לך. אם היה לך היו אומרים לך לא עברת הדרכה להתשמש בו. אם עברת הוא לא מכוייל. אם מכוייל לא רשמת מאיזה מרחק  מדדת. אם רשמת לא רשמת איך מדדת את המרחק. לא אמרת שבדיוק באותו זמן מטוס לא נחת ליד הבית ולכן הרעש משם. אז למה לך לעשות את זה?

פינוי אשפה, מדיח כלים, מפעל ממוצע, משרד רועש, צליל חיוג בטלפון
  • אהבתי 9
פורסם (נערך)

תשימו עוד רמקולים בכמה בניינים ותשמיעו בתוך השבת בזמן תפילה ותסבירו להם שזה בגללם.

כלומר, אתם לא שומרים שבת בגלל שהם מפריעים לכם בשבת.

אם זה לא יעזור 🤷‍♂️.

נ.ב

תתאגדו כמה שכנים וקחו עורך דין טוב.

עריכה אחרונה על ידי Lior_Django
פורסם (נערך)
בתאריך 19.7.2022 בשעה 21:08, rotemb כתב:

בס"ד 

מדינת אנטישמית... 

הלהיטות להתנכל לכל דבר שנודף ממנו ריח יהדות במדינה הזו מדהים(ולא, אני לא מצדיק אותה)

תראו מה זה. חבר פורום, שאחרי שבוע עבודה קורע רוצה קצת שקט אצלו בבית לפני כניסת שבת, ושלא יפוצצו לו את האוזניים כל שבוע כל שבוע -- כשרק העצבנות ממה שצפוי וידוע מעלה לו את הלחץ דם -- נאשם כאן על ידי חבר פורום ותיק ומוערך באנטישמיות והתנכלות. לא פחות!... ובהזדמנות הוא מתגולל על המדינה כולה.

בשביל זה המציאו את הביטוי "הפוך על הפוך". פות"ש אדם נורמטיבי שלא לוקח את החוק לידיים ונאשם כאן שהוא עושה את הדבר האלמנטרי במדינה סבירה ופונה בתלונה לרשויות, והרשויות -- הן אנטישמיות ומתנכלות כי הן מבררות (כולה קראו לה לחקירה, כן). 

בהזדמנות אולי תסביר מה יהודי באי-התחשבות מינימלית בשכניך? 

עריכה אחרונה על ידי Jack457
  • אהבתי 4

כשאתם עוקפים גולף 1995 ידנית בצבע בורדו תנפנפו לי לשלום

פורסם

מבלי להתייחס לתוכן התגובה שלו - התגובה של המשטרה אכן היתה פסיכית. 

מי לוקח אזרח לחקירה על דבר כזה? ועוד אישה עם ילדים? 

באים, נותנים אזהרה. פעם שניה - דו"ח. שלישית - מחרימים. 

נגמרו להם הפושעים שצריך לגרור על שטות כזו לחקירה? 

פורסם
בתאריך 19.7.2022 בשעה 22:32, dorgo כתב:

גועל נפש טהור וחוסר התחשבות בשכנים ובסביבה בהסתתרות מאחורי "דת" ו"יהדות".

אף אחד לא אוהב לשמוע שירים שהוא לא אוהב ובמיוחד בווליום לא פרופורציונלי.

וכשנוסעים ערסים אם שירי אהבה בווליום של מואזין זה לא כפיה?

וכשאתה עושה מסיבה עד השעות הקטנות בצחוקים ומוזיקה וריח של חזיר על האש זאת לא כפיה?

לפני 6 שעות, Jack457 כתב:

תראו מה זה. חבר פורום, שאחרי שבוע עבודה קורע רוצה קצת שקט אצלו בבית לפני כניסת שבת, ושלא יפוצצו לו את האוזניים כל שבוע כל שבוע -- כשרק העצבנות ממה שצפוי וידוע מעלה לו את הלחץ דם -- נאשם כאן על ידי חבר פורום ותיק ומוערך באנטישמיות והתנכלות. לא פחות!... ובהזדמנות הוא מתגולל על המדינה כולה.

בהזדמנות אולי תסביר מה יהודי באי-התחשבות מינימלית בשכניך? 

כי 10 דקות מוזיקה שעושה נשמות לקב''ה בחיית לא רוצה לשמור שבת אל תשמור אבל לפחות שיהיה לך את הזכות שאחרים שומרים ובתור שכן יש לך חלק גדול בזה

לפני 21 שעות, snoop90 כתב:

אני מתמודד עם מפגע זהה.

ראשית יש את הסעיף הזה -

1. מבחינתי, הם משתמשים במגפונים בשביל להודיע שהשבת עומדת להכנס.

2. פניתי למהנדס העיר.

3. פניתי למהנדס של פיקוד העורף.

4. פניתי למשרד איכות הסביבה - הם מטפלים במפגעי רעש.

חשוב להדגיש ולהסביר שמדובר ברעש לא סביר באזורים מגורים. 

לכתוב הרבה מכתבים, להחתים תושבים.

במקרה שלי, בעל המפגע - נכנע והבין שעליו להגיע לעמק השווה עם תושבי השכונה.

תגיד לי אתה בטוח שזה לא לעשות בדווקא?

כי אחרי כ''כ הרבה ריצות ופניות לגופים שונים ומשונים יותר קל לשמוע את זה/לשים אטמי אוזניים ל10 דקות

• רעיון גרוע 5
  • משעמם 1

ניתן להתייעץ בכל הנוגע למערכות גפ''מ והסבה - ללא תשלום

בעבר: מיצובישי אטארז' 2015-טויוטה קורולה 2009 GLI מוסבת לגפ''מ

בהווה: סובארו B4 2015 מוסבת לגפ''מ

פורסם
לפני כשעה, איש שמח כתב:

וכשאתה עושה מסיבה עד השעות הקטנות בצחוקים ומוזיקה וריח של חזיר על האש זאת לא כפיה?

איך אתה יודע איך מריח חזיר?

• מעניין 1
פורסם (נערך)

@איש שמח

כל עוד לא היית במקום ולא חווית את המפגע, אין לך מספיק מידע לקבוע את חומרת מעשה.

אני לא יכול להעביר על גבי הרשת את העצמה שההתקן הזה מפיק. אין לי את המילים לרשום לך כדי לתאר את הסבל, של מי שגר צמוד להתקן חווים במשך ה5 דקות האלה. 

אם זאת דת, לא פלא ששונאים דתיים.

וכן, תמיד יותר קל להגיד "אין מה לעשות וככה זה" כי אין מה לעשות וככה זה.

אני מעדיף לרוץ ולתרוצץ ולפנות לכל גוף שקיים, במקום לשבת מאחורי מסך ולהגיד "אין מה לעשות" או לשים אטמי אוזנים.

עריכה אחרונה על ידי snoop90
  • חברי המעגל הראשון
פורסם
לפני שעה, איש שמח כתב:

10 דקות מוזיקה שעושה נשמות לקב''ה בחיית לא רוצה לשמור שבת אל תשמור אבל לפחות שיהיה לך את הזכות שאחרים שומרים ובתור שכן יש לך חלק גדול בזה

זאת הבעיה, צד אחד לא מסוגל להבין את הצד השני. אתה חושב שאם לך זה טוב אז זה טוב גם בשבילו ומתעלם לחלוטין מהסבל שנגרם לו. זאת בעיה קשה עם דתיים מסוג מסויים, הם לא מסוגלים לשים את עצמם בנעליים של האדם השני. את זה שום חוק לא יפתור.

• אהבתי 5
  • רעיון טוב! 1

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

^

באופן כללי דיונים מסוג זה בפורום עקרים לחלוטין מטעם. הצדדים מדברים באותה לשון (עברית), אבל השפה- שונה לחלוטין. אין שום אפשרות להסכמה, כי אין הבנה הדדית בכלל. פשוט כלום.

אישית, מדהים אותי לקרוא תגובות שמתייחסות ברצינות למה שכותב ה"צד השני". למשל אלעד איש י-ם המלח, שאשכרא עונים להגיגים שלו ברצינות. אתם אמיתיים? כיאלו, אם יש לכם זמן מיותר אז אולי, אבל בואו.

• אהבתי 5
פורסם

אז נחליף שפה:

אמר ליה: דעלך סני, לחברך לא תעביד, ואידך – פירושא הוא; זיל גמור!

ה"דתיים" שפה אמורים לזהות ולהתנהג בהתאם...

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 1

יש צורך רק בחמש אצבעות כדי לנהל את הגלקסיה, ורק בשלוש־עשרה אצבעות על מנת לשלוט ביקום. -- דוד אבידן

פורסם
לפני שעתיים, borsood כתב:

אז נחליף שפה

אני יכול לתרגם לאנגלית/רוסית/אוקראינית אם צריך

לפני 19 שעות, Lior_Django כתב:

כלומר, אתם לא שומרים שבת בגלל שהם מפריעים לכם בשבת

תגיד שאתם רוצים לחזור בתשובה וללמוד גמרא, אבל הרמקולים מוציאים אותכם מריכוז

לפני 8 שעות, איש שמח כתב:

כי 10 דקות מוזיקה שעושה נשמות לקב''ה בחיית לא רוצה לשמור שבת אל תשמור אבל לפחות שיהיה לך את הזכות שאחרים שומרים ובתור שכן יש לך חלק גדול בזה

ואתה לא יכול לשמור שבת בלי זה? חייב שמישהו יזכיר לך?

אז תשים לעצמך תזכורת בטלפון/מחשב (הרי אתה כותב את זה על משהו), שתשמיע לך שירי שבת.

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם
בתאריך 8.9.2022 בשעה 02:12, דניאל1983 כתב:

מעניין האם הגברת הפעילה מערכת כריזה פיראטית כאשר התגוררה בארה"ב.

בטח תוך דקה היו מאשפזים אותה בבית חולים לחולי נפש

אם תגיד לה את זה היא תענה לך שהסיבה שהיא עשתה עלייה היא בשביל לחזור למדינת היהודים שאפשר ורצוי להפעיל מערכת כריזה לשבת.

פורסם

אני קורא את הת'רד הזה ואני כל כך שמח שעזבתי את ישראל.

ולא, זה לא שאני מקבל הלם מהתתי אדם ששמוליק מתאר, בכל זאת, גרתי בישראל 28~ שנים וזה לא חדש לי.

מה שחורה לי זה שאפילו בפורום יש חברים שהסיטואציה נראת להם לגיטימית.

רבותי - לא מדובר באשה שרוצה להנות משירי שבת (בווליום גבוהה ככל שיהיה) בדירה הפרטית שלה. במידה וזו היתה הסיטואציה זה אכן היה מפריע לי, אבל איכשהו מחליק.

לא.

מדובר באשה שהגדילה לעשות, הלכה וקנתה ציוד, בזבזה עוד זמן וכסף בשביל להתקין רמקולים על גג הבניין בשביל ביודעין לכפות על כל השכונה את הטעם האישי שלה.

לא מדובר בקריוקי מזרחית אצל השכנים, שם אין כוונת זדון - הרבה אנשים - הרבה רעש - צריכים רמקולים גדולים בשביל להרים את המסיבה. אין שם כוונת זדון לכפות על כולם את הקריוקי.

מדובר בניסיון כפייה דתית קלאסי של הפרט על הכלל.

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 5
dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1216 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

Guest
הנושא הזה נעול לתגובות.
  • תוכן חדש...